Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Frågor och svar

Hur länge ska ni vara hemma med Jason?

Han ska få vara hemma länge. Nu är vi hemma alla tre tills mars 2017 och längre än så har vi inte planerat… Men planen är att Jason ska vara hemma tills han är fyra år. Tycker att förskola är fantastiskt bra och alla gör som dom vill. För oss känns det dock bäst att få gå hemma med honom så länge som möjligt. Hur har ni gjort med era barn och förskola? Berätta gärna. Så kul att läsa =)

Vilken är din godaste smoothie? 

Den på kokosdryck, banan, hampafrön och frysta bär.

11671-bild-kopia-51

Tycker att smoothies är extra goda att dricka när dom är rosa. MUMS =)

Varför har ni köpt en ny säng? Har för mig att ni var nöjda med den ni köpte i somras. 

Vi var jättenöjda med den och det är en bra säng i budgetklass.Vi var dock medvetna om att det bara var en tillfällig lösning och att vi VILLE ha en ”ordentlig” säng när vi visste var vi skulle bo och kunde välja säng efter vad som passade i vårt nya boende. Den nya sängen bör landa hemma hos oss innan denna vecka är slut så vi håller tummarna för att den inte blir försenad.

Har ni planer på att bli veganer? Varför/varför inte? 

Åh, jag hade gärna blivit vegan. Tycker dock att det blir lite omständigt när man är ute och äter eller fikar då det TYVÄRR knappt finns några sådana alternativ på dom flesta ställena. Någon gång i framtiden kanske vi blir det.. Men just nu är vi bara vegetarianer och kommer nog att förbli det ett tag till. Bara för att det är ”enklast” så som det ser ut idag. Älskar dock vegansk mat och alla veganska alternativ när det kommer till ost, smör, choklad, grädde osv. Så köper en del sådant också! Min stora last som jag har svårt att sluta med är ”riktig” choklad. Älskar Marabou.. Men ja, någon gång i framtiden så kanske vi blir veganer. Det viktigaste enligt mig är att man gör det man kan för både djur och ur miljöperspektiv. Vissa väljer att ha några vegetariska dagar i veckan medan andra utesluter allt animaliskt. Jag tycker allt är lika bra så länge man drar sitt strå till stacken och gör det man kan utifrån vad som fungerar i ens egna situation.

Vad ska ni packa med till Jason när ni ska utomlands om ett par månader? 

En UV-dräkt, solhatt, massor med tunna kläder, mat, blöjor.. Sådant som behövs! Sedan ska vi faktiskt inhandla en Bugaboo Bee hade vi tänkt. Ska kika på en sådan redan nu innan sommaren. Tycker att den verkar vara ett fantastiskt alternativ när man reser och har hört mycket bra om den. Någon som har erfarenhet av den vagnen eller tips på annan smidig vagn att resa med? =) Och har ni tips på vad man ska packa ner till dom minsta när man ska på solsemester? Dela gärna med er.

Har Jason haft några symptom nu när hans tänder kommit? Har han haft feber eller varit ledsen? 

Jason har varit precis som vanligt förutom att han dreglat mer, tuggat mer på olika leksaker + våra och sina egna fingrar. Han har varit LITE smågnällig någon kort stund men inte mer än så. Håller tummarna för att det fortsätter gå såhär smidigt vid tandsprickning framöver.

Ångrar du ibland att ni inte hade ett storslaget bröllop? 

Nej det gör jag faktiskt inte. Vårt bröllop var mysigt och intimt precis som vi ville ha det just där och då. Vi önskade inget annat vid det tillfället. När vi firar tio år så hoppas jag att vi har råd att flyga ner nära och kära till något varmt land och förnya våra löften på en strand till en solnedgång. Det är en dröm vi har! Och finns inte den ekonomin när tiden är inne så ska vi göra detsamma på något fint ställe i Sverige istället. Just nu sitter F bredvid mig och ser vad jag skriver, haha. Han sa precis ”tänk att du ska stå ut med mig resten av livet”, haha alltså..

11671-image-7

I ”värsta fall” tänkte vi att vi kan förnya våra löften på en plats som denna. Detta är ”vårt” ställe i Göteborg där vi brukade hänga året om. Även på vintern, haha.. Hundarna älskade att springa runt där oavsett väder. 

Kommentarer

 1. Victoria

  Vad kul att se att det finns fler yngre föräldrar som väljer bort förskola länge! Vi har valt bort förskola helt och hållet till våra barn och har aldrig ångrat oss en sekund. Tiden med barnen när de är små är så kort och att få vara där varje minut och se deras framsteg och lära de nya saker är helt oslagbart!

  Tänkte mest tipsa om en grupp på fb ”hemmaföräldrars nätverk”, en grupp för de som väljer senare förskolestart eller ingen förskola alls 🙂

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Men så kul! 🙂 Gick med i gruppen nu 🙂 Förstår ditt val! Vi tänkte att när han väl ska börja förskola så blir det max tre-fyra timmar ett par gånger i veckan 🙂 Så inte fulltid heller, kram <3

 2. Sara

  Hej,
  Hittade just till din härliga blogg! Vilken supersöt liten kille du har!
  Såg din fundering kring resevagn och tänkte dela lite tankar då vi har precis rest med vår 4 månaders, efter att ha kollat med vänner, läst recensioner och till slut köpt en vagn.

  Vi valde Baby Jogger Vue (version Lite) och är jättenöjda med den efter att ha testa den i både storstad och i Norrland (barmark) samt är säkra på att den blir toppen på strandsemester. BJ blev vårt val då den går att fälla till liggläge (jmf med tex Babyzen som bara har viloläge), har stor sufflett med uv50 skydd(vi solsemestrar oftast), och sitsen går att ha både framåt och bakåt (super så den kan växa med barnet). Finns transportbag att köpa till som passar vagnen perfekt men även har plats för annat extra och en vän sa att denna vagn dessutom tydligen klarar bagagehantering bättre, där många vagnar går sönder, pga hur den fälls ihop. Tydligen kan vissa resevagnar även funka dåligt för långa killar som slår benen i vagnen men inga problem med denna. Superbra mellanpris resevagn, helt enkelt! Tips; finns i roligare färger på Amazon UK. Enda nackdel är att till Vue Lite fungerar inte babyskyddadaptern till Vue så finns tydligen inget sådant alternativ.

  Jag resonerade såhär kring andra vagnar: hade vi inte sett pris som ett hinder hade vi köpt Bugaboo Bee3 (eller + om man kan tänka sig begagnad men med Bee3 suffletten då den är längre) då den har allt (liggläge,framåt/bakåt,periskophandtag,bra solskydd – ja en klassisk Bugaboo) dock för 9000kr, vilket kändes lite galet då vi redan investerat i en BB Donkey och BJ gick på under 3000kr.Babyzen gick bort pga bara viloläge och framåtläge (smart som handbagage men flygplatsen är kortaste delen av resan och bärsele funkar super tills lånevagn är aktuellt och de flesta flygbolag verkar tillåta incheckning av vagnen gratis i baby/barnbiljett så varför släpa mer då man redan har med en väska med alla grejer),Chicco pga bara framåt och sämre solskydd (kändes som budgetvariant av BJ Vue) och MacLaren (som många vänner tipsat om) går inte heller att vända och känns bara som en sämre version av vår BJ.Sen beror ju allt på ens egna behov för vad som passar bäst!

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Hej fina du! TACK för så fina ord 🙂 Blir hur glad som helst 🙂 Och så roligt att du har hittat hit! 🙂 Hoppas du är här för att stanna. TACK TACK TACK TACK för en sådan bra och utförlig beskrivning och text! 🙂 Den hjälpte mig jättemycket! 🙂 STOR kram till dig <3

 3. Anna

  Asså jag förstår inte personer som säger att förskola för 1-2 åringar är bra. Min mamma som jobbade som förskollärare sa att det är vansinne att lämna bort barn så tidigt. De stod alltid vid dörren och skrek efter mamma och pappa 80 procent av tiden. Förskolelärarna säger inte till föräldrarna så alla föräldrar tror att barnen mår bra när de egentligen mår skit och behöver närhet. En ett åring och till och med två åring behöver fortfarande sin mamma och pappa, från att knappt kunna gå och prata till ett helt plötsligt institut är vansinne. Är så trött på dessa människor i Sverige som försöker visa att deras barn är så självständiga som kan gå till dagis när de är 1, INGET barn mår bra av att gå till dagis när de är 1-2 år gamla. Jag gick till dagis när jag var 3 och min bror 4 , ingen av oss har några sociala problem och aldrig haft. Förstår att vissa har det ekonomiskt svårt, men jag vet att vissa skickar iväg sina barn till dagis när de inte ens behöver bli ivägskickade, som min granne som har precis fått barn men skickar ändå iväg sitt andra barn till dagis som är 1 år. Blondinbella gör samma sak. Helt sjukt. Bra val Gabbi, stanna med ditt barn så länge som möjligt, kmr bara göra honom gott. Jag var och är fortfarande väldigt hemmakär pga att jag inte gick till dagis tidigt. Din son kmr också bli det. Låt dessa moralkärringar förstöra sina barn och din son kmr bli underbar.

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Hej fina du!! <3 tack så mycket för så fina ord. Du anar inte hur glad jag blir!!:) Jo, det känns verkligen som RÄTT val för just oss och Jason + våra kommande barn. Vi vill ha dom hemma länge och ser med förskola som ett ställe som vi tar till om vi MÅSTE ekonomiskt eller av andra själ.. Men så länge det inte behövs så har vi dom hemma. STOR kram och återigen tack för fina ord och ditt stöd 🙂

 4. S

  Måste säga att jag älskar sättet som du besvarar folk som kritiserar dig på. Du är alltid respektfull och saklig, älskar när du svarar saker som ”Vad bra att ni hittat något som funkar för er, jag tror att alla vet vad som är bäst för deras barn. Vilken tur att alla kan göra egna val” typ. För det är precis så det är, fattar inte varför människor ska tycka och tänka så mycket om andras val. Varför ska föräldrar ofta kritisera andra föräldrar och tävla om vem som är bäst och vem som gör ”mest rätt”? Blä.

  Du är iallafall grym, både att du svarar alla och sättet du svarar på! ❤️

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Underbara du!! TACK <3 du gjorde min dag med dina fina ord. STOR kram och hoppas att du får en jättebra söndag 🙂 <3

 5. Helena

  Vi har precis kommit hem från Kanarieöarna, det är verkligen super härligt att resa med liten! Vår son hade fullt upp med att charma alla:)
  Vi köpte en baby jogger när vi åkte iväg första gången. Köpte den framförallt för att den är vändbar. Hörde av en psykolog på jobbet att det var bra att inte vända barnet för tidigt från oss föräldrar, det kan bli för mycket intryck för dem att bearbeta. Sen gör alla som de vill men det kan vara ett tips iaf:) vi är väldigt nöjda med vagnen o den är i en bra prisklass.
  http://www.resamedbarn.eu/packlista-resa-med-sma-barn/ Är en bra lista med vad man kan tänkas packa till liten. Vi har En mörkblå vagn så Jag köpte även med ett tunt lakan(till barnsäng) som jag hade över Själva vagnen när han sov i skuggan. Jag brukar även köpa med mig små presenter med någon/några nya leksaker till honom, Som han får när vi flyger. Det brukar vara uppskattat att få något nytt att greja på med.
  Blev en lång kommentar men hoppas att det kan vara till någon hjälp:)

 6. Vernesa.24 år tvåbarnsmamma/-39kg

  Arbetar själv på förskolan ( föräldraledig nu) men har arbetar ally med barn från 1 till 5 år ..
  Min stora son är 3 år och vi ska först inskola honom till hösten då kmr han vara 3,5 år ! Anledningen till att vi valde att ha honom hemma är först och främst vi har möjligheten ! Sedan vill jag vara med mitt barn jämnt , tiden med de små försvinner så snabbt så varje sekund är värdefull !!
  Sedan vill jag kunna lämna mitt barn blöjfrity på förskolan o att barnet ska kunna prata .
  Vill att barnet berättar ifall någon har gjort något mot barney !! O för att tillägga att förskolan är en bra plats för barn under tre år , stämmer inte alls så många psykologer som enas om att de inte behöver det .. Det räcker med nära vänner / familjen !
  Plus så gillar jag inte hur majoriteten av dagens förskolor är , stora barngrupper , trötta pedagoger ( är själv en ) så många barn so lyckas rymma från förskolan o annat som sket på grund av brist av personal och att ekonomin inte räcker till det viktigaste våra barn!
  Nu låter jag väl bittert tycke några men jag anser varje sekund med mina barn är fantastiska och man vet aldrig hur livet blir . Barnen har det bäst med sina föräldrar ovh inte med främmande människor !

  En bra artikel ; http://m.gp.se/nyheter/goteborg/1.2959042–barn-behover-inte-forskolan-som-den-ser-ut-i-dag-?utm_source=google.se&utm_medium=organic&utm_campaign=redirect

  Kram från en mamma & pedagog !

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Jättebra skrivet! 🙂 Tror precis som du! 🙂 <3 STOR kram och hoppas att du har en underbar helg finaste! 🙂

 7. Jusse

  Hej jag va precis på en resa med min 10 månader och köpte en chicco liteway sulky den va toppen, smidig att köra, tog ingen plats varken på hotellets pool, stranden eller i taxin/bussar och ganska billig jämfört med andra vagnar tänk på den om du vill ha en bra resevagn.

 8. Johanna

  Vill bara berätta att vegan är då en äter vegetariskt (som innebär en kost helt utan animalier) och även undviker att bära tex skinn och produkter som är djurtestade. Som en livsstil ungefär.
  Om ni äter mjölkprodukter och ägg så är ni lakto-ovo-vegetarianer och äter ni fisk så är ni pescetarianer 😀 en hel djungel av ord haha. Men det är alltså ingen skillnad rent kostmässigt på vegan och vegetarian.
  Ni är lyckligt lottade som kan ha eran son hemma så länge, jag hoppas på att jag kan detsamma i framtiden 🙂
  Tack för en fin blogg!

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Jaa, vissa säger ju att veganskt innebär att man inte äter något från djurens rike medan andra säger att vegetariskt är ordet för det! 🙂 Är ju lite olika! Men ursprungligen så var ju ”vegetariskt” ett ord som innebar att man inte åt animalier alls. Känns som om det ändrats lite nu mer tiden.Alla säger så olika 🙂 STOR kram fina du och tack för så fina ord 🙂 Hoppas att du får en underbar helg 😀 <3

 9. Agnes

  Jag började på förskola samma år som jag skulle fylla fyra och min bror skulle fylla sex, mest pga att min mamma inte ville sätta oss på förskola för tidigt. 🙂 Jag älskade förskolan och mina framtida barn kommer nog få börja tidigare.

 10. Therese

  Hej! Jag har följt din blogg flitigt nu det senaste 6 månaderna. Jag vill bara skriva en lite sak och det är att jag ÄLSKAR verkligen att du svarar på varenda kommentar. Det gör att det känns mycket mer personligt och som att man känner dig, så himla kul! Många andra bloggare känns så naiva och dryga men du känns så himla jordnära och lugn. Ville bara skriva det kram!

 11. Johanna

  Jag är förskollärare och mamma till en fem veckors bebis. Min åsikt är att förskolan är fantastisk för de som har behov av att ha sina barn där, men den inte viktigare än vad föräldrarna är, som tyvärr politikerna har börjat få det att låta som. Ni är lyckligt lottade som har möjlighet att vara hemma så länge med Jason! 🙂 Vi kommer att skola in vår son antingen när han är 1,5 år och då ha dagar sparade till extra ledighet över sommar, jul, m.m. eller ha honom hemma längre. Vi får se vad som känns bäst när den dagen kommer.

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Håller med dig 🙂 <3 Vad bra att ni har kommit fram till en bra lösning för er. Och så underbart med en fem veckors sötnos!! GRATTIS till er <3 <3

 12. Julie

  Anbefaler virkelig vognen babyzen yoyo. Den er utrolig god å trille og superenkel å slå sammen, i tillegg til at den går som håndbagasje på fly. Vi fikk vår for kort tid siden og er veldig fornøyd 🙂

 13. Nathalie

  Hej!! Blev lite nyfiken på varför ni vill ha Jason hemma så länge?
  En bekant till mig har haft sina två döttrar hemma, 3år respektive 5år.
  Nu vet jag inte om det bara är dom, men de har noll koll på ”dela med sig” av saker, blivit väldigt bortskämda, är väldigt folkskygga, väääldigt rastlösa, har svårt att knyta relationer till andra barn, m.m. Kan du se att det kan bli såna konsekvenser för er också eller hur tänker ni där?
  Stor kram! <3

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Jag tror att det bästa för ett barn är att vara hemma med sina föräldrar länge. Jag ser ingen anledning till att någon annan (som inte älskar mitt barn) ska vara med mitt barn hela dagarna medan jag gör något annat om det inte behövs (rent ekonomiskt). Vi kommer att ha möjlighet att ha honom hemma och då är vi gärna det 🙂 det sociala och stimulansen han behöver kan ha få på andra vis och det kommer vi såklart se till att han får 🙂 Jag ser inga sådana problem. <3 tur att man kan välja själv för sitt egna barn, kram <3

   1. Vernesa.24 år tvåbarnsmamma/-39kg

    Det här med att dela med sig o så stämmer ju inte alls . Mina syskons barn som går på förskolan kanavsolut inte dela med sig utan ska skrika o slåss Medans min son liksom dukar fram till allihopa o frågar om någon vill dela hans lilla choklad bit med honom ( fast den är typ lika stor som en tumme) ..

 14. Lina

  Gabriel fyller 1 år nu 19 april och planen är att han ska börja dagis i augusti i år.. han kommer alltså vara 1 år och fyra månader. Han kommer gå 15h/v eftersom jag kommer vara hemma med det nya tillskottet som beräknas komma i juli.. Vi tror det är bäst för honom att få komma ut och träffa andra barn och lära sig interagera. I alla fall ett par timmar i veckan speciellt när en liten ny kärlek kommer till oss.

  Dagis är bra för oss eftersom det hade inte fungerat både jag och maken jobbar inom vården så det blir mycket obekväma tider… dagis är guld.

  Dock när lilla syskon i magen ska börja dagis och jag jobba så tänker jag bara gå på 75% och vara hemma 25% för att ha kvalitets tid med barnen 🙂

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Men så underbart att ni funnit en lösning som passar er. Alla är ju så olika och det viktigaste är att man gör det man självkänner är rätt ! 🙂 STOR kram <3 <3

 15. Lisa

  Jag var hemma med min dotter tills hon var 1 1/2 år, sen var jag tvungen att börja plugga igen (skulle göra klart sista året på gymnasiet) men jag hade gärna varit hemma längre tror jag om jag kunnat..
  Men är tacksam att jag kunde vara hemma så pass länge ändå.. 🙂

 16. emelie

  Tack för en fantastiskt härlig blogg Läser den varje dag men första gången jag kommenterar…Ni gör såååå rätt i att ha Jason hemma länge. Jag har varit hemma mamma i 7år,väntar nr 3 och räknar med att vara hemma ca 4år till…Våra barn har gått 15timmar/v fr att dom varit 4år. Så lycka till med er föräödraledighet och NJUT av småbarnsåren, dom går för fort!! Jobba hinner man göra sen Kram Emelie

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Men tack för så fina ord! Underbara du <3 TACK <3 Förstår dig!! Ska verkligen NJUTA av varje sekund. Känner samma som du, kramar <3

 17. saga

  Jag var på dagis från att jag var 1,5 år. Jag hade det bra, hittade bra vänner och blev lärarnas favorit. Jag var så tyst och snäll och satt alltid i deras knän. Sen bytte jag dagis vid 5 år, för att vi flyttade Hittade bra kompisar där också, även om det var lite jobbigare på en större, ny förskola. Sen började jag skolan och jag var såå beroende av mina vänner. Jag var så rädd att vara ensam, så jag försökte vara med dom hela tiden. Jag blev så konstig också, började skrika mycket och gråta mycket. Jag har alltid haft problem med kompisar, jag har idag panikångest och socialfobi, har varit mobbad och så. Har haft lätt i skolan och varit duktig, men just det sociala har jag aldrig förstått mig på. Har aldrig gått på fritidsaktiviteter heller. Jag kommer gå hemma med mina barn så länge det bara går och behöver jag jobba för pengarna så kommer jag jobba korta och få dagar. Hellre mindre pengar och mer tid med mina barn, lätt. Jag kommer lära dom att det absolut viktigaste i livet är att du trivs och älskar dig själv. Du behöver aldrig någon annan än dig själv, men familj och kompisar är ett plus i kanten. Att leka med en kompis är rolig,t men du ska aldrig känner att du alltid måste ha en kompis vid din sida.. Så kände jag, och så fort en kompis inte kunde/ville leka någon dag så fick jag panik. Så fort någon inte ville sova över hos mig trodde jag att dom hatade mig. Så fort jag inte fick vara med och leka blev jag jätteledsen. Jag kände att jag var tvungen att ha någon att vara med, det bara var så. Men älskar man sig själv och trivs med sig själv så kommer de bästa kompisarna att dras till en, och idag skulle jag aldrig jaga en kompis. Lägg inte tid på dom som inte lägger tid på dig. Dom som vill vara med dig kommer att vara med dig, ibland får du kontakta din kompis, ibland får din kompis kontakta dig. Du ska inte vara den som alltid ringer o frågar om det går o leka,
  Så ja, trots att jag gick på dagis från en låg ålder så fick jag en jäävla massa sociala problem. Dagis är inte lösningen på allt, alla barn är olika. Tycker du gör ett jättebra val Gabriella, kommer också göra det om jag får chansen. 🙂
  (Btw, jag rymde till och med från skolan som 6 åring eftersom jag saknade mamma så mycket. Försökte ta mig till hennes jobb men hamnade mitt i stan istället. Läskigaste mina föräldrar varit med om, och fattar inte hur det kan vara skolplikt när en 6 åring bara kan vandra iväg utan att någon märker det. Hur kan det vara lag på att släppa iväg sina barn till lärare som inte har någon koll öht. Jag kunde lika gärna blivit iväglockad av en pedofil, som du var gick jag iväg självmant. ÄR livrädd för att släppa mina barn till skolan, funderar ärligt talat på att flytta till ett land som tillåter hemskolning. Jag har alltid hatat skolan så att tvinga mina barn att gå dig varje dag kommer inte bli kul.)

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Vad fint av dig att dela med dig av så ärliga tankar till mig, tack för det <3 förstår verkligen dina tankar! <3 Jättetack för att du delade med dig och ja jag tror verkligen att det är rätt val för just OSS och vår familj och vår son. Sedan är ju alla olika såklart så tycker det är upp till var och en. Finns ju inga rätt och fel. KRAM till dig bästa du. <3 🙂

 18. Elin

  Vilken fantastiskt mysig familj ni verkar vara! Man blir alldeles varm av era bilder och era inlägg 🙂 <3

  Åh vad glad jag blir när du skriver att Jason ska få vara hemma med er, för ibland känner man sig nästan ensam över att vilja ha sina barn hemma länge.. Min äldsta son började på fsk när han var ca 1,5 år, när hans syster kom i somras så fortsatte jag ha honom på fsk, en av anledningarna var att han själv sa att han ville dit. Det blev dock bara ett fåtal gånger då det kändes så jobbigt att gå dit med 2 barn men hem med bara 1, i mitt huvud var det bara fel. Men idag menar de flesta att alla barn bör vara på fsk, att de utvecklas mycket mer/bättre där osv osv.. Men tror precis som dig, det är nog helt tvärtom! När min son fått vart hemma med oss ett tag så fick jag en helt annan unge, han var inte uppe i varv, han verkligen njöt av att bli sedd. För vem ser just honom på en förskola med minst 20 andra barn som också vill bli sedda?!

  Ångrar inte en sekund att jag valde att ha honom hemma, dock så kan jag bli galen på alla kommentarer av att han borde (ibland känns det som att de menar måste) gå på fsk.. Här hemma har jag en glad, trygg, framåt och otroligt social kille som blir 4år nu i april, en lillasyster som är överlycklig över att ha sin storebror runt sig hela dagarna, men framförallt en mamma som älskar att få spendera varje timme med sina underbara ungar <3

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Men fina du, tack!! <3 <3 Blir så himla glad för så fina ord! 🙂 Förstår verkligen ditt val! Jag hade gjort samma sak. Så sjukt att folk ens ifrågasätter det. DU är ju hans mamma!? Nej fy.. Tycker det är upp till var och en och man ska inte bli ifrågasatt hur man än väljer att göra. STOR kram och tack för att du delade med dig <3

 19. Jessica

  Enligt forskningen och utvecklingspsykologiska teorier är förskolan passande för barn runt fyra år. Förskolan är ju från början en plats där man kan ”förvara” sina barn om man MÅSTE arbeta. Vill ändå inte skuldbelägga någon, alla gör så gott de kan och om man inte vill vara hemma med sitt barn så mår barnet och mamman/pappan säkert bättre om barnet är på förskolan ibland. Jag har studerat utvecklingspsykologi och även jobbat på många fina dagis. Men jag har också sett små barn ge upp och sluta ropa efter mamma när hon aldrig kommer och de inte kan förstå var hon är och varför, och så vill jag aldrig se min egen dotter må eller känna. Dagispersonalen är oftast jättefina människor, men de älskar inte barnen och de som säger att små barn behöver pedagogik vet väldigt lite om små barns behov och utveckling och vad pedagogik är. Läs på eller säg som det är: ni vill jobba/ha egentid och ”alla andra” har sina barn på förskolan.
  Du är en jättefin mamma Gabriella och en riktig förebild och jag var också hemma med min mamma tills jag var 5 år och har helt sunda sociala förmågor och en underbar barndom att se tillbaka på 🙂

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Jaa, har också läst det 🙂 <3 känner samma sak som dig. Tycker såklart att det är upp till var och en men för oss känns det bara fel att han ska vara på förskola när vi KAN vara hemma länge. Det är ju trots allt vi som är hans föräldrar. TACK vännen och så kul att du har samma erfarenheter som mig av att vara hemma 🙂 har samma tankar som dig kring att jag var hemma länge med mamma. KRAM <3 <3och ha en underbar helg!

 20. Johanna

  Hej! Härligt att höra att ni vågar lita på er magkänsla och låta Jason vara hemma länge med er. Jag har själv fyra barn och de har alla varit hemma längre än normen. De har börjat förskola när de har varit mellan 3 och 4 år och det har gått alldeles utmärkt. De är trygga, sociala barn och jag har en väldigt nära relation till dem alla. Jag vet att man kan få höra mycket negativt och folk som oroar sig för att barnen inte ska utvecklas som de ska, men det är absolut ingen fara. Ett tips är att gå till öppna förskolan med barnen, där får de öva samspel med andra samtidigt som de har med sig sin trygga bas. Ha det bäst! Kramar från en fyrbarnsmamma och BVC läkare.

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Tack för att du delade med dig 🙂 låter ju jättebra och jag tror verkligen att vi gör rätt val för vår son! 🙂 Jättebra tips! Vi ska helt klart besöka öppna förskolan ofta och umgås mycket med andra barn om dagarna. Känns viktigt för mig att han får möta andra i sin egna ålder men som du skriver så vill jag gärna att hans trygghet (vi föräldrar) ska vara med i det hela 🙂 KRAM till dig! Och ha en fin helg 🙂

 21. Sara

  Jag undrar om du och F hade haft ”vanliga” jobb, typ 8-17, hade ni endå löst det så att ha Jason hemma i fyra år? För då är jag nyfiken på HUR i sånt fall.

  Jag skulle mer än gärna vara hemma länge med lilleman men kan inte se hur det ska gå ihop ekonomiskt. Vi kan inte leva på en lön. Och när föräldrardagarna är slut, så är dom ju det.

  En liten fundering bara. Någon annan här bland kommentarerna få gärna säga sitt också 🙂

  Stor kram

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Bloggandet är ju väldigt nytt för mig och jag har bara kunnat leva på min blogg sedan april 2015. Jag förväntar mig inte heller att jag ska kunna försörja mig på den utan ser det bara som en bonus! 🙂 Så oavsett om vi hade haft vanliga jobb eller inte så hade jag gjort allt i min makt för att få vara hemma med honom. Bott billigare, dragit ner på utgifterna osv. Vi har klarat oss på en lön förr utan problem trots att det varit snålt. Men vi hade prioriterat att vara hemma ändå och bara levt på det mest nödvändiga 🙂 KRAM fina du!

 22. Helen

  Hur kan du tycka det är bra att Jason är hemma tills han är 4år? Hur ska han utveckla sig och lära känna andra barn? Man utvecklas dubbelt så mycket på en förskola.
  (Menar inget negativt förstår utan bara undrar hur ni tänker)
  Förövrigt så är din blogg helt fantastisk bra älskar den!! Må bäst hela familjen joss !! <3

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Med all respekt så tror jag helt tvärtom än vad du gör. Jag tror att mitt barn behöver oss, sina föräldrar och att han kommer att få all stimulans och det sociala från oss. Vi kommer såklart att träffa andra barn och hitta på saker också om dagarna 🙂 Förskola för mig kommer bara att bli en sista utväg och jag har helst hand om mitt egna barn om dagarna om jag har möjlighet istället för att någon annan ska göra det. Jag menar inget negativt mot dig heller, vi har alla olika åsikter och det måste få vara okej. KRAM och tack för fina ord. Må bäst du med <3 <3

 23. Sara

  Fantastiskt att du ska ha honom hemma! Mina började vid tre års ålder. Kände mig sååå ensam om mitt val, men stod på mig. Ett val jag aldrig ångrat. Är så lycklig över att inte behövt lämna små gråtande ettåringar på förskola.

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Förstår dig fina du! <3 tycker man ska ta vara på möjligheten om man VILL och KAN. Jag var hemma med min mamma länge och kommer ihåg det som en underbar tid 🙂 <3 stor kram

 24. Matilda

  Hej! Har några vaser och ljusstakar från Kähler hemma men märker att dom blir ganska kladdiga om man rör i dom. Så hur brukar du rengöra dina?:) Älskar sin blogg förresten!!

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Haha ååh förstår 😉 <3 brukar tvätta med diskmedel och disk"svamp" och sedan torka med papper 🙂 KRAM och tack för fina ord 🙂

 25. Sanna

  Jag hoppas kunna börja skola in Teo vid 1,5 år så kan börja träffa kompisar och ta det sakta,kanske börja med 2 dagar i veckan sen öka på allt eftersom han tycker det är roligt!Tror de är bäst för barnen att börja lite allt eftersom:)!

 26. elin

  Jag tror också att barn i 2 årsåldern behöver förskolan och pedagogernas kunskap. Jag tror att barn som är hemma för länge blir blyga, tillbakadragna och får svårt att komma in i kompisgäng osv när dom sen börjar skolan i 6årsåldern. Har sett detta hos flera bekanta med barn som varit hemma tills dom är 3-4 år. Detta är givetvis MIN åsikt och jag har full respekt för att andra tycker annorlunda. Ha en fin kväll! Kram

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Och jag känner helt tvärtom. Tror att barn behöver sina föräldrar och att den stimulansen räcker långt. Men ja, jag är precis som du och har full respekt för andras åsikter. Tur man får välja själv för sina egna barn 🙂 kram

 27. Ellie

  Jag är ganska nyinflyttad till Göteborg från Övik och är lite nyfiken på var erat smultronställe ligger nånstans. Det skulle vara kul att veta om ett mysigt ställa att göra utflyckter till, om du vill berätta såklart 🙂

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Åh, kommer faktiskt inte ihåg vad det heter. Tror det ligger utanför Torslanda om jag inte minns fel, kram <3

 28. Jamilia

  Jason (min lillebror) som blir 2 år nu i April började dagis för lite mer än ett halvår sen. Men min mamma kände att han behövde det då vi inte känner så många med barn i samma ålder och hon har inga syskon till honom ÄN som är nära i ålder till honom. Dock är hon gravid nu så Jason kommer att få ett syskon i hans ålder ju. Det finns både nackdelar och fördelar med dagis. Dom lär sig SÅ mycket bra grejer på dagis och dom aktiveras på ett annorlunda sätt. Men jag tycker ni gör ett bra val att ha honom hemma så länge. Det är ju olika för alla hur det ser ut med barnumgänge, jobb osv. 🙂 <3
  Ha en underbar kväll fina ni.
  Puss och kram <3

 29. Cilia

  Jag är 32 år och har fyra barn och min äldsta, nu 10 år, hon var med min mormor när jag var i skolan och hon började på förskola när hon var ca 3 år. Det var väldigt mysigt. Mina två mittenvildingar är 5 och 6 år och började på förskolan runt 1,5-2 år och min lilla minsta började när hon var 13 månader. Kändes så tidigt men hon är på samma förskola som sina syskon och hon har blivit så framåt och trivs väldigt bra. Jag har alltid dåligt samvete över att jag jobbar heltid, att det blir långa dagar eller egentligen för vad som helst Men på kvällar och helgen är jag med mina barn hela tiden, myser och gosar så mycket jag kan . Finns inget mysigare! Tack för en mysig blogg och ni verkar vara en så mysig familj!

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Förstår dig <3 Men så bra att hon trivs bra och att hon har dom äldre där med! 🙂 <3TACK för så fina ord underbara du och stor kram <3

 30. Patricia

  Vi hade en Bee när de var relativt nya på marknaden och tyckte jättemycket om den! Så himla lätt att fälla ihop och pscka med. Nu verkar den tom ännu bättre

 31. Caroline

  Låter härligt att vara hemma länge, både för er och Jason! Försök dock att komma ut på ”större” sociala aktiviteter med många barn! Nu har jag inga egna barn (BF 7 maj!) utan kan bara prata utifrån mig själv. Min mamma var visserligen inte hemma länge men jag gick hos dagmamma där jag sista åren var enda äldre barnet. Min dagmamma var verkligen BÄST i världen <3 men när jag började skolan kom problemen… Panikattacker, vansinnesutbrott, slutade äta… En barnpsykolog sa att det hade att göra med att omställningen till att vara bland så många barn blev större än jag kunde hantera. Jag kunde inte åka rutschkana för om nån ställde sig bakom mig gick jag ur kön och ställde mig sist igen. Jag var sedan tillbakadragen och blyg bland folk (typ mer än 5 pers) och nya människor tills jag var 20 :/

  Det är såklart såååå olika med barn, men såg att nån mer här ovan nämnt nåt liknande. Ni vet exakt vad som är bäst för Jason (såklart!) och jag vill bara tipsa om att umgås i stora grupper ändå på andra sätt 🙂 !

  KRAM och stort tack för din helt underbara blogg (den är verkligen såååå mysig) !

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Åh förstår :/ vad jobbigt. Jag var hemma med min mamma tills jag var fem och har aldrig haft sådana problem 🙂 Så det är nog olika från barn till barn 🙂 KRAM på dig och tack för så fina ord vackra du! Och lycka till på förlossningen!! 🙂 NU ÄR DET NÄRA!!! <3 Ha en fin kväll <3

 32. Linnéa

  Som förskollärarstudent har jag verkligen insett vilken enormt viktig roll förskolan har för barnens sociala utveckling eftersom att man som förälder faktiskt inte kan erbjuda riktigt samma saker som förskolan. Dock håller jag helt med dig om att det är superbra att få vara hemma med föräldrarna länge eftersom att föräldrarna kan erbjuda sådant som förskolan inte kan, och vice versa. Då barnen börjar vara ca 3 år gamla kan det ju dock vara ett jättebra alternativ att göra en liten kombination av detta genom att låta barnen vara på förskolan ett par timmar i veckan bara (gör så mycket större skillnad än man kan tro) och sedan vara hemma med föräldrarna resten/största delen av veckan <3 Kram på er!

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Tack för din åsikt <3 jag är övertygad om att alla gör det bästa för sitt barn 🙂 alla är ju så olika! Och finns massor med aktiviteter man kan göra utanför hemmet för att ge sitt barn både det sociala och all annan stimulans 🙂 KRAM till dig och hoppas kvällen är fin 🙂 <3

 33. Fanny

  Åh vad härligt att läsa att ni ska ha hemma Jason så länge , är nästan tabu att säga till dagens föräldrar då många pekpinnar anser att barnen utvecklas fortare på förskola osv.

  Vi har en 20 månaders pojk och en 12 veckors flicka och vi ska ha våra hemma sålänge vi bara kan. Älska mammalivet.
  Våran pojk verkar inte lida eller vara efter i utveckling för det. Hahahahaha. Han är mer harmonisk och får njuta av livet som barn. Räcker att skolplikten träder in senare.

  Tack för fin blogg.

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Jaa, det ska bli underbart att få vara hemma med honom! 🙂 <3 Förstår dig! <3 Åååh så mys!! Håller med dig! 🙂 STOR kram <3 och tack för fina ord.

 34. Sandra

  Hej Gabriella,

  Stor förebild speciellt gällande familjelivet är din blogg. Vi väntar vårat första barn nu i augusti och ingen är lyckligare än oss =) En fråga som slog mig när jag tittade på eran vlog, hur resonerade ni gällande Jasons placering i bilen? Jag vet att många har barnen bak medans vissa fortfarande har dem fram (Som känns vanligast förr i alla fall) Man tänker ju på allt just nu hihi.
  Kram Sandra

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Men åååh grattis!! <3 ni har något magiskt som väntar <3 🙂 i vår bil kan man bara sätta barnstolen/babyskyddet där bak 🙂 så det är inget vi tagit ställning till utan gör bara så som man "ska" enligt bilen vi kör 🙂 STOR kram och stort lycka till med allt finis!! <3 🙂

 35. Hannele

  Bägge mina barn började förskolan när dom blev 1 år och har älskat det från första dagen men mina barn har aldrig gått där 24/7 som många andra barn tack vare min mans jobb då han jobbar 10 dagar och är ledig 7 dagar och sen är ju jag hemma också förtillfället så min äldsta är där kanske 3 dar i veckan beroende på om han vill dit eller inte.
  Min äldsta går i skolan varje dag vilket är också frivilligt men han vill dit varje dag så Får han det..

  Men visst när mina barn var små så var min yngsta en mammagris..de har han alltid varit, fick knappt gå på toa ifred. Men han har alltid älskat dagis men sure det har funnits jobbiga ggr att lämna han på förskolan när börjat grina efter mig och samma sak när han har varit hemma från förskolan när pappan har varit ledig från jobbet så har han grinat efter mig men tur nog så har det gått bra ändå med allt och idag älskar han att åka till förskolan och träffa sina vänner.

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Så härligt att dom gillar förskolan från första stund 🙂 låter ju underbart 🙂 KRAM finis och tack för att du delade med dig 🙂

 36. Ida

  Bugaboo Bee är absolut en vagn att rekommendera, smidig och väldigt bra. En annan resevagn dock är Babyzen Yoyo, supersmidig och praktisk. Och den går dessutom som handbagage när man fäller ihop den. Kan rekommendera bägge två.

 37. Jasmine

  Vad härligt att vara hemma så länge! Vem ska vara hemma efter mars -17 och tills Jason är fyra? Och vad vill Fjodor göra med sitt liv/karriär?

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Jag kommer förmodligen vara hemma men förmodligen han också i perioder beroende på hur livet ser ut just där och då 🙂 han ska jobba ett tag och i framtiden plugga teknisk datavetenskap (civilingenjör). Kram på dig!

 38. Rebecca

  Hej,
  Jag tycker att det är bra att man kan låta barnen vara hemma tills dom är äldre än 1,5 år-2 år. Men jag ser på min dotter som är över 2 år vad mycket hon ha lärt sig sen hon började på dagis. Hon går på ett litet charmigt dagis ute på landet där barnen är ute större delen av dagen och även sover ute i vagnar. Hon har utvecklats så mycket varje gång man hämtar henne upptäcker man att hon lärt sig något nytt. Känner att det varit svårt att stimulera henne med lärorika saker hemma innan hon började på dagis. även om vi är en aktiv familj som inte bara sitter hemma så blev det svårt att stimulera henne.
  Hoppas ni hittar vad som passar bäst för eran prins 🙂

  Kram

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Så härligt det låter!! 🙂 <3 Det viktigaste är att man finner den bästa lösningen för sitt egna barn<3 kramar finis!! <3

   1. Becca

    Helrätt som du väljer att göra.. Kunskap och skola i många år kommer,man kan göra mkt ihop med sina egna barn och även träffa andra barn ju:) Barngrupperna är stora med så du och din man kan ge dem så mkt mer när dom är så små! Becca-pedagog på Fsk (1-2,5år)

    1. Gabriella Joss
     gabriellajoss

     Jaa, det känns bäst så! 🙂 Jag tror att han har det bäst hemma med oss 🙂 <3 STOR kram vackra du! 🙂

 39. Izabella

  Ett tips till när ni ska utomlands och vill ”slippa” onödigt tung vikt på väskan är stt beställa färdiga paket från kit4kids.com. De har färdiga paket med mat, blöjor, solskyddskrämer osv. De levereras till hotellet och är prisvärt! 🙂

 40. Daniela

  Vet inte om ni vet om detta men för att slippa konka på blöjor, mat osv så kan man beställa och få levererat till hotellet / lägenheten osv.

  Kit4kids heter sidan

 41. Angelica - Mamma till Vidar

  Vår son älskar att vara på dagis (ja kommer alltid säga dagis för det för ”fröknarna” med 😉 ) och jag tycker dagis eller dagmamma ät bra just för att de får lära sig vara med andra barn och allt annat pedagogiskt utöver det man gör hemma.
  Det finns ju något företag i Sverige som skickar mat/välling/blöjor osv till ens hotell och jag tycker inte det är så dyrt och det är de bästa valet om man har råd med det anser jag. Då slipper man packa ner allt sånt sär i väskorna. 🙂

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Men så underbart det låter!! 🙂 <3 Jaa, vi hade tänkt beställa därifrån! Så smidigt ju 🙂 KRAM

 42. Denize - Fotograf - Mamma till EoE - Gravid

  Jag hade min son hemma/med mig när jag jobbade tills han var fyra år. Då hade jag möjligheten pga att jag är egenföretagare och styr mycket själv. Dock var det ändå viktigt med det sociala, så det blev en hel del play dates och aktiviteter varje dag. Passade jättebra för mig/oss.
  Första barnet fick börja på förskola lite tidigare, men det var för att jag var väldigt ung och verkligen ville gå klart skolan, vilket jag såklart är glad för idag 🙂

 43. emma (:

  Så härligt att ha möjligheten att gå hemma så länge. Jag hade gärna haft min son hemma längre än vad han var men det fungerade tyvärr inte för oss. Han började förskolan när han var ca 1 år och 4 månader, var en liten förskola med endast 5 förskolebarn, var dock kombinerat fritidshem också så det var äldre barn där morgon och eftermiddag men det var toppen. De var ute större delen av dagarna och gjorde det mesta för att individanpassa aktiviteterna. Tyvärr var vi tvungna att byta förskola till en med tre olika avdelningar där de har åldersindelade grupper vilket innebär att min son nu går på en småbarnsavdelning där de flesta barnen är ganska mycket yngre än honom. De som arbetar på förskolan är såklart jätteduktiga och gör så gott de kan för att göra tiden på förskolan så stimulerande och trygg som möjligt för barnen, men det är så mycket barn och jag lider med pedagogerna ibland.

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Jaa, det känns jättebra 🙂 Åh, förstår! Och förstår verkligen pedagogerna med. Kan kanske inte vara lätt alla gånger. Dom gör ett kanonbra jobb 🙂 KRAM

 44. Erika

  Förstår att ni vill vara hemma med Jason så länge som möjligt 🙂 jag går just nu förskollärarprogrammet och ur den synvinkeln skulle jag verkligen rekommendera förskola några timmar i veckan då barnen utvecklar så mycket mer än bara det sociala 🙂 kram

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Det bästa för vår son är att vara hemma med oss föräldrar. Det är min personliga åsikt och tanke 🙂 det sociala kan vi få ändå på andra vis 🙂 Alla är vi olika. Kram på dig finis!

   1. Sara

    Det bästa för små barn är att vara hemma med föräldrarna! Har läst sååå mkt forskning kring detta och det är bara trams detta att smp barn skulle ha något utbyte av förskola! Vilken fantastisk mamma du är till Jason som vågar följa din magkänsla för vad som är bäst för honom!

  2. Lena

   Vad intressant att du skriver så 🙂 Jag är också utbildad förskollärare och arbetat som det i 2 år. Jag tycker också att förskolan är en fantastisk verksamhet. Men precis det barnen lär sig där kan de lära sig hemma, om inte mer. Jag tycker det är många föräldrar som tappat tron på sig själv i att finnas där i sitt barns utveckling. Så jag tycker vi borde stötta Gabriella som gjort det valet istället 🙂

   1. Gabriella Joss
    gabriellajoss

    Tack finis! 🙂 För min del känns det som att han har det bäst hemma med oss föräldrar <3 kramar och tack för stödet 🙂 <3

 45. Elin

  Jag är hemma med min dotter och planerar att vara det till hösten 2017 eller våren 2018. Hon är född juni 2014. Jobba extra ibland. Jag har vikarierat inom barnomsorgen och jag gillade inte det jag såg. Alldeles för stora barngrupper, ingen som har koll på barnen osv…. Hon har det bättre hemma anser jag. De viktigaste personerna i ett barns liv är ju faktiskt föräldrarna. Vi går till öppna förskolan varje vecka för att hon ska få träffa andra barn, vi är ute och leker, läser böcker, pysslar… 🙂

  1. Elin

   Glömde ju säga att vi har ställt henne i kö till ett föräldrakooperativ förskola med små barngrupper som hennes farmor va med och starta upp

  2. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Låter ju toppen! 🙂 <3 Och så bra med en sådan lösning 🙂 Vi kommer köra på något liknande så att han ändå får träffa andra människor och barn, kramar <3

 46. Emelie

  Blir alltid så glad av din blogg.

  Vi får vårt första barn i juni och Ang förskola så planerar vi då här. Jag kommer att ha semester hela sommaren (till mitten av augusti. Är lärare så har lång semester som är inarbetad under läsåret). Pappan kommer ta sina tio dagar, semester plus f-ledigt så att vi är hemma ihop hela sommaren. Därefter kommer jag att vara hemma i ett år på heltid (till augusti -17). Pappan är sedan hemma på heltid från juli -17 till mars/april -18 och då tänkte vi skola in på förskolan. Tanken är sedan att pappan jobbar 50% fram till sommaren så att hon inte behöver gå mer än halvtid på förskolan. Sedan har vi semester ihop hela sommaren -17 och från hösten -17 är tanken att både jag och pappan arbetar deltid så att hon får kortare dagar på förskolan. Så ser vår plan ut just nu. 🙂

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Så glad jag blir <3 tack underbara du!! <3 Men vilken superbra lösning!! 🙂 <3 Väl genomtänkt av er 🙂 STOR kram

 47. Emmah

  Åh! Jag skulle gärna vilja gå hemma så länge som möjligt med min dotter när hon kommer till världen! Har bf 2 augusti. Dock så funkar det inte ekonomiskt men vi kommer ha henne hos dagmamma tills vi anser hon är mogen att börja i förskola och större grupper. Jag gick enbart hos dagmamma och tyckte det va super jobbigt att börja i skolan då det va många elever helt plötsligt. Men som vi pratat nu så kommer hon gå hos dagmamma till 3 årsåldern sen förskola, men mycket kan ändrad på vägen 🙂

  Super bra blogg förresten, älskar den <3

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Förstår dig <3 Men vilken bra lösning! Hört så mycket bra om dagmamma!! 🙂 <3 Och så spännande med en liten bebis i augusti!! STORT lycka till!! <3 kramar <3

 48. Michelle

  Kul att läsa! Tycker också att det är väldigt omständigt och bristfälligt att äta ute som vegan, men jag brukar tänka att den problematiken jag upplever inte är i närheten av djurens problem inom ägg och mjölk industrin! Kram!

 49. Cassandra

  Vi har tänkt att ha vår son hemma tills han är runt 15-16 månader. Känns lagom för just oss då vi inte är några superhemmatyper. Jag tycker även jag ser på mina kompisars barn hur roligt det tycker det är med förskola när de är runt 1,5-2 år. Så tror det blir bra för hans utveckling också. En kompis pojk var hemma tills han var 4 år men han är väldigt blyg vet inte om det har med det att göra. Dock gick de inte så där jätte mycket på sociala grejer heller. Alla gör som de vill och vad de tror är bäst men jag vill nog gärna ha pedagogikstödet när barnet är tillräckligt gammalt, älskar att ha kollegor och gå till jobbet också. Blir så rastlös för länge hemma 🙂 men är inte bullmammatypen heller 😉 tack för en bra blogg med många roliga ämnen! Kram

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Låter ju jättebra att ni funnit en sådan bra lösning för er 🙂 <3 Jaa, det är ju så olika det där hur man väljer att göra! STOR kram och tack snälla för dom fina orden 🙂 <3

 50. Madde

  Hej gabi <3 vill säga att jag tycker din blogg är så himla mysig och rolig att läsa. Reagerade bara på ditt svar att ni är vegetarianer och istället för och utesluta ett par dagar med ikke vegetariskt så väljer ni att skippa allt och vara det till fullo. Men jag har reagerat på att ni ofta köper godis med gelatin. Tycker du inte att gelatin är lika illa?

  Kram till dej!

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Hej finis! <3 ja, vi kanske inte kan kalla oss för vegetarianer om vi äter gelatin? Ingen aning faktiskt vad man är då, haha.. Men ja, vi äter gelatin och det kanske är lika illa.. Dock så är ju mejeri-industrin och ägg-industrin också hemsk och det äter vi ju också.. Svårt att säga det där. Tycker det viktigaste är att man gör det man kan som fungerar i ens vardag för att bidra till en bättre miljö för djuren och naturen. Vissa väljer att ta en vego-dag i veckan medan andra utesluter animalier helt. Vi ligger någonstans däremellan 🙂 Jag räknar oss som vegetarianer trots att vi äter lite gelatin ibland. KRAM <3

 51. Annica

  Jag och min blivande man skall gifta oss på Landvetter flygplats precis innan vi skall ta planet till Spanien i 2 veckor 🙂 känner att det är ett ögonblick mellan två personer och har aldrig varit för stora ”pampiga” bröllop. Lägger hellre pengar på en resa eller intim middag med dom närmsta i familjen. <3 kraaam fina du.

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Men så underbart 😀 😀 stort grattis! 🙂 Förstår dig verkligen!! Jag hade aldrig heller varit så mycket för det där pampiga. ALL lycka till er!! <3 massor med kramar och kärlek <3

 52. Jessies Vardag - träning, stil, mammaliv -

  Härligt att gå hemma länge hela familjen! Blir säkert toppen för Jason, och skulle han bli förskolesugen kan man ju alltid gå till en öppen förskola och leka under dagen 🙂 Jag ska skola in min snutt i augusti, då är han nästan 1,5. Jag är SÅ nervös! Längtar lite eftersom jag har en SÅ stark vilja här hemma som älskar att vara på öppna förskolan och leka med andra barn, så tror det kommer göra honom gott att få stimulans och umgänge. Men jag vet med mig att jag lär grina sönder när jag lämnat honom där första gången och oroa mig sönder och samman. Typ gömma mig i buskarna på gården och vägra åka hem, haha!

  25:årig morsa till Oliver, ett år. En gemytlig blogg om Göteborgslivet, inredning, en dos vardagspuls och saker nära hjärtat <3

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Jamen ellerhur 🙂 Tror också att det blir toppen! 🙂 <3 vad spännande det låter 🙂 hahaha låter lite som mig 😉 KRAM fina du <3

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss