Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntHjärtebarn

Fredag

En såååå annorlunda fredag.. Vi har varit på sjukhuset hela dagen och Jolie har gjort allt från olika prover till ultraljud och röntgen. Vi har pratat med fysioterapeut om eftervård och kirurg om själva operationen. Alltså jag kan knappt förstå att vi måste och ska operera vårt barn. Att hon ska göra en öppen hjärtoperation. Det är liksom helt orimligt att just VI befinner oss på ett sjukhus för svårt sjuka barn med cancer och hjärtfel. Vår dotter är ju.. frisk? Eller ja, hon har ju ett allvarligt hjärtfel men eftersom att det inte märks eller syns så är hon ju som precis vilket barn som helst. Jag vet ju att om hon inte opereras så kommer hon att bli synbart sjuk till slut.. Men just nu känns det bara så orimligt? Och overkligt. Blev helt tårig under samtalet med kirurgen och han förstod verkligen mina känslor. Det är ju så mycket lättare att motivera behovet av en  så stor operation när man kan se på sitt barn att det inte mår bra. Och vi ser ju inte det för att hon mår så bra just nu. Men om några år så hade hon ju inte mått lika bra om inget gjordes nu. Så jag vet ju det. Men det är ändå svårt att greppa. Menar inte att man tar det lättare på något sätt om man ser att barnet är sjukt utan mer att det är lättare att förstå och motivera behovet till varför operationen faktiskt måste göras.

Samtidigt så lever jag typ i någon bubbla. Till att börja med så är jag inte särskilt ledsen utan tvärtom större delen av tiden. Planerar min nyttiga mat, dricker mina juicer, pratar med vänner i telefon, har träffat några vänner, tränar och leker med barnen. Vet inte riktigt när det kommer att brista för mig men det känns fortfarande så overkligt större delen av tiden att vi är här och framförallt varför vi är här. När vi precis rullade in här i Göteborg så slog det mig att det inte är en ”rolig” resa vi är på och under mötet med kirurgen så blev jag full i tårar. Men annars är jag typ jätteglad och mår väldigt bra. Har bara någon konstig oroskänsla i magen. Vet att jag kommer att bryta samman inom det närmsta dock.. Haha.. Iallafall om jag känner mig själv rätt. Men vi får väl se om det blir precis innan, under eller efter operationen.

Har så mycket tankar efter samtalet med kirurgen och vi pratade om saker som var vääääldigt jobbiga för mig. Känner inte alls för att skriva om dom just nu så jag kanske gör det lite senare. Behöver bara bearbeta allt själv och med barnens pappa. Nu ska vi äta middag, natta barnen och sedan byter jag om och åker och tränar. Behöver verkligen det just nu.

Jag och min storkille på sjukhuset. Vi är ju i den nyrenoverade delen av Drottning Silvias barnsjukhus och det känns knappt som ett sjukhus. Så fint och fräscht och helt nytt med massor av färger. ”Mamma, jag kramar dig på bilden för du är så fin” ”Mamma du kan få en kram till efterrätt”. Haha.. Jag har verkligen världens finaste son. Han är dock dålig på att lyssna nu och trotsar precis allt vi säger men det väger upp av allt det fina han säger och gör. Älskar honom så mycket så att hjärtat går sönder.

Har faktiskt fallit tillbaka och snusat två snus sedan vi kom hit men det är svårt att motstå när barnens pappa snusar så himla mycket och tar upp snusdosan framför mina ögon hela tiden, haha. Försöker tugga tuggummi istället och dessa två är så goda.

Det första jag gjorde när vi kom fram var att lämna F med kidsen och dra till mitt bästa Ica Maxi här i Göteborg (Högsbo) som jag alltid handlade på när vi bodde här. ÄLSKAR utbudet och hur stort det är, hehe. Kan gå runt i flera timmar. Så gick runt där i luuuugn och ro, handlade massor av mat och bara njöt. Hade varit vaken hela natten och var så trött men jag valde ändå mathandling före att få några timmars sömn ;p Så typiskt mig.

Upptäckte också att jag inte hade någon BH med mig så var tvungen att springa och köpa en enkel för att ha någon bara. Jag kör ju alltid bil utan underkläder då det är så oskönt om man ska åka långt och hade helt glömt att packa ner.

Har bestämt mig för att jobba lite när jag är här ändå. Orkar inte strula med försäkringskassan då det alltid tar så mycket kraft. Minns hur mycket jag fick tjafsa med dom när jag skulle ta ut några mammadagar här och där under barnens första år. Mitt jobb är ju lite ”speciellt” då jag på något sätt alltid jobbar men ändå inte. Finns inte allt för tydliga arbetstider. Därför blir det alltid krångel och jag orkar bara inte. Så jag kör på som vanligt i den mån jag orkar istället. Blev så glad av detta mail! Har inte känt mig på topp nu på slutet och det har känts som att det påverkat det jag gör väldigt mycket.. Men att få så bra kritik av ett jättestort företag gjorde typ min dag.

Blev bortskämda med pizza direkt när vi kom fram! Dom är så fina här!

Mitt fika i bilen =)

Och min bästa låt just nu =) Texten är dock inte jättebra men älskar bara hur den är och får sådan feeling! Vill bara dricka vin, vara i värmen och njuta av livet när jag hör den. Hoppas att denna sommar kan bli bättre än bäst trots corona osv. Det tror jag att den kommer att bli iallafall.

Köpte såpbubblor till barnen som dom blåste ute!

Som att det inte räckte med att inomhusmiljön här är helt fantastisk så är också utemiljön det. Så mycket roligt för barnen och dom älskar det.

Tacksamt att både F och kidsen äter min nyttiga mat ;p

Smakade denna med vinäger för första gången. Var faktiskt jättegod. Min kompis tvingade mig att smaka chips med vinäger för ett tag sedan och jag höll på att kräkas. Var tvungen att spotta ut och det är inte ofta jag tycker att något är så äckligt att jag inte kan svälja alls. Men dom chipsen var såååå vidriga.

Jolie har varit så duktig idag! Är så imponerad av henne. F tar dom flesta undersökningarna medan jag är med Jason. Han vill verkligen vara med på allt och jag känner tvärtom. Det är skitjobbigt för mig att se henne stickas och undersökas osv osv osv. Kanske är därför jag har mått så pass bra såhär långt med? För att jag inte har sett allt eller behövt uppleva allt. Vissa grejer är vi med på alla tillsammans också när det går. Vissa saker ska endast en förälder vara med på då det är covid-tider nu. Känns viktigt att involvera Jason utan att han får se för mycket som är jobbigt. Så han är med lite då och då och annars umgås jag med honom. Vi försöker hitta en balans för att alla i familjen ska må bra och orka med. Har gått jättebra hittills och jag är stolt över oss som är ett så jäkla bra team. Jag såg att många hade skrivit skit om mig och att jag var en ”dålig mamma” på diverse forum och skvallerbloggar för att jag mådde så dåligt för några veckor sedan att jag knappt orkade ha barnen och att F då tog extradagar med dom. ”Jag hade haft mina barn hela tiden om jag visste att en av dom snart skulle opereras” osv osv osv. Jag kan redan nu irritera er som stör er på mig ännu lite mer och säga att vi har kommit överens om att F ska ta all tid med Jolie på intensiven. Vi är väldigt överens om att en av oss ALLTID ska vara där och med henne oavsett om hon sover eller inte. Dygnet runt. Och F vill ta det och vill vara där. Det har han sagt sedan lååång tid tillbaka. Jolie är ju verkligen pappas lilla tjej och han vill vara 100% där hon är nu när allt detta händer. Jag vill också såklart men jag är inte lika psykiskt stabil som han är. Jag hade brutit ihop totalt framför Jolie av alla sladdar, slangar osv osv. Jag hade inte pallat det. Och så är det bara. Jag är så. Hade det varit så att F också tyckte att det var så pass jobbigt som jag tycker så hade vi såklart delat på det men nu erbjuder han sig och vi kompletterar varandra otroligt bra i föräldraskapet och har alltid gjort. Det är det bättre att jag kan lägga den energin jag hade lagt på jobbiga känslor och tårar på min son och att han har det bra (för även han går igenom mycket nu när det finaste han har = hans syster ska opereras) + att jag måste orka leva själv med. Det är viktigt att jag mår bra för att barnens ska må bra. Det kommer vara tillräckligt jobbigt för mig och för oss alla ändå. Och tycker ni att den uppdelningen och dom tankarna gör mig till en dålig mamma så fine =) Då får ni tycka det. Jag vet att jag är världens bästa mamma och det vet deras pappa med. Det räcker för mig.

Ultraljudet var vi alla med på idag. Personalen på sjukhuset är SÅ fin. Märks att vi är i trygga händer.

Har ätit tacos till lunch! Alltså prova att steka röda och gröna linser (finns färdiga på tetra) i olja och med tacosalsa + tacokrydda istället för köttfärs. Så gott!

Klev upp tidigt imorse och gjorde sellerijuice medan barnen pysslade innan frukosten. Fick sova nära, nära min lilla tjej hela natten. Vi sover fortfarande hud mot hud för det mesta precis som när hon var bebis. Vaknade av att hon petade mig i näsan och sa ”mamma du har örhänge där”, haha.

Dagens middag =)

Puss och kram/G

Kommentarer

 1. Nina

  Hej Gabriella, kan inte sluta imponeras av dig, din styrka och din och F’s fina relation trots att ni inte bor ihop/är skilda!
  Tänk om alla barn fick växa upp med så fina, närvarande, trygga och kärleksfulla föräldrar och förebilder!❤ Ni är fantastiska! Att ni ställer upp för varandra i hela erat föräldraskap för era barn trots att ni inte bor ihop eller är gifta längre!
  Det visar bara på den respekt ni ger och har för varandra och det skapar ju fina värderingar som era barn tar med sig under sin uppväxt!❤
  Ta ingen skit från människor som inte vet något om eran relation osv! Ni är ett grymt team och gör ett grymt bra jobb!
  Stort lycka till och all kärlek till er allihopa!❤

 2. Sofia

  Man blir så trött på folk! Om en pappa skrivit att mamman tagit några av hans dagar för att han inte orkar hade ingen ens blinkat!!

 3. Emelie

  Du är inget annat än fantastisk, tro inget annat! Ni är en sån fin och stark familj! Att skriva/prata skit om någon i din situation tyder bara på NOLL självinsikt i sig själv och sitt eget liv. Enda sättet för sådana människor att må bra att att kritisera andra. Du är stark och underbar! Kram/35-årig småbarnsmamma

 4. Gabriella

  Försök att slå bort vad en del dömande människor, skriver och tycker, lägg noll energi på det! Du är absolut den bästa mamman till dina barn, du tar beslut vad Du anser vara bäst i rådande situation, lägg ingen energi alls på negativitet. Dumma och elaka människor kommer alltid finnas, men dom betyder absolut ingenting, du behöver varken förklara eller försvara. Hoppas allt går superbra nu, så kan du lägga den här jobbiga perioden bakom dig sen.

 5. Hanna

  Tycker ni är helt fantastiska föräldrar båda två! Era barn är lyckligt lottade att få ha er som föräldrar! <3

 6. E

  Kan ju säga att jag inte klarade av att vara med när mitt ena barn tog bort halsmandlarna och eftervården av det. Det tog deras pappa. Jag mådde för dåligt för att ens hantera det. Tkr du gör helt rätt som känner efter.

 7. Åsa

  Tycker att ni verkar ha delat upp det jättebra. För oss är det tvärtom jag som alltid varit med på alla undersökningar och sjukhusvistelser eftersom jag vill det och har svårt att släppa kontrollen. Ingen har någonsin ifrågasatt det, och det gissar jag handlar om gamla föreställningar att det är kvinnans roll att ta hand om barnen. Trams! Försök att inte bry dig! Likadant med folk som skriver ”om det varit mitt barn skulle jag gjort si och så”. Många av de som skriver har inte egna barn, många har inte befunnit sig i situationen att ha ett barn på sjukhus, men framför allt så känner ju ingen av oss varken dig eller din familj! Ingen kan sätta sig in i er unika situation eller veta vilka val som är bäst för just er. Så fortsätt att vara världens bästa föräldrar till just era barn!

 8. Ulrika

  Vår gosse låg på IVA i 5 veckor. Visst kunde vi suttit där dygnet runt men personalen fick oss att inse att vi som föräldrar måste tänka på mat och sömn för att inte rasa ihop och efter några nätter insåg vi deras erfarenhet och vad de menade!
  Vår son låg i respirator så andningen var under full kontroll samt att det alltid var personal på rummet vilket gjorde oss trygga.
  Alla gör det som känns bäst för sin familj men glöm bara inte av er själva i er situation som ni nu lever i.
  Skriver bara av omtänksamhet utan ”pekpinne”.
  Bor nära sjukhuset så bara skriv om ni behöver hjälp med vad som helst!
  Kram!
  Ps) ICA Maxi finns på Allum, 5 min från Östra : )

  1. Gabriella Joss

   Förstår helt 🙂 <3 jag tror det går bra för F att vara där hela tiden om det inte blir så länge. Om allt går som det ska så blir det bara ånga dagar. Jaa, jag vet men jag älskar det Ica Maxit bara ;p vet inte varför, haha. Kram <3

 9. Josephine

  Du är helt klart den bästa mamman du kan till era barn ❣️ Tycker ni delar på det på det sättet som känns bäst för er ❣️ Så lyssna inte på alla troll som tror sig veta bäst, för dom är det lätt att säga saker innan dom suttit i den sitsen själva!

 10. Ebba

  Hej fina Gabriella!

  Hoppas allt kommer gå bra med Jolie och din fina familj under tiden i Göteborg!

  Jag själv är hjärtopererad i Göteborg och det är ett underbart team som är så duktiga på sitt arbete så det är ingen tvivel om att allt kommer gå bra! Jag skulle bara vilja rekommendera att F tar mycket bilder under tiden på Jolie då hon är så pass liten att hon inte kommer minnas så mycket och då är det vad jag upplevde iaf väldigt kul att ha dom bilderna från sjukhuset att se tillbaka på! Även om det är jobbig i nuläget för dig att se henne så sjuk och med alla slängar så kommer det uppskattas i framtiden!

  Alla tankar till er denna veckan! Kram

 11. Rose

  Tycker ni är ett perfekt team och så bra att ni kan dela upp er på det sättet. Du är absolut inte en dålig mamma utan en superbra mamma som gör allt för sina barn. Om det hade varit tvärtom, att F hade varit rädd och velat att du skulle ta alla undersökningar hade ingen ens lyft på ögonbrynet, så jävla typiskt! Ta inte åt dig om vad de skriver, du vet bäst 🥰

 12. Jennie

  Lyssna här nu… Du är INTE en dålig mamma!! Tvärtom gör du fan allt för dina barn! Att ha självinsikt och säga ”nej jag kan inte se mitt barn sådär men pappan kan och hon är 100% trygg med honom” medan du är med Jason ÄR ATT VARA EN BRA MAMMA! Folk har för mycket fritid tydligen, herregud… Nej du är verkligen förebild för många och inte minst för dina BARN. Gabriella, kämpa på nu. Sluta aldrig att vara just du… Du är fantastisk!

 13. Johanna

  Jag tycker ni agerar SÅ KLOKT. Det ska inte finnas någon prestige i föräldraskap. Ni är där allihopa, alla är med, Jason har det tryggt med dig och Jolie har det tryggt med sin pappa. Ni är ju i närheten av varandra och gör det som ett team och det är ju bara fantastiskt att ni ser varandras styrkor och svagheter och hjälper varandra. Ingen blir ju som du skriver hjälpt av att du bryter ihop framför Jolie när hon har det kämpigt. Jättebra att hon har pappa hos dig då medan du fokuserar på Jason. All lycka till er ❤️

 14. Ylva

  Du är verkligen bästa mamman till dina barn! Storebror behöver ju som du skriver också få sitt genom allt detta. Det låter toppen att Jolie har sin lugna och trygga pappa hos sig efter operationen. All styrka till hela er familj! 💖

 15. Adi

  Fina Gabriella det kommer gå så bra ska ni se❤️ Ni är i så trygga händer❤️
  Roligt också att ni gillar den nya Ronald delen min chef är arkitekt och hon har ritat den delen av Ronald, var på öppningen där för några år sen:)
  hur som helst önskar er verkligen det bästa ❤️ Kramar till er!!

 16. Ingela

  Åh! Känner så igen mig med dina känslor! 💔 Min 2,5 åring opererade sitt hjärta som 1 åring, också medfött klaffel. Får ångest av att läsa ditt inlägg, jag kan inte förminska din oro men jag håller alla mina tummar för att läkarna fixar din lilla tjej utan problem, vilket jag är rätt säker på! ❤️

 17. Maria J🌸

  Du är den bästa och starkaste mamma jag känner! Jag vet att du går igenom svåra och känslomässiga tider, men jag vet att du har befogenhet att göra dessa dagar bättre💙 Jag har följt dig sedan 2016 och har alltid varit övertygad om att du är en stark, bestämd och kunnig kvinna. Jag hoppas allt blir bättre!

  Vilka produkter finns i ”dagens smink ” ?💕 Skulle inte du kunna göra en sminkrutin för när du sminkar dig lite mer? Hade vart så kul att se och få lite inspiration hur du gör. Kram❤️

 18. Mikaela

  Så imponerad av er som familj, herregud! Inte alla separerade föräldrar som hade fixat detta så fint för barnens skull. Magiskt att se ❤ All lycka till er ❤

  1. Gabriella Joss

   Tack fina du <3 jag blir själv förvirrad mitt i allt detta och det känns typ som "vanligt" och som om vi aldrig någonsin har separerat ;p vi funkar så jäkla bra i "logistiken" eller vad man ska säga + att vi har såå kul tillsammans alltid. Kram <3 och tack <3

 19. Karin

  Konstigt att människor alltid ska ha åsikter om hur andra sköter sina barn! Ni gör det som är bäst för er familj! Lycka till allt kommer gå bra 🥰

 20. Amanda

  Fina Gabriella <3 jag läste också om det du skriver på den onämnda skvallerbloggen och fick ont i magen.
  Deras hårda ord skulle jag säga handlar om två saker, ett, dom har svårt att acceptera faktumet att alla inte är som dom själva! Och två, de flesta familjer (tyvärr) har väldigt oengagerade pappor och då är mamman den viktigaste personen för barnen.
  Nu känner jag ju inte dig och Fjodor men har följt dig sedan du blev gravid med Jason och jag kan tycka mig se att Fjodor är en väldigt engagerad pappa?
  De som skriver dessa trista kommentarer kan helt enkelt inte relatera till att barnen ska ha en väldigt nära relation till sin pappa också!

  Detta ursäktar naturligtvis inte deras beteende!! Men ville bara skriva det till dig om det är så att du inte tänkt på det själv. Jag hade känt lite tröst i att förstå att dom andra personerna som skriver som dom gör, gör det pga deras oförmåga att förstå!
  You’re way better than them, don’t let them drag you down! <3

  Det glädjer mig att du inte tar åt dig för mycket utan kan se att du faktiskt är bäst för dina barn! Fortsätt tänka så, alltid! Det gör dig till en vinnare och så får dom som ska ha negativa åsikter förlora, utan att dom inser det!

  All lycka till er, håller alla mina tummar och tår för din lilla tjej!

  1. Gabriella Joss

   Jaa, han har ju varit precis lika engagerad i barnen sedan dag ett.. Alltså han är en riktig SUPERpappa! Kan till och med känna mig dålig bredvid honom många gånger för att han är så fantastisk och jag själv ex. saknar tålamod helt. Kunde inte önska en bättre pappa till mina barn verkligen.. <3 Så är evigt tacksam för att dom får växa upp med honom. Är så trygg i att dom alltid har det bra tack vare att han är som han är. Och tyvärr är det ju så att många pappor inte tar ansvar för fem öre och mamman gör 80% av allt som har med barnen att göra. TACK fina du <3 dina ord betyder så mycket för mig. Hoppas också att det ska gå bra, tack för att du håller tummarna <3 Stor, stor kram!! och all kärlek!!

 21. Amanda

  Åh! Tänker på er så mycket nu under dagarna ♥️ ni är starka! Låter sunt att en förälder är med varsitt barn. Jason behöver precis lika mycket uppmärksamhet ♥️
  Hur fungerar det med restriktionerna för er nu? Måste ni hålla er inne eller får du och Jason åka ut och hitta på saker?
  Kramar till hela familjen ♥️

  1. Gabriella Joss

   Vi har inte fått höra så mycket om det 🙂 eller ja, ingen har sagt något om det alls. Jolie coronatestas tre gånger medan vi är här för att vara på den säkra sidan. Vi kommer att göra aktiviteter utomhus (går typ inte att sitta inne och göra ingenting med en femåring hela dagarna) och annars hänger vi mest här i huset bara <3 kram kram

 22. Sara

  All styrka och pepp till er!! Opererade min dotter i december fast i Lund. Känner igen mycket av det du skriver om. Ingen annan kan förstå er situation och era val än just ni. Kan berätta att gör mig kom inte den stora ”oron” fören på operationsdagen. Pappan var med dottern på sjukhuset och jag var kvar med storebror på Ronalds (man fick inte ta med syskon till sjukhuset så var alltid bara en förälder med). Den dagen mådde jag SÅ fysiskt dåligt och bara grät när dom gick och hade migrän och kräktes. Det kom som en chock för innan dess hade jag inte heller fattat. Så var beredd på att man kan reagera när som helst! Och allt är okej! Och det kommer bli bra. För vår del försökte vi prioritera sömn och mat så gott det gick. Första natten på BIVA lät vi dottern sova själv för att tanka sömn och det är jg glad för. Dottern sov ändå hela natten. Men det var en konstig känsla. Och såklart ska ni göra vad som känns bäst för er! Men glöm inte bort att se era egna behov och varandras (se er som ett team). Stort lycka till!!

  1. Gabriella Joss

   Älskade du 🙁 kan tänka mig att det kommer att vara samma för mig.. Känner så igen mig i dig! Skickar en stor kram till dig och tack för att du delade med dig. Och tack, hoppas verkligen att allt ska gå bra <3

 23. Jeanette

  Önskar lycka till♥️
  Sen tycker jag ni gör 100%rätt när F är med Jolie hela tiden. Huvudsaken en finns där, hade det varit tvärtom hade väl F fått skit av folk som inte förstår bättre.
  När vår son va sjuk va det jag som tog alla de jobbiga lasarettbesök och övernattningar för jag va starkast. Gissa om min man fick höra massa skit på omvägar då, att han inte brydde sig om sin son. Till saken hörde att vi hade två barn till som han tog hand om till 100% när vi låg p lasarettet.
  Kram till er ♥️

  1. Gabriella Joss

   Precis <3 vi har pratat så mycket om det.. Att det är minst lika viktigt att Jason får tid, kärlek, omtanke osv nu. Märks att även han tycker att detta är jobbigt och han frågar mycket, vill veta vad som händer osv. Lätt att glömma och att allt fokus hamnar på lillasyster då det är hennes operation. Heja er! Och man ska verkligen göra det som passar ens egna familj bäst så att alla får må så bra som möjligt genom det jobbiga <3 KRAM

 24. Cassandra

  Vi opererade vår dotter där när hon var drygt en månad gammal, öppen hjärtoperation, och det gick fantastiskt bra. De är helt otroliga hela bunten och ni ÄR verkligen i trygga händer! Fint det ser ut på nya delen, vi var i gamla! Skickar massa kärlek till er, och följer er noggrant då det är vår framtid om något år när lillan ska opereras igen ❤️❤️

  1. Gabriella Joss

   Så himla skönt och fint att läsa!! <3 betyder så mycket att läsa andras erfarenheter där det har gått bra. Jaa, det var SÅ fint verkligen 🙂 kändes inte alls som ett sjukhus och så fin lekyta för barnen osv. Kram till er och er lilla kämpe! <3

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss