Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntOkategoriserade

Osminkad

Kan du aldrig vara osminkad och vara bekväm med det? Eftersom du skrev att du var tvungen att kunna sminka dig efter behandlingen. Jag sminkar mig aldrig, så skönt att kunna vara avslappnad och bekväm utan smink. Försöker dock lägga mer tid på min hud istället, då jag har väldigt torr och känslig hy. Gillar krämer, ansiktsmasker osv. Ha det gott, kram!

Fick denna fråga förra veckan och var tvungen att fundera lite. Jag är nog inte obekväm osminkad men så otroligt mycket mer bekväm med smink. Om ni förstår hur jag menar? Det är inte så att jag tycker att jag är ful utan smink utan mer för att jag känner mig så glåmig och trött typ.. Speciellt nu under hösten och vintern. Jag ser typ likadan ut med och utan smink förutom att jag har sämre hy och kortare fransar. Sedan har jag inte så mycket smink till vardags även om man kanske kan tro det. Tror att det är mina lösfransar som gör att jag ser väldigt sminkad ut. Tar mig bara tre minuter på morgonen att lägga på cc-cream och solpuder, sätta på fransar och ta på lite läppstift.

Men ja.. Jag trivs så mycket bättre med än utan smink. Har dock inget emot att gå osminkad om jag ”måste” eller om jag verkligen inte orkar någon dag. Men oftast så sminkar jag mig bara på rutin varje morgon och det får mig att må bra. Så svaret på frågan är att jag kan vara utan smink utan problem men att jag är mer bekväm med smink.

Pratade om det här med en kompis igår och vi konstaterade att vi båda känner oss tröttare dom dagarna vi inte har sminkat oss. Alltså inte bara att man SER tröttare ut utan att det faktiskt också är en känsla. Helt sjukt egentligen om man tänker efter..

Hur är ni? Trivs ni bra utan smink eller sminkar ni er som jag varje dag?

Kommentarer

 1. Anna

  Vad har du för fransar? Jättefina är dem. Jag har gjort fransförlängning i flera år, slutade för några månader sedan men känner mig så tråkig så behöver tips 😊

 2. M

  I snart 5 år har jag levt med ångest och någon form av obearbetad sorg inom mig.
  3.5 år av den tiden sminkade jag mig väldigt sällan. fixade sällan håret utan endast duschade och rakade mig.

  Nu de senaste året så har jag tvingat mig själv att fixa mig, fixar håret, går oftare till frisören, sminkar mig dagligen (dock väldigt lätt men ändå) och även dagar då jag är hemma så fixar jag fransarna och brynen och jag lovar dig jag mår inte bra men jag mår något bättre. Vet inte varför men jag känner mig ”friskare” på något sätt. visst jag vet att sminket tar inte bort min sorg men den lurar hjärnan och får mig att på något sätt fokusera på dagen

  konstig beskrivning men hoppas du förstår vad jag menar

 3. Angelika

  Jag sminkade mig mycket för typ 5-6 år sedan. Men nu sminkar jag mig ALDRIG 😂 jobbar på ett ställe där jag blir väldigt skitig av slipdamm osv så kanske faller sig naturligt att inte sminka sig 😂

 4. amanda

  Trivs så mycket bättre med smink och håller med om att man känner sig mycket piggare då ☺️
  Har du nå tips på hur man gör med lösfransar? Får aldrig till det haha!

  1. Gabriella Joss

   Förstår dig helt 🙂 jaaa! Jag brukar sätta fast mina med fingrarna men sedan krävs det massor med övning. Tar tid att få in det men när man väl kan det så går det superfort!! Kram <3

 5. Ellen

  Sminkar mig typ 2-3 ggr i veckan. Å då väldigt lite. Lite cc cream, concealer, ögonbryn. Typ det. Har bara mascara vid speciella tillfällen för kliar mig alltid i ögonen å då skulle jag glömma å kladda ner. Skulle nog orka sminka mig varje dag men vill låta hyn andas ibland.
  Däremot måste håret va fixat. Har jag en dålig hårdag känner jag mig jätte trött å ofräsch 😛

 6. S

  Jag använder cc cream och solpuder nästan varje dag. Sedan fyller jag i mina bryn när färgningen börjar tappa där. Jag känner mig med så trött om jag struntar i det en dag. Sedan är den stunden för mig själv väldigt härlig, att få sitta i lugn och ro och dutta lite i ansiktet och lyssna på min ljudbok med en kopp kaffe på morgonen. Typ bästa stunden på dagen!

  Jag har börjat göra lash-lift och det är det bästa jag gjort. Det är så skönt att ha en pigg blick hela tiden. Mina ögonfransar är väldigt långa men pekar typ rakt ut vilket gör att de knappt syns egentligen. Sedan färgar jag brynen en gång i veckan. Så skönt när brynen och fransarna alltid är fixade

 7. Maria J🌸

  Jag brukar inte ha smink❤️ Om jag ska på fest eller middag föredrar jag smink. Jag brukar gå runt utan smink😂 haha!
  Du är vacker! Vilken CC-kräm använder du?

 8. Maria

  Älskar att vara osminkad men har tyvärr otroligt mycket acneärr och nu som gravid acne som jag hade när jag var 14 år typ så nu är min man den enda som ser mig utan smink. Normalt sett innan jag blev gravid var jag osminkad ganska ofta 🙂

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss