Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntDagens fråga

Att tjäna pengar på sin blogg

Jag får frågan om hur man tjänar pengar på sin blogg otroligt ofta så tänkte svara på frågan här i ett eget inlägg! =)

Ta betalt för all reklam! – Om du har börjat få in samarbetsförfrågningar så är det viktigt att ta betalt för inläggen. Att ta emot en vara mot reklam kan kännas roligt men att våga kräva betalt är A och O. Har man inte eget företag så kan man alltid fakturera via exempelvis coolcompany eller frilansfinans. Det är viktigt att veta sitt egna värde.

Adlinks/annonslänkar – Jag tycker att adlinks är jätteroligt. Man kan enkelt tipsa om produkter som man själv tycker om och tjäna pengar på detta. Man kan antingen tjäna pengar per klick eller få en viss % per försäljning som görs via att någon klickar på just dina länkar och handlar något. Idag finns det flera olika hemsidor som man kan registrera sig på och skapa kollage, göra länkar och tipsa om alla möjliga produkter. Glöm inte att märka ut tydligt att inlägget innehåller annonslänkar så att dina läsare vet om det.

Kolla runt bland olika portaler – Det viktigaste är såklart att man hittar en bloggportal som passar ens målgrupp och där man känner att man trivs bra! Olika bloggportaler har ju lite olika ersättning per klick så kolla runt och jämför lite. Har man en lite större blogg brukar det också finnas möjlighet till en viss % av intäkterna för annonser och liknande. Våga maila och fråga om ni kan komma fram till något avtal som fungerar för båda parter!

Registrera dig hos olika säljbolag – Idag finns det massor med säljbolag som har hemsidor där man kan registrera sig och ange antal läsare, följare på instagram osv. Man får klicka i intressen, målgrupp, vad man vill skriva om, hur mycket man vill få betalt och sedan kan man få förfrågningar om kampanjer och liknande. Jättesmart!

Hoppas att ni fick lite tips! =) Och tveka inte att fråga om ni undrar något. Jag kan svara på det mesta så länge det inte känns allt för privat. Kram!

16395507_10211891223057308_385524645_n

En bild som inte alls har med inlägget att göra =) Men såhär ser det ut på vårt vardagsrumsbord just nu. Har räddat dom rosorna som såg okej ut och ställt dom i vår fina vas från Klong.

Kommentarer

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Åh förstår <3 det är såklart upp till var och en! Jag resonerar så att vi bloggare måste livnära oss på något också. Och då blir det ju reklamen såklart. Kram

 1. Lina

  Hej fina du!

  Guuuud vilket bra inlägg, har längtat efter ett liknande inlägg på någon blogg så länge! Har en fundering kring just punkten att ta betalt… Har en blogg som inte är superstor, men har mina trogna läsare. Har haft ett antal “större” samarbeten men inte tagit betalt för något, utan “nöjt” mig med att få ha samarbetet med dem, eller få en produkt istället. Vet liksom inte riktigt hur mycket betalt man ska ta och hur man ska lägga fram det på bästa sätt?

  Supertacksam för svar! Kram

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Tack för att du delade med dig <3 börja med några tusenlappar och jobba dig uppåt. Stå på dig också! Och håll samma priser för alla. Skriv typ "vad kul att ni vill samarbeta med mig! Här nedan ser ni min prislista:" följt av vad det kostar att få ett inlägg hos dig i dina olika kanaler <3 stor kram och lycka till!

 2. Claudia

  Vilket bra inlägg, superbra tips! Vilka hemsidor kan man registrera sig på och skapa collage, göra länkar och tipsa om produkter? =)

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss