Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntDagens fråga

Frågor och svar

Hade frågestund igår på insta story och svarade massor där! Men blev väldigt mycket frågor utöver dom jag svarade på med och tänkte därför svara på dom i ett eget inlägg.

Vad har hänt med Jolie? Hänger inte riktigt med? 

Jolie är född med allvarligt hjärtfel. När hon var nyfödd så upptäcktes ett blåsljud och efter ett ultraljud konstaterades det att hon har ett medfött klaffel i hjärtat. Hon har aortastenos och aortainsufficiens. Kan väl förklara det enkelt med att det finns tre ”blad” i ett av hjärtats klaffar som ska sluta tätt när hjärtat slår. Hennes blad är ”skrovliga” (missbildade) och gör att det inte sluter helt tätt och att blodet studsar tillbaka in i hjärtat. Detta gör att hjärtat får jobba hårdare och på lång sikt kan bli förstorat. Felet som hon har är egentligen så ”litet” rent fysiskt och det sitter som sagt bara i en liten klaff i hjärtat. Ändå påverkar det så mycket.

Vi har ju gått på täta kontroller från att Jolie var nyfödd och nu har magnetröntgen gjorts då det börjar närma sig någon form av åtgärd. Ett ultraljud kan inte visa exakta mått och problem men en magnetröntgen gör att läkarna kan se mer exakt hur det ser ut. Så nu inväntar vi svar och får därefter veta hur vi ska gå vidare.

Jag har en kategori på bloggen som heter ”hjärtebarn” där jag skrivit om hela resan från start och fram tills nu.

Hur går det med livet? Barnen? Framtid?

Livet går väl bra och rullar på. Är väldigt jobbfokuserad och lägger även enormt fokus på att älska mig själv lite extra just nu. Jag märker verkligen hur bra jag mår när jag är snäll mot mig själv, lyssnar på kroppen och prioriterar tiden rätt för att jag ska må bra. Sedan jag började gå hos min psykolog så har jag slängt upp och ner på livet och prioriteringarna totalt. Det viktigaste är inte att hinna med så mycket som möjligt på kort tid och balansera jobb, plugg, barn, hus osv samtidigt. Det viktigaste är att må bra. Om inte jag mår bra så fungerar inget annat heller. Det är egentligen så självklart men för mig har det inte varit så.. Och det jobbar jag mycket på nu. Det gör inget om min utbildning tar ett extra halvår eller till och med ett extra ÅR. Det viktigaste är att jag mår bra genom hela resan med.

Barnen mår jättebra. Dom gör mig lycklig med sin lycka till livet. Och ja, framtiden.. Den är väldigt oviss, haha. På alla sätt och vis. Jag vet ingenting om den och det känns bra. Jag litar på livet och litar på att inget som ska finnas i mitt liv passerar mig.

Om du är sambo med en kille men fortfarande kär i ditt ex som är singel, vad skulle du göra då? 

Jag skulle göra slut med min sambo och följa mitt hjärta. Känslor är enligt mig det finaste och viktigaste vi har. Det är våra känslor som kan tillåta oss att få vara lyckliga – så länge vi jobbar med dom och inte mot dom. Lyssna inåt, det är alltid mitt bästa råd.

Hur tänker du med eko mat, lotion osv till barnen? 

Oj, jag är inte bra på att tänka på det.. Eller jo, just när det kommer till barnens hudvård är jag noga med att det ska vara så parfymfritt som möjligt. Men det är typ det. Tänker inte så mycket på att köpa ekologiskt men gör det väldigt ofta ändå! Dock inget som jag lägger mycket tanke bakom.

Har du någonsin haft en könssjukdom?

Ja, det har jag haft tyvärr! Och det är min värsta mardröm att få det igen.

Jag vill gå isär. Vi gick isär för två år sedan men blev gravid igen och är nu fast igen, vad gör man?

Jag hade lämnat. Om man inte vill leva med en person så spelar det ingen roll om man är gravid eller inte. Man drar bara ut på ”problemet” då. Hade jag befunnit mig i en relation som jag inte ville ha till 100% så hade jag klivit ur den oavsett omständigheter. Sedan kan jag såklart inte råda dig till vad du ska göra EGENTLIGEN. Men så tänker jag iallafall.

Hur kommer det sig att du fick behålla huset?

Jag ville inte behålla det först då det kändes som alldeles för mycket jobb för ”lilla mig”. Men sedan bestämde jag mig bara. Jag ville bo kvar då jag har jobbat så hårt för det här huset + att det är barnens (och även mitt) hem. Jag skulle bara få det att funka till varje pris. Och det har jag ju klarat! Sedan är min gräsmatta aldrig klippt, jag är sämst på att skotta snö, jag är den enda på gatan som inte har börjat bygga garage än. Men ärligt talat så spelar det inte så stor roll. Jag bor kvar och det är det viktigaste. Resten tar jag år för år. Förhoppningsvis är livet långt och jag hinner göra det som ska göras så småningom.

Tror du att det finns chans att du och F blir tillsammans igen?

Chans finns absolut. Men jag vet inte om det är något som kommer att hända ändå. Jag har bestämt mig för att lämna det till livet. Om vi är menade för varandra så kommer vi att hitta varandra igen efter en tid ifrån varandra.

Har du implantat i rumpan?

Haha, NEJ! Och skulle aldrig få för mig att ha det heller.

Tvättar du alltid dina gymkläder efter träning? Jag gör det och dom blir så slitna.. 

Nej, jag gör nästan aldrig det. Har typ samma i en vecka och tvättar sen. Eller ja, om dom börjar lukta svett så tvättar jag dom ju såklart men behövs oftast inte.

Skulle du kunna tänka dig att skaffa barn med F trots att ni är separerade?

Nja.. Hittar vi tillbaka så kan jag tänka mig ett till barn. Men har inget supersug efter en bebis just nu och tror inte att jag kommer att ha det framöver heller om jag inte blir superkär i någon som verkligen vill ha barn och inte redan har egna.

Dina bästa skönhetstips?

Drick vatten, träna, sov! Böj fransarna för en mer öppen blick, använd BUS för att få lite extra färg om du känner dig glåmig och blek under dom mörkare månaderna.. Använd alltid värmeskydd i håret och tvätta det inte för ofta.

Hur ska du fira jul i år?

Vi firar nog tillsammans alla fyra som familj trots att vi är separerade. Hur vi ska fira vet jag inte än men det kommer att vara med F och barnen iallafall.

Trivs du med ditt liv just nu? 

Förutom att jag ofta känner mig ensam så gör jag det. Många av mina vänner säger att jag bara ska ”skaffa någon” för att ha ibland när jag behöver ha närhet men jag vill inte det. För mig måste det kännas rätt. Försöker vänja mig vid att vara ensam istället och att tycka om mig själv så pass mycket att jag kan ge mig själv det jag behöver.

Hur mycket betalar du för att tvätta din bil?

När jag lämnar in den hos BMW betalar jag runt tusenlappen.

Vad är din favoritmat?

Sushi, pizza, Max-mat och tacos.

Behöver man lyfta tung vikter för att bygga rumpa?

Jag varierar jättemycket. Kör tunga vikter ungefär varannat pass och lättare vikter varannat. Vet inte om det är rätt eller fel men jag har ju fått resultat som jag önskar iallafall.

Vad blir din nästa tatuering?

Jag skulle egentligen ha gjort mina tatueringar för flera månader sedan men skjuter på det hela tiden då det är så mycket annat. Jag ska göra Jolies hjärtfrekvens, en liten text precis mellan rumpan/låret fast på sidan av kroppen (svårt att förklara placering) och en längs ryggraden.

Fick precis veta att mina föräldrar ska skiljas och mår skit. Hur ska jag tänka?

Tänk att det är en chans för dom båda att vara lyckliga. Förstår att det är en sorg men försök att vända på det och se det som ett fint beslut som dom har tagit. Om man skiljer sig så beror det ju på något vis på att det inte fungerar och att man inte vill leva ihop. Dom kommer att må bättre i längden och trivas bättre med sina liv på var sitt håll. Försök att unna dom det <3 Men kan tänka mig att det känns superjobbigt för dig och det är ju såklart också helt okej. Tillåt dig själv att känna. Det går över och det blir bra ändå. Kram.

Min kille har varit otrogen men ångrar sig. Vet inte om jag ska förlåta honom eller inte. Vad hade du gjort?

Jag vet inte. Jag hade nog inte förlåtit men det beror ju såklart på hur länge det har pågått, med vem, om han ångrar sig jättemycket, hur er relation är i övrigt. Det är bara du som kan bestämma vad du ska göra. Hoppas att det löser sig till det bästa för er båda. Följ ditt hjärta.

Vilken är den finaste egenskapen en människa kan ha enligt dig?

Jag tycker att det finaste och viktigaste som man kan vara är att vara äkta.

Är du hypokondriker och orolig för kroppsliga symptom? Alltså verkligen orolig?

Haha, ja det är jag.. Har blivit det efter att Jolie föddes med hjärtfel. Var inte såhär nojig för allt innan hon föddes men har tyvärr blivit det. Kollar upp det mesta som inte känns bra.

Bästa tipset för att komma igång med träningen och hålla sig motiverad?

Hitta en träningsform som passar dig. Planera in din träning (annars är det lätt att förklara bort med att ”jag hann inte idag”), ta dig till gymmet när du ska det även om vissa pass blir sämre. Bara man tar sig dit så tränar man ju. Vissa dagar bättre än andra men man kan inte alltid vara på topp. För att hålla sig motiverad så behöver jag tydliga mål att sträva mot. Kan vara allt från att forma kroppen på något sätt till att bli starkare i någon kroppsdel. Belöna dig själv med extra god mat/fika efter ett pass.. Det är mestadels så jag håller mig motiverad. Men självklart dippar jag i perioder med och tappar motivationen helt. Då tränar jag mest på autopilot och har halvkassa pass tills jag hittar ett nytt mål att sträva mot eller får tillbaka glöden igen ”naturligt”.

Vad tycker du mest om med dig själv?

En så återkommande fråga i alla frågestunder men svarar på den igen ändå. Jag tycker mest om att jag är så ärlig och rak. Säger alltid vad jag känner oavsett om det sätter mig i en sårbar sits eller inte. Sedan tycker jag om min drivkraft och min målmedvetenhet + min styrka i att veta att jag klarar allt jag tar mig an. Även om jag tvekar på mig själv ofta så vet jag att jag grejar allt jag faktiskt vill göra. Det har jag bevisat för mig själv så många gånger.

Utseendemässigt så tycker jag nog mest om mina ögon, min näsa, mina läppar, mina ögonbryn, min rumpa, mina ben och min rygg.

Har du dåliga dagar? Hur hanterar du dom?

Jag accepterar att det är en dålig dag och inte ett dåligt liv. Man FÅR ha dåliga dagar. Man behöver inte ens försöka vända dom. Ibland känns allt skit och då får det göra det. Man får bara göra det bästa av nästkommande dag istället. Brukar ta en lång dusch, äta något extra gott, ta hand om mig själv lite extra. Men ja, man får ha dåliga dagar och det hör till livet.

Och lite av frågorna från instagram:

Kram på er!

Kommentarer

  1. Sofia

    ” fick behålla huset” Du verkar vara en väldigt snäll & ödmjuk person Gabriella som inte rättar andra för att höja dig själv! Men jag är väldigt säker på att du inte fick någonting utan du köpte ut F för väldigt mycket pengar. Du är en stor inspiration, tack för att vi för följa dig & din fina familj ❤️

  2. Anonym

    Är det klamydia du haft?
    Jag har haft klamydia och är så jävla rädd att jag inte kommer kunna bli gravid 🙁 hade klamydia i 9 månader utan att märka det.. 🙁

  3. Frida

    Hur uttalar du barnens namn? Är det Jolie med franskt uttal och Jason med engelskt, eller är det ’försvenskat’ uttal?

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish