Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Onsdag

God morgon fina!

Hur mår ni? Jag mår jättebra och känner att jag bara mår bättre för varje dag som går. Känner mig stark, lycklig, snygg och typ glowig, haha. Sitter och smuttar på min sellerijuice, barnen sover fortfarande och jag ska passa på att sminka mig innan dom vaknar. Jag drömde en så sjuk dröm inatt som jag funderade ett tag på om jag skulle skriva om men jag tänker ändå göra det. Drömde att det var sensommar och jag tankade bilen helt ensam på en mack. Det var långt efter midnatt och jag hade av någon anledning på mig höga klackar, slitna, ljusa jeansshorts och ett litet vitt linne. Minns till och med så tydligt hur jag var sminkad i drömmen. Pyttelite smink så att alla mina fräknar lyste igenom, lösa lockar i håret och så var jag sjukt solbränd. Plötsligt kommer det en kille i bil som jag aldrig har sett förr, parkerar precis bredvid mig och sedan kommer han ut och vi bara hånglar direkt. Och så är det min drömman dessutom. Eller ja, det vet jag ju inte för hann ju knappt prata med honom i min dröm men han var min typ till 100% både i sin stil och i sitt utseende. Har förresten hört att alla ansikten man ser i drömmar har man sett någon gång förr då man inte kan ”hitta på” ett ansikte bara sådär. Stämmer det? I så fall måste jag ju ha sett honom någonstans med andra ord 😉 Nej men iallafall så säger han att vi måste iväg nu direkt och jag minns att jag ba ”men det är ju mitt i natten” men vi satte oss i hans bil och bara åkte. Minns till och med hur hans röst lät. Så verkligt var det. Vaknade typ helt pirrig och glad och trodde att det hade hänt på riktigt =) Kan ju säga ärligt att det enda jag har drömt om sedan jag blev singel är att få vara askär, bila runt i Sverige, shoppa, hångla överallt, vara vaken hela nätterna, vara lite full och bara vara sådär pirrig med den jag är kärast i världen i. Är ju självvalt att det inte har hänt än då jag inte har träffat rätt person för det och jag vet precis vad jag är ute efter. Vet också vilken känsla jag vill ha och inget annat kommer någonsin att duga för då vill jag inte alls och lägger hellre fokus på annat. Men en vacker dag så, haha.

Pratade med Tove om detta och vi konstaterade att det kan ju bli så som jag drömde? Livet är ju helt fantastiskt. Vad som helst kan ju verkligen hända och saker kan svänga om bara på en dag. Har så många situationer i mitt liv att se tillbaka på där allt bara har totalvänt från en dag till en annan när jag som minst har anat det. När allt har förändrats på bara några dagar. Nu är jag pirrig i hela kroppen bara för att livet är så sjukt spännande och jag är så glad över att bara få finnas? Jag älskar verkligen att leva. Älskar, älskar, älskar livet. Och jag älskar också vetskapen kring att man aldrig vet vad som kommer att hända och att man har noll koll på var man kommer att var om ens ett år? Så dagens visdomsord från lilla mig är att ni inte ska glömma att leva livet till 100%. NJUT av varje dag och gör den till det bästa. Planera inte så mycket för det blir ändå aldrig som man har planerat men det kan bli helt fantastiskt ändå. Fyll vardagen med småsaker som gör dig glad. Investera i dig själv oavsett om det handlar om en massage, en kväll med en tjejkompis och några glas vin eller ett träningspass. Lägg inte energi på att vara ledsen över saker som inte kommer att spela någon roll om ett år och var tacksam över att du får just den här dagen. För varje dag är verkligen speciell. Och som jag också alltid säger – glöm inte att leva ditt liv för DIG. Gör det som DU vill göra. För ingen kommer att bry sig ett skit om vad du har gjort med ditt liv när det är över. Och att leva efter vad andra tycker och tänker är bara något man kommer att se tillbaka på och ångra så himla mycket. Våga för att vinna och följ ditt hjärta i alla val du gör. F sa till mig för några dagar sedan att det är så viktigt att bara stänga av alla tankar ibland och våga känna och jag håller verkligen med. Det logiska är inte alltid det viktigaste. Det är iallafall inte det som kommer att göra dig lycklig. Det viktiga är våra känslor, vår magkänsla och vårt hjärta. Och det kommer alltid att leda oss rätt även om vägen kan bli lite krokig många gånger.

Nu ska jag sluta babbla, haha. Idag har jag en så bra dag framför mig. Ska jobba lite nu på morgonen, träna, vara med Tove och så är jag ju barnfri i ett par dagar nu. Blir en välbehövlig paus från Jolie som är så otroligt mycket energi i en så liten kropp. Har verkligen inte upplevt denna trötthet någonsin innan sedan barnen började på förskolan. Är inte trött på det vanliga trötta sättet utan mer slutkörd i huvudet typ? Och en treåring med stark vilja är så mycket att sysselsätta jämfört med ett mindre barn. Iallafall så som jag minns det. Men jag har lyckats rätt bra ändå och vi har haft jättekul tillsammans. Igår hängde vi i en lekpark, köpte glass, hämtade hem storebror tidigt från föris och bara myste.

Måste visa två bilder till på mitt nya hår för är helt kär i det. Visst blev det så himla bra!? Och tänk när solen får göra sitt. Tycker det är så fint hur det går från det mörka till det ljusa. Matilda sa att vi ska köra varma färger då det ser mest naturligt ut på mig och jag var lite tveksam till det först men är så sjukt nöjd att jag inte valde att vara kallare nu. Blev precis som jag tänkte i mitt huvud om inte ännu bättre. Har verkligen så sjukt grymma vänner på salongen. Märks att dom kan sin grej.

Haha, materiell lycka del två då. Jag skrek typ när jag fick hem dessa kastruller. Dom är så sjukt fina i verkligheten! Finns hos Royal Design och jag beställde dom samtidigt som jag köpte stekpannan från samma märke. Dom har en väldigt speciell form och är bara så jäkla snygga. Älskart. Man kan ju undra hur många gånger jag ska säga ordet ”älskar” i detta blogginlägg men det fick bli så idag =)

Snöade typ halva dagen igår. Ja, vi har snö kvar uppe i Umeå. I Göteborg var det 22 grader och sol och vi hade linne och satt ute och svettades in en lekpark. Kontraster. Jolie frågade mig om det är jul snart och jag sa att det är sommar snart. Det tyckte hon var jättekonstigt. Kolla förresten vad fin altanen blev i färgen efter en omgång med golvsåpan? Det är ju en golvsåpa med lite vitt i så den blev minsann lite ljusare. Sjukt fint! Alla jag känner är för övrigt så chockade över att jag skurade altanen själv (jag har verkligen tummen mitt i handen och har seriöst knappt någonsin hängt upp en tavla) så nu är jag extra motiverad till att vara en handy woman i sommar. Ska hålla gräsmattan klippt (var höggräs förra året större delen av sommaren) och fixa saker som ingen tror att jag kan fixa. Ska överraska mig själv och omgivningen bara för att det är lite kul hade jag tänkt, hehe.

Grapefrukt, vattenmelon och granatäpple åt jag ihjäl mig av igår. Jason smakade på grapefrukten och tyckte inte alls om det. ”Vad smakar den mamma?”. Jag svarade att den smakar beskt. ”Jag gillar inte bekssst mammaa”. Haha =)

Min fina, modiga, kloka lilla tjej. Vi hade så mysigt igår. Så tacksam för henne. Och för att hon mår så bra och att allt har gått så bra. Glömmer ständigt bort att det var cirka två veckor sedan hon var med om en öppen hjärtoperation men såret på bröstet påminner mig varje kväll när vi ska duscha och smörja in. Det känns som en helt annan värld och ett helt annat liv fast det var så nyss. Och jag kan fortfarande känna smärtan jag kände innan och under operationsdagen om jag känner efter lite. Ryser av obehag då det var bland det jobbigaste jag har gått igenom i min mammaroll.

Lyxade med denna mask igår (köpt på skincity.se) med massor av fukt. Barnen blev så chockade när jag kom ut och satte mig med denna i soffan. Dom ville känna och peta i mitt ansikte konstant så fick gå och städa efter en stund för att dom aldrig slutade, haha. Tipsar iallafall varmt om denna för den är helt fantastisk och speciellt någon dag efter microneedling eller liknande. Ger så otroligt mycket fukt och glow! Man brukar ju få massor med flagnor efter ex. syrabehandling eller dermapen men med denna så håller sig huden så mjuk. Tips tips, tips.

Och nu börjar ju min ”säsong” om några veckor kom jag på! Och min bästa väns med då hon också råkar vara tvilling som jag. Tänk att jag fyller 26 snart. Känner mig som 18 i huvudet och 40 i livet jag har med hus och barn. Men känner mig lycklig i att vara precis den jag är och att vara precis där jag är.

Förra året dagarna kring min födelsedag så såg det ut som på bilderna nedan. Och bilden i klänningen är ju faktiskt från självaste 25årsdagen. Köpte pioner till mig själv och tror ärligt talat aldrig att jag kommer att få en finare bukett av en man än vad jag har fått av mig själv genom tiderna ;p Men det är ju så fint att det får vara så. Till Gabriella från Gabriella. Att kunna vara komplett själv och kunna ge sig själv allt är verkligen något jag eftersträvar. Jag vill aldrig känna att jag måste ha någon för att klara mig eller för att uppnå mina drömmar. Jag vill ha någon för att jag är kär och för att jag faktiskt vill dela livet med just den personen. Jag är inte helt där när det kommer till att känna trygghet i mig själv men jag är på god väg ditåt med.

Nu ska sminket och kläderna på. Puss och kram/G

Kommentarer

   1. Hanna

    Är också s intresserad av golvlampan, blev ju supersnyggt!! Vet du vilket märke eller hur burken såg ut? Tänker också bli mer händig denna sommar 😉 Tack för en jättemysig och läsvärd blogg.

 1. Elin

  Snälla snälla snälla! Kan inte du lägga upp och visa dina typ 5 bästa övningar för rumpan? 😍 De du alltid kör och vet gett dig resultat? Tränar du rumpan varje dag? Jag har så mycket frågor! 😅 Är nybörjare, kört 6 veckor och ser redan resultat! 😍😍 Vill ha meeeer röv! 🔥 Kram E

 2. Sara

  Så fin du är i håret.Jag förstår att du är nöjd. Och tack för orden om att njuta av livet.

  En tanke jag ofta får när jag läser din blogg är om du alltid går runt i magtröjor och bodys hemma eller om har det bara för att du ska fota till bloggen?
  🙂

 3. Nikolina

  ”Ingen kommer bry sig ett skit om vad du har gjort i ditt liv när det är över” alltså bästa jag hört på länge! Så sant och verkligen något jag tar till mig! Tack ❤️

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss