Gabriella Joss Gabriella Joss
OkategoriseradeTräning

Frågor och svar om träning

Hej Gabriella!
Jag har lite frågor angående träning som jag skulle bli superglad över om du ville svara på:
1. Hur ofta tränar du?
2. Kör du både kondition och styrketräning? Hur ofta kör du kondition och hur ofta styrka i så fall?
3. Hur ofta tränar du rumpa/ben?
Tack för en bra blogg!
Kram

Fick denna fråga igår och får frågor om träning och framförallt om att träna ben hela tiden. Återigen vill jag bara börja med att säga att jag absolut inte är något proffs utan bara har lärt mig själv med hjälp av instagram och vänner som har ”mer koll” inom träning. Så allt jag gör och säger kan lika gärna vara 80% fel =)

1. Tränar ju ändå 5-6 gånger i veckan men växlar mellan låga och höga vikter ungefär varannan gång. När jag kör tyngre vikter så kör jag färre repetitioner och tvärtom.

2. Jag kör aldrig kondition utan bara styrketräning. Tycker att det är svårt att gå upp i vikt redan som det är och ju mer man rör på sig ju mer förbränner man ju (såklart).

3. Typ två-tre gånger i veckan kanske ”ordentligt”. Men kör oftast några benövningar varje pass. Jag tränar faktiskt inte en kroppsdel per pass utan kör hela kroppen varje gång men med mer fokus på vissa delar bara. Så ibland kanske jag lägger 30 minuter på ben/rumpa och ibland 8 minuter typ. Det är väldigt varierat.

Ni som undrar specifikt om att träna rumpan och hur snabbt man ser resultat.. Jag såg resultat efter tre månader men då köttade jag rumpa varje dag under den perioden, haha.. =) Jag hade ju tydliga mål med vad jag ville med min kropp och försökte träna utifrån det. Det var främst mer kurvor, bättre hållning (hade kass hållning då jag ammat i fyra år totalt typ) och en starkare kropp. Ville må bättre i allmänhet med! Nu har jag ju tränat ”seriöst” i typ ett och ett halvt år och har inte specifika mål längre mer än att må bra då jag aldrig känner mig så full av power som efter ett bra pass på gymmet. Det är på något vis min terapi och det som får mig att andas ut, stressa ner och komma ur alla tankar och alla måsten för en stund. Längtar dock tills jag får något nytt mål som jag kan träna efter då det är mycket, mycket roligare att träna då enligt mig.

Iallafall, vill man så kan man! Kan jag så kan du =) Det viktigaste är nog att inte glömma bort att äta ordentligt. Jag äter hela tiden och är hungrig jämt + dricker gainer några gånger i veckan. Vet att många av skriver till mig att ni tränar mycket och tungt men att ni inte tycker att ni får så mycket resultat och jag tror verkligen att ni behöver äta mer då.

Och gainern jag dricker:

Alltid denna med choklad eller jordgubb. Jag dricker den som sagt dock inte varje dag utan några gånger i veckan eller när jag känner att jag inte fått i mig tillräckligt med mat någon dag.

Jag har egentligen alltid tränat mycket innan barnen men tappade det helt när jag blev gravid och under tiden som barnen var små. Jag mår så extremt mycket bättre både psykiskt och fysiskt sedan jag kom igång igen och det är verkligen den bästa investeringen jag har gjort i mig själv.

Och till er som undrar hur man kommer igång. Mina bästa tips:

– Planera tiden! Oftast så har man ju ett rätt hektiskt liv och planerar man inte in träningen så blir den inte av för då räcker inte tiden till. Vissa av mina pass är bara 35 minuter men det ger ändå mycket. Så planera in hur mycket tid du kan lägga på träningen varje dag.

– Hitta en form av träning som gör dig glad och som passar just dig. Jag har kommit fram till att jag idag ogillar gruppträning (som jag vet att många älskar) och vill vara ifred på gymmet med hög musik och bara gå in i mig själv. Det mår jag bäst av och det är mest effektivt för mig. Men det är ju olika för alla!

– Åk till gymmet! Ibland har jag ingen motivation alls och känner bara ”nej, jag orkar inte” men då åker jag dit ändå. Och när jag väl är där så tränar jag ju iallafall. Även om passet inte blir superbra så blir det ju ändå av och det är ju trots allt det viktigaste.

– Ge det tid! I början fick jag slita mig till gymmet men idag så VILL jag dit. Det kan klia i hela kroppen efter att få lyfta något. Tror det tog kanske sex-sju veckor för mig (om jag inte minns helt fel) att få in den känslan. Men när den väl kommer så har man den sedan. Det är dom första veckorna som är tuffast.

– Ha tydliga mål! Tror det är svårt att motivera sig själv om man inte har det. Jag ville verkligen få bättre hållning då den var hemsk (enligt mig), ville bli större och ville känna mig stark. Det motiverade mig till att orka köra på.

– Kolla mycket på instagram-videos. Där får jag mest inspiration till mina övningar och nya övningar. Sedan fastnar vissa övningar och blir favoriter och andra känner jag bara att jag inte tycker om alls. Så man hittar sina favoriter som man kan ha som sina egna ”basövningar” och så kan man variera sig och byta ut med tidens gång. Men tycker att det finns så mycket bra konton nu som delar alla möjliga övningar som man kan härma =)

Fråga om ni undrar något =) Som sagt, är verkligen inte ett proffs men delar gärna med mig av det jag kan och vet och det som har fungerat för mig.

Kommentarer

 1. Madeleine Stark

  Åh du har gett mig sådan pepp att börja träna och ta tag i mig själv! Skulle du vilja skriva något inlägg med övningar som är dina favoriter ? Tack för du är en daglig förebild.

 2. Hanna

  Hej
  Jag undrar vart du köper alla dina snygga tights du har, jag älskar själv att gå i tights men har inte hittat några favoriter.
  Ha en fin kväll.

 3. J

  Måste man variera övningar ofta? Ex om jag tränar ben 3 gånger/veckan ska jag köra samma övningar eller ska jag variera mycket?

  1. Gabriella Joss

   Jag kör mest samma men testar några ny övning då och då som jag tar in i mina egna ”basövningar” för att jag tycker om den 🙂 alla övningar passar ju inte alla och man gillar ju olika <3 kram

 4. Emelie

  Du är lika grym som alltid, hejja dig! 😘 skulle du vilja tipsa om några konton på insta som ger bra idéer på nya övningar när det gäller träning. Helst inte så mycket maskiner utan mer fria vikter, ketelbells etc. Tack! Kram ❤

 5. Emma

  Så grym!!!❤️ Tror ofta att folk äter för lite i samband med träning, det var precis vad jag gjorde när jag började träna. Såg inga resultat alls. Det vände helt när jag började lägga till en proteinshake varje dag plus en banan efter varje pass haha 🤷🏽‍♀️💪🏼 Jag har för övrigt svårt att gå upp i vikt och svårt att få i mig tillräckligt med protein så proteinpulver blev min räddning även om de inte smakar supergott haha…

  1. Gabriella Joss

   Jamen visst! Många säger ju det 🙂 gör så mycket med en gainer/proteinshake eller ett extra mellanmål 🙂 det är grymt men ja, jag håller med om att dom flesta inte är jättegoda.. KRAM<3

 6. Ilona Chabo

  Vad använder du för storlek på aimn bandet? Har för mig att det finns small, medium och large. Tack för bra träningsinlägg! Älskar att du laddar upp massa bilder så man blir motiverad.

 7. Emma

  Så himla bra inlägg! Älskar när du skriver om träning 🤩☺️ vad kör du för uppvärmning innan du börjar lyfta ordentligt?

  1. Gabriella Joss

   Jag värmer oftast inte upp alls. Brukar starta passet med att köra lite mage för då får jag upp flåset lite och i många av övningarna använder jag hela kroppen 🙂 sen lyfter jag direkt, kram <3 och tack!

 8. Jessica

  Hejsan! Tack för en bra blogg & inspirerande Instagram ❤️
  Undrar mest ifall din rabattkod på aimn fortfarande gäller & vad det var i såfall? 🙈

 9. Gabriella

  Hej! Behöver också jobba på min hållning. Har du några konkreta tips? Tycker du ser så himla fin ut! Kram♡

 10. Sofia

  Hej Gabriella!
  Vill bara säga att wow vilken kropp du har!! Är 28 år gammal som fött 3 barn (7,5,2 år gamla) och känner att jag verkligen måste börja träna min kropp.
  Precis som du skriver så vill jag också gå upp i vikt då jag har en smal kropp (55 kg, 168 cm) och vill gärna få lite former och bredare rumpa. Och stark i kroppen förstås! Problemet är att jag har lite ”mage”, den är rätt platt på morgonen för att sedan puta som mest efter måltid och på kvällen , precis som jag vore gravid o är i 4 månaden, detta är verkligen sååå jobbigt.
  Har du några bra tips? Vill ju ändå bli av med detta samtidigt som jag vill gå upp i vikt.
  Gainer du käkar, blir du uppsvullen eller gasig av den?
  Åter igen, du är grym!
  Kram

  1. Gabriella Joss

   Men åh tack för så fina ord <3 Jooo, klart jag också är svullen i magen ibland och då putar den ju ut! Men för mig funkade det att äta mindre socker och ta bort gluten så mycket som möjligt. Är nog olika för alla men jag var iallafall känslig mot det och känner att jag mår så mycket bättre när jag undviker det 🙂 och blir inte uppblåst på samma sätt då heller. Så jag äter väldigt mycket men "bra" mat. <3 och så tränar jag mycket inre magmuskler med och upplever att det blivit bättre sedan dess med. Stor kram <3 du är också grym! Heja dig <3

   1. Camilla

    åh har du några tips på övningar för att komma åt de inre magmusklerna ? <3 tror att jag måste börja med sådana övningar innan jag gör "vanliga" för att jag är så svag i mage och rygg så får så ont i ryggen när jag kör magövningar försöker hålla ländryggen i marken men blir ändå att ryggen tar stryk för att magen inte har tillräckligt med ork liksom 😉 Har skolios också så är extra känslig i ryggen <3 Tack på förhand fina inspirerande du <3 Kram =)

    1. Gabriella Joss

     Jaa, stå på alla fyra och dra magen in och ut brukar jag köra. Och ligga på rygg med alla armar och ben upp och sedan upp och ner med varannan arm/varannat ben samtidigt. Svårt att förklara men kan göra ett inlägg om det! <3 förstår helt!! Grym du är som tränar på <3 Kram till dig och tack för så fina ord!

 11. Linn

  Vart har du köpt d fina beiga setet du hade på dig ? Kjolen o d ! Så himla fint . Köpt nu!? Fina du kram ❤️

 12. Camilla

  Du får jättegärna börja lägga upp ”dagens pass” till exempel och dina bästa övningar för olika muskelgrupper osv!

 13. Ida

  Så bra inlägg och så sjukt bra inspiration är du Gabriella!
  Jag behöver verkligen peppas lite i just detta ämnet. Jag har en son som snart är 6 månader och jag har svårt att komma igång ordentligt. Kan lyckas få till något träningspass ibland men inte tillräckligt ofta för att lyckas med mina mål. Har du några tips? Jag tänker att det säkert blir lättare när han blir större men jag vill gärna inte ”bara vänta” heller 😩

  1. Gabriella Joss

   Men alltså tusen tack <3 förstår helt! Det blir lättare när han blir större som du själv säger! Jag försökte alltid matcha in träningspassen med att Jolie skulle sova när jag hade med henne och hon var mindre. Då fick jag mer tid och kunde koppla bort henne för en stund helt och fokusera 100% på träning. Så planering är typ A och O när man har en så liten <3 kram till dig fina du, du är grym!

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss