Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Kaoshelg

Hej fina!

Hoppas att allt är bra med er. Önskar att jag kunde skriva att jag har haft en lugn och harmonisk helg med mina barn men det är långt ifrån sanningen. Dom har varit på sitt värsta humör hela helgen och jag har haft ungefär 393920 saker att göra på det. Har inte gått ihop jättebra och jag har tappat tålamodet och varit så fruktansvärt arg på dom typ 80% av helgen känns det som. Ni vet när barnen trotsar om ALLT? Alltså verkligen allt. När jag har sagt att vi ska äta middag har dom sprungit ut till studsmattan för att sedan stå där och ropa på mig att jag ska hämta dom (?), bli sura när jag väl gör det, tjatat om glass och slagit mig när dom inte får det, tagit av sig skorna när dom har lekt ute och sprungit runt barfota, spillt, kastat och tappat mat och dricka överallt, bråkat med varandra, stökat ner extra mycket, vägrat lägga sig när vi ska sova, byggt ovanligt mycket kojor med precis allt som finns i ett rum (kul), bråkat om vilka kläder dom ska ha på sig när dom ska ut (går ju inte att gå ut i linne längre men dom håller inte med) osv osv osv. Sedan har vi lyssnat på Lollo och Bernie, Mario och Gummibjörn på repeat på typ högsta volym enligt barnens önskemål hela helgen och mer än så behöver jag nog inte säga om det =) Alltså jag är helt d ö d. Och som att det inte vore nog så satt jag med min del av ett grupparbete som skulle göras klart igår kväll när Jason kissar ner hela sängen (har inte hänt på en evighet), Jolie vaknar och ropar på mig hela tiden (har inte heller hänt på en evighet) och jag tycker synd om mig själv, beställer sushi, får hem fel sushi och fel läsk + att sushin är skitäcklig och går inte ens att äta så pillar typ i två bitar och äter mackor sen istället, haha.. Samtidigt bär jag över barnen till annat rum, byter sängkläder, tvättar, bär tillbaka dom, städar efter middagen och barnens bad som resulterade i vatten över hela golvet, dammsuger, försöker vara en bra vän och svara när folk ringer och vill prata. Ja, ni fattar. Var sjukt längesedan jag hade sådant oflyt faktiskt.

Nu tänker jag skriva något som man kanske inte får men det känns jätteskönt att få vara barnfri hela denna vecka (förutom onsdag och torsdag) och bara fokusera på att träna och plugga, sova lite extra och ta hand om mig själv. Tänkte åka till Stockholm i helgen men det blir nog nästa helg istället om jag och F slänger om lite barndagar. Har för mycket att göra här hemma för att åka denna helg så hade bara varit stressad över det. Och ni som undrar hur jag kan tycka att det är skönt att lämna bort barnen.. Ja, jag tycker faktiskt att det är det efter en sjukt intensiv vecka med dom. Vet ju också att dom är hos världens bästa pappa och har det jättebra så finns inget att oroa sig över.

Sedan har vi haft det mysigt med såklart. Barnen har varit på kalas hos grannbarnen och när dom kom hem så spelade vi spel och lyssnade på musik (Gummibjörn och Lollo och Bernie som sagt, haha). Jolie ramlade på kalaset och slog upp knät lite så därför har hon hål i byxorna. Är alltid någon som kommenterar sådana saker så kände att jag lika gärna kan skriva det redan nu =)

Jag har lyxat i soffan när dom har varit ute och lekt med kompisar.

Har fått hem mina böcker till nästa kurs så efter fastighetsförmedlingen är det dags att lära sig att bygga hus på sidan av juridiken.

Gårdagens äckliga sushi! Alltså ni förstår inte ens hur äcklig den var och jag är inte matkräsen för fem öre. Detta är för övrigt inte ens min beställning utan någon annans för jag beställde 11 bitar, haha.. Och så fick jag en vanlig cola istället för zero så då ville jag inte dricka den alls.

Nej, gud vilket negativt inlägg men kände att jag måste få skriva av mig. Dags för mig att starta dagen och göra denna dag lite bättre kanske =) Ska plugga, träna, fixa naglarna och ta massor med bilder åt er idag.

Önskar er en fin start på veckan. Stor kram!

Kommentarer

  1. M

    Jag lever varannan vecka-liv. Varje gång vi har haft en tuff vecka studsar jag fram till förskolan på måndag morgon, det är så jäävla skönt att lämna sonen där och veta att jag kan återhämta mig under en hel vecka 🤣

    Älskar att du skriver ett sånt här inlägg, det visar att man inte är ensam om att bryta ihop vissa stunder och nästan ångra att man skaffade barn för att nästa stund älska ihjäl sig i de små monstren! ❤️ Man får klaga och behöver inte älska varenda jäkla sekund av föräldraskapet.

  2. Småbarnsmamma

    Det är tufft många gånger med barn och är mer eller mindre kaos hemma hos oss varje dag! Måste ändå bli rätt stor skillnad att vara separerad, annars har man ju barnen jämt och har liksom inte 2-3 dagar varje vecka själv! Du måste märka en skillnad på kompisar som har barnen varje dag, på orken och bristen på egentid?Försöker ändå tänka att rätt vad det är växer dom upp och blir stora, då är intresset för föräldrarna inte så stort längre. Är du fortfarande sugen på ett tredje barn? Kommer ihåg att du skrev om det rätt ofta förr😊

    1. Gabriella Joss
      Gabriella Joss

      Ja, det är ju både och 🙂 dom som har barnen på heltid har ju oftast en partner hemma så blir ju ändå samma sak 🙂 då delar dom ju upp det. Vi får se 🙂 är så ung och tänker inte på det så mycket. Kanske i framtiden 🙂 kram

  3. Senija

    Hej!
    Du ska absolut inte ha dåligt samvete eller tycka att du är dålig mamma för att du tycker de skönt att vara barnledig. Man behöver egen tid! Självklart älskar man sina barn och gör allt för de små men ibland behöver man andas, samla kraft..för att orka helt enkelt. Vi har turen som har mina päron som bor i samma stad och ställer upp vid minsta lilla så vi kan ha lite egen tid, ibland tillsammans och ibland var för sig. Kämpa på, som man brukar säga ”små barn-små problem, stora barn-stora problem” 🙂 Skickar dig en bamsekram
    ända från Malmö!

  4. Hanna N

    Hej!
    Älskar ju dina växtinlägg, och andra inlägg också (såklart). Jag undrar vad det är för liten växt i vasen på bordet? Efter en sån helg så blir veckan säkert bättre!

  5. Aa

    Älskar att du skriver detta och börjar typ gråta när jag läser att du känner att det ska bli skönt att va utan barnen! Blir så himla glad att nån fler än jag känner så😭 jag lever typ ”varannan vecka-liv” då min sambo jobbar borta 7 dagar, sen hemma 7 dagar. Och alltså när han kommer hem…jag tror inte du förstår den lyckan i mig. Att få kliva upp på morgonen och ba känna att jag kan göra mig i ordning själv utan att stressa till förskola och jobb, inte behöva laga middag, få ANDAS när man kommer hem och bara få space från sina barn. Så välbehövligt och jag hade aldrig klarat 7-7 om det inte var så att han tog merparten på sin ledigvecka!

  6. Sara

    Hade en sån helg för två veckor sedan.. höll på att bli tokig och då har jag även min man hemma så vi kunde avlasta varandra lite när det blev för mycket!!

  7. Ninna

    Omg så är det hemma hos oss med vissa dagar😂. Vill slita av mig håret ibland. De älskar att testa oss så bra, våra barn. Undrar hur det skulle kännas att ha det så, vara ifrån barnen några dagar och vila. Men hade ju inte velat vara själv utan min man, och hade inte kunnat vara utan kottarna heller tror jag😐. Men man anpassar sig och det är ändå skönt att kunna återhämta sig❤️😍

  8. Annie

    Skönt att läsa om att andra har dåliga dagar och tappar humöret också, bara bra att du skriver om det tycker jag. Ha en bra dag 😊

  9. Emma

    Vad skönt att du delar med dig även av de negativa sidorna med att ha barn. Har haft en precis likadan helg med mitt barn och det är alltid skönt att känna att man inte är ensam ❤️ Kände en väldig lättnad av att få lämna på förskolan idag och få egentid med pluggböckerna i några timmar 😅 och jag tycker det är helt rimligt att få känna att det är skönt med barnfri tid emellanåt så jag hoppas du slipper få påhopp pga det ❤️

  10. Pernilla

    Alltså, jag blir typ lycklig när du postar detta inlägg 🙂 Tack för att du är en av få som skriver hur tufft det kan vara med barn. Jag hade också en riktig skitfredag (resten av helgen gick hyfsat, haha) med ett barn som fick ett utbrott i bilen på väg hem från jobb och skola för at hon inte fick äta lördagsgodiset. Skrek och hota med att riva mig när jag kör bil. Väl hemma får man tassa på tå för att undvika utbrott för minsta grej. Jag får migrän, försöker få barnet att duscha då hon vägrat under hela veckan, hon gormar, skriker och kastar saker i fyra timmar. Jag och barnets pappa ligger helt utslagna efter en tuff vecka. Till slut däckade hela familjen av kl halv tio på kvällen. Kul fredag! Återigen, tack för ditt blogginlägg, ibland känner man sig sjukt ensam. Känns som alla andra har änglar till barn men matchande kläder, kammat hår och som är snälla 24/7..

  11. Ellen

    Det är absolut inget fel att känna så som du gör. Det är välbehövligt att få vara utan barn nån dag/flera dagar och ladda nya batterier.

    Kram

  12. Amanda

    Har haft en likadan helg! Våran son har varit bråkade än någonsin, vet inte vad det är som har hänt! Och idag är jag ledig men önskar att jag skulle jobbat haha. Man får absolut tycka att det är skönt att lämna bort barnen, vi har barnvakt såfort man får möjlighet till det. Folk har kommenterat att vi har barnvakt mycket (är inte Såå mycket men har far och morföräldrar som bor nära som gärna vill leka med barnen och avlasta oss). Pjuuh, det är allt annat än lätt med barn och det måste man få prata om. Hoppas du får en bra vecka och att får mycket gjort men också tid att vila 🤗 kram!

  13. M

    Jag älskade detta inlägg, inte för att du har haft en jobbig helg, utan för att jag äntligen kände att det inte bara är mina barn som kan vara så jobbiga. allt det du beskrev vad dina barn har gjort gör mina också och jag typ skäms och berätta det för mina vänner för det känns som om andras barn är bara lite jobbiga och mina är värst.
    Allt som du skrev om vad dina barn har gjort, gör mina också.
    Jag är inte ensamstående men jag har en man som jobbar kvällar/nätter så i praktiken är jag nästan ensam.
    Jag studerar också på heltid och jobbar timmar. Jag kan också längta till att vara barnfri ibland och när dem väl är hos mina föräldrar så får jag dåligt samvete.
    Livet som förälder 🙂

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish