Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntMat

Hälsosammare sockerkaka

Denna kaka bakade jag och kidsen för flera veckor sedan men har helt glömt bort att blogga om den. Hittade iallafall receptet på nätet och gjorde om det lite för att få den mer saftig. Den blev sjukt god och både barnen och grannbarnen åt med stor aptit!

Du behöver: 

– 2 ägg

– 100 gram smör

– 1 och 1/2 dl vispgrädde

– 3 dl mandelmjöl

– 2 tsk bakpulver

– 3 msk fiberhusk

– 1 dl sötströ

– 2 tsk vaniljpulver

Gör såhär: Sätt ugnen på 180 grader och smörj en form med smör och riven kokos. Vispa ägg och sötströ fluffigt. Smält smöret och häll i äggblandningen, tillsätt grädden och ha sedan i resten av ingredienserna. Häll smeten i formen och ha i ugnen i cirka 30 minuter.

Toppade med vispad grädde som jag vispat ihop med lite vaniljpulver och så fick barnen hälla över massor av bär. Så gott!

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish