Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Internet kan vara så obehagligt

Ibland blir jag så himla ledsen. Internet är en fantastisk plats där man kan finna så himla mycket inspiration och nya vänner men också en HEMSK plats som bidrar till fruktansvärda saker. Ibland ramlar jag in på något flashback-forum eller kommentarsfält som är allt annat än trevligt och jag får allvarligt talat magknip över hur vissa människor tycker att det är okej att uttrycka sig och att dom faktiskt känner att man FÅR skriva det dom väljer att skriva. Hur kan man medvetet vilja skada och göra illa andra människor? Berätta för någon annan att dom inte duger och är tjocka, fula, äckliga, vidriga, horiga – att dom borde dö och det deras partner förtjänar någon mycket bättre!? Det finns så mycket skit som cirkulerar på nätet och jag förstår över huvud taget inte hur man kan ÖNSKA någon illa, skriva illa om någon eller vilja göra någon ledsen medvetet. Jag undrar hur dessa människor ser ut, vad dom har för familjesituation, om dom har några vänner, var dom bor och vad dom jobbar med. Var finns dessa människor som gör illa andra över internet? Vad är det som har gjort att dom vill göra så?

Jag tycker verkligen att man ska tänka sig för vad man skriver. Det kan skada så otroligt mycket mer än vad man tror. Jag tycker inte att någon form av nätmobbning är okej. Att skratta åt någon annans utseende eller vad någon annan gör eller tycker är också sjukt.. Varför kan inte alla bara lyfta varandra och OM man inte tycker om någon annan så kanske man kan välja att hålla det för sig själv. Nej usch.. Jag råkade som sagt komma in på en tråd på flashback och sitter nu med en stor klump i magen. Vile bara dela tankar och känslor med er. Något som också är obehagligt är att det ofta är samma alias som är ständigt tillbakakommande och som gång på gång skriver onda meningar och skrattar ut andra. Som att dessa har en besatthet av att vara elaka och trycka ner? Varför? Vad får man ut av det? Jag tror verkligen på att dom som går på andra är dom som inte mår så bra själva. Jag kan också tycka illa om andra men det skulle aldrig falla mig in att göra någon ledsen medvetet genom att berätta det för dom, skratta åt dom eller göra narr av dom. Jag skulle aldrig skriva glåpord eller taskiga saker till någon heller. Då låter jag dom bara vara och ha sitt egna liv på avstånd från mitt. Varför skada och göra illa? Jag kommer aldrig att förstå.

203405739_ee1581d0-cf3c-4b9c-8add-ef8b76527931

SKICKAR ETT STORT HJÄRTA TILL ER!! Idag tycker jag att vi kan sprida lite extra mycket nätkärlek omkring oss. Jag tycker att internet är SÅ bra och jag vill så gärna att det ska vara en plats där även våra barn kan hänga i framtiden och må bra <3

Kommentarer

  1. Evelina

    Vilket otroligt viktigt inlägg! Jag håller med om att internet kan vara så obehagligt ibland och det kan även verkligheten. Jag kan inte förstå hur människor som skriver, säger, och postar sånt som är elakt tänker. Hur kan man vilja såra andra med ord och skrift? hur kan man göra de utan att känna ånger eller tänka ett steg längre på den inverkan och påverkan det som sägs/skrivs har?? Näe ursch och fy! Och att ge sig på barn är ännu värre. Sådana människor kan jag absolut inte förstå mig på. Nej nej. Sprid kärlek omtanke acceptans och respekt istället. Tack för att du tog upp ett så viktigt ämne och att du har så fina tankar. Kram.

  2. maria

    Min mormor sa alltid till oss barn, att har ni inget snällt att säga så är det bättre att ni är tysta
    Ett bra råd tycker jag o lever efter det än idag
    Kram Maria i Skåne

  3. sofia

    Älskar din blogg för att du vågar stå för att elaka kommentarer och påhopp inte är okej här. Sedan är det naturligtvis jätteledsamt att människor ändå skriver sådant. Men jag tror att vi måste välja. Jag besöker inte flashback och skvallerbloggar för jag stöder inte sådant beteende. Sedan måste jag bli modigare att säga ifrån i verkligheten, när jag hör människor säga eller göra saker till mig eller andra som inte är okej. Jag är så blyg och rädd när det kommer till sådant, är det mot mig själv blir jag sårad och ledsen och tyst. Man kan faktiskt uttrycka alla sina åsikter, även kritik, på ett schysst sätt. Många verkar tro att det inte är möjligt, men det är det. Och sedan, som du skriver, finns det faktiskt inget behov av att uttrycka alla åsikter man har om allt jämt. Inte ens på internet.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men tack <3 blir jätteglad! Håller med dig. Jag läser flashbacktrådar och skvallerbloggar då och då. Någon/några få gånger i veckan.. Men absolut inte oftare än så för kan bli så himla ledsen ibland och få en klump i magen. Man får sortera ut det man vill läsa och inte.. Finns så mycket som man mår dåligt av på nätet. Kram

  4. Amanda

    Det är dessa elaka människor som gång på gång gör mig så himla rädd.
    Jag har en dotter med downs syndrom och jag vid några tillfällen fått höra att hon är ett mongo, att hon är skadad, och att hon ser ut som en hund (missförstå mig inte nu, jag älskar hundar men förstod ju att personen inte menade det på ett positivt sätt)
    Sen när folk öppet säger till en att hen aldrig i livet skulle behålla ett barn med DS.
    Blir så ledsen när folk ska prata illa om just barn.
    Då kan man ju inte mår bra 🙁

    Tycker att det är ett viktigt inlägg och jag hoppas att de som skprider hat till andra ser det så de får sig en tankeställare.
    Skickar massor av kärlek till dig och din fina familj! <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      NEJ MEN FY 🙁 blir så jäkla ledsen när jag läser det där.. Var är världen på väg!? 🙁 TA INTE ÅT DIG!!! Din dotter är vacker och unik! Perfekt är hon!! <3 Skickar en stor kram tillbaka till er <3 <3

    2. Linn

      Men fy, hur kan man va så himla elak? Jag förstår inte! Och jag själv tycker att dom med DS är så sjukt söta!! 😍😍 Så du har världens sötaste dotter, bara så du vet! Och sen bara för att nån råkar ha nån typ av ”skada” så ger ju inte det rätten till att bete sig som ett vidrigt svin, alla människor har känslor. Hur skulle den personen/personerna känna om dom fick samma beteende mot sig liksom? Nej, ta inte åt dig!! <3

    3. Sandra

      Jag fick ont i magen av din kommentar. Hur kan folk göra så? Din dotter är helt perfekt!! Det viktigaste är att man inte tappar hoppet utan tror på godheten och uppfostrar sina barn till goda medmänniskor. Stor kram på dig!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish