Gabriella Joss Gabriella Joss
Okategoriserade

Senaste frågorna och svaren från instagram

Har du som influenser påverkats av corona? 

Ja, men det har jag ändå gjort. Precis när corona bröt ut som mest i Sverige så var alla samarbeten på paus och det är ju det som är min inkomstkälla. Så det var läskigt och lite stressigt. Samtidigt kände jag inte riktigt att jag kunde klaga då jag såg människor som fick gå från jobbet och som förlorade typ hela sitt liv. Så ja, absolut! Jag har blivit påverkad och tog inte ut ordentlig lön på typ två/tre månader heller. Nu har det äntligen dragit igång som vanligt igen med jobb men det har absolut varit lite inkomstbortfall för oss som arbetar med sociala medier under detta år.

Varför äter du inte gluten? 

Jag äter gluten ibland! Men väljer ändå bort det till vardags för att det finns så mycket andra alternativ. Och lagar jag mat till mig själv så kan jag ju skippa det lika gärna. Slipper svullen mage, mår mycket bättre, blir piggare i huvudet. Äter vanlig pasta och bröd osv ibland men det är sjukt sällan nu för tiden. Mår mycket bättre utan och känner ingen direkt skillnad på smaken heller då jag hittat så bra alternativ.

Får dina barn äta socker? Hur mycket och ofta? Tänkte på att ni avvänjer från socker nu. 

Ja, dom får äta socker. Vi har aldrig haft något ”lördagsgodis” och ibland får dom en bulle eller en glass mitt i veckan, vissa lördagar äter vi inte godis alls medan jag själv kanske blir sugen på en onsdag och då får dom också smaka. Vi har inga tydliga regler men försöker ändå att hålla ner det så mycket som möjligt. Blir mer vissa veckor och inget alls andra veckor. Nu under sommaren har dom dock ätit glass typ varje dag.. =)

Jag tänker mycket på ”vardagssockret” och när jag började läsa på om det så var det som att en helt ny värld öppnade sig. Jag som alltid hade trott att ex. lingongrova var supernyttigt!? Jag kollar socker per 100g på typ alla förpackningar om jag köper något nytt som vi inte brukar ha hemma, köper ketchup utan socker och sötningsmedel (dom märker ingen skillnad), köper sylt som är sötat med typ vindruvor osv. Försöker att plocka bort allt raffinerat socker som man vanligtvis kanske inte ens tänker på att man får i sig i vardagen.

Hur lång tid skulle du säga att det har tagit för dig att bygga din rumpa?

Jag har tränat seriöst i kanske ett år nu efter mina graviditeter. Senaste halvåret är väl det som har gjort mest för mig tror jag då jag verkligen lärt mig vad som fungerar för mig, hittat bra övningar, får kontakt med musklerna ordentligt när jag tränar. Det tar tid men det är så värt det.

Är det många som känner igen dig när du är ute? 

Ja, men det är det ändå. Blir alltid lika glad när någon kommer fram också =) När jag var ute med mina vänner sist så var det jättemånga som kom fram då jag satt precis vid ingången på klubben. Var så himla roligt. Fick vara med på bild, prata med massor av fina tjejer och kramas. Ärligt talat så tycker jag ju att jag är vem som helst (det är jag ju också, haha) så blir alltid lika chockad varje gång när snygga, smarta och genomfina tjejer kommer fram och säger att jag inspirerar dom. Det värmer verkligen för jag är ju trots allt bara jag. Tack för att ni finns iallafall =)

Vad skulle du vilja säga till en nybliven mamma? 

Gör din grej! Skit i vad alla tycker och tänker. Lyssna på folks råd och åsikter men ta bara åt dig av det du själv tycker är vettigt. Lyssna till din magkänsla – den har ALLTID rätt. Du känner ditt barn bäst, du vet vad som är bäst för just er och vad som funkar för er. Hade jag lyssnat till allas kloka ord så hade vi aldrig samsovit, jag hade aldrig ammat mina barn i totalt fyra år.. Alltså jag hade aldrig gjort ens hälften av det jag har gjort. Jag valde väldigt tidigt att våga gå min egna väg och tycker själv att vi har haft ett väldigt ”nära” föräldraskap. Ni kan googla på det om ni vill läsa mer om vad jag menar.

Har alltid funderat på vad du och Tove pratar om i och med att ni ses varje dag dessutom? Vad har ni att säga när ni pratar i telefon? 

Alltså när vi är med varandra så pladdrar vi konstant. Minns att F kunde sitta vid bordet med oss och bara stirra på oss och le stort och när vi frågade vad det var han log åt så sa han att han inte alls hänger med i vårt samtal fast han sitter bredvid oss. Vi byter spår och ämne mitt i samtalen, pratar jättejättefort båda två, pratar i mun på varandra hela tiden, skrattar mitt i allt, har jättemycket egna uttryck och interna skämt som vi har dragit på oss under alla dessa år osv. Vi har typ nästan som ett eget språk och även flera ord som vi har hittat på som bara vi förstår, haha.. =) Vi har alltid något att prata om och sen är vi båda experter på att prata i cirklar om samma sak hundra gånger om utan att tröttna också.

Duschar du efter varje träningspass eller hur gör du? 

Nja. Verkligen inte, haha.. Kalla mig äcklig men jag svettas inte ens alltid när jag tränar. När jag kör ett riktigt hårt pass så gör jag ju det såklart men oftast så gör jag typ inte det särskilt mycket. Och om jag svettas så försvinner det typ direkt när jag är klar och jag känner mig fräsch igen. Luktar inte svett heller. Trodde det bara var jag som var så ”knäpp” men sist jag lyfte ämnet så var det faktiskt några av er som skrev samma. Just det där med att man kan svettas men sen går det över och så är det som om ingenting har hänt, haha. Låter jättekonstigt men aja. Så nej, jag duschar faktiskt inte varje dag fast jag tränar varje dag.

Favoritfrukt? 

Ananas, melon och persika. Och äpple om jag får ha mandelsmör till, haha. Sen älskar jag bananer med.

Hur mycket väger du och hur lång är du? 

Jag är 169 men säger alltid 170, haha. Och så väger jag mig väldigt sällan och äger ingen egen våg. Men typ 65 kg.

Vad är det sämsta och det bästa med dig själv enligt dig? 

Det sämsta med mig är att jag har sämst tålamod. Kan inte göra något som kräver tålamod eller tid utan vill jag ha något eller göra något så ska det ske nu och helst igår och gå fort. Jag och Tove pratade om det igår och hon är precis likadan. Ibland vill man inte ens beställa något på nätet för att man helt enkelt inte orkar vänta på det, haha.. =) Jag har också sjukt kort stubin och är extremt envis (inte alltid positivt). Slarvig och klumpig är jag också och tänker mig ofta inte för innan jag gör saker. Är extremt känslostyrd och det är både väldigt fint men också väldigt jobbigt många gånger.

Det bästa med mig är att jag är så ärlig. Jag säger alltid det jag känner och det jag tänker. Jag är sjukt omtänksam och kärleksfull, bryr mig väldigt mycket om dom som står mig nära. Det som jag gillar mest med mig själv är min drivkraft, målmedvetenhet och känslan i mig som säger att jag kan klara precis vad jag vill när jag vill. Jag tvekar ofta på mig själv och om jag duger men väldigt sällan på om jag klarar saker som jag tar mig an. Vill jag något tillräckligt mycket så vet jag att jag grejar det.

Något jag är mindre bra på är att bygga ihop saker. Tröttnar direkt och slutar alltid med att något går sönder. Minns att jag och F byggde ihop dessa möbler till barnens rum och det första jag gör när jag tar fram en del ur förpackningen är att bryta av en bit =)

Hur gjorde ni för att få era barn blöjfria? När blev dom det? 

Vi pushade aldrig åt något håll. Dom har själva börjat säga till att dom är kiss/bajsnödiga och då har vi börjat sätta dom på toaletten. Vi har aldrig haft potta heller utan F har alltid velat sätta dom direkt på toaletten vilket jag är tacksam för idag då jag tycker det är skönare att kunna spola ner det direkt än att diska pottor, hehe. Jolie klättrar upp på en pall själv nu och sätter sig på toa och det är också jätteskönt. Jason blev blöjfri tidigt och började ta mig i handen och dra med mig till toaletten när han behövde gå redan när jag var gravid med Jolie. Så han var kanske 1 år och tio månader ungefär om jag inte minns helt fel? Han var väldigt tidig iallafall. Jolie blev blöjfri nu i sommar så hon var 2,5.

Skriker du någonsin på dina barn eller är du alltid pedagogisk? Hur är barnens pappa med det? 

Jag skriker ofta på mina barn. Eller ja, vad hemskt det där lät.. Jag skriker inte men höjer rösten flera gånger om dagen. Dom lyssnar aldrig om jag är pedagogisk och dom är inne i sitt galna humör och gör dumheter. Deras pappa är likadan. Han höjer också rösten på dom rätt ofta. Tycker inte att det är något dåligt att göra det men alla gör ju såklart som dom vill. Jag är inte mer än människa och tappar tålamodet flera gånger om dagen då dom är just barn och har så himla mycket bus för sig. Mina barn är dessutom extremt busiga och hittar på hur mycket dumheter som helst tillsammans. Blir helt slut i huvudet när dom är i sitt galnaste läge. Ni som följer mig på insta story har ju sett ett och annat ;p Men nej, jag är långt ifrån alltid pedagogisk.

Vems val var det att separera och varför? Kändes som att ni hade det väldigt bra! Hur är er relation idag?

Vi har valt att aldrig gå ut med det offentligt men det hände av en anledning och det var rätt anledning för oss. Och ja, vi hade det väldigt bra på många sätt men också dåligt på många. Vi hade ju velat fram och tillbaka länge gällande om vi skulle gå isär eller inte men sedan blev det så till slut ändå. Och vems val det var och varför är privat och det har jag skrivit från start och kommer alltid att hålla det så.

Idag har vi ändå bra relation. Vi pratar varje dag i telefon, ses ganska ofta med barnen och kan ändå vara vänner. Det har dock gått i perioder och det har varit SJUKT mycket bråk, svartsjuka, sorg, ännu mer bråk och tårar osv. Vi har haft det jättekämpigt på många sätt i relationen till varandra och det är ju inte så konstigt när man går isär efter typ 10 år ihop. Jag kommer alltid att se tillbaka på vår historia som något speciellt och fint. F är verkligen min första kärlek på riktigt och jag hade aldrig varit den jag är idag utan honom. Han har stärkt mig så mycket i att jag ska våga tro på mig själv, att jag duger precis som jag är och alltid trott på mig och mina galna och spontana idéer. Vi har format varandra och sett varandra växa upp, vi har barn tillsammans (och vi födde dom verkligen TILLSAMMANS, helt sjukt vad nära vi kom varandra under förlossningarna) och vi har en grundkärlek som är starkare än man kan förstå om man inte har upplevt den själv. Jag älskar honom mest av allt och jag vet att han älskar mig lika mycket tillbaka. Han har liksom varit min bästa vän sedan 2010 och den jag har delat precis allt i mitt liv med. Vi umgicks ju så extremt intensivt hela vår relation med så vi satt i princip ihop. Det kanske låter konstigt för många som separerat att jag skriver att vi älskar varandra så mycket fortfarande men det gör vi verkligen. Och vi säger fortfarande ”älskar dig” innan vi lägger på när vi pratat i telefon, vi bryr oss fortfarande om varandra så otroligt mycket och jag vet att han för alltid kommer att vara en av dom viktigaste människorna i mitt liv även om vi i framtiden kanske glider ifrån varandra mer när en av oss träffar någon annan eller så.

Det är så svårt det där för vi har som sagt haft riktigt jäkla dålig relation genom skilsmässan på många sätt samtidigt som den där kärleken som vi har alltid finns i grunden. Så vi har alltid varandras rygg i slutändan om det väl skulle vara något och finns alltid för varandra. Och vi försöker alltid att hålla sams framför barnen vilket vi har lyckats relativt bra med ändå med tanke på all sorg och alla känslor som har funnits under separationen. Men ja, det är svårt att beskriva vår relation idag men skulle säga att vi fungerar väldigt bra för våra barns skull. Vi är ett extremt starkt föräldrateam också och det är jag tacksam över. Vi kompletterar varandra väldigt bra där.

2010 blev det vi. 

2011.. Gud vad små vi var!

2012 =)

2014 =)

2018 =)

Vad skulle du göra om du blev gravid?

Jag kommer förhoppningsvis inte att bli det men jag vet inte. Beror väl på med vem och vad det är för läge i livet. Vill inte ha fler barn precis här och nu.

Har du något spännande framför dig nu? 

Ja, jag har en plåtning rätt snart som jag är sjukt taggad och spänd inför. Jag ska ner till Stockholm om någon vecka också för ett samarbete som jag ska göra och då ska jag gå på ett par möten med. Ska nog flyga ner då för är så trött på att köra bil i 14 timmar totalt, haha. Annars har jag tenta i slutet av september, två spännande kurser igång nu.. Ja, det är typ det. Mest jobb och plugg typ men det är roligt. 

Tb till plåtning med Polarn och Pyret (var gravid med Jolie i magen, känns såå längesedan) och Glossybox. 

Kommentarer

 1. Sherry

  Hej Fina du , jag blir så ledsen samtidigt glad när jag läser dina inlägg. Jag har haft dig på min Instagram sedan du va gravid med J och älskade verkligen din relation med F hoppas ni kan få varan tillbaka som ett par igen. För ni va så jäkla snygga ihop 😍🥺

 2. Felicia

  Jag älskar hur du skriver om F på ett så himla fint och kärleksfullt vis. Jag fick en chock när jag läste att ni skulle separera och tyckte det var jätte synd, sjukt egentligen eftersom jag ( samt andra ) inte har något att lägga oss i där. Men att se att trots den starka kärlek ni haft, tagit er igenom både bra och dåliga tider tillsammans och även om ni valt att separera så har nu ändå gjort det på ett fint vis. Genom att visa att er historia betyder allt, oavsett om framtiden är tillsammans eller inte. Jag tror att med sådan inställning så kommer framtiden vara fin oavsett hur det ser ut ❤️

 3. anna

  Tove råkar inte ha samma stjärntecken, tvilling, som du? 🙂

  Jag och min bästa vän är tvillingar och det band vi har är på en helt annan nivå.. det är som att vi är tvillingar på riktigt. Kan bara känna den typ av känslan med dom som är tvillingar i stjärntecken. Och folk runt omkring märker vilken synk vi är i.
  Plus att tvillingar har 2 personligheter så när man umgås blir man ju som 4 personer, haha, svårt för omgivningen att hänga med 😉
  Vi brukar kalla oss för twin-power 🙂

   1. Vivi

    Håller med Nina,ni verkar vara ’soulmates’ men jag förstår också värför ni bestämde att separera,jag och min sambo var i samma situation.Skulle du säga att F har svikit dig?Det har jag sa till mig själv när jag förstöd att det är verkligen över 🙁 jag är inte från Sverige men ville komentera så förlåt för min svenska! Kram

  1. Therese

   Du och F är verkligen gjorda för varandra.. kan inte se er utan varandra i framtiden. Ni behöver bara lite tid ifrån varandra nu för att sedan uppleva er livslånga kärlek !!! 🙏😍

 4. Johanna

  Du som har gjort teoriprovet, tyckte du det var svårt? Och vad togs upp mest på provet? Kände du att du hade pluggat tillräckligt? Liknade frågorna de du övat på? Jag har läst två olika teoriböcker från pärm till pärm och gjort över 1000 frågor på nätet och köttar dessa dagligen typ haha… Också skaffat Bonnier Trafikskola utöver Körkortonline. 🙂

  1. Gabriella Joss

   Ja, det var vissa saker som var svåra 🙂 men ja, det var liknande frågor. Jag misslyckades första gången med ett poäng men klarade det sedan med ett poäng någon vecka senare 🙂 jag skaffade en app där jag svarade på frågor så att jag kunde göra det var jag än var 🙂 <3 kram

 5. Erika

  Hur tror du att du kommer känna när fjodor träffar en ny? Tror du att du kommer ha svårt att acceptera att ni då bara är föräldrar tillsammans och att barnen kommer först och sedan den nya kärleken?

  1. Gabriella Joss

   Vet inte 🙂 han har inte haft något seriöst än så vi får se hur det känns när han får det. Så länge det inte har varit seriöst så har jag på något vis inte brytt mig alls men har som sagt ingen aning om hur det kommer kännas när det händer. Men jag vill ju att han ska vara lycklig såklart <3 kram

 6. Jennie

  Vill bara säga att detdär med att ”skrika” och höja rösten till sina barn inte är ovanligt… Jag är ändå en väldigr pedagogisk mamma som hellre pratar och förklarar men jädrar anamma ibland så ryker det ur öronen på en, hahaha! Särskilt när ”gnällhumöret” kommer på barnen… Då blir jag tokig. Man fixar och donar och pysslar men ÄNDÅ gnäller dem! Nej då får jag nog! Du är fantastisk! Kram!

  1. Gabriella Joss

   Jamen visst <3 Man blir helt galen och speciellt om man sovit dåligt, redan är stressad över något annat eller vad det nu kan vara. Man är bara människa och det är bra att barnen får se att det är okej att vara just människa också. Kram och detsamma!! <3

 7. Emma

  Hej Gabriella! Kan inte du dela med dig av dina alternativ och hur du äter din kost utan gluten? Jag har konstant svullen mage och tar tacksamt emot tips. Puss och kram!

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss