Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntSkönhet

Hårrutiner

Inlägget innehåller annonslänkar

Har fått SÅ mycket frågor av er om mitt hår så har samlat allt i ett inlägg här. För er som undrar om jag har löshår i så har jag inte det. Har extremt tjockt och mycket hår i mig själv men det är också sjukt frissigt och efter varje dusch får jag klippa av typ två tovor som är omöjliga att kamma ut. Borde egentligen kamma håret innan varje dusch men gör aldrig det så blir alltid så. Varför kan jag inte bara göra det? Haha.. Aja! Här kommer mina hårrutiner iallafall =) Fråga om ni undrar något!

Jag börjar alltid med att tvätta håret och har under en rätt lång tid nu använt produkter från Hairlust. Dom tog dock slut förra veckan och har inte beställt nya utan tog fram dessa från Maria Nila istället för ett tag framöver då jag hade dom hemma redan.

Schampo – HÄR

Balsam – HÄR

Paket med båda – HÄR

När jag tvättar håret så tvättar jag alltid två gånger med schampo och sedan kör jag balsam. Använder väldigt sällan inpackning nu för tiden men gör jag det så har jag oftast en i samma serie som schampot och balsamet jag använder just då.

När håret är tvättat så låter jag det oftast torka i handduken ett tag och sedan självtorka. Tar en evighet att torka mitt hår annars och det har jag inte tid med så vill gärna att det är så torrt som möjligt innan jag börjar blåsa det. När håret är handdukstorrt så tar jag lite olja och gnuggar mellan händerna och kramar i längderna. Sprayar sedan i värmeskydd över hela håret.

Olja – HÄR

Värmeskydd – HÄR

Använder Dyson Supersonic Hårfön som är helt fantastisk för mitt tjocka hår då det går så snabbt att torka (bästa!!) och DENNA hårborste just nu som mest. Har även en borste i bambu som jag använder om jag vill snabbstyla mitt hår med fönen och inte har tid att styla det med platt eller locktång. 

När håret är torrt så plattar jag alltid igenom det ett varv då det är så himla frissigt. Ni ser ju till och med hur frissigt det är på bilderna ovan och då har jag dessutom borstat det och fönat det en stund. Syns i och för sig kanske inte jättemycket men ni som har frissigt hår vet vad jag menar.

Använder en plattång från ghd – HÄR.

Sedan är det dags för locktången! Ibland snabblockar jag håret med plattången men vill jag att lockarna ska hålla till nästa dusch så kör jag locktången.

Finns HÄR

Lockar alltid som ni ser på bilderna nedan. Använder alltså inte ”klämman” som finns på locktången över huvud taget utan rullar bara över den. Såg ut som att jag hade världens största hand på bilderna nedan, haha.

Rullar upp en slinga över tången och håller kvar en stund. Och så brukar jag inte sätta upp håret och göra ordentligt lock för lock utan kör bara lite här och där tills allt är klart så att det blir lite ojämnt och naturligt. När lockarna är klara så tar jag lite hårvax mellan händerna och gnuggar in och ”trycker” sedan i håret. Avslutar med lite spray och sedan rufsar jag bara igenom det med fingrarna.

Hårvax – HÄR

Spray – HÄR

Sådär ja! =) Jag vill ju att håret ska se lite naturligt och levande ut trots att jag tycker det är skitsnyggt med mer ”kontrollerade” lockar med. Brukar locka lite hårdare lockar just vid ansiktet då jag upplever att dom släpper lättare där och sedan gör jag lösare lockar i resten av håret.

Och mina bästa tips hårtips: 

– Tvätta inte för ofta! Jag försöker köra två gånger i veckan men tyvärr blir det lite oftare när jag tränar som mest. Blir så svettig i hårbotten och tycker det känns äckligt då att inte tvätta det.

– Avsluta alltid med iskallt vatten när du har tvättat ditt hår. Det ger så mycket glans. Samma sak när jag fönar det. Avslutar alltid torkningen med att blåsa kall luft.

– Använd värmeskydd. Jag tänkte förut att det var en ”hittapå”-grej men sedan jag började använda det efter varje tvätt så märker jag stor skillnad på kvalitén på mitt hår. Min frisör jämförde det med att man såklart inte tar ut något ur ugnen utan en ugnsvante eller grytlapp och det är ju SÅ sant.

– Vill man ha mycket volym så är det bra att föna håret när det har fått självtorka ett tag. Blir så mycket mer volym i det då!

– Ät hårvitaminer. Jag har ätit från Hairlust och har verkligen upplevt att jag fått så mycket mer glans och friskare hår i allmänhet.

– Får du flottigt hår ofta? Testa att byta produktserie (kan behövas ibland då det nästan känns som att håret ”vänjer sig” vid produkter och att det slutar funka – för mig är det så iallafall) och diska din hårborste. Jag brukar lägga den i badkaret med lite diskmedel och sedan gnuggar jag med en ren diskborste efter typ en kvart, sköljer av och låter torka.

– Styla inte håret om det är blött eller om du har ex. hårspray eller liknande i. Det sliter så mycket på håret. Brukar ha som regel för mig själv att aldrig styla på stylat hår. Förstår ni hur jag menar? Jag stylar det EN gång efter tvätt och sedan får det vara så tills nästa tvätt.

Kommentarer

  1. EOL

    Hej! Mina tips är att istället för att köra samma serie alltid av schampo, balsam och inpackning så ta det ditt hår behöver. Har du torra längder, ta balsam som passar det. Har du mjäll i hårbotten, ta schampo som passar det. Det är sällan hårbotten (schampo) och längderna (balsam) behöver exakt samma vård 🙂

    Sen sänk värmen alt. stäng av den helt när du fönar håret. Fönar du varmt skapar du friss, det går lika bra att föna håret från början med kalluft. Ju kallare luft desto mindre friss blir det. Även lock/plattång kan man sänka värmen rejält på. Alternativt kolla vilka grader ditt värmeskydd täcker och lägga temperaturen på platt/locktång en bit under detta.

  2. Mia

    Vet du något bra detox shampoo. ? Som tar bort tex fett i hårbotten. Jag hade sevorex från apoteket men det säljs inte längre. Ha en fin vecka. kram.

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish