Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntMat

Sellerijuice

Får så ofta frågor om sellerijuicen på insta story så tänkte skriva lite mer om den här. Har ju bloggat om den tidigare med och som ni vet så älskar jag den rutinen i min vardag. Jag vet inte om det är placebo eller inte men jag tror seriöst att det inte är det. Den har typ gjort mirakel för mig med min mage! När jag mådde som värst och hade det som stressigast så hade jag ju halsbränna från morgon till kväll. Minns hur dåligt jag mådde. Slutade till och med snusa ett tag för att hjälpa magen lite men usch vad jobbigt det var. Kommer ihåg att jag kände att jag gör precis vad som helst för att slippa ha halsbränna konstant och hela tiden. La iallafall om kosten ännu mer, började dricka sellerijuice och citronvatten varje dag på tom mage.. Och plötsligt så gick det över. Bara några veckor efter att jag hade börjat med sellerijuicen. Anledningen till varför jag började var ju för att jag köpte en bok och läste massor om det, pratade med andra som hade druckit den varje dag och fått enorma resultat osv. Och ingen omeprazol eller novalucol i världen hjälpte ju mig. Så sellerijuicen är något som jag nog aldrig kommer att sluta med just för att jag vet hur hälsosamt det är och hur bra det har gjort för mig.

Jag dricker den alltid på tom mage som det första jag gör på morgonen. Jag gör juicen på ett helt paket selleri i en råsaftscentrifug. Det har ju diskuterats jättemycket om huruvida det faktiskt är så nyttigt med sellerijuice och om det verkligen gör mirakel för hälsan som det sägs. Jag har valt att tro på det iallafall baserat på vad jag har läst, sett och själv upplevt – men det är ju upp till var och en.

Här är lite av fördelarna med just sellerijuice enligt boken som jag och så många andra har läst:

– Renar levern på toxiner

– Innehåller viktiga saltgrupper som renar kroppen på olika vis

– Återställer magsyrebalansen som ska leda till effektiv matsmältning och ökat näringsupptag.

– Har en antiinflammatorisk effekt

– Bra för immunförsvaret då den innehåller mycket vitamin C.

– Hjälper mot IBS, magproblem, halsbränna, akne, eksem.

– Sellerin har hög vattenhalt och innehåller både magnesium och kalium vilket kan hjälpa mot högt blodtryck.

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish