Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntMat

Vegansk choklad

Jag och F testade på vegansk choklad tidigare i veckan. Hittade den på Coop och handlade hem ett par kakor direkt för att prova. MUMS så god den var. Helt vegansk och smakar fantastiskt. Jätteglad att jag fann den och vi kommer helt klart att köpa den fler gånger.

12919166_10209038625424150_243906923_n

Vi smälte chokladen och serverade den med frukt. Detta är ”mjölk”chokladen och den var rätt mörk i färgen. 

12899680_10209039298960988_554891837_n

Såhär ser förpackningen ut! Tjuvåt en ruta redan i bilen påväg hem bara för att jag var så nyfiken på hur den smakade. Godaste mjölkfria chokladen jag har testat hittills iallafall =) Gillar också att den är ekologisk.

Kommentarer

  1. Sanna

    Ååh, som mjölkallergiker har den där verkligen vart min räddning under dom där dagarna när suget tränger sig på. Den med mint är verkligen to die for!

  2. Ellinor

    Choklad är magiskt gott!

    Jag anar att er choklad är mörk i färgen för att den är fri från all typ av mjölk (vego- och komjölk). Jag har aldrig köpt den själv så jag vet inte kakaohalten, men den borde motsvara en vanlig mörk chokladkaka på ca 60-70%. På Kungmarkattas hemsida ser man att den kategoriseras som en ”mörk choklad”, och i listan över ingredienser finns ingen vegomjölk. Plamil gör dock en mjölkfri chokladkaka med rismjölk, och den ska vara ljus i färgen och smaka som ljus choklad. Kakaohalten på den ligger runt 40%, och i listan över ingredienser finns rispulver med.

    🙂

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss