Gabriella Joss Gabriella Joss
Dagens frågaOkategoriserade

Frågor och svar

Trots allt igår och känslan som jag hade då så fick jag ändå feeling att svara på lite frågor idag. Här kommer lite utvalda från insta story och jag ska göra ett liknande inlägg snart igen då det blev väldigt mycket frågor. Tack för all pepp igår förresten. Ni är så snälla och jag är så glad att jag har er. Verkligen tack <3

Hur känns allt efter missfallet?

Det känns bra nu. Jag blir fortfarande ledsen när jag tänker på det men försöker tänka att allt händer av en anledning och att det är så himla vanligt. Just det där med att allt händer av en anledning och att allt har sin tid tror jag stenhårt på. För mig har det kommit ut mycket fint av det med. Jag och min kille har kommit ännu närmre varandra, blivit ännu mer kära och ännu mer ”vi” typ. Och jag får också lite mer tid till att återhämta mig efter operationerna som jag gjorde vilket känns bra. Det var något som stressade mig rätt mycket trots att min kirurg sa att det är helt lugnt och absolut ingen fara. Men jag blev ju liksom gravid två dagar efter att jag hade opererat mig typ, hehe.. Så ja. Det känns okej. Och som jag skrev tidigare så hade ingen av oss trott eller tänkt att det skulle gå SÅ fort. Vi tänkte typ att det lär ta minst sex månader och upp till ett år ändå. Så vi får mer tid tillsammans bara vi två nu. Och jag som redan har två barn kan ju säga att jag ska ta vara på den till max då jag vet att det är tid som man aldrig får tillbaka sen. Klart att man kan ha barnvakt eller liknande men jag vet själv att jag blir jättemammig när jag har en bebis och aldrig vill lämna bort hen och jag vet också att den här nykära tiden är något som man aldrig får tillbaka. Så allt känns helt enkelt okej och ändå på något sätt väldigt bra.

Vilka implantat har du? Är du nöjd med allt såhär några månader senare?

Jag har mentor, hög profil och 355 cc. Det sjuka är att dom är så extremt naturliga och verkligen ”hängiga” trots att det är hög profil. Är så extremt nöjd med resultatet och med facit i hand så är det bland det bästa jag har gjort för mig själv någonsin. Dom är dessutom lagom stora och jag kan framhäva dom eller dölja dom i olika kläder beroende på vad jag ska göra. Mitt mål var ju att få tillbaka brösten som jag hade innan barnen och det har jag fått även om dom var ännu större förut. Men jag vill inte ha megabröst. Vill bara ha fina, lagom hängiga och naturliga bröst som känns rätt i proportion till min kropp och som en del av mig. Jag är så glad över valet av kirurg med och Said är verkligen helt fantastisk. Han är inte bara grym som kirurg utan en så otroligt fin människa och person. Han svarar fortfarande på allt jag undrar samma dag. Det känns så tryggt bara. Har inte läst ett enda dåligt omdöme om honom på hela internet och är så glad att jag verkligen tog god tid på mig med detta beslut och hann träffa många kirurger på flera olika kliniker. Helhetsbetyget från mig på det hela blir typ 15/10. Så nöjd är jag. Nöjdare än nöjdast mer andra ord. Tycker annars att själva återhämtningstiden var jobbig då jag kände mig så låst i min kropp från träning och vissa rörelser osv.. Men det börjar bli bättre nu och redan efter en månad var livet lite mer tillbaka till sin rätta bana. Men det tar ju tid för kroppen att läka! Minns att jag nästan blev deppig av att vara så sliten och sängliggandes + ha ont iallafall.

Var ser du dig själv om 10 år?

Jag vill som ni vet bara vara lycklig. Vill vara frisk, vill att mina barn och alla som jag älskar ska vara friska och glada. Det är seriöst så enkelt. Jag är så nöjd med allt som jag har idag och vill bara fortsätta ha exakt denna känsla av att jag är ”hemma” och lycklig hela tiden. Då är jag nöjd! Men jag tror ändå att det blir fler barn, kanske nytt husbygge, lägenhet/hus utomlands osv inom dessa 10 år. Eller jag vet att det kommer att bli så om jag känner mig själv rätt, haha.

Vet du hur många i snitt som brukar använda rabattkoderna som du delar? 

Jaa! Oftast så redovisar företaget det efteråt. Ibland får man veta och ibland inte. Men frågar jag så brukar jag alltid få svar! Dom som jag jobbar med långsiktigt har jag väldigt bra koll på dock.

Hur stor åldersskillnad är det på dig och din kille?

Tre år och jag är yngst av oss =)

Har du och din kille sex ofta? 

Haha, visste att denna fråga skulle komma och det blev som vanligt en av dom mest frågade! Så kan lika gärna svara på den då ;p Vad tror ni själva som undrar? Vi har varit med varandra i typ fem månader och vi är jättekära och bor tillsammans.. Så ni vet nog redan svaret =)

Försöker ni få barn igen? 

Händer det så händer det men det är ingen stress alls!

Hur känns brösten idag?

Dom är mindre hårda och spända och är väldigt guppiga och mer mjuka. Känns som att dom alltid har varit där typ.

Var är din plånbok ifrån?

By Malene Birger! Har haft den i en evighet och den är så sliten så kanske dags för en ny snart.

Är bloggen eller instagram din största inkomstkälla? 

Instagram helt klart. Tjänar inte alls mycket på bloggen längre. Det är nästan enbart annonsintäkter eller om jag lägger upp någon annonslänk här och där. Bloggar är ju rätt ”ute” nu känns det som men vi är ju några få som fortfarande är välbesökta. Jag tycker att bloggen är roligare än instagram för det är här jag kan skriva av mig på riktigt. Det har alltid varit min plats där jag har rensat hjärnan och låtit allt i mitt huvud komma ut genom tangenterna.

Sover barnen fortfarande i din/er säng? Hur gör dom hos sin pappa?

Jag nattar dom i vår säng för att den är så stor (då får jag också plats mellan dom) och sedan bär jag över dom till sin säng under kvällen/natten innan jag och min kille ska sova. Jolie brukar komma in till oss någon gång under natten. Hos sin pappa sover dom i egen säng och i eget rum och har typ gjort det sedan vi separerade. Funkar jättebra så länge dom sover tillsammans med varandra.

Vad kostar det för dig att bo i huset per månad? 

Runt 22.000:- typ. Lite mer. Men jag amorterar rätt mycket.

Vad har du för åldersskillnad på barnen?

Två år och tre månader typ.

Hur mår Jolie idag efter operationen? Hur mår du?

Hon mår jättebra och jag med. Men allt som hände i april var en resa i sig.. Får tårar när jag tänker på det eller ska skriva om det för jag kan känna känslan som jag hade då i hela kroppen. Minns exakt allt som att det vore igår.. Hur ont allt gjorde, hur F bar iväg henne till operationssalen, hur mina tårar bara rann helt utan avbrott, hur hon låg där med slangar överallt helt nyopererad och jag satt bredvid och klappade hennes hår, hur hon vaknade upp, hur orolig jag var hela tiden, hur jag höll om henne hela natten när jag väl efter någon dag vågade vara hos henne ensam medan F hade Jason i det andra huset, hur hon tog sina första steg igen, när hon log igen för första gången. Inget spelade någon roll mer än att mitt barn skulle få må bra och överleva. Och jag var livrädd hela tiden, grät hela tiden men var på något vis samtidigt så stark när jag ser tillbaka. Och Jolie är den häftigaste lilla tjejen jag känner. Har så extremt stor respekt för min egna dotter (har respekt får båda mina barn såklart men jag känner på ett speciellt sätt kring det hon har varit igenom och där hon är idag) och är så imponerad av hennes styrka och hur snabbt hon återhämtade sig. ”Allt kommer att bli bra, er väg till det kommer bara att vara lite mer krokig” minns jag att en sköterska sa när vi precis hade fått veta att Jolie var född med hjärtfel. Och så blev det verkligen. Min dotter kommer för alltid att vara min superhjälte iallafall, det är ett som är säkert. Haha, gud nu sitter jag och gråter men ni som har gjort samma resa eller liknande vet precis vad jag pratar om. Det är verkligen bland det värsta man kan gå igenom men man blir också så otroligt mycket starkare efter det. Och man ser livet på ett annat sätt också.

Hur lång är du och hur lång är din kille? 

Jag är ju som ni vet 169 men säger alltid 170 för att avrunda uppåt. Han är typ 186 tror jag =)

Är det svårt att ordna med pappersarbete kring ett företag utan anställda? Har du några tips?

Nej, inte alls! Jag bokför mest kvitton och fakturor och sedan gör min revisor resten. Så jag skickar vidare det mesta. Så mitt tips är att ha bra hjälp av en revisor som vet vad den håller på med och kan svara på frågor, hjälpa till med den ”svåra” bokföringen osv. Jag har haft samma sedan jag startade mitt bolag och det var även hon som hjälpte mig att starta upp företaget. Jag hade aldrig klarat det själv då det är så mycket att fylla i och fixa med samtidigt som man knappt vet om det man fyller i är rätt, haha. Så ta hjälp!

Känns som att din kille inte är hemma så ofta, stämmer det?

Nej, det är typ tvärtom faktiskt. Han är hemma rätt mycket och vi är med varandra varje morgon och varje kväll. Sedan har vi ju våra jobb/ärenden osv varje dag och ibland gör vi dom tillsammans och ibland på var sitt håll. Sedan är han ju iväg ibland någon helg här och där men det är ju jag med. Så jag upplever inte att han är borta för mycket utan tvärtom. Tycker att vi har bra balans i vår relation med egentid och tid tillsammans och den bästa känslan som finns är när han kommer hem till mig på kvällen eller att jag vet att han är hemma och att jag snart kommer hem jag med.

Kan du lägga ut mer träningsinlägg igen?

Jag har typ precis börjat komma igång lite själv med träningen igen! Har varit både lat, gravid och nyopererad nu på slutet, haha. Och nykär! Så har typ hellre legat i soffan och kollat serie än att hänga på gymmet. Men det kommer! Är ju inte riktigt i det stadiet som jag var i förut när jag kunde köra två pass om dagen ibland men ska ändå försöka träna fem gånger i veckan som förr. Det är mitt mål just nu.

Tror du att din pojkvän är ”the one”?

Man har aldrig någon garanti på kärlek men ha är allt jag vill ha inifrån och ut x 1000000 så det tror jag absolut. Eller jag vet. Vet inte hur man kan veta men jag vet bara i hela kroppen och i hjärtat. Typ så.

Du har så himla fina barn och lekrum! Vad heter väggfärgen i Jolies rum?

Tror den heter ”himalaya”. Och så har hon en fondvägg från Sandberg och Anna Kubel. Jasons väggfärg heter ”lagerträd”.

Hur delar ni upp ekonomin nu när ni är sambos? 

Vi är inte så noga. Ibland betalar jag och ibland han =) Och vi har inget exakt 50/50 utan delar bara på räkningar och utgifter som kommer. Tycker att det är skönt att leva med någon som har samma inställning till ekonomi som jag själv och inte tycker att allt behöver vara exakt lika och på pricken. Och vi båda är rätt generösa med och vill ge varandra allt. För mig hade det inte varit ett alternativ att leva med någon som är motsatsen till mig, snål eller stenhård med att dela allt på ett visst sätt.

Hur länge blödde du efter missfallet?

Blöder fortfarande lite och det är ju tre veckor sedan nu men jag fick ju slutföra det hela som en ”abort”. Men det är pyttelite och inget jag tänker på särskilt mycket på det. Hur länge har ni andra blött efter missfall/abort?

Vilken hårfärg/nyans använder du när du färgar håret hemma? 

Köper olika hela tiden men har typ använt allt från MOOD som man köper på ICA till toning som man köper hos frisören. Men ska inte färga mer själv nu för blir alltid lite för mörkt och blir aaaalltid missnöjd. Ska till min frisör igen i slutet av månaden och bleka ännu mer, klippa bort ännu mer slitet och sätta i löshår. Längtar ihjäl mig!

Hur går det med din hy? Har samma problem som dig till och från och det är skönt att du skriver så öppet om det!

Den är okej! Det går ju i perioder för mig och så länge jag inte äter gluten, socker eller mjölkprodukter så har jag inga finnar alls. Direkt jag äter något av det eller får någon ”störning” i mina hormoner som graviditet, mens eller liknande så får jag problem. Har dock inga större problem just nu mer än att jag får finnar här och där men hade som ni vet jättemycket problem med huden under min stressigaste period när jag pluggade 220% samtidigt som jag jobbade, hade huset, barnen osv. Fick typ riktig acne då och sådana där djupa bölder som gjorde jätteont. Har fortfarande lite ärr kvar sedan dess och går ju regelbundet på microneedling + använder bra produkter. Så ja, det känns okej just nu!

Tips på vad man kan göra med en bebis som vägrar att sova på nätterna?

Jag har alltid följt barnen rytm när dom har varit så små. När dom varit vakna på natten i perioder så har jag och deras pappa varit det med dom och sedan har vi sovit när dom har sovit på dagen. Nu vet jag att alla inte kan göra så men vi hade den möjligheten i och med att vi var hemma tillsammans. Jag minns när Jolie hade tandsprickning under en period och vi satt och kollade på Bolibompadraken på youtube en hel natt tillsammans med henne och hon klättrade från famn till famn och tuggade på fryst frukt för att hon hade så ont. Sedan turades vi om att sova på dagen istället tillsammans med henne. Man hittar sina sätt. Men det är så jag har gjort. Jag har alltid följt barnens tider när dom har varit så små och inte försökt skapa tider åt dom just för att det har tagit mer energi än vad det har givit då. Sedan har jag haft rätt tur med att ha bebisar som sover på natten och jag har natammat dom båda och samsovit med bröstet framme. Så vi har vaknat till båda två, dom har tagit tutten och sedan har jag somnat om medan dom har ätit typ.. Ibland har barnen sovit till sex på morgonen och då har jag fått vakna då med och ibland har dom kunnat sova till nio och då har jag tagit vara på det och haft sovmorgon med dom. Man får hitta sina vis som funkar och jag tror att det är så individuellt för alla vad som går och inte går baserat på livssituation, hur bebisen är osv. Men man hittar sina sätt till slut. Bebistiden är inte lätt trots att den är mysig också! Heja dig! Du gör ett grymt jobb! Det gör vi alla som är föräldrar <3

Vad använder du för hårvård just nu?

La faktiskt precis i en inpackning och körde djuprengörande schampo. Jag brukar byta schampo och balsam varje gång flaskorna tar slut för att mitt hår annars ”vänjer sig” vid produkterna och blir smutsigt snabbare osv. Just nu har jag Ida Wargs schampo och balsam. Innan det hade jag Evos produkter! Produkterna nedan är dom som används mest just nu iallafall. Sedan kör jag ju olja, värmeskydd och lite annat men kan visa det i ett eget inlägg.

Tror du att din kille är lika kär i dig som du är i honom?

Ja =) Jag vet att han är det.

När kommer nästa samarbete med Aim’n? Kommer det rabattkod?

Ja, det kommer rabattkod och det kommer upp den 23e på insta story! Kan säga till här då med så att ni inte missar =)

Får ni mycket snö i Umeå på vintern? 

Haha, ja det kan man nog säga =)

Hur kommer du att klä dig nu i vinter? Hur klär du dig när du är ute med barnen i snön?

Haha, oj vilken bra fråga. Jag klär mig ju typ som vanligt med tjockare sneakers och kort men tjock jacka eller teddyjacka + tights hela vintrarna. När jag leker med barnen så har jag typ uggs och täckbyxor + lång och tjock jacka. Förra året lekte dom mest ute själva med grannbarnen så då ägde jag inte ens ett par täckbyxor. Var typ längesedan jag hade riktiga vinterkläder om jag ska vara ärlig, haha. Mina barn är så stora nu att dom leker ihop och med grannar och vänner och jag mer kan iaktta. Klättrar liksom inte runt i snön själv. Är ingen lekmamma och har aldrig varit utan är mer för att läsa, pyssla, mysa, prata, ha med dom i matlagning, bakning och spela spel typ. Det var mest deras pappa som lekte ute med dom när vi levde ihop med.

En bild från Jolies första vinter och då bodde jag i uggs under alla vinterpromenader för att det var sååå kallt det året. 

Hoppas att ni tyckte att det var kul med lite frågestund! Var ju sjukt längesedan nu. Önskar er en fin eftermiddag så hörs vi senare. Stor kram/G

Kommentarer

  1. Ida

    När du har färgat håret hemma så har jag för mig att du använt två färger, en mörkare till botten och ljusare till längderna, har du gjort på något speciellt sätt för att färgerna ska smälta ihop bra med varandra eller har du bara kört på och hoppats på det bästa? Tycker att du alltid har fått till det så fint🥰

  2. Nicco

    Jag gjorde en abort när jag var 16år (mot min vilja) då verken mina föräldrar eller min sambos föräldrar stöttade mig och dem övertalade sambon att vi ej skulle klara de (han är 6år äldre än mig med). Så jag gjorde de för att jag inte kände någon stöttning. Men jag blödde bara 7-10 dagar vilket var extremt skönt.

    Måste även säga att du är extremt driven och tycker du är väldigt inspirerande!

  3. W

    Hur länge behöver du ha läkningsbh på och hur länge behöver du tejpa ärren? När kunde du börja bära dina barn, dammsuga osv? Jag gjorde precis min andra bröstförminskning och måste ha läkbh dygnet runt i 2 mån och sen dagtid i 2 mån… känner mig så jäkla ful och osexig i den. Vågar man ha aimns toppar/bhar istället? Känner mig också såå låst och är så trött på det. Är också i en period där jag känner mig ful och missnöjd med min kropp. Har du tips för att komma ut det? KRAM <3

  4. Sofia

    Jag hade precis som du ett missfall som vi fick avsluta med abort. Upptäcktes omkring v.13 och fick då veta att fostret dött v. 9. Alltså en missed abortion, ett missfall där kroppen ännu inte fattat att fostret inte levde. Svinjobbigt var det. Tror jag blödde omkring 7-8 veckor. Var så nojig mina andra graviditeter efter det att samma sak skulle hända igen. De var så gulliga på specialist mödravården och tog min oro på allvar så fick komma på flera tidiga ultraljud för att stilla min oro ❤️

  5. Amanda

    Så fint inlägg med så ärliga och öppna svar ❤️! Jag har fått 2 missfall i rad i år. Fruktansvärt är det men är gravid igen i vecka 15 så håller tummarna denna gång 🤞. Jag blödde 1st gången i 4 veckor (var då i vecka 4+5). 2a gången bara 5-6 dagar (var då i vecka 6+6)
    Tack för att du är så öppen och all kärlek till dig och din fina familj ❤️

  6. Mathilda

    Hej Gabriella
    Jag tycker verkligen att det var så tråkigt att läsa ditt tidigare inlägg om att du får en massa elaka kommentarer. Det är verkligen så sorgligt hur det har utvecklats med åren. Jag förstår inte hur folk har mage eller tid på att skriva elakt till någon som dom inte ens känner, helt sjukt.. Men jag vill iallafall att du ska veta att jag uppskattar att du inte ”ger upp”, utan att du fortsätter att blogga. Det är faktiskt så att bloggar typ är ute, och jag läser inga bloggar själv, förutom din. Jag tycker att du är en sådan inspirationskälla och jag älskar speciellt dina inlägg om städning haha! Jag älskar när du tipsar om städprodukter. Vad kul att läsa att du blev nöjd med dina bröst också. Jag undrar om du har mentors texturerade implantat (Siltex) eller deras släta (Smooth)? Jag förstår om du känner att det är en privat fråga och inte vill svara, men anledningen till att jag undrar är för att jag skulle vilja veta om det är deras texturerade implantat som mjuknat med tiden som du beskriver. Jag skulle bli jätteglad om du svarade, men respekterar om du inte vill svara såklart <3 ta hand om dig och ha en fin helg <3

  7. Jenny

    Hej,
    Uppskattar verkligen din blogg och tycker den är så mysig att följa. Hoppas att du börjar få mer energi av den än vad den tar.

    Tänkte dock på en sak. Sedan du beslutade dig för att gå ut med din operation har det kommit en hel del inlägg/bilder på dina medier och jag förstår verkligen att du valt att vara öppen med det och jag tycker att du har gjort det på ett bra sätt. Det som jag gärna skulle vilja skicka med dig är att det påverkar mig, och förmodligen andra också, att läsa om det. Kanske inte medvetet alltid, men sånt kan ske smygande och helt plötsligt så har man en förändrad syn och bild. Tror du att det kanske kan vara bra att inte vara lika öppen med det längre? Jag tänker t.ex. på typ bilder på din kirurg, info om inlägg och sådant? Du har säkert resonerat kring det tusen gånger men jag tänker att jag ändå lyfter det. Du känns ju alltid så medveten och lyhörd så jag tänker att du kanske vill höra det ändå?

    Som sagt, fantastisk blogg och du är en fantastisk person! Heja dig!

  8. Maria

    Jag fick missfall februari 2020 och kroppen stötte ut allt själv. Blödde i cirka 3-4 veckor. Efter förlossningen med min son som föddes mars 2021 blödde jag enbart i 10 dagar 🙈

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish