Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntDagens frågaOkategoriserade

Senaste frågorna och svaren

Har fått sjukt mycket frågor nu på slutet så tänkte försöka svara på allt i det här inlägget =)

Vilken brun utan sol använder du i ansiktet? 

Just nu har jag ju gjort ansiktsbehandlingar i form av kemisk peeling och då försöker jag undvika det helt i ansiktet och sminkar mig lite brunare istället. Men annars kör jag samma som på kroppen och jag varierar mellan instant dark i medium och dark från Ida Wargs märke beroende på hur brun jag vill vara. Är ganska brun i mig själv fortfarande från sommaren med men väldigt blek ändå om man jämför med hur brun man blir av BUS, haha.

Hittar inte dom grå tightsen på Wish eller Lightinthebox, har du länk?

Har märkt att dom pendlar mycket i pris och det finns flera olika att köpa till olika priser. Verkar som att man får hålla koll varje dag om dom finns inne eller inte och så är det som sagt olika priser från dag till dag om jag har uppfattat det rätt.

Hur gjorde du när du städade bort bikarbonatet efter att du skrubbade fogarna med det i badrummet?

Jag duschade bara av hela golvet och skrubbade med disksvamp. Sen torkade jag med handduk efter att jag hade kört med duschskrapa (heter det så ens!?)

Var kommer mattan på övervåningen ifrån? 

Classic Collection! I princip alla mina mattor kommer därifrån. Dom är dyra men så sjukt värda det enligt mig.

Hur lär du dig bäst när du pluggar? Har du några tips? 

Alltså jag läser alltid boken som ska läsas först.. Och sen läser jag den igen men inte lika noga och stryker över allt relevant med märkpenna. Sedan läser jag allt jag strykt över med märkpenna IGEN och skriver ner det i ett block. Och sen läser jag i blocket och skriver samma sak om och om igen i samma block. Jag lär mig bäst när jag skriver samma sak tusen gånger som jag skrev tidigare idag. Speciellt när det kommer till svåra ord och uttryck, lagar, juridik och matematik. Enklare saker kommer jag oftast ihåg bara genom att läsa dom en gång.

Umgås du och F mycket?

Ja, det gör vi ändå. Vi ses en del med barnen och han hjälper mig en del med jobb. Och det är alltid honom jag ringer om jag behöver hjälp med något i huset då han kan det mesta som jag är sämst på.

Kommer det en ny rabattkod med Aim’n snart?

Denna fråga ställer ni heeeela tiden =) Så kul att ni gillar deras tights lika mycket som jag. Men ja, det kommer! Dock inte inom dom närmsta veckorna utan lite längre fram. Håll utkik!

Är du alltid sminkad eller tar du bort det någon gång förutom när du sover?

Är alltid sminkad men mer eller mindre. Har oftast inte så mycket smink även om det kanske ser ut så. Har ju mörka drag och sminkar rätt lite bas dom flesta dagarna och tunt lager av allt. Det viktigaste för mig är fransar, concealer och solpuder. Ibland har jag bara det. Men ja, jag har typ alltid smink… Tar bort det när jag ska sova och med andra ord så har jag det på gymmet med.

Vad har du på din Propud? 

Får denna fråga varje gång jag lägger upp att jag äter det, haha. Har bara på massor av sprutgrädde (godaste som finns typ), färska bär och lite kanel ibland med.

Varför lämnar du barnen så sent på förskolan? 

För att jag hatar att stressa på morgonen och barnen är precis som jag och sover gärna lite längre. Jag kan styra mitt egna schema helt då jag ju som ni vet är egen företagare och allt mitt plugg även sker på distans. Vissa dagar vaknar dom ju tidigare men orkar inte väcka dom på morgonen dom dagarna dom väl inte gör det. Skönt att äta frukost i lugn och ro, klä på sig i lugn och ro osv. Lämnar oftast 9.30 men har jag seminarium tidigare så blir det ju tidigare just dom dagarna.

Var kommer dina tights i ”ormskinn” ifrån? 

Aim’n! =)

Hur går det med stressen?

Det går bra men lite upp och ner. Vissa dagar känns det som att jag ska svimma för att jag har så mycket att göra men då får jag påminna mig själv om att det får bli som det blir och gå som det går. Är inte värt att riskera mig själv för alla grejer jag gör. Då får jag hellre misslyckas och göra om eller göra sämre ifrån mig. Och jag har blivit sjukt bra på att påminna mig själv om det.

Hur ofta dricker du alkohol?

Inte alls ofta. Mer vissa månader än andra dock.. Men kanske tre gånger i månaden i snitt. Blev rätt mycket under sommaren men nu har det blivit mycket mindre igen.

Hur reagerade vänner och familj när du blev gravid som 19åring? 

Alla blev glada för vår skull! Vet ingen som sa något dåligt, iallafall inte direkt till oss.

Har du en revisor eller gör du all ekonomi inom företaget själv? 

Jag har en redovisningskonsult! Jag gör den ”enkla” bokföringen vid varje månadsskifte och skickar vidare den till henne sedan. Så jag räknar inte på moms, skatt och sociala avgifter själv.

Solar du fortfarande solarium? 

Nja.. Eller jo, ibland. Blev exempelvis så sugen och kunde inte låta bli igår men det är första gången på väldigt, väldigt länge. Solarieberoendet sitter så djupt i mig så det är svårt att bli av med det helt. Jag gjorde det varje dag när jag bodde i Göteborg och under min graviditet med Jason.. Och har egentligen solat otroligt mycket och hela tiden sedan jag var typ 14 år. Livsfarligt och så sjukt när jag ser tillbaka på det! Solar kanske en gång varannan månad nu under månaderna som det inte är sommar.

Kommentarer

 1. Emma Häggström

  Hej Gabriella! Jag vet ju att du var hos en spådam här i Umeå. Jag har försökt med allt för att hitta henne, men får int upp nå om jag googlar på ”Annika, haga”. Har du nå nummer eller så som du kan fixa?
  Jag hadd nämligen tänkt överraska mina fyra bästa tjejkompisar me ett varsitt besök dit ☺️

   1. Emma Häggström

    Jag förstår de! Har ju försökt googla till mig men känns så fel å försöka ringa någon åsså äre kanske int ens hon. Men kanske ifall jag hadd kunna maila dig eller så å fått en mailadress eller nummer till hon?
    Tack snälla för att du kolla iaf. Mina fyra stjärnor (bästa kompisar) fyller som sagt år nu under sep/okt å jag vill så gärna göra nånting speciellt Å annorlunda för dom ☺️

 2. Maisa

  Oj är det så konstigt att lämna barn kl 10 på fsk? Lämnar oftast min dotter den tiden då jag också styr mina tider själv och det är inte så att dom missar något haha, tycker fsk är bra för det sociala men man har ju det alltid bättre hemma 🙂 plus om man börjar sent bör man lämna sent så inte barnet är där onödigt länge tycker jag

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss