Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Tisdagen

Hej vänner!

Tänkte slänga upp ett snabbt inlägg innan vi gör en tidig kväll här hemma (ja, för oss blir det tidigt med tanke på at vi vanligtvis inte somnar förrän vid ett/två på natten typ, haha). F kom hem med feber idag så jag har bara pysslat om honom här hemma. Lagat massor med mat och tagit fram gottis. Jag är SÅ mammig med honom när han är sjuk och jag vet inte ens varför. Har alltid varit så! Han tycker däremot att jag ALLTID är mammig (vilket jag såklart inte tycker) men ja.. Jag kanske blir ännu mer när han faktiskt är nere eller inte mår bra. Var skönt att ha honom hemma iallafall för en gångs skull.

Annars så fick jag höra idag att januari är den månaden där dom flesta par skiljer sig, separerar och flyttar isär. Nu när jag tänker på det så kan jag nog ändå förstå varför. All stress runt julen som sliter på en, alla ekonomiproblem som samlas på hög (för att man tar allt på avbetalning före jul, haha), att alla ska börja om med en ”nystart” och förverkliga sig själva i samband med det nya året osv osv. Vad hemskt! Kom ihåg att prata med varandra ordentligt. Det är nog det viktigaste för att alla ska må bra och då slipper man onödig irritation. Jag har som ”regel” att alltid säga det jag tänker på precis när jag tänker det. Då samlas ingenting på hög och man slipper känna att ilskan växer inombords. Sen skriker jag rätt mycket också och har rätt snett humör i allmänhet men med åren har jag lärt mig att acceptera det och försökt att se fördelarna i det istället. För dom är ju en hel del! Jag bråkar gärna lite varje dag och MÅR BRA efteråt än att hålla käften och bära på alla jobbiga tankar och känslor. Vet inte ens hur jag kom in på detta och ber om ursäkt för väääldigt flummigt inlägg!

Och ska vi flumma till det ännu mer så går Ellie Gouldings – Love me like you do på repeat just nu. Såå fin så jag dör. Världens känsla har hon också. Så bra! 

 

Mina gosar! Alltså jag DOG ärligt talat inombords när jag hittade dom däckade på soffan alla tre. Hade inte hjärta att väcka dom och försökte vara så tyst som möjligt och SÅKLART råkar jag ramla ur soffan när jag ska sträcka mig efter datorn för att gosa bredvid dom och alla tre vaknar, hahaha… Typiskt mig. 

Och dagens mat! Vi körde enkelt, nyttigt och gott idag. Nuggetsen är färdiga från Hälsans kök och till det gjorde jag bara råkostsallad (rödbeta, morot, vitkål och sallad), bulgur och sås på creme fraich och sweet chili (bästa kombon i världen, så gott!) och köttfärssåsen är jätte-enkel den med med qornfärs, massor med champinjoner, krossade tomater, ajvar, honung, salt, peppar, oregano och havregrädde (imat från oatly smakar som vanlig matlagningsgrädde fast är så mycket fräschare!). Bönpasta och sallad till såklart. F var nöjd och glad.. och mätt! (Okej, jag är nog alltid lite mammig då..)

Och igår fick jag nya fina naglar hos bästa Effi. Är så nöjd! Körde på rätt lika som förra gången. Och om tre veckor så ska vi köra på matt fransk. Längtar redan! // Och såhär sitter nya toppen från Gina som många ville se på mig. Skitdålig bild jag vet! Men det var så mörkt hemma igår kväll och orkar inte ta om den. 

Och kvällens gottis fick bli detta! Sååå gott och det var nästan för längesedan jag åt choklad nu (okej typ en vecka sen men det är länge för mig, haha). Och jag köpte hem tre olika sorters chips idag så nu har jag något att tugga på ett par kvällar framöver. Testade dom nya med grön paprika och gräddfil (det står på påsen att det är GROVA chips, hahaha..) och även dom med rödlök som är supertunna. SÅÅÅÅ goda. Ni som läst min blogg ett tag vet att jag är beroende av typ allt som är onyttigt och allt som legat i frityrfett. 

Och denna är så sann! Om ni bara visste vad som pågår i mitt huvud just nu. Har världens kris, haha.. Usch! Kommer aaaaaldrig att dela med mig av mina djupaste tankar till er då det verkligen skulle bli för privat men det jag ville komma till är att jag måste bli bättre på att bara släppa taget och låta livet ta mig dit jag är menad att vara. Jag planerar ALLT för mycket.. Samtidigt är jag jäkligt spontan och impulsiv! Vet inte riktigt hur det går ihop men tycker texten ovan är tänkvärd iallafall.

Kommentarer

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss