Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Torsdag

Hej mina fina <3

Hoppas att ni mår jättebra. Det gör jag. Iallafall om man räknar bort min halsbränna. Är så less på den! Sen måste jag tillägga att jag inte har speciellt mycket för det mesta. Är mest att jag måste svälja hela tiden så det är inte på sådan där ”gravid-nivå”. Vet att många har det sjukt jobbigt med det under graviditeten och vet att många har att det verkligen kommer upp helt. Så är det inte för mig men det är tillräckligt drygt ändå.

Ska snart hämta barnen på föris och sedan beger vi oss hem till Tove med familj för middag. Har köpt godis och chips så att barnen får ha lite myskväll tillsammans.

Ville mest kika in och säga hej då jag inte har så jättemycket att skriva. Helgen blir lugn och jag ska bara vara själv. Har verkligen noll inbokat och ska äta, träna, sova, jobba lite och bara vara.

Sitter just nu med lite papper som jag måste fixa innan månadsskiftet. Man vet att det är allvarliga saker på gång när glajjorna sitter på skallen, haha. Jolie frågar alltid ”mamma, varför har du glasögon?” när jag har dom. Säger då att det är för att mamma är halvt blind utan (och det är typ sant då det till och med var på håret att det skulle stå i mitt körkort att jag MÅSTE ha glasögon när jag kör bil) och att det kan bli så när man är gammal. ”Jag ser också dåligt mamma” säger hon alltid då och blundar jättehårt. Min lilla bebis. Älskar ihjäl mig i henne. Men tillbaka till det där med dålig syn.. Jag är alltså både översynt, närsynt OCH har ansträngd syn. Det sjuka är att jag tycker att jag ser helt okej utan glasögon ändå. Klart att det blir skillnad när jag har dom men det är inget som stör mig i vardagen sådär supermycket. 

Och till något helt annat så har jag unnat mig nytt att ha under. Som ni vet så blir jag så himla glad av nya underkläder. Min favoritshopping helt klart. 

Vi hörs mer imorgon eller så kikar jag in ikväll när vi kommer hem. Kram från mig och mitt bi på nosen =)

Kommentarer

 1. Sophie

  Vad intressant att hitta någon med exakt samma synfel! Mitt synfel blir tyvärr värre av att sitta så mycket vid dator som jag gör. Har terminalglasögon och vanliga glasögon men det är ju så dryyyyygt att ta på sig dem 😂 Sitter hellre och typ kisar och får ont i huvudet, så dumt. Men upplever precis som du att jag ser bra utan ändå… Tills jag tar på mig glajjerna och ba…. jaha. Kunde man se så här bra? 😂

 2. Emilia

  Vad intressant det där med glasögon. Jag ser ”bra” utan (dvs klarar vardagen utan problem+arbete vid dator) och jag har krav på glasögon i mitt körkort. Har -0,5 och -0,75. Ser dåligt på långt håll, borde kanske använda glasögon oftare dock. 🙂 Men har dem såklart när jag kör bil!

 3. Emma

  Om du har så dålig syn så kan jag inte förstå att du inte behöver de då du kör bil 🤔 menar inge illa men om man ser så dåligt som du beskriver med dom synfelen så borde det stå på körkortet att glasögon behövs 😬🙈

 4. Ulrika

  Hejsan!
  Ville bara skriva och säga att när du och din lilla tös kommer till Gbg så finns jag om du behöver hjälp med t.ex handla, prata en stund etc. Man kan göra mkt om man har Coronatänket inkopplat och det har väl alla idag?
  Jag bor 10 min från sjukhuset.
  Nya Drottning Silvias har precis öppnat och avdelning för avdelning går över från gamla huset till det nya.
  Tveka inte att höra av dig!
  Kram från Göteborg : )

 5. D

  Ohlala vilka sexiga underkläder du köpt 😊 Mkt snygga! Fast jag haaatar string men snyggt är det. Speciellt om man har fin rumpa. Hehe.

 6. Sanna

  Hej!
  En fråga.. Varför kallar du förskolan för ”föris”? Det är precis samma klang som ”dagis”. Varför inte kalla förskolan för vad det är: en förskola – en lärande plats före skolan. Där vi har en läroplan att följa och arbetar med matematik, språk, socialt samspel osv. ”Föris” låter bara som någon slags gulligare smeknamn för vad det verkligen är. En liknelse: Du går ju till jobbet, inte till ”jobbis”. Du går till gymmet, inte till ”gymmis”. Det är vårt arbete som förminkas genom att kalla vår arbetsplats för något som låter gulligare. Hoppas du förstår vad jag menar!

  1. Gabriella Joss

   Okej, har aldrig tänkt på det på det sättet! 🙂 Dom flesta jag känner säger föris och jag säger typ ”jobbis” och ”gymmis” också 😉 haha, så det är inget illa menat 🙂 kram <3

   1. Sandra

    Hej Sanna! Jag som själv arbetar på förskola sedan 13 år tillbaka och har vänner inom samma yrke säger även vi föris. Det är inte alls förminskande som att säga dagis. Blir lite tröttsamt att säga förskola femtioelva gånger om dagen. Du har rätt att ta illa upp och det är din känsla men tala inte för oss alla som arbetar på förskola för majoriteten tar inte illa upp av ordet föris 🤦🏻‍♀️

 7. Alex

  Hej!
  Såg att du skrivit en del om halsbränna men också att du drack ÄCV.
  Ville bara säga att enda gången jag fick ordentliga problem med halsbränna utan att vara gravid var när jag tog shots av äppelcidervinäger.

  Förstår att det kan bero på annat men ville vara tipsa om det inte löser sig.
  Kanske göra uppehåll eller spä ut i ett stort glas vatten även om det inte smakar så gott!

 8. Margie

  Skulle verkligen vilja se ett inlägg som handlar om lite allvarligare och djupare tankar. T ex hur du tänker angående miljön? Tänker att du har två barn och hur det kommer att påverka deras framtid.
  Vi vet ju att vi inte bara kan fortsätta att leva som om jordens resurser är oändliga.
  Hur tänker du när det gäller shopping t ex? Du köper ju hela tiden nya trosor, toppar och tights trots att du måste ha hundratals redan. Är det okej bara för att du kan?

  1. Gabriella Joss

   Har ingen ork att skriva något djupare just nu ;p skriver när jag känner att jag vill och orkar och är lite ”ledig” för stunden <3 Jag vet inte. Tänker inte allt för mycket på det. Köper när jag vill ha något och skänker bort hela tiden med så att det kommer till användning för nästa person, kram kram

 9. Julia

  Fy för halsbränna! Hade sån fruktansvärd halsbränna under graviditeten. Har du provat att dricka bakpulver? Alla mina vänner och bekanta svor vid det när jag var gravid men jag testade aldrig, lät inte så där jättekul 😂 jag körde med åksjukearmband som trycker på akupressurpunkter. Funkade fantastiskt mot just halsbrännan och höll mitt illamående i schack.

 10. Emelie Tekin

  Fan va snygga underkläder!!!

  Förresten, när du tog dina örhängen i ”översta örat” (vad heter det ens? Helix kanske?) – tog du med pistol eller bara nål? Och vart kommer örhängena från? Kram!

 11. Karolina

  Åh Gabriella, var glad över att du inte ser sämre ❤️ Jag har -5 (höger) och -4 (vänster) på mina ögon och båda är astigmatiska plus att de har ett till brytningsfel. Dessutom förlorade jag all synskärpa på mitt högra öga efter en hornhinneinflammation 2013. Idag ser jag inte min hand om jag sträcker ut den framför mig 😭 optikern säger att det inte ens är lönt att kolla min syn utan hjälpmedel för att jag ser så dåligt 😂 detta gör att jag LÄTT spenderar 10.000kr/år för linser och glasögon för att allt är specialbeställt. Jag har aldrig ens fått övningsköra utan glasögon/linser så varje gång jag kör bil måste jag ha med mig glasögon ifall jag tappar linserna.

 12. Ninna

  Hej fina❤️. Min svägerska är idag nästan blind på det vänstra ögat, hon brydde sig inte om att ha glasögon/linser eller operera. Nu har de sagt till henne att det är försent, vilket jag inte tror på utan det handlar mer om hennes ignorans och förnekelse och rädsla för operation. Alla gör som de vill såklart. Men tänker att om man redan har dålig syn kan det vara värt att kolla upp det, om det kanske går att operera eller ha linser innan det blir värre, som i hennes fall 💕

 13. Maria

  Jag tyckte också att jag såg helt okej utan glasögon/linser innan jag började ha linser på heltid. Nu är jag bokstavligt talat blind utan. Ögonen vänjer sig vid att alla vara överansträngda och därför upplever man att man ser helt okej men var det nära att det skulle stå i ditt körkort ska du nog kontakta en optiker för att få linser eller glasögon på heltid. Jag har dygnet runt linser i 30 dagar sjukt smidigt 🙂

  1. Gabriella Joss

   Haha, ja det är så det blir för mig när jag har haft glasögon ett längre tag och sedan tar av dom! Och jag tror att det är därför jag låter bli dom i vardagen.. Vill så gärna kunna känna att jag ser okej utan ;p Men sjukt smart! Får kolla upp det alternativet! kram kram <3

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss