Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Småsaker som gör mig glad just nu

Alltså denna sjukdom! Man glömmer alltid bort hur jobbigt det är att vara sjuk när man inte är det. F är så jäkla stark trots hög feber och grejar på här hemma inför flytten, går ut med hundar, busar med Jason, lagar mat.. Han är verkligen inte en som får ”mansförkylning”. Inte nu på senare år iallafall! Jag har tvingat honom att gå och sova och vila flera gånger trots att han menar på att han inte skulle kunna somna då han inte är trött. Men ja, fem minuter senare hör jag snarkningar från sovrummet, haha 😉 Tänkte dela med mig av en liten lista på saker som gör mig glad just nu. Sådana där små saker som kanske inte spelar så stor roll egentligen men som ändå känns kul! =)

– I nya lägenheten har vi 2,70 i takhöjd. Det är inte SÅ högt egentligen, i know! Men vi hade så högt i Göteborg och det var sååå fint! Här har vi lite lägre och det är inte alls lika snyggt tycker jag. Så det ska bli roligt att få ha lite högre i tak.

– Har skrivit detta förr men efter resan så kommer min vän Emelie upp till Umeå från Göteborg över en helg. Det ser jag fram emot massor. Ska skämma bort henne med pannkaksfrulle och visa henne vår lilla stad då hon inte varit här innan.

– I slutet av september så ska jag ner till Stockholm och träffa LOPPI för ett litet ”planeringsmöte”. Det ska bli jättekul! Är så ledsen över att jag missade både kickoffen på Yasuragi och höst-eventet som var denna helg. Hade varit underbart att få bli lite bortskämd och träffa både bloggkollegor och läsare. Men ja, vi har ju sjukstuga här hemma.. Nästa gång får jag hoppas att jag kan hänga på!

– Idag ska vår nuvarande lägenhet besiktas och det känns så skönt att få det bortgjort. Något jag reagerade på är att dom bara gör en besiktning på själva lägenheten men inte en städbesiktning. Så städningen är liksom upp till oss och kommer inte att kontrolleras. Tänk om nästa hyresgäst flyttar in och stökar ner och sedan klagar på dålig städning så att vi blir betalningsskyldiga? Kanske inte så trovärdigt men ändå.. Tycker det känns himla skumt att dom inte kollar upp städningen..

– Jag ser verkligen fram emot att få handla och fylla kyl och frys igen efter flytten. För mig så känns hemmet extra mycket som hemma när vi har fullt med god mat, fräsch frukt och grönsaker och sådant. Så den där första handlingen efter flytten är något som kan få mitt hjärta att klappa lite extra, hehe 😉 Överväger att handla heeelt själv i lugn och ro och sedan be F och Jason hämta upp mig när jag är klar. Så slipper dom och jag får en lyxig stund för mig själv! Älskar att gå runt bland hyllorna och hitta massor med spännande produkter och matvaror. Någon annan som är likadan? =)

– Klongvasen som jag har i svart kommer snart i silver (!!) och jag är såå glad över det. Jag tycker att guld och mässing är skitsnyggt men inte hemma hos oss så nu ääääntligen kommer det en vas i min smak och i min färg. Har redan förhandsbokat en.

– Vi pratar mycket resa här hemma just nu. Det får oss att tänka bort sjukan lite. Vi vill åka iväg i vinter och det lutar mot Kanarieöarna igen. Vi tänkte först Thailand eller Mexico men vill komma undan så billigt som möjligt då vi har lite annat vi vill prioritera pengar på. Till våren/tidigt nästa sommar vill vi åka till Grekland.

14194221_10210330849648948_540501260_n

Såhär har vi legat mest hela tiden =) Bebisgos är det bästa som finns i hela världen. Jason har för övrigt börjat prata allt mer och säger nu ”titta” och ”mamma”.

14182444_10210331031693499_973727052_n

Klockan i ljus marmor kommer mest troligt att få flytta in hos oss. Hittade den i höstens katalog från MIO.

14171901_10154521156883130_1857018533_n

Nu har vi strukturerat upp kaoset lite och fått ordning. Dörren fick vi lov att plocka bort ur ett rum för att få ut vissa större saker på ett smidigt vis. Den ska vi givetvis skruva tillbaka sen, haha.

Kommentarer

  1. Matilda

    Hej, Tack för en super blogg. Nu när ni flyttar kan du inte snälla göra mycket inlägg om inredning då? Har själv precis köpt min första lägenhet och behöver all inspiration jag kan få. Hade varit så himla snällt då jag har exakt samma stil om er.
    Kram

  2. Carolina

    Åhh, kan du inte göra en video när du storhandlar efter flytten? Skulle vara så kul att se, jag älskar också att handla!!

  3. amanda

    Härligt med resa! 🙂 Thailand är fantastiskt. Jag har varit dit en gång. Har alltid varit min dröm och året jag tog studenten åkte jag och min mamma till Khao Lak och Ao Nang. Trodde jag kommit till paradiset 😉 så annorlunda mot länderna kring medelhavet. Går ju att komma undan rätt så billigt om man bokar allt själv men känns tryggt att boka via resebyrå 🙂
    Hoppas ni blir friska snart! Tack för fin blogg <3 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Låter ju underbart! 🙂 håller med om att det känns tryggt att boka via resebyrå <3 kram och tack för fina ord <3

  4. Sara Leffler

    Hej! Tänkte på att du har ju alltid så fina naglar. Jag har haft akryl under nästan hela graviditet men bad dem ta bort dem nu när jag var på salongen senast. Bytte till gellack istället. Gjorde det endast för att jag går in i vecka 36 imorgon i graviditeten och alla runt omkring mig har sagt att man inte ska ha förlängning av olika anledningar och att om något skulle hända så kan de behöva se hur naglarna ser ut pga syre osv… Men kom på att du hade väl gelé/akryl naglar när du födde Jason? Sa dem något om det på sjukhuset? Var det krångligt att byta blöjor/bada/ta hand om honom med långa naglar? Vill veta om alla ”överdriver” (kanske är individuellt?) eller om man mycket väl kan ha långa fina naglar haha 😊 Kram!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Hej fina du! Åh, förstår <3 folk är ju såå tjatiga om det där, haha 😉 förstår inte varför! Jag har haft mina naglar precis som vanligt hela tiden. Jag har ju haft dom sedan jag var 15 och dom är en del av mig. Mina händer fungerar knappt utan naglarna och jag kan helt plötsligt inte smsa eller skriva på datorn utan. Så nej, dom får vara kvar. Inga problem alls med bebis och naglar! Är man van vid naglarna så blir det nog värre om man tar bort dom 🙂 kram kram! <3

  5. Johanna

    Hej:) Angående städningen fungerar det så att när den nya hyresgästen flyttat in kan den bara komma med synpunkter första dagen innan alla saker är inflyttade. Inflyttade saker = godkänd städning 🙂 varför jag vet är för att vi flyttade ut för ett tag sedan och jag tyckte också det var skumt. Hoppas ni får det bra i nya lägenheten. 🙂
    Mvh Johanna

  6. Ida

    Hej! Jag undrar vart du har förbeställt Klong vasen i silver och i vilken storlek du tog? Är sugen på en själv nämligen! 🙂 Fullkomligt älskar din blogg och inredning. Stor kram!

  7. Fanny

    Tycker det är rätt tråkigt att du gång på gång nedvärderar Umeå, Är själv uppväxt här och bott på många områden och tycker inte alls Umeå är jättelitet. Vår genomsnittålder är låg och vi är över 120 tusen invånare.
    Sen förstår jag att allt är relativt, jämför man storstäderna som sthlm, gbg eller Malmö så har vi en bit kvar men umeå är en väldigt levande stad.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tråkigt att du känner att jag gör det. Jag skriver bara utifrån mig själv och jag tycker att Umeå är en LITEN men absolut fin stad. Lite tråkig men absolut familjevänlig och med trevlig natur 🙂 alla är vi olika och har olika åsikter om saker. Men har inget emot Umeå och är ju själv född och uppvuxen här. 🙂 kram kram

  8. Ray

    Hej Gabbi!

    Jag är mamma till en snart 1 årig tjej och vi plussade för ett tag sen. Lillen kommer vara ungefär 18 månader när nästa bebis kommer, om ally går som det ska. Ät just nu väldigt dålig med illamående och extrem trötthet och mannen tar det mesta med lill tjejen och annat fix här hemma. Det är så många tankar och känslor just nu som snurror i huvudet.

    Kan inte du snälla skriva ett inlägg om barn i nära ålder, eller som det så fint heter pseudotvillingar? Skulle vilja höra för och nackdelar från andra som fått uppleva detta.

    Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Hej fina du 🙂 <3 Men sååå underbart, grattis till er!! <3 <3 Jo, jag kan lyfta detta på bloggen så kan alla som har varit med om samma sak få dela med sig av tankar osv 🙂 Skriver om detta imorgon så håll utkik då! KRAM

  9. Rebecka

    Åh vad mysigt att Jason kommit igång och börjat prata. Längtar tills mina tvillingar kommer så att jag också får bebisgosa <3 Kul med en peppig lista, sånt behövs nu i höstrusket! 🙂

  10. Elin ❤ 21 år och gravid med första barnet.

    Måste dock säga att Thailand inte alls behöver bli så dyrt! Det är otroligt billigt att vara där, så kommer man över bra flygbiljetter behöver det inte alls bli mycket dyrare än kanarieöarna. Så vill ni gärna dit tycker jag ni ska börja kika runt lite, vi var där för något år sedan och det är LJUVLIGT! Vi bokade separat flyg och boende, alltså inte paketpris och kom undan väldigt billigt trots högsäsong! Ett litet tips bara! Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men åh så härligt att höra 🙂 vi är dock lite osäkra på reslängden också då vi åker med Jason (såklart). Det är ju långa flygresor dit 🙂 men tusen tack för att du sa det. Såg så dyrt ut när jag kikade sist men får kolla igen 🙂 kram kram

  11. Sofia

    Det där med städningen är dumt för det har hänt precis som du skriver för många. Mitt tips är att fota hela lägenheten innan ni flyttar så har ni lite bevis att ni städat iallafall.

  12. Matilda

    Angående besiktningen, är det inte så att ni har en som kommer och besiktar den först bara för att se om ni satt upp massa hyllor eller målat om eller nåt och sen kommer de igen innan ni lämnar lägenheten på en slutbesiktning och då ska eventuella åtgärder vara fixade och det ska även va städat. Så har det varit för mig iaf de gånger jag har flyttat.
    Hoppas ni kryar på er. Massa kramar.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Nej, så är det inte hos oss! Det är ju så det SKA vara men här besiktar dom bara en gång och då kollar dom inte städningen alls utan ser enbart på lägenhetens skick, kram <3 och tack!<3

  13. Emma

    Var är Adrian nu när ni är sjuka då? varför har han inte varit hos sin mormor hela tiden om hon nu ändå haft han på dagarna? 🙂 kram

  14. Ulrika

    Hej! Du har alltid så mycket bra idéer, så jag tänkte fråga dig om råd. Vi har bestämt att ge min pappa en korg med lite olika saker i när han fyller 50 om ca två veckor. Men vi har tyvärr idétorka. Han har inte direkt någon hobby och är allmänt svårt att handla till. Än så länge har vi köpt en flaska whiskey och en liten flaska gin:)

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack snälla du! 🙂 Men ååh vad fint av er! 🙂 köp nötter, frukt, godis, lite finare choklad, någon bra film, någon bra tidning som han gillar (eller prenumeration på den tidningen), en fin pyjamas eller ett gäng sockar från ett finare märke, presentkort på bio för honom + en till eller presentkort på hans favoritrestaurang/café, lägg ner ett fint foto på er som är inramat och ett gulligt brev/vykort 🙂 det var lite idéer iallafall! Stor kram <3

  15. Amanda

    Bor ni i hyresrätt nu och har köpt ett hus?
    Bor ni i hyresrätt kan ni väl be hyresvärden kolla städningen
    Bor ni i bostadsrätt så är det försent sen när nästa har flyttat in antar jag iaf

  16. Jessies Vardag - träning, stil, mammaliv -

    Jag är likadan när det kommer till att handla. Ibland kan helgens höjdpunkt vara då Oliver är hos sin pappa, och jag kan åka iväg till Willys och bara strosa runt lääääänge. Ingen stress gällande uttråkat barn som försöker klättra ur vagnen och springa iväg, utan kan i lugn och ro botanisera bland hyllorna, planera maträtter och upptäcka nya saker. Lycka! *-*

  17. My

    Hej Gabriella! Ni funderar inte på att sälja iväg Jasons säng nu när ni ska flytta? 😉 Vi letar säng för fullt till kommande bebis och jag älskar den där, men den är tyvärr över vår prisklass som ny så hehe

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish