Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Jag kan ha urringat men inte amma offentligt

Som rubriken lyder! Detta är något jag har funderat på så himla länge. Varför är det så? Jag har alltid varit en tjej som gillar urringat och vringat. Bär mer än gärna kläder som visar hud och tycker att det är supersnyggt! När det kommer till att mata mitt barn bland folk är det dock genast en annan visa. Jag tycker att det är jättejobbigt att amma offentligt trots att man oftast ser MINDRE när jag ammar än när jag bara ”är” i mina vanliga kläder. Jag har funderat mycket på varför det är så. HÄR har jag bloggat mer om mina tankar om att amma bland folk. Läs gärna det inlägget innan ni fortsätter att läsa detta inlägg.

Som jag har skrivit förr så tycker jag att amning ska normaliseras mer. Hur sjukt är det inte att vi kvinnor nu år 2016 FORTFARANDE ska tycka att det är jobbigt att amma offentligt!? Självklart ska man inte göra detta om man inte vill eller tycker att det känns bra. Men varför ska det inte få kännas bra!? Jag personligen är rädd att någon ska komma fram till mig och säga åt mig att sluta. Att någon ska säga att jag är äcklig och att jag ska plocka undan mina tuttar. Att vi trots allt sitter på en offentlig plats och att ingen vill se mina bröst (trots att dom inte ens syns då jag skyler mig rätt mycket). Hur sjukt är det inte att jag ska behöva känna såhär!? Jag sitter ju liksom inte och visar brösten utan MATAR mitt barn som behöver äta för att överleva. Att dessa tankar ens ska finnas i huvudet!? Tycker att det är galet att man ens tänker i dom banorna. Och jag vet att jag inte är ensam om det heller.

När jag ammar visar jag som sagt oftast mindre hud än när jag bara ”är”. Ändå känns det jobbigt. Jag tror att det är för att det är en sådan känslosam stund för mig och om någon skulle tillrättavisa mig under den stunden så skulle jag bryta ihop.. Ja, jag matar mitt barn! Men för mig är det mer än så. Precis under amningen så cirkulerar hormonerna ännu lite mer och snabbare genom kroppen. Jag blir extra känslig, extra sårbar och skulle kunna börja gråta för precis vad som helst. I vanliga fall skulle jag kunna försvara mig och stå upp för mig själv – oavsett vad. Men i den stunden så känner jag mig så.. liten? Kanske låter konstigt för vissa medan vissa av er kanske kan förstå mig. Jag blir ett känslofreak när jag ammar! Så är det bara och har varit enda från start. Inget negativt med det egentligen men samtidigt inget jag vill dela med andra och särskilt inget som jag vill få kommentarer om eller höra något dumt om.

Hur gör jag då? Jo jag AMMAR! Överallt och ingenstans! Jag går emot mig själv och min egna rädsla. Är Jason hungrig så ska han äta. Så är det bara! Inget går före mitt barn för mig och behöver jag slita upp tutten på den finaste restaurangen i Sverige så gör jag det. Trots alla jobbiga känslor som ligger i bakhuvudet. När F är med så känns det lättare. Då vet jag att jag har stöd och försvar! Det känns också lättare när jag är på en barnvänlig plats eller bland någon annan som ammar. Kommer ihåg under vår första visit på Leos Lekland när Jason blev hungrig. Jag blev så stressad och gömde mig i en soffa lääääängst in i serveringen. När jag matat klart så ser jag en kvinna sitta vid ett bord och amma helt oberörd. Brösten syns mycket och hon bryr sig inte ett skit. Efter det fick jag styrka och ammade lite här och där under resten av besöket. Det blir så mycket enklare när man har någon bakom sig – trots att den personen kanske är en främling. Jag ger mig inte och kommer fortsätta att amma överallt. Förhoppningsvis så känns det lättare med tiden.

Vad har du för tankar kring att amma offentligt? Dela gärna med dig av tankar, frågor, funderingar, åsikter och erfarenheter. 

12179154-10207891470545995-1079426306-n

Vringat underlättar alltid när man ska amma tycker jag! På så vis kan jag vara lite extra glad över min ”klädstil” då jag har en helt perfekt amningsgarderob 😉

Kommentarer

  1. Linda

    Med mitt första barn tyckte jag det var jätte jobbigt att amma offentligt, även bland vänner och familj. Rena rama skräckkänslan.
    Nu med andra barnet har jag ”slagit bort” mina skräckmonster i mitt huvud och ammar bäst/när/var jag vill. Att amma är väl det mest naturliga man kan göra som småbarnsmamma! ♡

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Förstår dig <3 bra att du tagit mod till dig <3 håller med om att det är så naturligt som det kan bli, kram

  2. Susanne

    Tack för ditt inlägg<3 jag fick en dotter för 1,5 månad sen, ammar henne och det funkar väldigt bra, men jag är så nervös för att amma offentligt:( har ännu inte gjort det för att jag är nervös, men ditt inlägg stöttade mig<3 känns otroligt bra att läsa det du skriver för jag håller med dig, vårat samhälle är helt skevt, men väldigt bra att du lyfter fram denna frågan, så blir det förhoppningsvis ändring på detta, man ska inte behöva känna sig orolig för att amma offentligt, så fortsätt att ta upp såna frågor!:) tack<3 Kramar

  3. lis

    Jag har ammat min 6-månaders offentligt hela tiden och faktiskt knappt ens tanken på att det skulle vara någonting som någon skulle kunna se som störande/stötande. Om någon skulle ha kommit fram till mig och sagt nåt så hade jag nog blivit helt ställd och inte förstått vad dom menat haha. Jag känner mest nu att jag faktiskt inte orkar bry mig om vad folk tycker och tänker, om nån tycker att det är nåt att vara upprörd över så är det mest synd om dom som inte har nåt vettigare att bry sig om än vad andra har för sig! 🙂

  4. Miirox

    Hej fina, förstår verkligen hur du känner! Så sjukt att man ska tänka så egentligen men man kan inte hjälpa d! Jag försöker oftast gömma mej så gott jag kan (aldrig i toaletter lr så men typ längst in i ett hörn) o jag e sämst på att skyla då jag aldrig fått in tekniken haha! Men jag tänker ALLTID på vad andra omkring mej tänker, ibland blir jag lite rädd, ibland bryr jag mej inte. Stört! Som sagt mkt enklare när man e på ett barnvänligt ställe. Vi får sluta bry oss o va rädda! Heja heja! Kram!

  5. Malin

    Visst är man sårbar!! Modigt av dig att trotsa rädslan. Heja!
    Med barn 1 blev jag helt svettig och obekväm och kände som att alla stirrade (och då krånglade bebisen såklart vid bröstet), nu med barn 2 som är 2 månader så har jag av nån anledning tappat alla spärrar och ba ”skitsamma”, haha.
    Men jag tror man bryr sig mindre och mindre efter att ha gjort det några gånger, PLUS att jag upplever att folk tittar bort om de ser att man plockar fram tutten. Jag har iallafall aldrig blivit tillsagd, bara man sköter det diskret så märker ju folk knappt att man ammar heller.

  6. Victoria

    Jag tror såhär. Att visa brösten genom att bära urringat är att visa bröst i ettsexuellt syfte. Då är brösten sexuella kroppsdelar för mäns (och kvinnors) blick. Att visa brösten genom att amma är att visa bröst i syftet att ge sitt barn mat, dvs det egentliga syftet med kroppsdelen bröst. Samhället tål inte att se på hur bröst kan finnas till för ett annat syfte än ett sexuellt syfte. Samhället tål inte att se att bröst egentligen finns till för bebisar och inte för män. Vad tror du om detta? Kanske något att uppmärksamma såhär kvinnodagen till ära. Män har inte äganderätt till kvinnors bröst.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja så kanske det är! Jag känner nog inte så trots allt.. Tycker att kvinnor kan vara minst lika elaka mot en när man ammar. Ge blickar och hålla på! Så nja.. Men någon sanning ligger det nog helt klart i! 🙂 Man äger sina egna tuttar 🙂 KRAM finis!

  7. Lisa

    Jag är för att amma offentligt..
    Dom som stör sig kan bara välja att kolla åt ett annat håll!
    Känns som dubbelmoral ibland från vissa, nakna bröst på film och bilder går bra (!) men inte i ett så naturligt sammanhang som att mata sitt barn, helt galet :-/
    Jag ammade inte min dotter offentligt så många gånger, något enstaka tillfälle men jag fick inga kommentarer iallafall..
    Hade jag fått ett till barn så hade jag nog ammat offentligt, är barnet hungrigt så är det..
    Dessutom är jag snart 32, då med min dotter var jag 19 år, första barnet så tror inte jag hade vågat säga ifrån då, jag hade väl gått hem och grinat 😉
    Men nu hade jag nog vågat säga ifrån om jag hade fått en kommentar..
    Du skriver så bra och tänkvärda inlägg 🙂

  8. Mikaela L

    Jag kände exakt likadant i början, var så rädd att folk skulle stirra eller säga till men första gången jag var tvungen att amma Haylie ute på stan så var jag på ett fik med min pappa & han stöttade mig & gjorde mig lugnare. Nu har jag inga problem längre 🙂 på vissa köpcenter har de familje/amningsrum där man kan sitta i lugn & ro – väldigt skönt 🙂
    Vi är starka som arbetar med våra rädslor <3 du är så fin mamma till Jason <3

  9. Nathalie

    Jag kan tycka att det är jobbigt i vissa situationer, exempelvis om det är på ett fik där det sitter många yngre som kanske inte har varit med om att ha sett någon amma tidigare. Men bland andra barnfamiljer och ”äldre” är jag mer bekväm. Jag planerar alltid min klädsel så bröstet knappt syns. Jag har ammat båda mina barn i sammanlagt ca 20 månader nu, lillebror ammar jag ännu, så jag har nog blivit rätt van. Jag ammar där jag är, vare sig det är i lekparken eller på Ica. Men som sagt, ibland känner jag mig obekväm ändå.

  10. Michelle

    Oj det var spännande att läsa! Det är dock inte den upplevelsen jag har fått om amning men eftersom jag inte har barn har du givetvis tolkningsföreträde! När jag har pratat med människor i min närhet har de varit väldigt positiva till amma offentligt. Tycker det är väldigt tråkigt att det finns människor som är emot det… Du är super duktig som trots det försöker övervinna din rädsla!

  11. Madeleine

    Hade fram tills idag inte ammat offentligt. Har inte behövts som tur är då jag också har varit lite rädd att göra det, pga av vad folk ska tycka.. Men idag var min lilla bebis så ledsen och panik hungrig så det fanns inget annat.. I kassan på Ikea, såklart händer detta.. MEN satte mig vid ett bord och pysslade fram bröstet och matade mitt barn. Nu i efterhand så var det faktiskt inte så jobbigt som jag trodde.. 🙂 <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Förstår dig! Ja, det är skönt när man väl har gjort det en gång 🙂 Vad gör man inte i en nöd-situation! KRAM <3

  12. Lena

    Helt rätt att du skriver om det här! Jag tyckte också det var nervöst och jobbigt att amma offentligt, trots att det ska vara världens mest naturligaste sak att göra. Kom tyvärr aldrig riktigt över den känslan, men jag har bestämt mig för att om jag får jag fler barn så ska jag tuffa till mig och amma mer på offentliga platser, haha 🙂

  13. Felicia

    Min son är 15 månader nu och jag har ammat honom öppet sen han föddes, jag tyckte inte det var kul till en början och trodde att alla skulle titta och säga ifrån men det hände extremt sällan. Dom gånger det hände tittade jag bara tillbaka och då slutade dom. Jag kände tillslut att det ska inte behöva hämma min sons matintag. En tid ville han äta en gång i timman och då var det bara att amma vart jag än var och oftast har jag blivit mött med snälla och varma blickar vare sig det var mitt i gången på ica maxi eller på bussen. Folk är oftast förstående. Jag förstår dock att man inte känner sig bekväm man sitter ändå och visar sin tutte. Men jag blev nog skrämd av andra mammor innan jag själv ammande och trodde att det var värre än det är. Hade någon sagt till mig att stoppa undan tutten eller skyla mig hade jag bett dom sluta titta.
    Alla gör som dom själva vill men jag blev less på att gå undan och dölja mig, jag ammade där jag var och där det behövdes och det kommer jag även göra med nästa bebis som kommer om 5 månader 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för att du delade med dig! Förstår att du blev leds på att dölja dig och det ska man inte ens behöva. Skönt att du upplever det så positivt iallafall, kram <3

      1. Felicia

        Som mest drog jag min kofta över bröstet men det störde min son… jag kände att ju längre jag ammade öppet desto mer bekväm blev jag, det tog 2-3 veckor och sen gick det över. Jag pratade även mycket med mamma om hur hon gjorde och resonerade när hon ammade, hon slängde fram tutten och ammade och kollade folk så sa hon till. Hon hjälpe mig få till den inställningen hos mig, vilket var väldigt skönt. Jag hoppas du känner dig mer bekväm med det framöver!

  14. Vernesa.24 år tvåbarnsmamma/-39kg

    Jag trivs inte att amma offentligt men jag gör det ändå liksom min bebis måste ha mat ..
    Som förra veckan när vi skulle skriva kontrakt på den nya lgh så var jag tvungen att amma lillkillen mitt i allting o då sa hon äldre damen Gud va bra att du har maten överallt liksom ett leende på ansiktet .. Sen så gick de en yngre tjej förbi då gav Jon världens blick typ var äcklad .. Men va fan kvinna … 🙁
    Var nära på att ta ut titten o spruta mjölk på henne

  15. Hanna

    Min femmånaderstös börjar bli nyfiken och vill gärna se vad som händer runt omkring henne, det gör att jag ofta, rätt som det är,sitter med bröstvårtan rätt ut i vädret, om jag har otur sprutar det lite mjölk också när jag försöker täcka så ska det ätas igen så det är bara att dra fram den igen…

    Att det är skillnad på att klä sig så att man visar bröst och amma, tror du inte att det beror på just bröstvårtan, den delen är ju lite mer ”privat” och att det är det som gör att det känns mer ”naket” ?

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Haha förstår dig! 😉 Har lite samma ”problem” nu när han ska upptäcka världen. Ja, så kan det kanske vara, kram!

  16. Vanja, gravid med första barnet

    Om du är rädd att någon ska säga något kan jag tipsa om att fixa ”Jag kan amma här!”- kort. Det går att hitta lätt på google och skriva ut. Min killes lillebror skrev ut det till mig som jag kan ha med mig i plånboken i sommar när bebis tittar ut. Jag kommer amma ute men är lite nojig över om någon säger till, men då kommer jag kunna visa kortet och påvisa att dom inte har något rätt alls att be mig sluta/flytta på mig! 🙂
    Så googla ”Jag kan amma här” <3

  17. Lisa

    Åh vad skönt att läsa att jag inte är ensam i mina tankar, alla som ammar verkat göra det var och när som helst utan några problem men jag sitter med en klump i magen. Vill amma men flera incidenter har gjort att jag ibland tvekar, men sen kommer jag på mej själv att sluta tänka så, vill jag amma mitt barn så ska jag göra det!
    Jag satt på en bänk i en stor mataffär och det kommer fram en gubbe och ler vidrigt och säger att han vill byta med bebisen” Jag fattar inte vad dom händer och när han går börjar jag gråta och när min man kommer som stog och betalade innan så bröt jag ihop. Som du säger mkt hormoner och man är så utsatt, och jag grubblar hela tiden vad som är rätt eller fel plats att amma.
    Nu har jag köpt en amningsponcho och det funkar för mej för att kunna slappna av lite.
    Tack för en bra blogg från en ny läsare!
    Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Förstår dig verkligen! NEJ FYFAN!!! Gud, jag hade börjat gråta och inte kunnat amma offentligt någonsin mer typ.. VIDRIG människa.. Stå på dig!! Herregud vad hemskt verkligen.. 🙁 kram och vad kul att du har hittat hit till bloggen! 🙂 <3

  18. Frida

    Så lustigt, jag är precis tvärtom! Ammar överallt utan minsta obehag eller tanke på min omgivning, bröstet bara åker fram. Är dock extremt obekväm i urringade kläder! Har aldrig känt mig bekväm med att visa mycket hud ”upp till”. Så roligt att man kan vara så olika! Fortsatt lycka till med din amning och hoppas du med tiden slipper obehagskänslorna!

  19. Nicole

    Jag förstår precis vad du menar. Jag kunde inte bry mig mindre om mammor som ammar sina barn offentligt, helt öppet.
    Ärligt är jag lite avis på dom. Jag tycker det är jättejobbigt och vill helst bara amma hemma, och tycker till och med att det är jobbigt när det är folk här.. Detta är något jag funderat/varit orolig över nästan hela graviditeten. Nu är min son bara 2 veckor, och jag hinner säkert bli mer bekväm i det hela med tiden, men jag tror det kommer ta tid. Känner mig extra känslosam under amningen precis som du, och skulle nog börja störtgrina om någon sa något. Blir så arg på mig själv att jag inte törs när jag tycker att det är okej för andra liksom :p Känns i alla fall lite skönare när man läser att man inte är ensam med dessa lite konstiga tankar och rädslor 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jamen visst! Håller verkligen med. Jag förstår dina känslor och ja, det är nog viktigt att komma ihåg att man aldrig är ensam i tankarna, kram <3

  20. Caroline Hofer

    Tyvärr så kan jag inte amma längre själv men jag tycker det är fint och bra att amma offentligt. Det är bebisens sätt att få i sig mat och en speciell stund mellan mamma och bebis och då ska man absolut inte behöva gå undan eller undvika vissa aktiviteter och platser. Det är så himla fel att samhället har en så skev syn på amning. Men jag tror ändå att det är på väg åt rätt håll nu när det börjar uppmärksammas mer på sociala medier. Hoppas att både du och andra ammande mammor snart kan känna sig lika bekväma med det offentligt som hemma ❤

  21. R

    Jag är för att alla ska få amma öppet utan att någon trångsynt människa ska komma och spy sina åsikter över en. Däremot kände JAG mig aldrig bekväm med amning utan gick alltid undan. För mig förblev brösten något ”sexuellt” eller vad man ska kalla det. Jag kände aldrig att det var ett redskap för att mata mitt barn. Bara mina tankar kring amning offentligt, haha! Ha en bra dag, you rock!

  22. Fia

    Jag är gravid i V. 19 och än så länge när jag tänker på det så tror jag att jag kommer tycka det är jobbigare att amma inför folk jag känner som inte brukar se mig naken i vanliga fall (typ makens kompisar eller släkt man inte står så nära) än offentligt bland folk man inte känner. Då tänker jag att det kanske känns lättare för man kan sätta sig mer ifred. Men jag kanske ändrar mig när jag börjat amma 🙂

  23. Hanna

    Du är helgrym! Fantastiskt vad du kämpar och står upp för dig och ditt barn! Så underbart att Jason får växa upp med en sådan stark kvinna som mamma

  24. Josse

    Åh! Så tacksam över att det inte bara jag som tkr att det är jobbigt att amma offentligt! Har en son på 2månader (första barnet) och får lika panik varje gång jag är på en offentlig plats. Självklart så ammar jag ändå då jag inte vill att min son ska vara hungrig. Blir arg på mig själv att jag blir så nojig över att få dumma kommentarer. Tycker att man ska kunna amma vart som, när som utan att folk ska titta snett på en.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Nej, du är absolut inte ensam!! <3 Förstår dina känslor, jag var likadan och är väl till viss del fortfarande. Men det går framåt, kram <3

  25. Amanda

    Jag tycker absolut du ska stå upp för dig och amma offentligt om det känns rätt för dig. Jag skulle aldrig tänka tanken att det var onaturligt att se en mamma mata sitt barn. Jag har sett videor med sociala experiment där en kvinna ammar sitt barn offentligt och blir påhoppad av folk som tycker det är äckligt osv. Hemskt, jag förstår inte.
    Kram

  26. Alexandra

    Hej! Ville bara börja med att säga att jag verkligen uppskattar din blogg och de ämnena du tar upp 🙂 är gravid i v 32 nu så min bebis kommer i maj så jag ville bara fråga dig om lite tips på amningskläder, för typiska ”amningskläder” känns så tråkiga, och vart du brukar köpa dem. Sen tänkte jag också fråga om du använder amningsbh och om du kanske kan tipsa om någon bra, är ju en djungel av dessa 😛 tack igen för en bra och inspirerande blogg! Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Gud så glad jag blir, tack snälla du <3 Jag använder bhar från glammom! Dom är underbara 🙂 amningskläderna som finns tycker jag är himla fula så jag köper v-ringade toppar så att man lätt kan dra fram brösten! 🙂 BIKBOK och Gina tricot och nelly.com har många fina 🙂 KRAM <3 och tack för så fina ord återigen.

  27. Nathalie

    Jag tycker du e grym som ammar över allt ! Jag önskar att jag hade d modet som du har! Jag känner mig typ elak mot min lilla tjej att jag inte kan med att amma offentligt men d e pga att jah inte mår bra över mina bröst .. Hur som
    Haver så tycker jag som många andra att man skall kunna få amma offentligt utan att någon blir ”äcklad” Det är ju det vackraste och mest naturliga som finns

  28. Isabella

    Nu bryr jag mig personligen inte om huruvida man ammar eller flaskar (avskydde själv att amma så har bara gett flaska), men vill man normalisera offentlig ammning måste en strids för det också. Att fortsätta amma i mörka vrår hjälper liksom inte att göra det mer ”normalt”.

    Problemet är också att man får konstiga blickar oavsett om en ammat eller flaskar; hur man än gör så är det fel. Ammar mamman borde hon göra det gemma, ger man flaska får man höra att man borde amma.

    Förstår faktiskt inte hur människor orkar bry sig om hur en förälder ger sitt barn mat. Det är väl ändå lika intressant som vilken färg folk har på sin disktrasa?

  29. Julia

    Klart alla ska få amma! Det ser så fint och gulligt ut tycker jag. Bra att du vågar fast det känns lite obekvämt, tummen upp!
    Eftersom du tycker om att ha urringat så hur upplever du att folk eventuellt tittar på din byst annars? Stör det dig alls eller känns det mer ’naturligt’ eftersom det är sk kvinnliga former?
    Tack för en toppen blogg!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Håller med dig! 🙂 Jag har inget emot att folk kollar på min byst faktiskt men just att få elaka blickar när jag sitter och ammar är en annan sak för mig. Jag skulle kunna bli arg och säga ifrån om någon kommenterade min urringning men inte min amning.. Konstigt det där men det är så mycket känslor i cirkulation då! KRAM och tack för fina ord <3

  30. Johanna- skönhet- och fitnessjunkie!

    Nu ska jag själv aldrig ha barn men jag har ändå en åsikt om detta och det är att jag tycker det är OK när man ammar och man inte visar sina bröst. Även om ditt barn behöver mat får även den som ammar respektera att omgivningen inte vill se dina bröst. Skulle jag sitta på en restaurang och någon drar fram tutten och exponerar alla för den skulle jag bli lite äcklad, Är det en fin restaurang tycker jag även att det är vett och etikett att inte göra det vid bordet, men det är bara jag.
    Det är föräldrarnas val att skaffa barn, ingen annan har gjort det valet åt dom och då tycker inte jag heller att vi andra ska behöva se en så så intima kroppsdelar av en annan människa. Men om man täcker upp sig så fine. Bara för att detta barn är hela föräldrarnas värld betyder inte det att det är omgivningens hela värld, snarare tvärtom. Och då är det nog mammorna som flänger runt med sina pattar överallt när de ska ammas som ”drar ned” resterande ammande mammor.

    http://WWW.JOHANNAGRAHN.SE

    1. K

      Hej! Jag tyckte att din kommentar var intressant, har aldrig hört åsikten att bröst är äckliga förut. Jag undrar hur du ställer dig till att män visar sina bröst när de har bar överkropp, tycker du att det också är äckligt? 🙂 själv håller jag inte alls med dig. Jag tycker att bröst är supervackra och att varje kvinna (och man!) själv har rätt att bestämma hur mycket av dem hon visar. Sedan kanske inte klädkoden på en fin restaurang funkar med bar överkropp osv, men då tycker jag att amning är en helt annan sak – helt ok bara kvinnan slänger ut tutten ur en fin klänning alltså! 😉

        1. K

          Tack för svaret, bra förklarat! Då fattar jag hur du menar, det makes sense även om jag personligen inte håller med dig 🙂

  31. Therese

    Hemskt att en kvinna ens ska behöva känna så. Jag tycket också att det är jobbigt att amma offentligt! Fortsätt kämpa och hoppas att det kommer kännas bättre 🙂

  32. Linnea

    Jag skulle bli så jäkla sur om någon så lite som tittade på mig konstigt när jag ammar offentligt. Längtar nästan tills någon säger nåt så jag kan få säga ifrån. För mig är det helt obegripligt att folk kan störa sig på amning, jag förstår inte problemet? Det är en bebis som äter. Alla de som stör sig på det har dessutom också ammats när de var små. Det är ju det mest basala och naturligaste i hela livet dessutom. Jag läste om en mamma som ammar i ett bibliotek och blivit utslängd. Att tillochmed personal på olika ställen sitter med sådana åsikter är inget annat än skamligt. Det ska vara 2016, homosexuella får gifta sig, men man får fasen inte amma sin bebis, då måste man först gömma sig.

    Jag ammar var jag vill och säger någon till, då jävlar.

  33. Simona

    Det är sjukt att man ska äns få den tanken med tanke på hur mycket man visar av brösten i vanliga fall (om man har u/v ringat) då är det helt okej och man får gillande blickar. Men när man matar sin bebis då blir folk äcklade. Konstigt tycker jag! Så borde de inte vara!! Jag ammade i 3,5 månad sen pallade jag tyvär inte mer psykiskt och min dotter behövde så mycket hela tiden. 1 gång i timman minst hur mycket jag än ammade(dygnet runt!) Så nu är de bara ersättning 🙂 hon är nöjd och jag är nöjd 🙂 jag la upp ett försvarstal i huvudet i fall nån skulle komma fram. De löd ”dra ditt svin, jag ammar mitt barn och låt mig va!” Som tur va behövde jag aldrig använda och är inte säker på att jag hade vågar! 🙁 men amma på! Inget ska komma i vägen för de!

  34. Jamilia

    Jag håller fullständigt med dig! Det är väldigt konstigt hur folk resonerar faktiskt.. Att folk ens ber en sluta amma offentligt när ens barn behöver mat är vidrigt tycker jag. Förlåt men det tycker jag verkligen.. Det är en naturligt och vackert att amma sitt barn. Precis som att ingen har sett ett bröst förut liksom!? Bara för att man sitter på en restaurang ska man inte tvingas att gå undan och amma sitt barn. Som att vissa tycker man kan amma sitt barn på en toalett. Jaha, då kan dom äta sin mat på en toalett då också kan jag tycka! Skulle ALDRIG få för mig att säga till någon att sluta amma sitt barn, aldrig i livet. Du ska få amma Jason precis var du vill. Stå på dig underbara du!! <3
    Massa kramisar <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men ellerhur! Instämmer till fullo! Men visst!? Det ska man ju INTE behöva göra. Då kan ju dom som klagar också äta sin mat på toaletten. KRAM underbara du <3 du är bäst!

  35. Andrea

    Ska få min första lilla knodd i juli och jag vill ju amma, men i dagens samhälle är det mer accepterat att tjejer går halvnäck på stan osv än att en mamma ammar sitt barn. Man ska få amma varsomhelst utan att bli påhoppad för det. Det är ju inte direkt så att en normal människa går till nån vuxen som sitter och äter och ber dom äta någonannanstans för det är äckligt. Men när man matar sitt barn blir det helt plötsligt något man ska göra på toaletten eller helst hemma.
    Så nu när jag får min bebis hoppas jag att jag får amma ifred utan att bli påhoppad.
    Tack för en grym blogg, läser dagligen ❤

  36. Anna

    Tror inte jag heller skulle vara så bekväm att amma offentligt, men tror man måste göra precis som du gör så det sedan inte blir så jobbigt!

  37. Josefin Ogarp

    Detta var jag också jättenervös för innan jag fick barn. Tyvärr fick vi aldrig igång amningen, men jag kände ändå en liten lättnad över att slippa visa en del av mina bröst. Jag går i princip aldrig i urringat heller så..

  38. Malin

    Åh vad jag känner igen mig i det du skriver! Tycker tyvärr också att det känns lite jobbigt att amma offentligt trots att det är så naturligt, så har vi kvinnor ju gjort i alla tider (om man nu kan och vill amma förstås) 🙂 jag känner mig alltid lika osäker innan vi ska ut någonstans men sen när lillan blir hungrig så går det före allt 🙂 jag tycker du är toppen som vågar vara ärlig med allt du skriver och hinner med så många inlägg om dagen (klappar händerna ifall symbolen inte syns) 🙂

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish