Gabriella Joss

Frågor och svar

Svarade på några frågor på insta story igår men fick så många och tänkte besvara några fler här:

Dina bästa tips i hjärtesorg? 

Acceptans är det viktigaste i all sorg enligt mig. För mig är det så iallafall. Jag försöker acceptera sorgen och verkligen känna den “på riktigt”. Påminner mig själv om att det är okej att känna dom känslorna som jag känner och att det är fint att få känna över huvud taget. Ibland gör saker ont men man kan inte styra allt i livet. Och ligger det som har hänt inte i dina händer så kan du inte göra annat än att acceptera det som har hänt + tillåta dig själv att vara ledsen över det. Jag brukar avsätta tid till att vara ledsen. Kanske låter jättekonstigt. Men det ledsna får liksom inte ta över mitt liv! Känner jag sorg så får jag gråta och vara ledsen under en begränsad period eller en stund om dagen men sedan får jag bestämma mig för att försöka lägga fokuset på annat för att få livet att gå runt ändå. Man kan inte styra sina känslor men man kan lära sig att kontrollera dom och hantera dom på olika sätt.

Hur gick det med studierna? Kommer du sakta ner takten lite? 

Jag vet inte än. Står typ mellan tre olika alternativ och det är att köra på som vanligt och bita ihop, ta en paus på några månader från nya kurser och bara göra klart dom kurserna jag har igång just nu under den tiden eller flytta några kurser längre fram mot nästa sommar.. Är svårt att få ihop det då man verkligen måste pussla med alla kurserna som kommer nu framöver men vi ska lösa det på något bra sätt iallafall så att jag får hämta andan lite.

Ditt bästa lifehack? 

Pressa vitlöksklyftan i pressen utan att skala den först, haha.

Mår du aldrig illa efter ett träningspass? Känner du att du behöver kräkas när du har tränat hårt?

Jo, det händer ibland att jag mår illa och känner mig febrig efter ett riktigt tungt pass. Det är dock oftast när jag kör med tyngre vikter. Tränar jag som “vanligt” så blir det oftast inte så. Vet jag om att jag ska träna tyngre försöker jag göra det på kvällen så att jag bara kan sitta och plugga/jobba sen eller gå och lägga mig.

Kan du rekommendera några särskilda kosttillskott till barn? 

Nej, det vågar jag inte göra för har inte så bra koll själv =) Eller jag är ju påläst (enligt mig själv) men inte så att jag kan ge råd till andra. Jag ger iallafall mina barn D-vitamin och probiotika från Holistic.

Vad tror du är meningen med livet? 

Att känna och uppleva! Och lyssna inåt och följa sitt hjärta – alltid. Och våga säga ja till livet även om det känns läskigt ibland.

Hur går det med din psykolog? Hur ofta är du där?

Jag är där varannan vecka än så länge. Det är väldigt speciellt men ger mig sjukt mycket. Ångrar att jag inte började med detta tidigare.

Vad har du för rutiner för att alltid vara så fräsch och snygg? 

Haha, det är jag verkligen inte alltid.. Men tack =) Jag duschar ordentligt två gånger i veckan ungefär och skrubbar mig, rakar mig, har inpackning osv. Och så kör jag brun utan sol direkt efter duschen och stylar håret så att det håller sig till nästa dusch. Sminkar mig varje morgon för att jag mår bra av det, försöker stressa ner, äta så bra mat som möjligt, dricker vatten och tar mina vitaminer. Sedan gillar jag att göra ansiktsmask och smörja in mig + ta hand om mig själv lite extra. Mår så bra inuti av att ta hand om mig själv utanpå. Så det är något jag prioriterar en hel del.

Hur tänker ni när ni uppfostrar barnen med pengar? Veckopeng? Ni betalar för allt? 

Vi har inte veckopeng än men ska börja ha det med Jason snart så att han får lära sig att spara och lite mer om pengars värde. Just nu uppfostrar vi dom inte alls i det men jag förklarar ju ofta att saker kostar, att mamma jobbar för att kunna betala för huset och för maten osv. Försöker lära dom att uppskatta värdet i saker och förstå att man inte kan köpa vad som helst när som helst. Men det är lite dubbelt det då jag gärna skämmer bort mina barn med dom gångerna jag känner att jag har möjlighet. Tycker dom på något vis fortfarande är lite för små för att behöva fundera särskilt mycket över ekonomi och pengar.

Hur vet man när det är dags att lämna? 

Har svarat på denna fråga så otroligt många gånger men den återkommer alltid. Kopierar svaret som jag gav nyligen på en annan frågestund:

Denna fråga är en av dom absolut mest frågade! Alltså detta är en SÅ svår fråga och det är så otroligt individuellt och olika för alla. Tror inte att jag sitter inne på alla svar. Eller jag VET att jag inte gör det. Långt ifrån. Jag tror väl i det stora hela att det är dags att lämna om man inte känner sig kär längre, om man tänker på andra eller kanske till och med är/har varit med andra, om man inte ser en framtid med sin partner utan mer “står ut” för att det är “så det ska vara” eller för barnens skull.. När man känner sig olycklig, tycker att livet är tråkigt, inte känner attraktion, inte har gemensamma intressen, drömmer om något annat. hellre gör andra saker än att spendera tid med den man lever ihop med, inte har något gemensamt eller något att prata om, har funderat länge till och från på att lämna, stör sig på sin partner och saker som den gör och är konstant irriterad eller ogillar åsikter som den har, tjafsar och bråkar mycket, är elak mot varandra/blir dåligt behandlad, känner sig deppig och ledsen mer än glad i relationen… Detta är ju SÅ individuellt och i många fall kanske det fungerar att gå och prata med någon..Och vill båda leva ihop trots allt jag nämnde här ovan så är väl det det absolut bästa man kan göra!? Få hjälp av någon utomstående och gå i ex. parterapi. Och i vissa fall så kanske det helt enkelt är bäst att gå isär. Jag vill inte inspirera någon till att lämna sin partner men jag vill inspirera till att våga lyssna inåt och inse att livet är för kort för att inte må bra i exempelvis ett förhållande. Om man genuint känner att man vill lämna så finns det ingen anledning att stanna. Även om man många gånger kanske försöker hitta på 1000 olika anledningar som typ “för barnens skull”, “men vi har ju ändå varit tillsammans i 10 år”.. Man kanske är LIVRÄDD för det “nya” livet och inte vågar.. Men nej.. Lyssna inåt istället och följ hjärtat och magkänslan. Man vet ALLTID bäst själv oavsett vad alla andra tycker eller tänker. Man ska vara ärlig mot sig själv. Alla andra lever sitt egna liv och formar just sitt egna. Du är den enda personen som kan styra din egna lycka och ditt egna liv. Det ligger helt i dina händer. Och återigen! Något som jag verkligen vill tillägga! Jag vill inte rekommendera eller pusha någon till att skilja sig eller göra slut. Alla gör som dom själva vill och min enda rekommendation är att lyssna inåt och följa sitt egna hjärta. Ingen vet bättre än du vad som är bäst för dig.

Är du politiskt insatt? 

Ja, relativt. Jag var inte det förut men har blivit det på senare år. Har dock valt att hålla politik utanför mina sociala medier.

Vad brukar du göra för att må bättre när du har/har haft en dålig dag? 

Jag brukar låta det vara en dålig dag och acceptera att det är så typ. Vissa dagar är ju bara sådana som man vill stryka ett streck över och det är helt okej det med. Tänker att det kommer en ny dag imorgon och att den får bli bättre. Men om jag verkligen måste vända en dålig dag så brukar jag ta en lång dusch, lyssna på hög musik som gör mig glad och unna mig något extra gott att äta. Funkar i 5/10 fall typ.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Tess

    Du är så sund ! Så klok för din ålder !!! Det är som en kompis att gå in o läsa hos varje kväll efter man lagt barnen, hängt sista tvätten o sopat ingen alla spår av lek o middag på nedervåningen. TACK ! Kram från Värmland

  2. HonDenDär

    Åh.. Älsk på “pälslinnet” på sista bilden!! 😉
    Håller förövrigt med om svaret du gav ang. barn, veckopengar och värderingar ang. ekonomi.
    Kram på Er

stats