Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntMat

Dags för sockerfritt

Dom senaste veckorna har jag i princip fallit tillbaka till att trycka en chokladkaka per dag. Har ätit chips nästan varje dag, massor med MAX-mat osv. Haha.. Har verkligen bara ätit precis aaaaallt jag är sugen på hela tiden utan att ens fundera. Och när jag väl har kommit in i ett dåligt mönster så fortsätter jag ju att vara sötsugen och sugen på allt som är onyttigt. Så nu är jag lite tillbaka i det där med att jag bara mååååste ha socker hela tiden. Är sugen på choklad direkt jag vaknar på morgonen så ska bryta det lite nu. Ska köra två sockerfria veckor för att sluta ha det där sjuka suget och sedan försöka gå tillbaka till hur jag åt innan årsskiftet. Har verkligen inget emot att äta socker och snabbmat men inte på denna nivå som jag gör nu. Märker direkt att kroppen inte tycker om det och det är häftigt hur stor skillnad det faktiskt är på hur jag mår inifrån och ut när jag faktiskt äter bra jämfört med när jag inte gör det.

Fryst mango äter jag precis som det är och det dödar mitt sötsug direkt! Och keso med granola eller kvarg med blåbär funkar också istället för godis även om det inte är lika gott. Och så gör jag bananpannkisar med massor av chia och hampafrön och äter med varma hallon. 

Kommentarer

 1. Tessie - trebarnsmamma ♡

  Haha, känner igen mig sååå mycket!
  Sa precis till min pojkvän ”åh, kan du köpa en Schweizernöt på vägen hem också” även om jag åt upp en hel kaka igåkväll senast… sen sa vi båda att näää, nu räcker det. Vi börjar vårt nyttiga liv idag!

 2. S

  Haha, jag har hamnat i exakt samma situation. Det är så jobbigt att bryta sockerberoendet! Jag blir så arg på mig själv för att jag sätter mig i denna situationen. Det blir alltid så efter jul och nyår för mig. Jag vänder även på dygnet och tappar alla rutiner, förstår inte varför jag gör så år efter år. Har köpt mat för hela veckan nu och ska från och med imorgon varken äta socker eller så mycket kolhydrater för för att bli av med beroendet. Kolhydrater triggar verkligen igång sockersuget hos mig.

 3. Mia

  Du har så fina bilder i din blogg. Önskar dej en härlig vintervecka. Nu när man jobbar hemma känner jag mindre stress. Är så tacksam för livet och hur bra man har det Ta hand om dej och kramis. 😊

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss