Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Stark?

Blev taggad i denna på instagram igår och flera av er har skickat liknande till mig förut på insta story med. Jag vet att många av er skriver att jag är inspirerande som inte har ”hoppat in” i ett nytt förhållande redan och att jag är så stark som är ensam. Jag följer så otroligt många som separerade efter en lång relation ungefär i samma veva som jag.. Och i princip alla har en ny partner idag. Menar inte att det är fel att gå in i något nytt snabbt utan känns det rätt så är det rätt. Men jag vet att många också känner sig ensamma och väljer att dejta någon som kanske inte känns helt rätt bara för att slippa den där tomma känslan. För man blir väldigt ensam när man går från en så lång relation till att gå och lägga sig själv varje kväll.

Jag har ju hunnit vara kär efter att jag separerade och velat ha ett förhållande men kanske med fel person.. Och därför har det blivit så att jag fortfarande är själv. Är det rätt så är det rätt och det har liksom inte varit det. Och samtidigt är jag så ”dum” i relationer att jag alltid fortsätter följa mitt hjärta fast mitt huvud säger något annat. Det är nog både det finaste och sämsta med mig – att jag vågar följa mina känslor och lyssna inåt oavsett vad. Ger alltid hela mig och typ hela mitt hjärta när jag verkligen vill något. Men det slår ju tillbaka fel ibland med. När jag väl fastnar för någon så fastnar jag ordentligt och kämpar tills jag inser att det faktiskt är dags att släppa det på riktigt och att det inte finns något hopp. Men det tar tid för mig, tyvärr. Nu har jag faktiskt gått vidare i hela denna process med min lilla olyckliga kärlek under dom senaste veckorna men det har varit väldigt jobbigt för mig med.

Som jag skrev i mitt inlägg igår så är jag inte alls alltid stark och jag känner mig väldigt sällan ”powerful” i min ensamhet som texten säger. Tvärtom så saknar jag verkligen att ha någon att dela allt med, att sova med, att kunna mysa med när jag vill, att känna mig trygg med. Jag trivs väldigt bra med mitt liv som det ser ut idag men klart att jag saknar att få dela det med någon med. Det kan dock inte vara ”vem som helst” och därför håller jag mig verkligen från att bara ”ta” en kille som fyller detta tomrum. Jag vägrar att göra det och har lovat mig själv att träna på att vara ensam istället. Jag vill verkligen få känna mig kär på riktigt, få känna allt det där som jag vet att jag faktiskt vet att jag kan känna och få samma sak tillbaka. Alla mina vänner säger alltid ”men ta bara någon tills vidare” när jag gnäller om att jag känner mig ensam men jag kan inte det. Ni förstår inte hur mycket tanken har lockat men nej.. Det är så inte jag och det går bara inte. För mig måste det kännas 110% rätt och annars kan jag inte lägga en sekund av mitt liv på det typ, haha.. Aja. Det jag ville komma till är iallafall att jag är så långt ifrån stark i att vara ensam alltid. Och jag vill inte vara ensam och jag vill få dela allt i livet med någon. Men det krävs någon speciell för det. Och om jag inte får det så lever jag faktiskt hellre ensam hela mitt liv för det fungerar rätt bra det med även om det inte är det jag helst vill. Kommer aldrig att nöja mig eller släppa in någon i mitt liv bara för att slippa vara själv.

Gud vilket flummig inlägg, haha.. Vågar knappt läsa själv vad jag har skrivit för jag har bara knappat på datorn direkt från hjärtat utan att tänka på vad jag skriver. Ville skriva detta mest för att jag vill att ni ska förstå att jag inte är så himla stark som många av er verkar tro. Inte hela tiden iallafall. Jag är väldigt svag med många gånger. Men jag tror att det är så man blir stark i slutändan – när man faktiskt vågar vara svag med.

Tur att jag kan mysa in mig hos dessa två när jag ska sova iallafall! Mina älsklingar <3 

Kommentarer

  1. Evelina

    Jag tycker det är ok att erkänna att det är tufft att vara ensam, alla är vi ju olika. Jag är en super stark person och som verkligen VARIT själv, och GJORT allt själv. Men det betyder inte att jag trivs bäst med det. Jag älskar mitt liv med min man, att dela allt med varandra, är så tacksam för det VARJE DAG. Alltså det är ju så himla fint ändå, vi jobbar tillsammans, har barn och hus, vi andas verkligen TILLSAMMAS varje dag. Livet alltså. Säger absolut inte man ska ta första bästa, absolut INTE, tror bara det slutar i hjärtesorg också tyvärr, för någon av parterna. Och waste of time. Men man måste inte stå där som stark kvinna och ljuga och säga att man älskar att vara själv.
    Ah, mina two cents haha 🙂
    KRAM <3

  2. Emelie

    Det är nu ett år sedan jag flyttade till lägenhet, mitt ex träffade en nu innan jag ens flyttat. Jag kunde inte ens tänka på att träffa en ny eller hade intresset för det. Jag är singel och jag har delvis valt det själv. Jag känner mig ofta ensam framförallt på kvällar men vill också träffa nån när det känns rätt. Jag vill inte heller träffa nån bara för att slippa vara ensam. Jag känner mig stark ibland men ibland känner jag mig inte stark men det känns ändå rätt. Det viktigaste är att det känns rätt. Jag vill också träffa nån, bli kär och ha de känslorna men det kommer, tills dess får vi göra det vi kan för att må bra❤️ Vill också säga att jag verkligen gillar din blogg och att följa dig. Du ger verkligen mycket motivation till träning och bra kost 😊

  3. Petra

    Jag har så svårt att förstå varför man skulle vara med någon endast för att slippa vara själv, men jag förstår också att många tycker det är läskigt att vara själv. Men tror det är så nyttigt att våga vara själv och börja älska sitt eget sällskap. Sen när man träffar någon finns det så mycket som spelar roll för att det ska vara värt att lägga sin tid på, även om du blir blixtförälskad på en gång kan det vara mycket som inte är bra. Lätt att bli blind av förälskelsen.
    Många har så bråttom. Jag har själv varit i en lång relation som tog slut förra våren och efter det har sååå mycket förändrats i mitt liv. Kanske har det och göra med att man blir äldre också och får lite andra perspektiv på saker som faktiskt är viktiga, och att man vågar känna vad som får en själv att må bra på riktigt och inte gå efter tydliga samhällsnormer, eller efter vad som utomstående ”förväntar” sig av dig. 😊

  4. Carin

    Kan relatera precis hur du känner. Jag lämnade min man (vi har 3 barn) alla säger hur kan DU va singel?! Medan mitt ex gifte om sig direkt och har ett nytt barn med henne. Jag går in helhjärtat i relationer och min sista där jag va så sjukt kär så lämnade jag inte för att kärleken tog slut utan för att jag lyssnade på hjärnan vilket typ är första gången. (Han fick ett återfall) Vi älskar varandra så sjukt Mkt och det gör fortfarande ont men men han förstår mig. Vill inte dra ner mig eller mina barn som är absolut viktigast. Jag tänker inte vara i en relation även om d finns intresserade. Jag vill ha hela paketet och kär så jag spricker annanrs är jag hellre själv hur Mkt jag än saknar allt vad en relation innebär.

  5. Tvåbarnsmamman

    Alla är verkligen olika och nu är jag gift sedan tio år tillbaka och har inga planer på skilsmässa. Om jag skulle skilja mig tror jag att jag bara skulle vilja vara själv och bearbeta skilsmässan och hitta mig själv, landa. Att bara ta någon tillfälligt nej det är inte för mig, ska jag vara med någon ska det vara 110% och inget halvdant. Som jag ser det är det bara positivt att ta det lite lugnt. Så många runtomkring som direkt springer in i nästa relation, tar snabba beslut och skaffar nytt barn efter bara någon månad och sen är risken att det nya förhållandet också går i kras för man gjort allt så snabbt utan lära känna varandra på djupet. Tänker också att det ofta är barn från båda parter som blir inblandade och på kort tid ska både hantera föräldrarnas skilsmässa, lära känna en ny bonusförälder och kanske bo med nya halvsyskon. Kanske är jag gammaldags men ibland är det bara bra att det lite lugnt.

  6. Didi

    Jag tycker också att du är stark.
    Personligen kan jag inte förstå hur man ens orkar gå från ett förhållande till ett annat så snabbt.. alla gör som de själva känner bäst men personligen skulle jag inte orka med att gå från en till en annan. Jag har mer än gärna velat ”vila upp mig” från att sitta ihop med en person, vila mig från förhållanden och bara njuta lite av ensamheten.. men det är jag det. Inte alla som trivs och klarar av att vara med sig själva. Det är det som gör dig så stark, att du orkar och kan.

  7. Kicki

    Jag har gjort en liknande resa som du, med skilsmässa efter långt förhållande, blev ganska direkt efter den separationen himlastormande kär i någon som det aldrig blev ”på riktigt” med, till min stora sorg. Jag har svårt att bli kär, men när jag blir det så har jag svårt att gå vidare med. Nu kämpar jag med att trivas ensam. Att hantera känslorna av att vara ensammast i världen och misslyckad som inte ”har någon”. Men har bestämt mig för att jag bara måste lyckas! Att bara om jag blir himlastormande kär igen, vill jag ha ett förhållande.

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish