Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Onsdag

Heeej fina ni och god morgon!

Hur mår ni? Jag mår hur bra som helst och blir barnfri idag. Ska unna mig ett riktigt långt pass på gymmet, ett lååååångt bad ikväll med inpackning och ansiktsmask, smörja in mig med någon god kräm efteråt osv. Ska på dejt ikväll också. Händer ju inte jätteofta som ni vet men det är en kille som har kommit upp från Stockholm för att träffa mig så det blir kul. Jag behöver en ärlig chans att gå vidare efter att ha gråtit över samma kille under så lång tid. Är så less på det nu. Har inte funnit något intresse för någon annan heller för när jag väl fastnar för någon så gör jag det på riktigt. Den killen jag ska träffa nu känns dock intressant och vi har pratat till och från rätt länge så det blir roligt. Vi har också faktiskt träffats för längesen på ett event. Mer än så tänker jag inte skriva för ska dejta i det tysta och privata nu, haha.. Men vill ändå bjuda in er lite då jag vet att många undrar och då jag vet att många också har varit och är hjärtekrossade precis som jag. Men livet går vidare och allt blir bra till slut. <3

Igår var barnens pappa här och vi gjorde enorma och så goda köttbullar i tomatsås och bara myste. Annars fixade jag med mina kvitton och fakturor igår för företaget och ringde ett städbolag. Det är dags nu, haha. Jag tycker ju att jag är den som städar mitt hem bäst av alla men det vore ändå skönt med lite hjälp och speciellt när jag har så mycket annat. Vi får väl se hur det går! Har ju sådana galna kontrollbehov och vill ha allt på ett speciellt sätt men det har ju börjat släppa allt mer ju äldre jag har blivit så ja, det kanske blir bra ändå. Man kan ju alltid testa. Sedan är jag skitdålig på att rengöra ugnen och fläkten och sådana saker så det blir bra att få hjälp med det. Att skura avskyr jag också!

Jag inser förresten hur sjukt dåligt jag ser nu när det har blivit så mörkt ute, haha.. Har ju glasögon men använder dom aldrig. Är ju både närsynt, översynt och har brytningsfel. Hatar dock att ha glasögon då jag vänjer mig så fort vid att se så bra och sedan ser ännu sämre när jag tar av dom. Tycker ändå att jag ser okej utan så länge jag inte använder dom för ofta och så länge det inte är jättemörkt. Har dom dock oftast när jag kör bil på kvällen för att undvika olyckor =)

Igår köpte jag silverputs till mina örhängen som alltid blir så fula efter ett tag. Nu är dom som nya igen! Ska ta fler hål i öronen snart också på lite ”konstiga” ställen på örat.

SÅ skönt att detta är klart för en månad framåt.

Alltid sushilunch med Tovis. Och idag ska jag äta lunch med Jeanette. Så mys!

Skulle egentligen har gjort microneedling igår men vi gjorde en syrabehandling istället för att jag behövde kunna sminka mig direkt efteråt, haha.. Ska göra micronedlingen nästa vecka istället. Bokade in den jättesent på kvällen så att jag bara kan gå och lägga mig direkt efter typ.

 

Och lite bilder från igår kväll =) Alla är typ suddiga men min mobil har blivit så dålig på att ta kort nu när det är mörkt. Känns som att alla kameror på mina mobiler bara blir sämre och sämre med tidens gång. Har inte haft den här telefonen i ett år ens och den tar redan halvkassa bilder. Och det är ändå den senaste modellen! Jämför jag med hur bilderna såg ut i början så var det en helt annan sak. Nu är dom helt gryniga.. Och slutartiden är så seg.. Någon som upplever samma med sin iPhone?

Förresten! Jag hittade saffransmunkar igår och dom var helt färska och såååå goda. Jag dog seriöst av lycka när jag åt dom, haha. Ni kan ju gissa hur många jag tryckte i mig? =) Allt med saffran är det godaste jag vet och jag är inget superfan av julen men älskar alla saffransbullar och julmust. Så det kommer jag att frossa i nu i november och december. Mhmmm.

Jason gjorde en så söt liten ”gubbe” på förskolan igår. Smälter, haha. Hur fin!? Och alla hans gubbar som han ritar ser alltid så rara och gulliga ut. Älsklingen!

Annars då? Jag mår typ halvkasst hela tiden för att jag är orolig för Jolie och vad som ska hända. Blir helt utmattad av all oro nästan.. Försöker att inte tänka på det alls men det är svårt och tankarna kommer hela tiden. Igår frågade min hudterapeut om jag inte har funderat på om jag har ADHD (baserat på alla mina tankar som cirkulerar konstant) och jag funderar ärligt på att göra en utredning ändå trots att min psykolog säger att vi nog kan utesluta det. Är så många som frågar om jag ”kanske har det ändå”. Menar inte att det är konstigt att jag tänker mycket på allt med Jolie men jag har i allmänhet så extremt mycket tankar i huvudet som typ avbryter varandra medan jag tänker dom, haha.. Och jag har ju mycket ”symptom” som stämmer in på ADHD men även mycket som absolut inte stämmer in också. Vi får väl se.

Aja, nu ska jag ta tag i dagen. Stor kram.

Kommentarer

  1. Lollo

    Jag har också mycket tankar igång konstant, min hjärna går på högvarv kan man väl säga. Värst är när jag är stressad eller övertrött.

    Känner mig nästan alltid hyper, vaknar typ hyper på morgonen och hjärnan går igång direkt med tankar/konversationer med mig själv. Jag har däremot väldigt lätt att fokusera, hade det lätt i skolan, lätt att klara teoriprov till körkort, älskar ordning och reda och att sortera. Stenkoll på siffror och min ekonomi. Kontrollbehov…
    Jag är inte insatt i ADHD hos tjejer/kvinnor, men min gissning är att vissa människor (tex du och jag) har högre tempo och mer tankar igång samtidigt än andra. För att vi är olika 🙂

    Min partner har en ADD-diagnos och han var verkligen i behov av en utredning, och kommer troligen att börja medicineras för att få mer ordning i sitt liv. Många saker funkar helt enkelt inte för honom..
    Med det sagt menar jag inte att man måste ha stora problem för att vilja göra en utredning eller till och med få en diagnos, allt är ju på ett spektrum och man kan ha ”mild” ADHD. Det kan vara skönt med en diagnos, som ett svar på vad det är för ”fel” på en, eller hur man ska säga. Men man får komma ihåg att en diagnos inte ger en alla svar, och man ska inte sätta sig själv i ett fack pga sin diagnos.

    Vill avsluta med att jag förstår dig, och det är du själv som bestämmer om en utredning är viktig för dig 🙂 Jag själv tampas med rätt mycket ångest/katastroftankar till och från. Även funderingar på om jag kan ha någon slags lätt autism då jag kan vara ”känslokall” och helt oförstående mot folk. Får ofta anstränga mig för att verka empatisk… Men jag kanske bara är en dryg människa 😅 Min pappa har bipolär sjukdom och rädslan att jag ska bli manisk/hypomanisk i samband med stressiga perioder och lite sömn dyker upp då och då. Men jag sköter mig själv och mitt liv för bra för att känna behov av utredning. Har däremot pratat med psykolog och kommer säkert göra igen.
    Nu blev det väldigt långt känner jag 😅 Tack för en bra blogg ❤️

    1. Gabriella Joss
      Gabriella Joss

      Tack för att du delade med dig 🙂 <3 jätteintressant att läsa! Men gud nej, du är inte en dryg människa! Vi är alla olika!! <3 största kramen och tack för att du orkade skriva så långt. Var jätteintressant att läsa och tack för fina ord med <3

  2. Erica

    Kan du aldrig vara osminkad och vara bekväm med det? Eftersom du skrev att du var tvungen att kunna sminka dig efter behandlingen. Jag sminkar mig aldrig, så skönt att kunna vara avslappnad och bekväm utan smink. Försöker dock lägga mer tid på min hud istället, då jag har väldigt torr och känslig hy. Gillar krämer, ansiktsmasker osv. Ha det gott, kram!

    1. M

      Precis min tanke haha! Har en inte problem att få sin vardag att fungera, både privat och på jobbet så är det oftast ganska svårt att få en utredning beviljad 🙂 Många kan dock känna igen sig i många av symtomen! Men utan att det är så pass att ens liv förstörs pga detta.

  3. Amanda

    Ett tips innan du ev startar en Adhd-utredning är att fråga dig själv vad som skulle vara positivt med att få veta om du har Adhd. T.ex. om du då får veta att du har det: skulle du då vilja testa läkemedel eller få någon speciell hjälp/stöttning ifrån vården? Eller vad tänker du att du får ”ut” av att veta det? 🙂

    En utredning kan ju ta flera år, så så länge du mår bra och inte tycker att dina egenskaper krånglar till din vardag eller får dig att må dåligt, så kanske man inte nödvändigtvis måste ha ”på papper” att man har Adhd (eller något annat) även om du kanske har det ändå ☺️
    Det känns som att du ändå verkar känna dig själv väldigt bra och veta hur du fungerar, så om du inte känner att du behöver hjälp med något, så kanske du inte nödvändigtvis behöver gå igenom en utredning.

    Menar bara väl, men det kan vara värt att fundera på. Fick den frågan själv av en psykolog en gång nämligen, och tyckte att hon hade en bra poäng 😊
    Kram 🥰

  4. E

    Det där med tankarna känner jag igen också, jag tänker att det är det normala, tänker inte ”alla” så mycket haha? Ofta när jag pratar avbryter jag mitt i meningen och börjar prata om något annat för jag bytte tanke…min sambo brukar skoja om min ”ADHD-hjärna”

  5. johanna

    Jag mår skit. Kuggade precis andra uppkörningen, trodde verkligen jag skulle klara den. 🙁 Jobbiga är att jag förlorar all motivation till annat så som att plugga/jobba. Sen är det ju inte gratis heller……

    1. Gabriella Joss
      Gabriella Joss

      Men åh fina du!! Du fixar det nästa gång!! Heja dig <3 vet hur det är. Reagerade själv mycket starkare än jag trodde när jag inte klarade teorin direkt. Så förstår dig verkligen. Men nästa gång grejar du det <3 du är bäst!

  6. M

    Jag arbetar med människor neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (adhd är en av dem) och vill bara påpeka att det ibland är väldigt svårt att diagnostisera tjejer/kvinnor då deras symtom skiljer sig mycket från killar/män med adhd. Det finns generellt väldigt lite forskning kring tjejer och adhd, därav att det inte alls är omöjligt att du har det. Sedan är det också viktigt att komma ihåg att bara för att man har några egenskaper som stämmer överens med adhd så betyder inte det att man har det. Många tror att bara för att man har någon egenskap som pekar åt det hållet så har man det, men alla människor är olika och vi har biologiska variationer som gör att vi blir på ett visst sätt. Tror du att en utredning skulle kunna hjälpa dig så absolut, annars tycker jag att du ska låta bli och arbeta på de egenskaper du anser att du behöver arbeta på helt enkelt (:

  7. Linn

    Vill bara säga att ADHD kan skilja sig åt väldigt mycket. Googla ADHD tjejer så kan du läsa mycket om att man nu forskar på hur annorlunda adhd hos tjejer kan vara mot det klassiska adhd-beteendet hos killar. Detta gör att massor med tjejer missas och mår dåligt.
    Har blivit insatt i detta på sistone då vi utreder vår 5-åriga dotter som vi alltid haft enorma problem med. Inte alls klassiskt adhd-beteende, men enligt proffsen lutar det ändå åt adhd då tjejer skiljer sig så mycket från det typiska adhd-mönstret.
    Kram och ha en bra dag!

  8. Maria

    Har ni inga striktare restriktioner i Umeå? Här i Stockholm ska vi hålla oss hemma, inte gå i affärer, gym eller träffa andra än de vi bor med. ADHD är svårt för de flesta har symptom som stämmer in på ADHD bara för det betyder det inte att man har det. Många med ADHD har tex. svårt att ta körkort, klara att gå klart skolan, ha ett arbete, betala räkningar etc. Min mans lillebror fick adhd diagnos och åt medicin i 5 år sen fick han en ny psykolog och gjorde ny utredning då blev det nästa inga % adhd men däremot 70 % autism och 30 % aspbergers/adhd. Han är idag 14 år och behöver hjälp med nästan allt. Han skulle aldrig gå upp på morgonen om ingen sa till, han kommer inte ihåg att äta om ingen serverar mat, han glömmer hur man låser dörren, förstår inga konsekvenser nästan och vissa saker är glasklara för honom men kaos för mig och min man. han kommer tex aldrig kunna klara av att bo själv och isf behöver han en god man som hjälper till med räkningar och även assistans för mat och sånt. ADHD är verkligen ingen superkraft för alla, för de flesta är det en funktionsvariation som stoppar en från mycket. Jag tror inte att du har adhd då hade du aldrig fått ihop din vardag själv som du får.

    1. Gabriella Joss
      Gabriella Joss

      Tror inte det 🙂 eller ja, det är klart man ska följa rekommendationerna och det känns som att dom flesta här gör det ändå 🙂 Ja, det kanske är så som du skriver 🙂 Kram kram <3

  9. Malin

    Jag har en iPhone som är 2 år gammal, ff klara och fina foton men jag”gnusser” alltid av kameralinsen innan jag fotar..ett tips om du inte redan provat då förstås😁
    Lycka till med dejten😀

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish