Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

UVI

Hej fina, fina <3

Alltså jag är så LESS. Har fått urinvägsinfektion och det började med lite känningar redan i förrgår kväll. Igår på dagen var det rätt lugnt men mot kvällen så ville jag typ rymma ur min egna kropp av den där molande värken + känslan av att behöva kissa utan att kunna kissa. Har faktiskt aldrig haft urinvägsinfektion förut någonsin. Så det är helt nytt för mig! Men vet att det är vanligt och att det går över. Har iallafall fått antibiotika utskrivet och håller tummarna för att det ska bli bättre snart. Skulle egentligen på spa och hotell i helgen med min kille men orkar verkligen noll. Vill bara sova och vara hemma typ. Så helgen blir lugnare än lugn.

Kikar nog in lite senare. Önskar er en fin dag. Kram/G

Har ni tips så får ni gärna dela med er! Vet ju att ni brukar ha dom bästa erfarenheterna och råden kring det mesta. 

Kommentarer

 1. C

  Jag hade uvi typ en gång i månaden hela gymnasieperioden och även något år därefter. Gick alltid på antibiotika kändes det som. Till slut sa en kvinnlig läkare till mig att sluta använda stringtrosor. Utan att det känns skaver det och gör att bakterier lätt får fäste. Så jag slutade med string och har aldrig haft det någonsin igen! Krya på dig!

 2. Sandra

  Har haft det megamycket o testat typ alla tricks.. Tranbärsdryck, tranbärstillskott, kissa efter sex alltid osv.. Men det som hjälpt mig bäst av tricksen var faktiskt att pressa en halv citron o dricka dagligen, utblandat i ett glas vatten. Var som en revolution. O daglig tvagning av de nedre regionerna med en mild intimtvål <3 Hoppas det gick över bra med din kur o att du slipper det nå mera, vet det är ett rent helvete!

 3. Ida

  Jag hade uvi en gång i månaden som yngre, det bästa tipset jag nånsin fått av en gubbe på 1177 var att köpa hem askorbinsyra och blanda ut lite sånt pulver med vatten och dricka några gånger per dag! 100% c vitamin så att det blir så surt så bakterierna dör. Lycka till ❤️

 4. N

  ALLTID kissa efter sex är viktigaste tipset, samt att vara sjukt viktig med hygienen vid analsex! Även kolla så du inte fått klamydia, kan vara symptom på det!

  1. Johanna

   Kissa alltid efter sex och drick MASSOR av vatten med lime i för att ”rena systemet”! Hoppas det blir bättre snart, det är inget roligt🥺

 5. Helena

  Har erfarenheter av många återkommande urinvägsinfektioner i mina yngre dagar! Mina bästa tips är nog att kissa och tvätta sig efter samlag, dricka sura drycker då just dessa bakterier inte trivs i sura miljöer och dricka rikligt ☺️ Hoppas att du mår bättre snart igen! Det brukar gå snabbt med antibiotika <3

 6. Kajsa

  Usch vad jobbigt!
  Jag har haft uvi många gånger och så fort jag känner av det så dricker jag ett stort glas med Citron vatten med extremt mycket citron i. Så de nästan tar emot att dricka det 🤣 och då går det över jättefort.

 7. Carina

  Hej de bästa du kan köpa ären burk Björkglucos 1 tsk blandas ett stoet glas vatten 6 ggr per dag i 3 dagar de är jättebra burken vararna också i 3 dagar

 8. Anne

  Vanligt med UVI när man skaffar ny partner, men jätteviktigt att kissa ordentligt efter samlag. Dricka rikligt.

 9. Maria

  Förstår exakt hur du känner, jag hade det en gång i månaden i nästan 1 år. Det var ett helvete och iom antibiotika är det lätt att få svampinfektion. Ett tips, drick citronvatten då det är bra för att rensa kroppen, skulle säga att det ger mer än tranbärgsjuicen som du köpt.
  Andra tips för att kunna sova som iaf hjälpt för mig (på tal om ”tabua” saker) onanera gör att du kan somna och slappna av men även duscha med varmt vatten på nedre delen av magen/underlivet.
  När man dock har börjat med antibiotika går det relativt fort. Ett tips (om du inte redan gör det) kissa alltid efter samlag, det gör att man inte får lika lätt UVI iaf som kvinna.

  Lycka till och du är inte ensam att ha detta helvete.

 10. Julia

  Usch, avskyr UVI, har haft det så många gånger. Topp tips är ju att kissa efter sex, drick mycket vatten och ät/drick c-vitamin rika saker, lufta ofta och mycket för att förhindra svampinfektioner som gärna kommer i samband med antibiotikan. Prova även L Lysine, är mest rekommenderat mot HPV/munsår men sen jag började äta fet så har antalet ggr jag fått UVI minskat drastiskt. Kanske inte har någon direkt koppling men jag tror IAF det.

 11. W

  Glöm inte att kissa efter sex! Får känningar direkt om jag inte gör det. Lider med dig, vet hur fruktansvärt det är. Har tyvärr lätt att få det och en gång var det så illa att resten av kroppen la av för att bekämpa bakterierna så jag låg och spydde. Skönt att det inte är så illa för dig. Krya på dig! ❤️

 12. Hannah

  Drick MASSOR med vatten! Alltså nästan sjuka mängder, så du kissar nästan varje halvtimme och kissar ut bakterier.

  Jätte viktigt att inte ha samlag när du har uvi, och att ALLTID kissa och gärna duscha/skölja av med vatten där nere efter samlag men det vet du säkert redan.

  Hoppas du mår bättre snart <3

 13. Ella

  Oh no. Kan även vara tecken på tex klamydia.. 😬😬😬 Men även obalans i underlivet när man har mycket sex 🤣 Krya på dig. Det är fruktansvärt

 14. Monkan

  Usch, det är så jobbigt med UVI. Jat tar tablett Hiprex dagligen, använder intimtvål vid dusch, kissar alltid direkt efter sex och byter alltid våta badkläder direkt. Det är den bästa regimen för mig.

 15. Sabina

  Hade tidigare kronisk uvi, men efter lågdos antibiotika i samband med min första grav. I tablett om dagen i ca 9 månader. Har jag inte haft en enda och det är 8 år sedan dottern föddes. Bästa tipsen är: drick mycket vatten, tranbärsjuice (mycket tranbär i tex jokk), citronvatten. Kissa alltid efter sex, rengör sexleksaker nog (med rengöringsmedel) efter varje ggr, använd de bara analt eller bara vaginalt, tvätta med intim tvål eller bara vatten för att ej störa den naturliga balansen, använd underkläder i bomull till vardags, raka ej bort allt hår där nere. Mina bästa tips!

 16. Mia

  Det brukar gå över snabbt med medecin. Jag haft ca 5 gånger. Förebygger med tranbär på flaska från hälsokost och pressad citron i vatten. Det är vanligt men jobbigt. Kram. Krya på dej. 😊

 17. Kajsa

  Brukade ha UVI väldigt ofta förr, men som tur har jag det allt mer sällan. Mina tips efter egen erfarenhet är att dricka allt som är surt/beskt: Tranbär/apelsin/citron/havtornsjuice, ta värktabletter (om man är i behov) och även dricka vatten. Gör det bekvämt i sängen med kuddar, försök lägga dig i en position där det gör ”mindre” ont, värmedyna hjälpte mig
  också. Vet inte om du eller någon annan har upplevt detta: men när jag sov läckte jag faktiskt kiss eller kunde kissa på mig i sömnen, så jag brukar ha sängskydd/urinskydd i sängen. Hoppas att det blir bättre för dig! <3

  1. Gabriella Joss

   Tack för så himla bra tips!! 🙂 <3 jaa jag läste att det kan bli så 🙁 verkar vara rätt vanligt. Har klarat mig från det än så länge som tur är <3 kram och tack fina!

 18. Carro

  Gamla husmorsknep som min farmor körde med var citronjuice med isbitar i, tranbärjuice, vatten med lime, stora mängder och att sitta på toa under en längre period tillslut ska systemet slappna av så man kissar i alla fall.

 19. Maria

  Är vanligt att få om man har mycket sex 😅 mitt enda och bästa tips är drick alltid mycket vatten och kissa ALLTID efter sex.

 20. Kristina

  Hej,

  Lider med dig, det är hemskt! Jag hade en period där jag hade UVI 4 ggr inom några månader och höll på bli galen.

  Fick sedan Hiprex utskrivet av gyn, tas typ 30 min innan samlag (då många får det därifrån) eller direkt efter om man missat, det gör urinen väldigt sur = bakterier får ej fäste och sedan dess (snart 1 år sen) har jag inte haft en enda, sån lycka 🙂 I förebyggande läste jag mycket om D.Mannose som jag också tog en period, det har fått väldigt bra recensioner. Lycka till och hoppas det släpper snar!

 21. Louise

  Usch, jag har det typ 3 ggr per år och det är verkligen inte kul! Lider med dig. Hoppas att det går över snart, det brukar kännas bättre rätt fort efter man börjat med pc. 🙂 Glöm inte att kissa efter sex, annars får man det typ direkt.
  Kram

 22. Denize

  Drick mycket vatten med citronjuice, det hjälper kroppen att rensa njurarna. Fick det tipset av min läkare en gång.
  Mvh en tjej som haft uvi en miljon gånger 😅

 23. Jessica

  Ajdå stackare 😔 Jag har haft UVI rätt ofta och det är hemskt 😩 Vila, ha värmekudde mot magen, dricka MYCKET så det ”spolar” ut systemet så att säga. Brukar bli bättre efter nåt dygn med antibiotika. Krya på dig! 🌟

  1. Gabriella Joss

   Åh vad skönt att höra att det går så fort! Ja, det är en SÅ äcklig känsla 🙁 gör inte ont men är bara så obehagligt med allt ilande och svidande. Kram och tack fina du <3

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss