Gabriella Joss Gabriella Joss
Okategoriserade

Belöna dig själv i samarbete med Anyfin

Inlägget är i ett annonssamarbete med Anyfin

Jag har ju hoppat på Anyfins Budget Bootcamp och jag tycker att det känns så roligt! Denna Bootcamp är inte vilken Bootcamp som helst utan handlar om att du under 28 dagar får olika tips och hacks som hjälper dig att komma i finansiell form och ta kontroll över din ekonomi. Bootcampen är framtagen tillsammans med psykologen Björn Hedensjö! Anledningen till varför är för att de nyss genomförde en undersökning som visade att vi svenskar har extremt mycket stress, ångest, ont i magen sömnsvårigheter och annat jobbigt i våra liv just på grund av vår ekonomiska situation. Vi tycker också att det är väldigt svårt att prata om ekonomi också och det ska vi försöka ändra på nu. Du kan läsa mer om Bootcampen HÄR.

Under denna bootcamp så kommer man exempelvis att komma underfund med varför man kanske fortsätter spendera fast man egentligen inte borde och hur man undviker frestelsen av att köpa något på rabatt.

Tidigare så har jag pratat på insta story om vikten av att kunna säga nej. Idag tänkte jag lyfta det där med att belöna sig själv. Jag tycker att det är så viktigt att ha tydliga mål och minst lika viktigt att ge sig själv belöningar längs vägen. Den svåra biten är inte att sätta mål – utan att faktiskt nå dem. Och genom att belöna sig själv så håller man motivationen på topp. Man kan planera in dessa belöningar på sin väg mot målet och göra utrymme för dessa i sin budget. Har man exempelvis lyckats hålla sig till sin plan så kanske men kan unna sig ledigt från helgjobbet eller åka på en liten resa med sina barn? Eller kanske något så enkelt som att ta sig iväg till Leos Lekland eller ett äventyrsbad, köpa dom där jeansen som man verkligen vill ha eller ordna en riktig myskväll hemma med allt det goda man är sugen på.

Min uppgift denna gång blir alltså att skriva upp mitt mål och planera vilka små belöningar jag kan ge mig själv längs vägen. Det kan vara så enkelt som ett långt bad med ansiktsmask eller att jag får köpa min favoritchoklad och se en bra film en kväll. Allt som motiverar en till att följa sin plan är bra. Och jag tror att det är viktigt att skriva ner allt så att belöningsplanen blir konkret.

För mig kan en belöning vara att resa med mina barn. Det är bland det bästa jag vet.

Eller att få köpa en parfym!

Eller varför inte göra ett stort fruktfat en fredagseftermiddag att fira lite extra med? Som sagt, alla belöningar som gör att man orkar hålla sig till sin plan är BRA belöningar. Stora som små.

Ni kommer direkt till Anyfins Budget Bootcamp HÄR och kan läsa mer. Tycker att detta är ett grymt initiativ som vi alla borde hoppa på för att tänka efter en extra gång och få massor med smarta tips och knep.

Inlägget är i ett annonssamarbete med Anyfin

Kommentarer

  1. Hanna

    Hej! har en fråga angående din soffa. Är det färgen sand eller vit? och vad är det för tyg? är det linneblandning eller 100% linne?☺️

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss