Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntDagens fråga

Frågestund

Fick så mycket frågor på storyn igår men väljer ut dom som var mest frågade och svarar på dom här nedan.

Hur ska du fira jul i år? 

Här i huset med barnen, deras pappa och förmodligen min lillebror. Min kompis skulle också ha varit här men hon ska fira med sin kille och hans familj istället. Så vi blir typ närmsta, lilla familjen. Har ju som ni vet ingen relation med min familj och min pappa är död. Sedan har jag jättestor släkt på pappas sida och fyra äldre syskon som jag har bra relation med men i dessa tider så ses vi inte alls.

Vad gör du med kläderna som barnen växer ut? Säljer du något? 

Jag ger mest bort till vänner typ! Och så lämnar jag in på loppis eller Röda Korset.

Känner du oro eller ångest ibland? Sådär tungt över bröstet?

Ja, varje dag! Jag är ju väldigt uppstressad som person och sedan jag separerade så förlorade jag i princip hela mitt lugn. Barnens pappa var ju min trygghet och mitt lugn. Är det något jag saknar i min kropp så är det ju det där lugnet. Så nu måste jag på något vis hitta tryggheten i mig själv för den finns det inte jättemycket av. Vissa perioder är det bättre och jag kan vara min egna trygghet men jag tappar det rätt ofta också. Det är jobbigt att vara själv när man är van att vara i ett förhållande. Och det är inte alltid jag kan säga ”det ordnar sig” till mig själv och krama mig själv direkt, haha. Så ja, jag har ofta oroskänsla för att jag vet att jag är själv och måste lösa allt själv utan att någon har min rygg om det är något. Sedan har jag ju världens bästa människor omkring mig med! Så det är klart jag alltid har någon ett samtal bort. Men ni förstår vad jag menar! Det är skillnad på att faktiskt ha någon i sitt vardagliga liv eller be någon vän om hjälp. Så ja, jag har ofta sådär tungt över bröstet och det är jobbigt.

Fick precis veta att jag är gravid och är så rädd för missfall. Har du tips?

Försök att inte oroa dig för något som inte är ännu och som kanske faktiskt inte heller kommer att hända. Det är oro helt i onödan! NJUT istället och var glad och lycklig över bebisen i magen. Vet att det är svårt men om det skulle hända så kommer du ändå att vara ledsen när det händer och det är onödigt att vara orolig och ledsen i förskott. Så försökte jag tänka. Vet att det är svårt men jag har nog inga bättre råd än så.

Var det något mellan dig och Oliver Hunt?

Haha, denna frågan var typ den mest ställda! Nej! Jag jobbade på hans pappas restaurang när jag var 14 år så det är så vi känner varandra. Vi pratade lite till och från bara men vi har inte träffats nu på senare år. Tycker att han och Antonija är superfina tillsammans. Hoppas alla fick sina frågetecken uträtade nu, haha.

Vem var pappan till barnet när du fick missfall? 

Också den mest ställda frågan (fick typ 250 frågor om det) som jag inte ens tänkte svara på från början. Men jag gör väl det nu ändå för att slippa frågan igen. Har ju sagt att jag inte kommer att säga ett ord till om detta och det tänker jag inte göra efter det här heller. Men samma kille som jag var kär i så länge. Jag har varit med samma sedan jag separerade i princip men det är slut nu iallafall. Snälla ni, fråga inte mig om detta mer nu för jag försöker bara att glömma det då det var tillräckligt jobbigt som det var och jag dessutom fick göra det helt ensam. Som tur var så var det inget fysiskt jobbigt missfall men psykiskt var det ändå mycket tankar. Kommer inte skriva mer om det här nu oavsett hur mycket mer ni undrar.

Hur känns separationen såhär ett år senare? Positivt/negativt?

Jag vet faktiskt inte. Det är både och. Det var ju rätt beslut där och då. Jag har följt mitt hjärta och lyssnat inåt hela tiden så jag litar på att livet leder mig rätt. Jag har utvecklats jättemycket som person och jag har börjat lita på mig själv mycket mer under detta år. Men jag har fortfarande mycket att jobba på och jag saknar att vara med någon. Däremot kommer jag aldrig att ta just ”någon” bara för att inte vara ensam. Så ja, det positiva är att det var rätt beslut och det negativa är att jag är själv. Men som sagt, hellre själv hela livet än tillsammans med en person som det inte känns 200% rätt med. För mig är det viktigt med rätt känsla och jag har svårt att få den. Men när jag väl får den så vet jag bara och jag hoppas på att få känna den igen i framtiden för någon som känner samma sak tillbaka.

Hur är det att vara vän med dig? 

Jag är sämst på att svara på sms! Haha.. Alla mina vänner vet att det kan ta en vecka att få svar från mig ibland. Det betyder inte att jag inte bryr mig  men jag läser, vill svara, glömmer bort det och kommer på det några dagar senare. Har alltid varit så. Men annars är jag nog världens bästa vän om man får säga så om sig själv. Är omtänksam, bryr mig jättemycket, gör alltid allt för dom som står mig nära.

Är du orolig inför Jolies operation? 

Ja JÄTTE. Men jag försöker att inte tänka på det just nu. Klarar inte av den oron varje dag. Kanske låter sjukt men börjar kallsvettas och får halsbränna DIREKT jag tänker på det. Kan inte ägna det en tanke just nu för det äter mig inifrån. Är för jobbigt för mig i dagens läge. Jag trycker bort det just nu och så får jag ta det när det närmar sig. Sedan gör sig ju oron påmind vid varje sjukhusbesök som vi har nu fram tills det är dags men den där vardagsoron över operationen orkar jag inte med så den trycker jag bara bort.

Var är din fina rottingbyrå ifrån? Den du har i ditt kontor?

Också en jättefrågad fråga, haha =) Den är SÅ fin och från IKEA men tror inte den finns kvar längre.

Vad ska barnen få i julklapp? Hur mycket får dom?

Dom får mycket klappar i år men det är ju ett lite speciellt år också.. Vi kommer att spendera mycket tid hemma under 2021 både på grund av corona och Jolies operation så har laddat upp med allt från pussel till pyssel, olika leksaker, spel… Typ ALLT. Har köpt alldeles för mycket egentligen men jag älskar att skämma bort mina barn om jag faktiskt kan vilket jag kunde i år. Och mina barn har inte jättemånga omkring sig som köper saker åt dom (och framförallt inte på min sida) så därför blir jag alltid ”för mycket” när det kommer till presenter och julklappar. Jason får mycket Mario-grejer för det är det han har önskat sig mest.

Bästa tips för att vara modig i sängen och experimentera mer? Min sambo vill det men jag vet inte var jag ska börja.

Våga bara! Har man en partner/kk som man är trygg med så är det ju bara att köra! Köp massor med leksaker och prova er fram =) Gör det till en lättsam grej. Det är ju ingen stor grej egentligen om man tycker om varandra och båda vill testa något nytt. Då är det bara roligt! Så våga testa er fram och det finns mycket roliga grejer man kan beställa hem. Tycker dock att det är viktigt att man inte gör något som man inte vill och har sex på sina egna villkor.

Vad äter du helst?

Sushi eller tacos!

Vilka är dina viktigaste produkter i din sminkväska? Sminkar du dig varje dag?

Basen! Så CC-cream och concealer. Och mina fransar. Resten hade jag nog klarat mig utan. Ja, jag sminkar mig varje dag och det tar fem minuter av min morgon. 

Vilket är ditt favoritvax för håret? Hittar inget som passar mig!

Tycker att alla vax som är glansiga (typ genomskinliga) passar bra i långt hår. Har testat massor med olika men alla som är genomskinliga och ger en glansig yta funkar typ lika bra. Så kolla efter det! Dom matta gör sig enligt mig inte lika bra i ett längre hår men det är väl en smaksak det med.

Detta är grymt!

Hur får man större lår och rumpa? Är du rädd för att bli för stor?

ÄT mycket mat och träna! Och räcker inte maten till så drick en gainer. Jag är inget proffs men jag tror att många som tränar mycket och vill bli större äter för lite. Så tryck in lite extra mellanmål eller en extra måltid per dag och träna. Jag varvar tyngre vikter med lägre vikter och tycker att det har gett mig bäst resultat. Och som sagt, det viktigaste! Var inte rädd för att äta för du måste ju bygga dina muskler av något.

Och som svar på andra frågan så får jag den rätt ofta med. Finns det något som heter ”för stor”? Det fina med träning är ju att man kan forma sin kropp precis som man vill. Och vi har alla olika utgångslägen och mål med hur vi vill se ut. Jag vill inte ha för stora muskler på överkroppen utan vill känna mig nätt och väljer därför lätta vikter på överkroppen enbart. När det kommer till lår och rumpa, höfter osv så vill jag bli större och då kör jag mycket tyngre men varvar som sagt med lättare vikter också. Ska jag vara ärlig så är inte utseendet den största anledningen till varför jag tränar utan jag behöver träningen för att försöka ha ett lugn i mig själv. Jag mår så otroligt bra efter ett pass och den känslan har blivit beroendeframkallande för mig. Ett träningspass kan vända min dag från kass till jättebra. Men ja, självklart har jag yttre mål med träningen med. Tror det är viktigt att inte haka upp sig allt för mycket på dom bara. Brukar tänka att dom kroppsliga resultaten är mer en bonus och det är såklart roligt att se förändringen på sin kropp med när man sliter och svettas =) Och så har jag det såklart lite i åtanke med precis som jag skrev högre upp! Exempelvis så vill jag inte bygga så mycket på överkroppen utan mer ha bra hållning och känna mig stark. Och därför väljer jag då lägre vikter där. Hoppas ni förstår hur jag tänker!

Nu checkar jag ut för idag! God jul en dag i förskott! Jag kikar nog in igen imorgon kväll. Puss och kram <3/G

Kommentarer

  1. Lisa

    Hej! Konstig fråga haha, men ska flytta till en likadan lägenhet som du bodde i på Tomtebo förut. Undrar om det är lyhört där? Vi ska på på våning två ☺️

  2. Ninna

    God jul till dig och din fina familj🥰☃️.
    Oftast lägger sig det där pirriga och spännande som man känner i början med någon, efter några år. Den rätta känslan är ju att det är klart det ska kännas sådär pirrigt hur länge man än varit tsms men jag tror det är svårt, speciellt när man har små barn. Man upplever ju i princip allt tillsammans och ibland kan det vara så att det är lättare att tro att man kan börja om på nytt med någon annan för att det ska bli bra för en. Så är det säkert i många fall. Men seriöst små barn… Hur mycket man än älskar dom.. Det dödar lite av romantiken, just småbarnsåren😂.

    Jag hoppas du hittar ngn du känner dig 200% rätt med❤️. Det ska också kännas tryggt med den personen, genuint tryggt. Man vill hamna i någons famn som lyfter en. Gång på gång och samtidigt jobba med sig själv för att också orka lyfta sig själv. Det för mig är en soulmate och utifrån allt man läst som du skrivit att du gått och går igenom, så är det det du förtjänar och behöver fina du❤️ må ditt 2021 bli det bästa året någonsin och att du finner din väg och lycka genom hela livet💕Kraaam

    1. Gabriella Joss
      Gabriella Joss

      Men tack fina du och god jul tillbaka!! <3 Du har sååå rätt, haha. Vet precis vad du menar ;p TACK!!! Du anar inte hur glad jag blir och hur mycket dom orden betyder för mig. Underbara du. STOR KRAM <3 ha ett underbart 2021 <3

  3. Ellinor

    Det är en fantastisk känsla när man väl träffar någon som känns 200% rätt, efter att på riktigt ha kommit över det där att bara vilja ha ”någon”. Då vet man att man är tillsammans av rätt anledning. Grattis att ha nått dit – det är inte lätt med denna starka tvåsamhetsnorm.

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish