Gabriella Joss Gabriella Joss
Dagens frågaOkategoriserade

Frågor och svar

Hade frågestund på instagram och skrev att jag skulle svara på några frågor här på bloggen – så tänkte göra det nu! =)

Har du någon lös hud efter graviditeterna? Har du fått bristningar? Smorde du magen med någon olja?

Nej, det har jag faktiskt inte! Trodde att jag skulle få på magen men har bara pyttelite precis vid min piercing där jag har ett ärr (då jag piercat min navel typ fyra gånger under mitt liv, haha). Fick inte heller några bristningar. Att jag inte har lös hud eller bristningar har nog enbart med gener att göra. Tror inte att man kan smörja sig undan från det.. Men jag smorde rätt mycket när jag var gravid första gången. Andra gången hände det väl då och då men tiden fanns inte riktigt till det med en vild ettåring hemma.

Upplevde du att du återhämtade dig snabbt efter graviditeterna när det kommer till kroppen och magen? Drog magen ihop sig snabbt?

Ja, verkligen. Jag gjorde dock ingenting för det och brydde mig inte alls om hur jag såg ut. Åt godis och mat hela tiden och funderade inte ens särskilt mycket över min kropp. Allt fokus låg på kidsen och att amma typ, haha. Men ja, det gjorde jag och jag hade turen till att få göra det och inte ha några komplikationer alls med något. Min mage drog ihop sig snabbt men det tog säkert ett år innan jag ”fick tillbaka” min midja exempelvis. Även ”toppen” på magen tyckte jag tog rätt lång tid att ”få bort”. Iallafall ett par månader.

Kände du dig vacker som gravid? 

NEJ! Jag hatade att vara gravid och kände mig som en stor, klumpig klump typ. Var så avis på alla som sa att dom kände sig vackrare än någonsin då det för mig verkligen var raka motsatsen. Har aldrig känt mig så otillfreds med mig själv som under mina graviditeter. Ni som har följt mig länge vet ju om detta och har koll på hur mycket jag gnällde när jag faktiskt väntade barnen, hehe. När jag ser tillbaka så tycker jag dock att jag var jättefin med min mage. Men den känslan fanns verkligen inte där och då.

Killen du träffade, fick han träffa barnen?

Ingen har fått träffa barnen!

Vilken vecka gjorde du första ultraljuden med barnen? Hur kändes det? 

När jag blev gravid med Jason så fick jag panik först och ville göra abort. Gick med på att göra ett tidigt ultraljud (vecka nio tror jag att det var) och när jag såg det lilla hjärtat så kände jag precis tvärtom. Så med Jason var det i vecka 9/10. Med Jolie gjorde jag första ultraljudet vid KUB tror jag. I vecka 14 tror jag att det var. Och hur det kändes? Det är ju en väldigt speciell känsla att som mamma få se sitt barn för första gången trots att det är via ett ultraljud i så tidiga veckor. Det är en obeskrivlig känsla! Och jag minns att jag alltid kände att det var som att jag ”lämnade bebisen” hos barnmorskan innan magen var synlig. Det var så overkligt att jag var gravid och att det växte något i min mage!? Och det kändes som att jag bara hade bebisen precis under den stunden som jag gjorde ultraljudet. Förstår ni hur jag menar? Den känslan avtog såklart när magen blev stor men det tog rätt lång tid för mig att få en mage under mina graviditeter.

Du känns väldigt självsäker och tillfreds med dig själv, har det alltid varit så?

Jag trivs med mig själv och är självsäker i det stora hela men har precis som alla andra dippar där jag inte är minsta självsäker och där jag inte trivs alls. Det går lite upp och ner i perioder. Har otroligt dålig självkänsla och tycker även ofta att jag inte duger samtidigt som jag har bra självförtroende och vet att jag grejar precis allt jag tar mig an.

När är hjärtoperationen och när ska Jolie få veta det? 

Vi vet inte än men när vi har fått svar på proverna så kommer operationen mest troligt att vara cirka tre månader bort. Jag vet faktiskt inte.. Vi har inte pratat om det ännu men verkligen inte än. Vill inte att hon ska börja oroa sig redan nu. Det är nämligen så att hon faktiskt blir orolig inför läkarbesök och liknande, sover sämre, vaknar på nätterna och vill prata om sitt hjärta osv.. Så vi vill inte att hon ska behöva fundera över en operation som ändå (för ett barn) är rätt så långt bort i tid.

Hur höll du dig ”hårfri” där nere när du var gravid? 

Jag kunde raka mig själv hela graviditeterna som tur var! Hade inte jättestor mage förutom precis mot slutet. Men det gick bra trots att det tog lite längre tid. Kunde se allt om jag satt på huk om man säger så, haha.

Har du haft dålig ekonomi någon gång? 

Ja, otroligt dålig. Jag levde på i princip ingenting under tiden som jag gick gymnasiet och jobbade extra. Flyttade ju hemifrån som 15-åring och det var inte superlätt ekonomiskt även om det gick ihop. Har också haft en period där jag handlat jättemycket på delbetalning och fick en total skuld på runt 70.000:-. Helt sjukt! Som tur är så är den avbetald och borta sedan länge tillbaka och jag ser tillbaka på det som en lärdom.

Enligt dig – hur vet man att man är kär?

Jag vet bara. Och tro mig, är man kär på riktigt så känns det ordentligt om man bara vågar känna efter. Jag vet extra väl att jag är kär när jag inte kan sluta tänka på den personen och saknar den hela tiden.

Hur får du så fint hår?

Jag har ju väldigt, väldigt mycket och tjockt hår i mig själv så gör inget speciellt. Men jag äter mina vitaminer, är noga med olja och värmeskydd, tvättar inte allt för ofta och stylar EN gång efter tvätt. Har en liten regel att inte locka på lockat hår om man säger så. Det sliter så otroligt mycket. Med hårvax håller lockarna tills nästa tvätt.

Vad gillar du för killtyp? Good guys eller bad boys?

Tyvärr det sistnämnda.. =) Men det är inte så enkelt som det låter heller utan jag måste ändå känna att dom har ett djup och något innanför pannbenet. Jag faller mycket för personligheter och fastnar för en människa och inte bara för ett utseende. Men jag gillar ”komplicerade” personligheter och människor och har alltid gjort av någon anledning. Dras alltid till det.

Vad har du i träningsväskan?

Gummiband, vattenflaska, tjockare tröja, sportbh, airpods, hårsnoddar, tamponger, lås, handsprit och mobilladdare.

Killen du varit kär i senaste året, har ni kontakt idag?

Vi hade det senast för någon dag sedan men ska försöka att inte ha det nu =)

Har för mig att du har mycket fräknar?

Ja, det har jag, haha.. Är jag i solen en stund så kommer dom fram. Har över hela näsan och kinderna och lite i pannan.

Tror du att du hade varit ”lugnare” utan barnen? Inte skaffat hus, företag, pluggat osv än? 

Nej, det tror jag inte. Jag har ju barnen redan för att jag är som jag är. Jag har rätt ”bråttom” med allt när jag väl vill något. Kan inte vänta utan vill nu nu nu. Men jag mår bra av det och jag tror på mig själv i att våga satsa på mina mål och drömmar. Man har bara ett liv och jag vill fylla det med allt som gör mig lycklig och utvecklar mig. Jag vet vad jag vill och är inte rädd för att försöka ta mig dit. Och det är något som jag ser som positivt enbart.

Hur får man ork och tid till sex när man har en nyfödd? 

Tror att det viktigaste är att inte stressa fram något. Jag hade ingen sexlust alls efter att jag hade fått Jolie. Man får känna efter lite själv och tänka på sig själv. Är ju också rätt svårt att få till tid när bebisen är så otroligt liten och helst bara vill ligga i famnen. Men mitt bästa tips är nog att inte stressa eller pressa sig själv. Nyfödd-tiden är så kort ändå och sedan får man mer tid igen till sådant. Och vill man verkligen ligga så är det väl snabbisar som gäller helt enkelt om man inte har möjlighet till barnvakt. Ibland har man ju tur med att ens spädis sover en stund själv.

Vilken fråga tycker du är jobbigast/mest tjatig att få? 

När jag hade sex senast, när jag låg med mitt ex senast och om jag tror att vi kommer att bli tillsammans igen.

Nämn tre mål du har i livet utöver god hälsa, friska barn osv som redan är givet. 

– Jag vill bygga hus igen!

– Jag har som mål genom hela livet att alltid ha en vardag som jag är lycklig i. Vill aldrig känna att jag hatar att gå till jobbet eller är i en halvkass relation osv. Vill alltid känna att det livet jag har gör mig lycklig.

– Haha, skratta inte åt mig nu men det jag kommer att skriva nu är såååå ”influensiskt” att göra. Känns som att alla influensers nu för tiden skriver självbiografier. Jag vill skriva en bok. Sedan vet jag inte vilken typ av bok men jag har ALLTID velat göra det. Och jag har alltid älskat att skriva och läsa. Skickade faktiskt in en bok som jag hade skrivit när jag var 11 år (!?!?) till ett stort bokförlag och fick tillbaka att det var otroligt bra och att dom var imponerade av vad jag hade åstadkommit trots min låga ålder. Fick höra att jag inte ens skulle förvänta mig ett svar men tänk att det fick jag =) Och jag har alltid haft någon form av dröm om att bli författare. Jag fick ju bli det på ett sätt via min egna lilla dagbok i form av bloggen. Men ni förstår nog hur jag menar.

Hur mycket snusar du per dag?

En dosa tyvärr. Helt sjukt. Har dock köpt starkare snus dom senaste dagarna och då har jag kunnat hålla mig till en dosa på tre dagar typ.

Vad har du mest fysiska besvär med på din kropp?

Min mage helt klart. På grund av all stress. Har väldigt ofta ont i magen och en brännande känsla ovanför naveln. Ibland som kramper till och med. Det är hemskt. Och min axel! Går ju till naprapaten var och varannan vecka för att den inte är så samarbetsvillig =)

Kör du kondition eller bara styrka på gymmet?

Kör bara styrka men ibland blir den mer som konditionsträning då jag ofta kör låga vikter/inga vikter/bara gummiband i övningar vilket gör att man får upp flåset och kan köra fler repetitioner. Då blir det mer svettigt med såklart.

Skulle du vilja ha fler barn?

Denna fråga är så uttjatad men också svår. Just nu känner jag nej. Skulle jag bli tillsammans med mitt ex igen så skulle jag nog känna ja. Skulle jag bli tillsammans med någon som inte har barn så skulle jag kunna tänka mig det. Skulle jag bli kär i någon som redan har barn så skulle jag nog vara väldigt nöjd om inte han verkligen vill ha fler. Så ärligt talat, jag vet inte.

Vem av barnen är mest lik dig? 

Jolie är en kopia av mig sin personlighet och Jason är en kopia av mig i sitt utseende. På den första bilden nedan är dock Jolie rätt lik mig som barn ändå.. Det är svårt det där. Beror så mycket på vilka grimaser och så dom gör med.. =) Men i det stora hela har vi fått var sin och vår lilla tjej är en kopia av sin pappa medan Jason är lik morsan, haha.

Alltså hur fina ungar har jag inte!? Är så kär i dom att jag går sönder. Stoltast i världen är jag <3

Kommentarer

  1. Madelene Eifrem

    Vår treåring opererade hjärtat för en månad sedan. Allt gick superbra och såhär i efterhand är det ett rätt så positivt minne för henne. Vi valde att inte säga alls mycket i förväg, vi sa bara att hon skulle opereras hos doktorn. Sedan tog vi ”detaljerna” på plats, allteftersom. Berättade inför varje sak som skulle göras vad som skulle hända just där.
    Alla fungerar ju olika såklart, men det här funkade bra för oss. Sedan har vi istället pratat mycket om det i efterhand. Lycka till! Kommer att gå superbra!

  2. Maria

    Jag otrivs verkligen som gravid med. Känns hemskt och ville så gärna stråla. Känner mig som en stor barbapappa trots att jag knappt gått upp något i vikt utom mage/bebis. Har fått hemskt hy, mitt immunförsvar är sämst, jag är snorig och förkyld hela hela tiden och har så ont i höfter/rygg. Längtar så efter vår son som jag drömt om i hela livet men vill bara att tiden ska gå och att jag inte går över tiden.

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish