Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Saker du kanske redan visste om mig

– Jag har ofta tovor i håret efter dusch och då klipper jag bara av dom då det är helt omöjligt att kamma ut och jag har noll tålamod. Spelar ingen roll om jag borstar ut allt hår innan jag duschar – blir ändå trassligt! Och jag använder inpackning och balsam ändå. Har också jordens kanske frissigaste hår så om jag låter det självtorka så ser det ut som riktigt trollhår, haha.

– Jag pratar inte norrländskt alls förutom mina ”sch”ljud. Och vissa uttryck. Många tror att jag kommer från typ Stockholm fram tills att jag säger ”vars”. Sen kan jag ”bre på” (haha, så roligt uttryck) också och jag och Tove brukar alltid skoja och prata jättebrett på norrländska med varandra för att det kan låta så roligt

– Den enda ”kändisen” jag har haft en crush på någonsin i mitt liv är Ron Weasly från Harry Potter när jag var 8-9 år. Färgade till och med mitt hår i en orange nyans bara för att jag älskade honom så mycket..

– På tal om oranget hår.. Jag har typ haft den färgen av misstag en gång på ”senare” år med. Kolla bara bilden nedan! Jag hade kolsvart hår och hade färgat svart på svart på svart under flera års tid. Ville bli ljusare och ha min ”vanliga” bruna färg igen så gick till frisören och gjorde flera avfärgningar under den tiden som vi bodde i Göteborg. Tror att jag var 19 år och att det var precis innan jag blev gravid. Kommer aldrig någonsin i mitt liv att färga håret kolsvart igen. Det är ett löfte från mig till mig.

– Jag har aldrig haft något preventivmedel då jag är livrädd för biverkningarna. Såg Elin Skoglunds insta story nu om ”mina biverkningar” där extremt många delade med sig kring hur dom har mått av sin spiral, sina p-piller osv och blev ännu mer säker på min sak. Det är så viktigt att prata mer om detta tycker jag! Tycker också att det är upp till var och en men rekommenderar er ändå att kolla hennes story ”preventivmedel” som hon har som höjdpunkter och läsa på mer. Eller be killen ta på en kondom! Det är det minsta dom kan göra =) Men det är svårt det där för man vill ju såklart inte bli oönskat gravid heller.. Så jag förstår såklart er alla som väljer att ta p-piller och liknande och SÅ skönt för er som slipper biverkningar och sådant. Jag provade faktiskt p-piller under en kort period när jag var yngre men kände direkt att jag blev ”konstig” av dom, tappade all sexlust, fick sämre hy osv.. Så nej, det var inget för mig. Men som sagt – det är svårt att veta hur man ska prioritera då det inte är jätteroligt att bli gravid heller om det inte är det man faktiskt vill bli.

– Jag älskar listor och skriver listor på precis ALLT. Det finns inget i livet som man inte kan göra en lista över enligt mig.

– Jag tar alla mina bilder till bloggen och instagram med min mobil och har alltid gjort – genom alla år och genom alla tider.

– Jag skulle aldrig kunna bli attraherad av en kille som inte har skägg. Med skägg menar jag inte tomteskägg utan typ lite lagom med skägg eller lite längre skäggstubb, haha. Tycker att det är så sexigt.

– Jag har alltid haft jättelätt att prata om känslor och är väldigt öppen och ärlig. 

– Jag kan alla mina ”ex” telefonnummer utantill. Även fast det var över 10 år sedan jag var med vissa av dom.. Hur sjukt!? Vill radera dom ur mitt minne men det går bara inte.

– Innan jag somnar måste jag alltid dricka ett stort glas vatten. Har en tvångstanke om det.. Något annat jag har tvångstankar om är att dra i ytterdörren typ fem gånger vid olika tillfällen på kvällen för att se att det verkligen är låst. Ibland ligger jag redan i sängen och ska sova men känner att jag bara MÅSTE kolla så att jag verkligen låste och larmade. Känner mig galen ibland när jag springer ner för trappan och drar som en galning i handtaget klockan 02:30.. Haha.

– Blir oftast besatt av en eller två låtar och lyssnar sönder dom helt. Hittar sedan en eller två nya och gör samma sak. Och så håller det på hela tiden.

– Jag sitter alltid ner när jag duschar. Ibland slår det mig hur lat jag är när det kommer till att bara stå rakt upp och ner. Väntar jag på min tur med att hämta ut ett paket eller något på ex. Coop så måste jag också alltid sätta mig. Hatar att bara stå upp länge. Går jättebra om jag promenerar eller liknande men att bara stå är typ jättesvårt för mig av någon anledning, haha.

– Jag gillar inte läsk så mycket men kan samtidigt få världens sug ibland efter ex. cola zero. Dricker kanske fyra klunkar och sedan är det bra för mig.. Alla mina vänner vet om detta och brukar alltid ta sig an min burk efter att dom har druckit sin egna färdigt =)

Kommentarer

 1. Johanna

  Alltså så sjukt och jag trodde jag var konstig, måste också alltid dricka ett stort glas vatten får panik annars och inbillar mig att jag ska få panik mitt i natten annars av törst.
  Samma sak med läsk, skulle kunna köpa de minsta flaskorna för känns jätte onödigt och köpa en stor för vill bara ha lite kolsyra typ sen är de inte gott mer.

  Min kille retar alltid mig för att jag sitter ner i duschen, vem står liksom? haha dö jobbigt ju 😀

 2. Karolina ❤️

  Haha, trodde jag var ensam om att sitta ner och duscha. Mina pojkvänner och mina föräldrar har ALLTID retat mig för det xD

 3. Sara

  Testat att t.ex dra fingrarna genom håret när du lagt i balsam och hårinpackning? Typ borsta igenom det fast med fingrarna då, brukar ju funka bra eftersom håret blir så lent då, både under tiden och det sista när du sköljt ur allt 🙊

 4. Jennie

  När jag fick större muskler av träning och kost så började jag också tycka att det var svinjobbigt att bara stå rakt upp och ner?? 😂 Fick bättre hållning och allt men nej… Det var som energin inte fanns! Dock kunde jag springa på löpbandet i 1 timme för att sedan lyfta tungt… Men just att STÅ hahaha… Så sjukt!

 5. Nicole

  Haha jag är precis likadan när det kommer till att kolla så att det är låst, dock rycker jag nog i handtaget mer än 5 gånger plus att jag glömmer att jag precis gjort det så kan kolla flera gånger på rad 😝🙈

 6. Sara

  Mitt hår blir som ett fågelbo när jag tvättar det, fast jag borstar det innan. Provade ta med en borste in i duschen. Borstar igenom håret när balsamet sitter i samt efter jag sköljt ur det. Vet att det egentligen inte är bra att borsta håret när det är blött, men det är det enda som funkar för mig 😊

 7. Louise

  Jag har haft p-piller ett tag sen efter första barnet hade jag minipiller cerazette hette dom och jag är supernöjd. Ingen mens på flera år. Mellanblödning kanske vartannat år. Är exakt som dig när det gäller musik. Musiken från julie and the phantoms går varm i Spotify just nu. Har varit så i många år.
  Och snö kommer vi få halva nästa vecka om man ska tro på klart.se haha.

  Ha en fin vecka

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss