Gabriella Joss Gabriella Joss
Okategoriserade

Jag är gravid!

Hej finisar.

Hoppas att allt är bra med er. Jag mår jättebra och efter en veckas tystnad känns det bra att få sätta sig vid datorn igen.

Jag förstår nog vad dom flesta vill läsa om så jag går in på ämnet direkt istället för att skriva om andra saker som kanske inte är lika intressanta.. Men ja.. Ingen har nog missat att jag är gravid. Jag ska såklart berätta om det även här på bloggen.

För precis en vecka sedan var min kille och handlade och under tiden gjorde jag ett test. Samma sekund som han kommer in genom ytterdörren så visar testet ”gravid, 1-2”. Jag bara skrek rakt ut att ”JAG ÄR GRAVID!!!”. Haha.. Han blev så chockad och rörd och kom upp för trappen och pussade och kramade ihjäl mig. Sen var vi båda helt tysta och bara satt och försökte ta in att vi faktiskt lyckades baka en bebbe så snabbt.

Det roliga var att jag torsdagen innan lämnade urinprov för UVI och även då gjordes ett graviditetstest som visade negativt. Så det är väldigt, väldigt tidigt. Men jag har bara känt och vetat det ändå. Har haft världens ömmaste brösvårtor, varit vrålhungrig, mått så fruktansvärt illa, varit yr och trött, kräkts mycket (men trott att det berott på antibiotikan då det är en vanlig biverkning) osv. Jag har ju tidigare berättat att jag är gravid väldigt tidigt och denna gång blev inget undantag. Får jag missfall kommer jag ändå att vilja berätta det för er och då jag mår som jag mår + redan har synlig mage (vet att det är tarmar som rör sig och inte bebisen ännu men ändå, haha) så känner jag bara att det är skönt att slippa dölja det. Kan inte tänka mig att gå runt i flera veckor och dölja hur jag egentligen känner och hålla uppe någon fasad. Det är bara inte min grej.

Iallafall! Graviditeten är både planerad och välkommen. Däremot så trodde vi absolut inte att det skulle gå så snabbt som det faktiskt gick. Vet inte vem av oss som blev mest chockad eller mest glad. Mina barn är överlyckliga över att få bli storasyskon också! Och jag och min kille är som sagt overkligt glada vi med. Vi vet båda att vi hittat rätt i varandra och då finns ingen anledning att vänta. Jag vill inte få barn för sent heller utan vill helst känna mig helt ”klar” när jag är 30. Något som är sjukt är att jag har varit så säker på att jag inte ska ha fler barn tidigare. Har till och med varit inne på att sterilisera mig då jag inte använder preventivmedel och i princip aldrig har gjort heller annat än kondom. Tyckte att det hade varit skönt att slippa tänka på om jag skulle råka bli gravid osv. Och så träffar jag min kille, blir kärast i världen, känner att jag har hittat exakt allt jag söker i en människa fast 10000 gånger mer och bättre än vad jag trodde var möjligt.. Så efter bara några veckor så kände jag att jag faktiskt vill ha hans barn, hur sjukt det än låter. Så jag sa det bara direkt. Jag är ju en sådan som säger exakt allt jag känner och tänker som ni kanske vet, haha =) Som tur var så var det väldigt ömsesidigt och nu står vi här. Vi får hålla tummarna att allt går som det ska och att den lilla som jag har i min mage mår bra och är frisk. Det är som sagt fortfarande så otroligt tidigt och vad som helst kan hända. Men jag ser oavsett vad fram emot att dela denna resa med er.

Uppdateringen kommer att vara lite oregelbunden nu ett tag framöver då jag har barnen hemma på heltid + inskolning för Jolie på hennes nya förskola varje dag nu under två veckors tid. Och så ska jag ta vara på sista delen av barnens sommarlov tillsammans med dom. Känner mig lugn och trygg ekonomiskt och på alla sätt och vis så kommer att tacka nej till en del samarbeten, inte stressa över sociala medier och jobb och unna mig själv att vara så stressfri som möjligt under denna graviditet. Minns hur jag stressade ihjäl mig själv när jag väntade Jolie och det vill jag aldrig uppleva igen. Var nog stressigt med att bygga hus, flytta runt flera gånger och ha Jason hemma på heltid. Vill bara vara lugn och lycklig och få bo i den känslan dessa månader. Men jag kikar in när jag har tid över och ork i kroppen. Är som sagt väldigt trött och illamående just nu, hehe.

Kram på er och ha en underbar måndag/G

Direkt efter att jag hade gjort första testet så gjorde jag ett till.. Kändes bara så overkligt, haha. 

Även det visade ett plus!

Och nu i helgen gjorde jag ett till för att se om hCG-nivåerna i kroppen hade ökat och det hade dom. Ska boka tidigt ultraljud så snart det går precis som jag har gjort med dom andra två barnen bara för att det känns bäst och tryggast så. 

Kommentarer

 1. W

  Stort stort grattis fina ni! Tänk att du får vara en så fantastisk mamma som du är till ännu en onge nu. Önskar er all lycka. ❤️ Kramar från Göteborg

 2. Kirsten

  Grattis till bebisen. Jag läst din blogg sen Jason var liten bebis. Så skall bli kul och följa denna graviditeten också. 🙂

 3. Linn

  Grattis finaste Gabriella! Så kul att få följa er och graviditeten. Jag är själv gravid i v 30 med andra barnet. Hoppas du mår bättre snart! Fy för detta illamående, mitt varade till v 17 med båda barnen. Så glad för er skull. Kram

 4. Elin

  Men åh!! ❤️ Att få skaffa bebis tidigt i ett förhållande när man är så där löjligt kär måste vara helt magiskt! 😍 Stort grattis till er! Ta hand om er Gabriella! Kram E

 5. Mia

  Så glad för er skull! Jag hoppas du ska slippa må så dåligt så länge denna gången. Jag kommer ihåg det som att du mådde dåligt senare i graviditeterna tidigare gånger? Ska bli så spännande att följa denna resa! Kram!

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss