Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntMat

Gurkmejalatte

Var tvungen att prova Nadja Mayrs tips på kvällsdryck och den var sååå god. Eller ja, jag tycker ju om ”nyttiga” saker och den smakar verkligen hälsosamt, haha.. Lite peppar, gurkmeja, kanel.. Låter kanske skumt att säga att något faktiskt SMAKAR nyttigt men vissa av er förstår säkert hur jag menar.

Jag kokade iallafall tevatten och hade i teet som ni ser på bilderna. Ett av mina favvosar sedan lååång tid tillbaka. Och så hade jag i en tesked av gurkmejalatten, lite honung och skummad havremjölk + kanel på toppen. Jag älskar ju kanel så öser alltid på fast jag vet att man inte ska äta mer än en tesked om dagen.. Tror dock ändå inte att det är så mycket mer än en tesked på toppen av min dryck. Det flyter ju ut ganska snabbt och ser mycket mer ut än vad det är. Vet också att det pratas mycket om att kanel som man köper i vanlig livsmedelsbutik inte är ”äkta” och att den enbart är ohälsosam. Att den ofta innehåller det levertoxiska ämnet kumarin.. Har läst Food Pharmacy och blivit en sådan nörd när det kommer till näring och hälsa i kombination med mat. Aja! Ska sluta babbla om det.. =) Kommer iallafall att dricka detta varje kväll nu och boosta kroppen lite extra såhär i sjukdomstider. Gurkmeja är verkligen super på alla vis! Bra för huden då den har antibakteriell effekt och förbättrar immunförsvaret då den innehåller mycket antioxidanter.

Kommentarer

  1. S

    Det lät så gott! Älskar kanel och gurkmeja så det ska jag prova någon dag. Jag är med intresserad av antiinflammatorisk kost och om tarmfloran, tyvärr så har det nog gått lite för långt för mig då jag har väldigt mycket hälsoångest just nu och tar ut det på maten. Om jag har en period där jag ätit mycket socker eller snabbmat så får jag panik och tänker att jag kommer få Cancer. Det låter kanske konstigt, men det tar över mitt liv ibland och jag kan ligga hemma med dödsångest i flera dagar. Jag vet ju att man inte får cancer för att man äter en hamburgare ibland, men jag får direkt sådan fruktansvärd ångest. Kan du uppleva att du påverkas på liknande sätt när du läser mycket om näring och hälsa?

    1. Gabriella Joss
      Gabriella Joss

      Jaa prova!! 🙂 Kan absolut känna igen mig i dom tankarna men försöker trycka bort dom! Eller ja, brukar inte ha dödsångest men brukar typ tänka att jag kommer att dö av att jag är så ohälsosam och att jag måste ändra på det.. Grejen är att jag har levt så otroligt onyttigt innan jag kom in på det nyttigare spåret och jag VET hur stor skillnad det är i mitt mående sedan jag började ta hand om mig själv. Därför vet jag att det faktiskt ÄR skillnad på mitt mående baserat på vad jag äter och inte. Sen är det ju okej att äta skräpmat osv ibland men man får försöka hitta en bra balans. <3 kram kram

  2. Didi

    OMG vad mycket reklam det va på bloggen nu.. fullt med text och reklam.
    Måste säga att jag tycker inte detta var till det bättre.. förra bloggen var mer clean
    Har du flyttat och vart?

  3. Maria

    Mums, jag älskar också sån latte! Enda minuset, och det är stort, är att gurkmejan färgar av sig på en halvsekund! Hamnar en droppe på ett vitt bord så sitter det en ljusgulfläck där sedan, trots vår mirakelsvamp.

  4. Erika

    Hej Gabriella,
    Har letat så mycket efter vilken färg ni har i Jasons rum men kan inte hitta färgkoden. Minns du vad den heter? Har bara hittat Lagerträd s3010-g70y, är det den?
    Du har så himla fint hem och känsla för detaljer 💕.

    1. Gabriella Joss
      Gabriella Joss

      Hmm.. Jag har delat med mig av den under husbyggeskategorin (”vårt drömhus”) så om du orkar kan du leta där!! Så ska den finnas. Tror den heter Mossgrön eller något sådant men vet att den exakta färgkoden står med där i något inlägg 🙂 Kollade nyss i en pärm om huset men hittade inte tyvärr 🙁 <3 kram kram och tack för så fina ord, blir så glad <3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish