Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

God morgon och magkatarr

Hej fina ni!

Jag har sovit typ.. ingenting i natt. Är såå trött!

Tänkte bara kika in och säga att jag kommer att pausa lite med bloggen idag. Har som sagt knappt sovit något då jag har sådan sjuk magkatarr. Minns ni att jag skrev för ett tag sedan att det hugger i överdelen av magen? Nu bränner det konstant och nästan ”suger” i magen + att jag har halsbränna och illamående. Har varit såhär i tre dagar nu och det blir inte bättre utan snarare tvärtom. Kan knappt sova heller för det är så jobbigt med halsbrännan… Har köpt omeprazol och ska försöka vila så mycket som möjligt idag förutom det plugget jag verkligen måste ta tag i. Har flera vänner som har problem till och från med magkatarr och jag har själv faktiskt aldrig haft det innan.. Verkar iallafall som att det är extremt vanligt och förhoppningsvis mår jag lite bättre snart igen. Får vila lite mer bara och tänka ännu mer på vad jag äter. Kram på er.

Kommentarer

  1. Alexander Lindquist

    hej gulliga du nu tänker jag faktiskt hjälpa dig eftersom jag blev hjälpt.

    Köp Silicea Magtarm Gel kisel lindrar magkatarr lägger sig som en hinna i magen hur bra dom helst. Köp det finns på apoteket, hälsokost.

  2. Gunnar

    Varför man får magkatarr är därför man har brist på magsyra. Köp HCL saltsyra tabletter på hälsokost och matsmältning enzymer.

  3. E.J

    Ät inte svårsmält mat som bönor tex.(I know, jobbigt när man är vegetarian). Drick inte kaffe. Magkatarr är början på magsår. Jag hade det en period innan jag blev utbränd tidigare i livet.

  4. Linn

    Hej!
    Det bästa mot halsbränna och främst magkatarr är Gaviscon på tätra (det är alltså dryck) och ta det enl. instruktioner på flaskan, lägger sig som ett mjölkigt täcke i magsäcken.
    Det kombinerat med omeprazol och undvik starka/frätande/stekta saker!

    Med vänlig hälsning
    Sjuksköterska

  5. Lollo_2

    Åh har själv det och värre men säg till läkaren att göra gastroskopi då ser dom allt om det är påväg till sår osv innan det blir värre kram ❤️

  6. Denise

    Om du har en juicemaskin: köp färsk stjälk- eller blekselleri. Juica en hel knippe om dagen varje morgon på fastande mage i en vecka. Inte det godaste men jag garanterar att det kommer att göra din mage underverk! Krya på dig ❤️

  7. Maya

    Tips! Ta 2 msk chiafrön, blanda med 3 dl vatten. Låt stå i typ 10 min sen dricker du/tuggar i dig det. Fasta en hel dag, ät bara det.

    Jag har haft återkommande magkatarr och tillslut så sprutade det typ (ursäkta) ur rumpan och jag kräktes som en tok. Tog mig 24 timmar efter ett anfall att ens leva igen. Låg bara och hade ont ont ont och kräktes konstant. Fick panik av smärtan.

    Men något som hjälpte var just detta med chiafrönen, de suger upp magsaften som man får ont av typ 🙂

    Sen vila, stressa inte (vet de är svårt) låt magen vila från mat i lite längre perioder, det blir värre för mig av typ bröd, chips osv.

    Tabletterna du nämnde fick jag ännu mer ont av och kräktes ännu mer av..

  8. Becca

    Hej! Haft magkatarr i många år så här får du några tips🥰 Omeprazol funkar inte bra på mig -tar Novalucol vid halsbränna/uppstötningar. Minska på kaffe. Laktosfri a-fil,havregrynsgröt,äta ofta men inte mycket. Undvik fett i såser/desserter och var lite försiktig med frön och för mycket fiber. Basmatiris brukar kännas bra för min mage. Kokt/mild mat. Örtte. Kram Becca

  9. Fride

    Stackare ❤️ Magproblem har varit en ständig följeslagare för mig, hatar de. I perioder har jag också haft rejäl problem med halsbränna. Då behövs omeprazol (i perioder är de ok att äta 2 tabletter/dag) då de gör att ingen ny saltsyra bildas i magsäcken men de tar inte bort den saltsyran som redan finns utan då behövs samarin och Novalucol (eller liknande). Tog mig en evighet innan jag fick reda på att detta behövdes. Krya på dig! Kram

  10. Elin

    Jag har gått med mer eller mindre svåra katarrkänningar i tre år. Provat allt möjligt såsom omeoprazol, Novalucol etc. Fick även göra en gastroskopi för att utesluta sjukdomar. När jag till slut fick rådet att köpa Silicea för mage och tarm upphörde smärtorna efter bara ett par veckor och har sedan inte återkommit

  11. Sandra

    Stackars dig! Har själv lidit av magkatarr sedan första barnet kom 2013. Har fått åka in akut pga smärta som var så illa att jag kaskadkräktes och inte kunde andas. Värsta i smärtväg jag varit med om. Jag kan bara rekommendera att se över kosten – inget kaffe/te, stark mat, alkohol eller fet mat. Kan inte dricka kolsyra eller under äta citrusfrukter heller så i mitt fall gäller även ”sura intag”. Jag tar omeprazol och Novalucol för halsbränna. Annars har jag alltid fil hemma som jag kan svepa i mig, det lindrar udden av det för min del. Vet dock inte om det finns något vetenskapligt stöd för det. 🙂 Hoppas det blir bättre för dig. Kram

  12. Isabelle

    Jag har problem med magkatarr till och från, så jag har Omeprazol utskrivet av läkare. Tar en tablett varje morgon på tom mage ihop med ett glas proviva (bra magbakterier). Är det riktigt jobbigt tycker jag att samarin fungerar jättebra att ta under dagen! ❤️ kram och ta hand om dig!

  13. Nettan

    Magkatarr får man av stress… Jag får det oxå emellanåt och det som funkar för mig är fil/yoghurt och banan i. Uteslut stark kryddig mat och kaffe. Småät istället för att äta fåtal stora portioner. Lycka till!

  14. Cissi

    Usch för magsår. Omeprazol gömmer bara problemet (men det är absolut ett måste vid svår smärta då man inte ens kan stå upprätt😕). Mitt tips är att satsa på massor av probiotika oooch sedan prebiotika (maten till bakterierna). På apoteket finns kurer att köpa. Massor med goda tarmbakterier så ska du se att du mår bättre i magkatarren 🙌

    Jag brukar tänka extra mycket på tarmbakterierna vid stressiga eller förkylnings perioder 😊

  15. Ebba

    Usch vad tråkigt med magkatarr! När jag har det så blir jag superhungrig och då känns de bättre precis när jag ätit men sen blir de värre direkt jag slutar äta! Undvik stekt mat och ät istället typ kokta grönsaker med potatis och annan mat som är snäll mot magen. Kom ihåg att inte bara försöka bota magkatarren utan det som ligger bakom den, alltså försöka stressa ner och vara snäll mot dig själv och din kropp! Kram och hoppas det går över snabbt<3

  16. Jeanette

    Hej
    Samma här men ätit novalucol i några dagar och nu är det helt borta. Plus slutade med turkisk yoghurt den var boven till allt för mig.
    Tycker din blogg är helt fantastisk. Så blandat, det gillar jag.

  17. Natalie

    Om du misstänker magkatarr så är mitt tips att inte ta Ipren eller andra liknande läkemedel. Alvedon och panodil ska gå bra.
    Fick sjuka smärtor för några år sen. Liknade värkar fast värre. Tog en Ipren för att dämpa smärtan men den bara eskalerade. Slutade med att jag fick åka till akuten. Då misstänkte läkaren magkatarr och sa att iprenen jag hade tagit antagligen gjorde det ännu värre.
    Så nu vågar jag inte ta det vid ex huvudvärk och så. Håller mig till Alvedon.
    Hoppas du piggnar till snart och att smärtan ger med sig. ❤️

    1. Cissi

      Jag var med om samma en gång. Hade ätit Ipren i flera dgr pga feber. Sedan var det alldeles som att en eld startade i magen. Det brände enda upp till axlarna och gjorde sjukt ont att ens stå. Först Omeprazol men sedan massor med havregrynsgröt och Proviva. Det var det enda jag kunde äta. Kunde inte äta bacon eller salta chips på flera månader efter den magkatarren. Probiotika + prebiotika i mängder hjälpte min mage att läka. Men det tog lång tid innan jag var återställd.

      Aldrig mer Ipren!!

  18. Madelene

    Vet hur det känns när man har magkatarr, har själv ofta det, ätit omeprazol många gånger i flera år, men jag får de på recept av läkaren, nu sist när jag började med omeprazol igen då jag haft problem med halsbränna pga stress/ångest, så tipsade läkaren mig om att ta omeprazolen på morgonen 30minuter innan man äter något, ger detta tips vidare till dig 🙏🏻

  19. Isabelle

    Jag har precis som du beskriver, magkatarr varje dag sedan min förra graviditet, 2017. Vet vilket helvete det är. Ett tips är att köpa en iQoro svalgtränare, i perioder upplever jag att den hjälper i kombination med att stressa ner, äta mild mat och försöka hålla huvudet högst, alltså inte ligga plant eller böja sig i onödan.

    Hoppas det lugnar sig för dig.
    Kram!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish