Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntDagens fråga

Frågor och svar

Här kommer lite frågor och svar nu på slutet från instagram och insta story =)

Hur lyckas man med BUS? Blir alltid fläckig i knä och armvecken.. 

Jag har verkligen fått prova mig fram. Jag brukar skrubba mig kvällen innan jag ska lägga på brun utan sol. Och smörja in mig ordentligt! Sedan lägger jag på brun utan sol dagen efter och går runt med den i några timmar eller under en kväll för att sedan skölja av mig snabbt innan jag ska sova. Då tycker jag att jag får mest fint och naturligt resultat. Har testat mig fram på 100 olika sätt sedan jag börjar med bus men detta fungerar bäst för mig.

Hur ofta tränar du?

Fem gånger i veckan ungefär! Ibland fyra och ibland sex =) Beror på hur mycket tid och energi jag har.

Vill du ha fler barn?

Har ju sagt nej på denna fråga som ni vet nu på slutet. Har känt mig väldigt nöjd. Men kände ganska snabbt att jag vill ha barn med min kille. Dock inte nu! Vill resa och leva life med honom först. Men jag vet att jag vill ha två barn till med honom om jag får välja =)

Är du officiellt tillsammans med killen som du kallar ”min kille”?

Jaa, vi är tillsammans.

Hur mår du?

Jag mår jättejättebra. Är helt lugn, trygg och genomlycklig. Kan knappt minnas sist jag hade denna känsla i kroppen. Har ju alltid varit glad och positiv i det stora hela men jag känner mig bara hemma nu. Känns som att allt i mitt liv är precis som jag önskar och jag skulle inte vilja ha något annorlunda över huvud taget. Det är en fin känsla.

Tar du tillskott i form av proteinpulver, kosttillskott eller liknande?

Jag tar efamol, probiotika, hår-hud-naglar och ”chill pill” varje dag. Sedan dricker jag gainer när jag känner att jag har fått i mig för lite mat. Vissa dagar har jag inte lika mycket aptit och då är det skönt med en sådan efter träningen. 

Vem är killen? Älskar hans tatueringar!

Haha, jag förstår att ni undrar. Jag älskar också hans tatueringar =) Kommer att berätta så småningom och många har redan listat ut vem det är.. Men allt har sin tid och det är fortfarande så nytt för oss! Ni kommer att få veta sen.

Ångrar du något gällande husets planlösning?

Nej! Älskar min planlösning. Däremot så tror jag att jag i nästa husbygge kommer att ha tvättstugan på övervåningen (jag bär ju ändå upp ALL tvätt för att alla skåp är där uppe) + att jag vill ha större hus. 150 kvm kändes stort men det är inte allt för stort faktiskt.

Kan du visa lite övningar med träningsband som man kan göra hemma?

Ja! Kan be Tove fota nästa gång vi ska träna tillsammans.

Vad tycker barnen om din nya pojkvän? Hur har dom tagit det? Vad tycker killen om barnen. 

Dom tycker om honom jättemycket! I början var det lite blandade känslor och mycket frågor men nu blir dom ledsna när han ska åka på morgonen. Är så glad att det har fungerat så bra då dom ändå är rätt stora och det såklart blir en stor omställning att jag har någon ny som jag sover med, är glad med, är kär i osv. Jag tror att det viktigaste är att inte göra en så stor grej av det, svara på alla frågor som barnen har och diskutera saken på deras villkor. Min kille tycker att barnen är jättefina. Det säger han ofta. Och att jag är så fin som mamma mot dom. Och det är fint när någon som ser en så nära varje dag säger det. Och speciellt någon som man har så mycket känslor för. Då fastnar det lite extra.

Hur träffades du och din nya?

På instagram! Men vi hade råkat ses en gång med i vintras. Det hände dock absolut ingenting då mer än att jag tänkte att det var den snyggaste mannen jag någonsin har sett typ, haha.

Varför är utseende så viktigt för dig? Funderar du aldrig på att du alltid ger en ”perfekt” bild?

Utseende är viktigt för mig för att jag mår bra när jag känner mig fin. Jag mår bra av mycket annat med! Mår bra av att träna och känna mig stark, mår bra av att umgås med barnen, pyssla hemma, städa.. Och att få sminka sig och fixa håret osv är lite vardagslyx för mig. Jag gör det varje dag för att jag mår bra av det och vill lägga lite tid på det. När det kommer till att ge en perfekt bild av mig själv så tycker jag inte att jag gör det. Har delat med mig av både högt och lågt här inne. Osäkerheter, rädslor, hur jag upplever föräldraskapet, saker som gör mig ledsen, perioder där jag har mått dåligt. Sedan lägger jag kanske inte gärna upp bilder på mig själv osminkad och liknande men det är nog också för att jag faktiskt har smink från att jag kliver upp till att jag lägger mig. Jag fixar mig ju inte för bilderna och är på ett annat sätt i verkligheten. Har på mig det ni ser på bloggen och ser ut precis så till vardags. Sedan gillar jag inte ens att ta bilder på mig själv för fem öre. Som ni redan vet. Tycker att det är obekvämt och jobbigt och hatar att vara framför kameran mer än allt annat. Men det är inte meningen att ge en ”perfekt” bild av mig själv. Och det hoppas jag att ni som har följt mig länge och läst min blogg känner att jag faktiskt inte gör. För jag är långt ifrån perfekt.

Har du kvar din näspiercing?

Ja, men den är inflammerad typ hela tiden. Eller inte inflammerad och gör ont men smycket faller ut konstant så har en liten ”brosk-knöl” precis under den. Kan nog inte riktigt kalla det inflammation men den får aldrig riktigt läka ifred. Den syns inte alls nästan men blir större när piercingen är irriterad och precis har ramlat ut eller liknande. Det hjälper att sova med en bit bomull dränkt i klorhexidin som jag tejpar fast på natten. Har ni tips så får ni gärna dela dom! Tror det jag har kallas ”hypertropiskt ärr”.

Hur kan du vara så brun?

Solat ute, solarium och brun utan sol.

Är du kär? 

Kärast i världen är jag!

Har du fått någon lös hud kring magen efter barnen? Du är så fin!

Nej, det har jag inte. Faktiskt ingen alls. Har klarat mig från både lös hud och bristningar. Jag har däremot lite navelbråck som inte syns nu när jag inte är gravid. Men blir jag gravid igen så lär det synas då naveln väldigt snabbt blir utåt då. Jag har ju skrivit om detta förr och funderat på att operera det men har känts väldigt onödigt då det inte syns just nu + att jag inte vill ha ärr. Och i Umeå kunde dom inte garantera att ärren blir helt osynliga. Pratade med en kirurg i Stockholm förra veckan som sa att vi kan lägga ärren snyggt precis i naveln så att dom inte syns alls och efter det blev jag lite sugen på att göra det igen. Vi får väl se!

En sak som du är bra på som mamma?

Jag är väldigt omtänksam och mänsklig tror jag. Är inte rädd att visa känslor framför barnen och försöker vara väldigt transparent mot dom gällande allt i livet. Försöker att alltid se dom och deras känslor. Sedan är jag väldigt ”pajas” också vilket barnen tycker är roligt. Så vi skrattar mycket tillsammans. Jag är däremot inte en ”lekmamma” så att sitta på golvet och leka med leksaker i flera timmar har aldrig varit min grej. Läser hellre böcker, bygger lite lego eller liknande. Jag försöker att vara bra vän med mina barn. Vill att dom alltid ska känna att dom kan berätta vad som helst för mig utan att jag blir arg eller gör en stor grej av det. Vill känna att dom inte bara ser mig som sin mamma utan också som sin nära vän. Och jag säger redan nu att dom alltid ska berätta allt för mig oavsett om dom har gjort något bra eller dåligt. ”För då kan mamma alltid hjälpa er att lösa det oavsett vad ni har gjort. Då kan vi lösa det tillsammans” =)

Hur får du ihop träning och barn?

Jag har ofta med barnen till gymmet efter förskolan! Har valt ett gym där man kan ta med dom. Och dom dagarna jag inte har barnen så tränar jag utan dom. Har två olika gymkort på två olika ställen.

Hur hanterar du oro att något ska hända dina barn? Du verkar så stark trots allt som har hänt. 

Jag kunde inte alls hantera den förut men tror att allt som har varit med Jolie har gjort mig mer härdad. Men jag är jättekänslig när det kommer till mina barn. Ni som är föräldrar känner nog igen det, att man har hjärtat utanpå kroppen samma sekund som dom föds. Men ja, det är svårt. Vissa kvällar kan jag grubbla jättemycket och övertänka.. Vara orolig helt utan anledning. Kan känna mig rädd över att något ska hända med Jolies hjärta, börja gråta för att jag är rädd att någon av dom ska få cancer eller försvinna… Det är jättesvårt det där. Men försöker för det mesta tänka att jag ska njuta av att vara här och nu och att vi alla mår bra just nu. Man har ingen garanti på livet och man vet aldrig vad som händer. Det är i det stora hela dumt att oroa sig i förskott. Men jag har svårt att komma ihåg det alltid. Sedan har jag aldrig känt mig speciellt stark i exempelvis Jolies resa med hjärtat – snarare tvärtom. Har känt mig svag och varit så rädd. Men man tvingas på något sätt att orka. Och man får styrka av att allt gör ont och även av att se sitt barn vara så starkt och klara allt som behöver klaras. Jag har alltid tänkt att om Jolie orkar så orkar jag också. Det är det minsta jag kan göra för henne. Och att vi också klarar allt tillsammans. Jag har blivit mer orädd sedan hennes hjärtoperation. Kunde få panik för minsta lilla förut. Men nu har jag på något sätt fått perspektiv på vad som är viktigt i livet och inte. Och har min treåring klarat en öppen hjärtoperation så klarar jag/vi det mesta som vi kommer att möta nu och framöver. Minns att många av er skrev det till mig.. Att livet på något sätt kommer att förändras efter att ens barn har gått igenom en så stor sak. Och det gjorde det verkligen för mig. Jag ser annorlunda på saker nu och har ett helt annat perspektiv på vad som är viktigt och inte, vad jag behöver vara rädd för och inte osv. Låter jätteflummigt men så känner jag iallafall.

Kram /G

Kommentarer

  1. Sara

    Hej
    Jag tror du har en sk ”lök-knöl” vid din piercing. Det får man ofta i broskpiercingar som inte får vara ifred. Jag fick det vid min conch. Blev bra efter behandling med varm koksaltlösning morgon och kväll samt massage av knölen.

    Det allra bästa du kan göra är att försöka låta den vara ifred och att den inte får trilla ut. Samt sluta med klorhexidin ASAP!! Koksaltlösning är det bästa. Tea tree oil möjligtvis. Klorhexidin gör att du får mer ärrvävnad och att piercingen läker sämre samt det kan t.o.m. hindra läkningen. Googla ”läkknöl piercing” och läs hur du ska göra på en riktigt piercingstudios hemsida!
    Hoppas verkligen det blir bättre. Mitt löste sig på 2-3 dagar.

  2. Sara

    Hej Gabriella,

    Ber verkligen om ursäkt på förhand att jag klänger mig på såhär känns väldigt konstigt att skriva en kommentar över huvud taget även om detta är en blogg men det är ju fortfarande en människas hela faktiska liv bakom bloggen. Ja du kanske förstår hoppas att det är okej…

    Jag ville bara uppmärksamma dig på bilden påväg till Göteborg som tog i bilen då du tog fotot visade klockslaget 11:11. Det var jag som nämnde begreppet tvillingsjälar förut på din blogg. Ordet är ju väldigt ”laddat” och känns som att det enda som saknas är kristaller och tarotkort hehe 🙂 Men går själv igenom den ”resan” och jag antar att du är återförenad med din tvillingsjäl. Är SÅ glad för din skull i så fall, vet att det inte har varit lätt och det är inte så att du kan komma ut med ett inlägg på bloggen om den spirituella aspekten som är bakomliggande för en sådan relation. OM du känner för att komma i kontakt med mig för mer information om det känns RÄTT för dig såklart (!!) och som att du bara har känslan av du ”måste” så kontakta mig gärna. Det finns så mycket mer och om du är redo så kontakta mig. Det finns kanske en mening att jag skriver detta till dig om man tror på sånt. Ja det är ju inget som anses vara ett normalt samtalsämne direkt men dom som vet vet kan man ju säga haha. Om du vill skriva till mig så har jag angivit min e-postadress i samband med kommentarsfältet i vanlig ordning. Skulle uppskatta om denna kommentar förblir privat och det är helt okej såklart om du inte skriver till mig. Gör som du känner och det är det rätta för dig vad det än är! Du inspirerar som sagt sååå mycket genom att bara gå din egen väg genom livet och accepterat alla andra på deras egna resor. Det är fantastiskt! Tack för att du är så stark och alltid sann mot dig själv.

    Önskar dig en jättebra sommar!

    /Sara

    1. Gabriella Joss
      Gabriella Joss

      Men gud, jag får gåshud. Tack för din kommentar!! Ska göra det 🙂 Och alltså tack för så enormt fina ord, det värmer så mycket mer än du förstår. STOR kram och detsamma <3

  3. Julia

    Ang piercingen, prova att byta ut till en läk-ring (stavning??) istället ett tag och varva klorhexidinet på natten med att bädda rent med saltlösning under dagen. Gör egen saltlösning på morgonen och ställ i kylen, sen ta en ren tops och doppa och badda runt hålet under dagen. Du kommer ju åt ansiktet under dagen och med smink så blir det ganska mycket bakterier snabbt. Men helt klart in med en läk ring i en vecka eller så, du kommer märka skillnad direkt.

  4. Moa

    Alla som frågar efter din kille har inte riktigt ens försökt att snoka ju. 😂🤣🤣 hittade honom på 5 min 🙈🤷🏼‍♀️#stalker

  5. M

    Jag måste bara få berätta att jag satt o tänkte för mig själv att jag har läst din blogg i princip sen min äldsta son var 2 år 2014 fram tills idag!
    Min son börjar trean i höst.
    Har aldrig fastnat för någon blogg som din. Känns som om du är en kompis 😂❤️ Jag älskar din blogg för att den är så varierande och för att du svarar allas kommentarer.
    Jag kommer i håg att jag såg dig 2014 på Liseberg med F och ba viska till min man men däär är ju hon 😂 jag var för feg för o hälsa.

    Kram/M

  6. J

    Hur tog F det att du fått en ny?
    Varför får jag en känsla att du presenterade din nya kille väldigt fort för barnen? Kan ha fel förstås vet inte så mycket om dig förutom det man ser på din blogg osv.

  7. Mia

    Grattis till kärleken. Härligt nu på sommaren när man kan vara ute och hitta på så mycket. Vi ska till gröna Lund snart. Ska bli så kul. Och även till skansen. Kramis fina du. 😊

  8. Maria J🌸

    Även när du är hemma är du väldigt snygg😍 hur brukar du göra din smink och vilka produkter använder du vänligen skapa ett sådant inlägg på bloggen💖

  9. sofia

    min näspiercing va som du beskriver, förutom att min inte ramla ut. men de va någon slags knöl, näsborren va röd/irriterad osv. han som piercade mig sa att jag skulle fortsätta tvätta den som vanligt & de skulle lägga sig men fick nog. en kompis sa att hennes va likadan tills hon bytte till en ring, så gjorde också det & piercingen blev bra på bara ett par dagar ❤️

  10. Åsa

    Jag känner verkligen igen det du skriver om Jolies hjärtoperation! Efter sonens hjärtoperation känns det som att både han och vi som familj kan klara vad som helst!
    Han har dessutom andra svårigheter, och har överraskat gång på gång genom att klara sådant som varken vi eller läkare knappt vågat hoppas på. Tack vare honom känner jag så mycket större tacksamhet över sådant som många ser som småsaker. Hur klyschigt som helst så har han gjort mig till en bättre människa!
    Så förstår absolut det du beskriver, och tycker inte alls att det låter flummigt! 😊

  11. Madeleine

    Du är så himla ärlig och rak med dina svar, precis som man vill att de ska vara.. du målar inte upp saker för de ska se snyggt ut! Tack för ett super inlägg , så kul att få läsa 😍👍🏻

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish