Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

God morgon!

Hoppas att allt är bra med er.

Jag har gått upp tidigt och fixat det sista och snart får vi väcka vår stora, lilla kille med presenter och munkar till frukost. Frågade på föris igår om jag fick köpa tårta och/eller glass till alla barn imorgon för att han fyller år men det var typ sockerförbud.. Fick iallafall okej på att köpa massor med ”lyxig” frukt till fruktstunden så idag får dom vattenmelon, vindruvor osv istället för äpple och banan. Annars så har jag möte med min psykolog idag, ska till sjukhuset i eftermiddag en sväng och så måste jag hinna med jobb och plugg däremellan. Märker direkt jag har två-tre dagar off från plugget att jag typ måste göra om halva kursen. Kanske inte riktigt men det känns så iallafall. Tempot är så högt att man hamnar efter vid minsta lilla motgång. Kommer nog att behöva göra om tentorna som jag ska ha nu om jag inte lägger ner all min tid på att sitta med böckerna i fyra veckor framåt. Vi får väl se om jag kommer att klara av det baserat på hur jag mår just nu men jag hoppas och vill tro att jag ska greja det ändå. Träna ska jag också göra idag. Är dock så svag så att jag knappt kan lyfta fem kg just nu känns det som. Men vill ändå göra mitt bästa för att inte tappa det då träningen på något sätt är min ”trygghet”. Kanske låter jättekonstigt men det är verkligen så. Blir så lugn av att vara på gymmet även om allt annat i mitt liv känns totalt upp och ner.

Mer då? Jag har skruvat upp maxvärmen på golvvärmen i badrummen och det är mina varmaste rum i huset just nu. Sitter typ där på kvällarna halvnaken och njuter av att det är varmt, haha. Måste lära mig att elda i braskaminen så att det blir varmare men är verkligen sämst på det så får typ leva med att ha minusgrader här hemma. Okej, så kallt är det inte men det känns så iallafall. Något annat som händer just nu är att jag fortfarande är livrädd för löss och sover som en kratta vid fotändan av sängen (jag skojar inte, haha) för att jag inte vill dela kudde med barnen. Känns som att jag är barnens husdjur typ men har verkligen SJUK fobi för kryp och om jag skulle få löss i allt mitt hår skulle jag typ inte kunna sova alls eller behöva snagga mig. Skriker typ rakt ut när jag ser en myra hemma så skulle inte kunna hantera att ha något sådant i mitt hår. Usch usch usch.

Får förresten mycket mail och meddelanden på insta direkt från många av er som håller på att gå igenom en separation. Såg att Sofie Gullström också har separerat med sin sambo och jag känner verkligen alla hennes känslor i det hon skriver på instagram. Det är sjukt tufft och speciellt när man har små barn tillsammans. Så kände jag med för ett år sedan. Allt var bara ett virrvarr av känslor och jag grät typ dygnet runt trots att jag visste att beslutet var rätt. Känns verkligen som att hösten är högsäsong för att göra slut. Kan iallafall inte svara er alla privat men jag tänker på er massor och vet vad ni går igenom! Och FÖRLÅT för att jag inte har orken att ge privata svar till er alla för jag vill verkligen göra det egentligen. Det är ni så värda att få. Får nästan ångest av att ni har sådan tillit till mig, öppnar er helt och skriver så ärligt om er situation och ert liv när jag är så off. Jag tänker på er massor! Och försöker svara så mycket jag kan och orkar. Det blir iallafall bättre och man blir starkare än någonsin trots att man känner sig ensammast i världen till en början. Lovar er alla att ni kommer att se tillbaka och tänka ”wow, vad jag har utvecklats” ett år från där ni är idag. Så känner jag. Kan ärligt också skriva att jag går igenom liknande nu med efter att ha varit fram och tillbaka med samma kille i typ ett år. Vi har dock aldrig varit tillsammans men har ändå varit kärast i världen och det har varit skitjobbigt för mig. Det andra jobbiga som jag går igenom väger dock över det men ja, ni är inte ensamma iallafall. Jag vet precis hur det känns och jag vet hur ont det gör.

Hoppas att ni får en fin dag. Kram!

Mina bebisar matchar i likadana tights som jag har. Älskar! Det roligaste mina barn vet just nu är att ta på sig örhängen och ringar, spraya håret i olika färger.. Och spela tv-spel.

Fick äta min favoritlunch med min favoritperson igår.

Köper alltid presentpapper till barnens paket på Lagerhaus. Tycker det är så lätt att matcha olika papper med varandra där och att allt går i liknande nyanser och mönster. Gillar när det finns en röd tråd genom allt och att paketen ”matchar”. Kanske är töntigt men med tanke på att jag till och med vill matcha disktrasorna med resten av inredningen så förväntar jag mig inte så mycket annat av mig själv heller ;p

Försökte träna igår men gick verkligen inte. Slutade med att jag satt i omklädningsrummet och grät. Och så tar Tove kort på mig ”för du måste ju ha till bloggen”, haha.. Har världens bästa bästis. Så fastnade på en bild igår iallafall =) Smakade nya Clean igår med och den var såååå god.

På kvällen så började jag dra fram mat ur kylen för att laga men sedan slutade det med att jag bara stod och stirrade ut genom fönstret. Är så deppig så orkar knappt tänka på hur man lagar mat typ. Till slut plockade jag in allt igen och frågade barnen om dom ville äta hamburgare. Det ville dom absolut inte utan tjatade om köttbullar bägge två. Blev IKEA-middag och mamman fick andas och slippa laga mat och städa bort disk medan barnen fick sin önskemat+ glass till efteråt. Win-win ändå.

Kommentarer

  1. Anne

    Hoppas att du får må bättre snart! Och extra kram till lilla Jolie om det har med hennes hjärta att göra! Sen tänkte jag bara säga att löss är ingen fara, även om det känns äckligt. Jag tänkte som du tidigare, sen fick barnen löss och när det upptäcktes hade även jag 😩 har också väldigt tjockt långt hår men mannen fick kleta in lusmedel.på varenda strå och alla löss försvann. Sen kändes det inte så jobbigt längre faktiskt.

  2. Maria

    Anledningen till att de flesta förskolor i Sverige inte tillåter socker är att vissa barn har sjukdomar som gör att de inte får/kan äta socker och blir otroligt orättvist och opedagogiskt att alla fick glasstårta från Jasons mamma utom Niklas för han har diabetes så han fick ett päron. Grovt exempel men det är därför iaf på alla förskolor jag jobbat. Alla barn har också olika förutsättningar och regler hemma. Vissa barn får aldrig äta socker medan andra får äta glass varje dag. Det är inte förskolans jobb eller ansvar att ta hand om sånt idag därav sockerfritt vilket jag tycker är kanon. Lyxigare fruktstund är väl kanon! 😀 Hoppas Jason får en fantastiskt födelsedag 🙂

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish