Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Mycket känslor och mycket tankar

God morgon fina ni!

Hoppas att allt är bra med er. Jag mår inte sådär superbra just nu och mitt mående går verkligen upp och ner hela tiden. Pendlar mellan lyckorus, oro, glädje, tårar, att inte kunna sova, att bli arg, att bli glad.. Känner mig nästan som ett psykfall på grund av allt jag känner just nu. Det är som att kroppen och huvudet inte klarar av att känna så mycket samtidigt och jag får nästan lite kortslutning i hjärnan, haha..

Som många av er såg på instagram igår så har vi fått ett plus på stickan. Vi har varit ganska säkra på vilken vecka vi är i men blir mer och mer tveksamma ju mer tiden går. Jag har ju inte haft regelbunden mens (eller mens över huvud taget) på över två år och fick sedan mens (eller en blödning?) den sjunde april. Var jag gravid redan innan det eller blev jag gravid efter det? Vi vet faktiskt inte men vi har våra aningar. Det är mycket frågor och tankar och vi har bokat in ett ultraljud för att ta reda på allt. Vill inleda hela inlägget med att skriva det bara för att inte få några frågor om vilken vecka jag är i. För jag vet faktiskt inte helt exakt. Med Jason visste vi exakt och det fick vi också konstaterat på ultraljudet som vi gjorde när vi väntade honom. Nu är vi dock inte alls säkra.. =) Ni får veta exakt sen när vi får veta helt enkelt.

Jag hade egentligen inga planer alls på att dela med mig av att jag var gravid förrän efter vecka 12. För det är ju så det ”ska vara”. Sen kände jag bara att jag lika gärna kan berätta det nu! Varför inte liksom? Jag är ju öppen med er om allt i livet så då kan jag lika gärna vara det om detta med. Jag vet att så himla många sitter i precis samma sits som jag och känner samma eller liknande tankar. Det är fint att kunna dela dom med någon som förstår till 100%.

Allt är lite trassligt i mitt huvud just nu som sagt.. Jag är så himla upp och ner i mitt humör, full av hormoner, stressad och framförallt orolig över att få missfall då vi verkligen önskat ett syskon mer än allt annat. Jag vill dela denna resa med er helt rakt och ärligt, oavsett om det går vägen eller inte. Det kom jag fram till igår efter att ha funderat på det i några dagar. Om jag får missfall så kommer jag att skriva om det öppet just för att jag tycker att det är något man bör prata om mycket mer. Det finns ingen skam i det och det är något som kan hända vem som helst. ”Gud vad pinsamt att berätta att vi har plussat och sedan få missfall” tänkte jag först – men varför egentligen? Varför skulle det vara det? Blir nästan arg på mig själv som har tänkt i dom banorna.

Jag vet att många går igenom och har gått igenom samma resa till och genom graviditet och kanske kan vi stärka och peppa varandra i alla tankar och känslor som har med graviditeten att göra? Det enda jag tänker på när jag har en stund över till att tänka är faktiskt missfall. Jag läser alldeles för mycket om det och det slutar med att jag sitter där i tårar för att jag är så rädd att det ska hända mig. Ni som har haft en lång väg till graviditet vet nog vilken extrem lycka man känner när man väl får sitt plus. Man vill bara att veckorna ska gå snabbt så att man får känna sig tryggare i sin graviditet. Det är lite så jag känner nu.. Som tur är så händer det så mycket i vårt liv just nu så jag har ständigt något att göra – vilket gör det lite lättare. Jag har också Jason att springa efter om dagarna vilket gör att tankarna hamnar på annat. Det är oftast på kvällen som alla jobbiga tankar kommer fram. Och samtidigt känner jag mig så himla lycklig och glad. Det är en konstig kombination. Det är nästan som att jag inte vill tillåta mig själv att vara glad IFALL det skulle hända något. Jag får vara glad om några veckor tycker min hjärna.. Typ.

Min vän sa till mig att ”du väntar ett barn, inte ett missfall” och det är så himla sant egentligen. Men man oroar sig ändå! Iallafall jag. Jag var precis likadan förra graviditeten. Kunde knappt sova och väntade bara på att det skulle komma blod varje gång jag gick på toa. Förväntade mig nästan att hjärtat inte skulle slå när vi gjorde ultraljud – oavsett vilken vecka vi var i. Det kändes bara för overkligt och för bra för att vara sant att just vi skulle få barn, att just vi skulle få bli föräldrar. Vi hoppades hela tiden på det bästa förra graviditeten utan att förvänta oss något och här sitter vi idag med en helt perfekt liten kille på ett och ett halvt år. Vi håller alla tummar och tår att även denna graviditet ska gå vägen. Hoppas att ni vill hålla tummarna med oss och för oss. Jag är iallafall otroligt lycklig trots allt detta virrvarr av känslor. Så lycklig som jag vågar vara just iallafall. Och nu har ni fått en rejäl inblick i mina tankar också. Ber om ursäkt för att mitt inlägg kanske blev väldigt negativt just på grund av den brutala ärligheten, hehe.

Stor kram till er alla och tack för att ni följer oss och vårt liv!! <3

Kommentarer

  1. Linn

    Vilket bra inlägg! Jag har följt din blogg sedan du fött Jason det var i ungefär då jag och min sambo försökte bli med barn. I början var jag så positiv, slutade äta p-piller och trodde att mensen skulle komma och det bara var att köra så skulle det gå snabbt. Hade kompisar som blev gravid på en gång, vi pratade om hur kul det skulle vara om alla tre blev gravid samtidigt. Nu sitter dom både med bebisar på 7-9 månader. För oss vart vägen lång, Mensen kom aldrig och jag hade smärta dagligen i magen, vi åkte ut och in på akuten och gyn men alla sa att det kommer igång. Efter 10 månader utan mens hittade dom äntligen orsaken, Jag hade PCOS. Vi kunde förmodligen inte bli gravid utan hjälp och var nu ofrivilligt barnlösa, I vårat landsting är åldersgränsen 23 för att få hjlälp och var då nyss fyllda 22, Det var alltså i höstas och vi skulle få vänta ännu ett år. Smärtan var så olidlig, ålder har väl ingen betydelse på hur mycket man vill ha barn? Såg bebisar och gravidmagar överallt och åkte på en depression. En resa jag trodde skulle bli kort vart väldigt lång. Men sedan tog jag kontakt med en privat gyn av en slump och det är det bästa jag gjort. Dom tog oss på allvar och vi fick hjälp med äl stimulerande och på första kuren fick vi vårat plus. Imorgon går vi in i v.7 och känner som dig, när man velat haft något så länge är rädslan för missfall olidlig. Du beskrev exakt som jag känner. Min sambo är jätte lugn medans jag knappt kan sova om nätterna. Ditt inlägg fick mig verkligen att förstå att det är okej att känna så. Tack för att du är ärlig, det behövs mer sånt. Ska bli kul att följa din graviditet. Håller tummarna för oss båda. Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men åh vad kul att du följt så länge 🙂 <3 Fina du!!! Du är verkligen inte alls ensam. Kändes bra att dela med sig ärligt då jag själv aldrig heller upplevt att någon skriver om oron till missfall osv.. Därför valde jag att skriva som jag skrev och vara ärlig rakt igenom trots att många kanske bara uppfattar mig som negativ istället.. Skickar en jättestor kram och jag hoppas verkligen att allt går vägen för er!!! Uppdatera mig om hur det går längs vägen!! Håller alla tummar jag kan! KRAM <3

  2. Emma

    Blev så glad när jag läste att ni plussat! 🙂 Och jag hoppas verkligen att det går vägen för er då jag vet hur ont i hjärtat det gör när det blir missfall, då jag har haft två täta. Första gången hann vi upp till 15 veckor innan kroppen fostod att fostret var dött, de visade sig på ul att det hade hänt redan i vecka 7. Och andra gången hann vi bara gå 6 veckor innan vi förstod att det gått käpprätt åt helsicke även den gången. Jag är glad att vi har en liten tjej på 2 år som gör att livet faktiskt går framåt! Men man blir lite förbryllad också då vi aldrig haft problem att bli gravida eller något annat sådant först nu 🙁 Håller med om att det pratas alldeles för lite om missfall, som om det är tabu att prata om, men varför egentligen? Påminner mig själv dagligen att kroppen stötter ifrån sig fostret för att det förmodligen blivit fel någonstans, och det är väl klart att man vill ha ett friskt barn! Håller alla tummar för dig, stor kram <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men åh tack!! <3 Men så himla hemskt 🙁 beklagar verkligen 🙁 så stark du är som tagit dig igenom det. Och ja, det är ju precis så det är. Kroppen är smart och vet när det är bra eller inte. KRAM och tack <3

  3. M

    Verkligen så stort grattis!! Vi fick en son 2016 som nu precis fyllt 1 år, när han var 8 månader blev jag gravid igen och är nu i vecka 22. Jag upplevde nog nästan mer oro andra gången just för att jag tänkte ”varför skulle det gå så bra igen? Alla får ju typ missfall nångång, Och jag har ju inte fått något innan då kanske det händer nu”. Men jag har lärt mig att verkligen bara försöka tänka positivt, att man aldrig är glad i onödan. Så snälla, försök att tänka att allt kommer gå bra och att ni kommer få en liten bebis till i årskiftet. Sluta googla osv, man blir bara helt knäpp utav det (vet att det är så så svårt!!!). Ställ dig in till 100% att detta kommer gå vägen. Om det händer något så ta det då, ni har varandra!
    Så GRATTIS till att ni SKA bli tvåbarnsföräldrar. För så är det, detta kommer gå vägen. Jag lovar❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men tusen tack!! Och alltså vilka fina och stärkande ord. Betyder enormt mycket för mig att läsa det där nu!! Tusen kramar till dig och verkligen jättetack <3 och grattis till er också, underbart att ha så nära mellan barnen <3

  4. Miirox

    STORT grattis till er fina! Blev så himla glad när jag såg bilden igår hehe! Jobbigt med så mkt oro, hoppad du kam tillåta dej sj o känna lycka över detta 100%!! Ska bli så kul o följa din resa, hoppas allt går bra håller verkligen tummarna! Har inte haft tid att kolla din blogg så mkt som innan (börjat jobba plus tre barn) men ska försöka bli bättre! Kram!!!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men tusen tack!! Blir sååå glad <3 <3 Och förstår verkligen att du inte har tid, livet går såå fort och man vill hinna med familj och jobb osv 🙂 Kul att du kikar in ibland! Stor kram <3

  5. Rebecca

    Stort grattis till er fina ni, förstår hur du känner men det kommer gå bra 💕 tycker det är så fint och modigt av dig att dela med dig av det här till oss! Jag och min sambo ska påbörja en ivf-behandling i juni efter 1,5 års försök och en långdragen utredning som varit väldigt tuff rent psykiskt. Det ska bli jättespännande och jag hoppas att jag får vara gravid samtidigt som dig! Håller tummarna för oss båda, kram!! ❤

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack snälla du!! <3 Blir så glad. Och åh.. Jag förstår verkligen det. Önskar er STORT lycka till!! <3 berätta gärna hur det går. Håller tummarna, kram <3

  6. Andrea

    Hej! Såååå kul att ni ska få en till liten knate!!!<3 Var försiktigt nu när ni packar och flyttar. Lyft inte för tungt! Fast man kanske känner att "äh, de fixar jag" så är det viktigt att kroppen får ta det lugnt. Jag är själv gravid, fick bli sjukskriven från jobb då det är för mycket tunga moment. Jag tänker också en del på det med missfall. I den veckan jag är nu i så är chansen för det mycket mindre, men tankarna försvinner inte. Men nu när jag slipper göra tunga saker så känns det mycket bättre!
    Jag vet att du säkert vet detta med tunga lyft osv, ville bara skriva som en liten påminnelse att du är rädd om dig själv och det lilla livet! Kramis, din blogg är bäst!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack snälla!! Och tack för påminnelsen!! Man behöver bli påmind om att ta hand om sig själv ibland och även att lyssna på kroppen!! STOR kram <3

  7. Jonna

    Åh vad roligt med en liten till! Jag är själv i v19 med första barnet, Ett ultraljud i nästa vecka, ska bli så spännande! Pendlar också i humör och mående. Skitläskigt ibland och helt fantastiskt samtidigt! All lycka till er!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men sååå spännande!! Hoppas allt går bra och grattis till graviditeten 🙂 berätta gärna hur det gick på ultraljudet sen, kram <3

  8. Karro

    Grattis!! Och så bra att du skriver det du skriver! Är själv i vecka 37 efter ett missfall och ett ma, denna lilla plutt blev till efter IVF så han är så sjukt efterlängtad!!
    Men som alla skriver, du väntar barn och inte missfall. Och skulle det mot all förmodan (vilket inte kommer ske!!) hända ngt så är det kroppens sätt att hantera något som ändå inte skulle klara sig utanför kroppen.
    Oron sitter dock i och rädslan blir ju inte mindre för att man försöker tänka logiskt. Det är alltid en sorg.
    Kram!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh förstår<3 så stark du är som tagit dig igenom det!! <3 Och ja, så är det ju! Du har helt rätt. Stor kram <3

  9. Sara

    Stort stort grattis fina Gabbi! Och detsamma till Fjodor förstås och Jason som ska bli storebror! Hoppas allt går fint för er, ska verkligen bli jättekul att följa graviditeten! Min son är ju bara en månad äldre än Jason och i slutet på juli är lillasyster beräknad. Sjukt med ett nytt liv i familjen! Förstår exakt hur du känner med missfallsrisken. Förnekade typ den här graviditeten fram till v23 typ. Inte på ett negativt sätt utan bara tänkte inte på det så noga. Sen blev man tjock, haha. Som sagt; stort grattis! Verkligen glad för er skull. Kram! <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      TUSEN TACK!! <3 Men sååå roligt, grattis till er!! <3 förstår dig.. Jag är likadan och lär förneka det denna gång också.. Stor kram och verkligen detsamma <3

  10. Stina

    Stort grattis fina ni! Blev så glad igår när jag såg din bild på instagram. Har följt dig sedan du blev gravid med Jason och jag önskar innerligt att jag får med min pojkvän på barn-spåret snart. Är 22 jag också 🙂

    All lycka i fortsättningen!! Ska bli så kul att följa er resa med huset och ny bebis <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men tusen tack fina du!! Blir så glad!! 🙂 <3 Och vad spännande, önskar er all lycka! Berätta gärna hur det går för er i hela bebisprocessen framöver! Hoppas du får med honom snart 😀 stor kram och tack <3

  11. Fyrbarnsmamma

    Grattis! Vad fantastiskt! Jag hoppas att alltför bra (det gör det säkert),

    Vad härligt för Jason med ett relativt jämnårigt syskon. Alla våra barn har ett syskon som är två år äldre/yngre ände själva (barnen är födda i två par). Perfekt tycker vi föräldrar!

  12. Sabina

    Men åh! Stort grattis lite er! Är så avis, Vill så gärna ha en till jag med nu men min sambo vill vänta :/ 😛 ska bli mysigt att få följa dig i din andra graviditet 🙂 hittade faktiskt in på din blogg när jag väntade min son som idag är snart 7 månader 🙂 gick då tillbaka och läste din graviditet och sen dess har jag kikat in varje dag här hos dig <3 all lycka till dig och din lilla fina familj! ❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh förstår <3 håller tummarna att han blir sugen snart igen 🙂 <3 och vad roligt, glad jag blir att du fastnat här!! KRAM och tack <3

  13. Amanda

    Grattis fina underbara du! Blir så lycklig för er och tycker absolut inte du ska oroa dig utan ta allt som det kommer, men förstår att det är svårt. Njut av det istället för som någon annan skrev blir du inte mindre ledsen om något händer bara för att du inte tillåtit dig att vara trygg och lycklig. Måste också berätta att jag redan för ett par veckor sedan drömde om att du gick ut med att du var gravid och att det var en flicka. Inte första gången jag drömmer om eller känner av graviditeter innan jag får veta dom, ska bli kul att få veta sen om det stämde! Stor kram och lycka till, till hela familjen!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      TACK fina du!! <3 <3 Nej, det har du rätt i.. man blir ju lika ledsen ändå oavsett om man varit glad eller ledsen fram tills att det hände.. Men vad häftigt! F är stensäker på att det är en flicka i magen så vi får se om ni har rätt 😉 KRAM <3 och tusen tack från oss alla!!

  14. S

    Förstår dina känslor och sitter i samma sits som dig, ungefär. Försökt få barn över två år, ett missfall förra sommaren och nu precis blivit gravid via IVF. Är jätteglad men också orolig för hur det ska gå, har dock en positiv inställning och försöker tänka bra tankar kring detta. Om inget annat så hjälper det mig i alla fall inte att tänka negativt och ”tänk om”. Även fast jag kämpat så länge, jag får inte mer eller mindre missfall för det. Men förstår din oro och som sagt besöker den även mig ibland. Håller tummarna åt båda ✊🏻❤

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh förstår verkligen <3 håller alla tummar för dig!! Stort grattis!! Allt kommer att gå bra. Håller tummarna för oss <3

  15. Paulina

    Först och främst, jättestort grattis! Vilken underbar lycka! Vill bara säga att dina ord berörde mig och jag känner verkligen med dig. Det är helt okej att känna känslor och du är absolut inte negativ på något sätt. Tvärtom, det är mänskligt och helt naturligt. Jag och min sambo har försökt få barn i över ett års tid, med ett utomkvedshavandeskap i bagaget är det kämpigt. Känner igen mig i dina tankar, även om jag aldrig varit gravid ”på riktigt”. Du är stark och allt kommer att gå bra, som din kloka vän sa väntar du barn och inte ett missfall. En stor kram till dig fina Gabriella! Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tusen tack!! <3 Blir så himla glad. JÄTTETACK för peppen och jag beklagar verkligen det du har gått igenom. Du är stark som har tagit dig vidare och snart är det er tur!! KRAM<3

  16. Karolina

    Åh jag fick rysningar när jag såg ditt inlägg på instagram!!!! Så himla kul för er! Har följt er resa sen ni väntade Jason och det känns så fint att få följa med under ännu en graviditet! Håller alla tummar och tår för att det ska gå bra! Stor kram!! ❤

  17. Sofie

    Jättestort grattis! Har känt på mig att det va så hihi. Kommer säkerligen gå hur bra som helst men förstår din oro.
    Ska bli så underbart att få följa även denna resa! 😍
    kram till bästa ni!

  18. H

    Stort grattis till er, så spännande! Jättekul att kunna följa dig i den här graviditeten också❤️ Älskar din blogg 😊Kram💕

  19. Sara

    Jag va likadan, har alltid velat ha barn rätt ung, blev gravid vid 23 års ålder, varje gång under graviditeten tidigt som sent så var jag så rädd att titta i trosorna och på pappret när jag gick på toaletten, gjord kub bara för att se om det faktiskt fanns något där inne och jag va säker på att den lilla skulle ha slutat växa eller att hjärtat aldrig skulle ha slått ens men då fick jag se en liten envis en som absolut inte ville mätas på skärmen. Sen va hela vägen till rul en plåga med illamående och kräkningar ( båda stanna hela graviditeten ) så va jag rädd att bebisen skulle ha dött i magen. Men idag har jag en underbar 14 månaders kille <3 förstår dina känslor fast med första barnet inte andra som för dig nu. Jag önskar er lycka till och hoppas att jason ska få bli storebror och ni ska få en liten bebis till <3 kram och hälsa till killarna dina 😀

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Förstår precis!!! <3 Åh, vad underbart att du har din skatt hos dig nu! 🙂 Stor kram och tusen tack för allt. Dom hälsar tillbaka <3

  20. Mäl

    Om ni hade tänkt å vänta, varför då alla hintar..?
    När jag var preggo valde vi att berätta de för nära och kära relativt tidigt. Jag mådde så himla dåligt i början, så berättade även på jobbet för kollegorna började undra!
    Ska iaf bli spännande att få följa er graviditet! 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      För att jag är så glad över plusset och ville bara berätta för hela världen direkt 😀 men samtidigt inte för att jag kände mig lite för sårbar. Förstår dig! Jag mådde också väldigt illa med Jason i magen 🙂 Stor kram och vad kul att du känner så!

  21. K

    Lycka till! Jag gissar på att du passerat de kritiska veckorna med tanke på magens storlek. Jag gissar på vecka 16. Håller tummarna att allt går vägen. Jag drabbades av ett missfall med tredje barnet i vecka 6. Men så bestämde vi oss för att ta en paus och vänta med en till bebis. Efter sommaren tänkte vi försöka igen. Känns läskigt men pirrigt samtidigt. Hoppas det går vägen.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack! Är nog mest gaser och sådant 😉 magen är stor på kvällarna och helt platt på morgonen.. Så är inte så långt gången 🙂 Förstår.. Hoppas att det går vägen för er, stor kram <3

  22. Hannele

    Ett stort grattis till er ❤

    Jag hoppas av hela mitt hjärta att allting går bra och är bra men jag förstår din/eran oro i det hela också. Ett tips, skippa läs massa saker på nätet för det blir bara stressigt och jobbigt (i know, jättesvårt det också) men försök! Man blir bara ännu mer skrämd och ledsen och hjärnan ger bara en hjärnspöken..Kram på er!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack snälla <3 Du har helt rätt… Man blir verkligen JÄTTErädd efter att ha googlat ett tag.. Stor kram fina <3

  23. Linda

    Hej! Gud vad roligt. Jag väntar själv barn nu i Oktober och vad roligt att kunna få följa din resa i detta. Kanske får jag tips och idéer även om du är på barn två oxh jag på det första. Ska bli himla roligt att få vara med i er resa! Kram

  24. Sofie

    Jag har haft mina aningar om detta, och jag är så glad för er skull. Du är min favoritbloggare Gabriella, det känns som att du är min vän trots att vi aldrig träffats just för att du alltid är så ärlig {låter kanske klyschigt men det är sant}, och det är något jag beundrar hos dig och som är rätt sällsynt på bloggar – ärlighet. Du är så ödmjuk, vacker, rolig och ärlig. Jag ska hålla tummarna och tänka på er, det kommer säkert att gå fint, det här. Jag förstår att det känns läskigt och oroligt just nu och det är ju inte alls konstigt att du känner så. Jag kan tänka mig att jag själv hade varit ett nervvrak {har inga barn än, det får vänta lite hehe} om jag var i din sits. Jag känner igen mig mycket i dig och saker du skriver. Ditt dåliga tålamod, häftiga humör, att överanalysera och tänka ”tänk om” lite för ofta. Hur egoistiskt det än låter så hoppas jag att du aldrig slutar blogga. Förstår om du inte vill visa barnen på bild offentligt men det behöver man inte {kolla bara på tex Blondinbella} och det är ju just DIG man vill följa och läsa om. Gud, vad långt jag skrev! Men jag är iallafall SÅ glad för er skull och tycker att det var riktigt modigt och starkt av dig att skriva om detta i bloggen. Heja dig! Kram<3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men alltså gud vilken kommentar!! Blir helt tårögd!! Du förstår inte hur mycket dom där orden betyder för mig. Fina, fina du <3 <3 <3 Skickar tusen kramar till dig och tack för att du gjorde min kväll.

  25. Angelinalovelina

    Är så glad för er skull! Har följt dig enda sedan du var gravid med Jason och ska bli lika intressant denna gången oavsett hur det blir❤ Tänkte att ni antagligen plussat på grund av att du skrev att ni var så himla lyckliga💕💗 så himla härligt att ni äntligen fick ett plus. Hoppas det går vägen! Tänkte bara skriva här att jag och min vänner precis startat en blogg och vi undrar vad ditt bästa tips är för att få bloggen att växa? Många kramar från mig och om du vill så får du gärna kika in på bloggen någon gång❤💕 Kramar på er hela familjen och njut av livet.

  26. A

    alltså wow! Så ärligt, fint och klokt. Håller verkligen tummarna för att allt går vägen för er. Stor kram

  27. Josefine

    Det kommer gå så bra, förstår dock din oro! Jag har haft 2 missfall och en lyckad graviditet. Men du får tänka att det är MER vanligt att allt går bra än att nånting händer – och då var det inte bra. Stor kram ❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh förstår <3 <3 beklagar 🙁 Vad stark du är som gått igenom det. Tusen tack för peppen, du har ju helt rätt i det, kram

  28. Emma H

    Hej!
    Jag är så glad för er skull!
    Det du behöver nu är förtroendet till dig själv och det lilla livet i dig. Om du tror att ni kan bli ett bra team, så kommer det bli så! Tänk så mycket positivt och kärleksfullt som det bara går! Jag kan förstå att det är en jobbig situation för både dig och F! Men ni har fått Jason till att bli en så underbar pojke, ni har gått ihop över berg och ni har hållit ihop så länge! Ni två tillsammans kommer fixa detta galant och jag hoppas såå att allt ska gå bra för er <3 Kände att jag behövde skriva detta till dig/er!
    Ha det så bra och stoor styrkekram till dig!<3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Så himla fint skrivet.. <3 <3 Du berörde verkligen mig med din kommentar. Verkligen fina ord som värmer SÅ mycket. Tusen tack för all pepp!! Blir hur glad som helst. KRAM <3 och återigen tack.

  29. Isabell

    Först och främst, STORT grattis till er lilla familj!! Jag hoppas självklart att allt går vägen för er <3 Jag tycker att du/ni är så stark som vågar säga som det är, att ni är beredda på och rädda för vad som kan hända. Och oavsett hur detta går för er tycker jag att din inställning är fantastisk, att vad som än händer så kan du dela med dig av det för att det inte ska vara tabubelagt, jag tror att många saknar öppna diskussioner om just detta. Jag önskar dig en fantastisk graviditet! Kram<3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men åh tack!! <3 Ja, jag tror också att det är viktigt att prata mer om just missfall.. Tycker att det är så himla nedtystat på något vis.. Och det känns fint att kunna dela mina tankar (glada som sorgsna) med andra som kanske känner samma sak. KRAM och tusen tack <3

  30. Johanna

    Min bästa vän sa en sak till mig en gång som hennes pappa sagt till henne; OM nu något skulle hända så kommer du bli ledsen oavsett. Inte mer eller mindre ledsen för att du var glad på vägen dit. Går det fel så gör det det oavsett om du oroade dig eller inte. Våga vara glad och längta! Så har du iallafall varit glad på vägen. Blir du ledsen så blir du. Men gläds på vägen. Stort grattis och lycka till, HÄRLIGA nyheter! Ta hand om er.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      SÅ sant!!! Verkligen ord att ta till sig och komma ihåg <3 tack för att du påminde mig om att det faktiskt är så. Stor kram och jättetack <3

  31. Sofi

    Åh vad jag förstår dig! Försök tänka att även om graviditeten inte skulle hålla så finns ju det där lilla pyret av kärlek och det är helt klart glädje lilla bebisen vill föra med sig! ❤ Nu håller vi alla fingrar och tår för att det kommer gå bra!!! Puss!

  32. Marissa

    Åh jag visste det och skrev igår. Kan du inte ta ett CB med veckoondikator? Står det 3+ så är du mer än 5 veckor gången. Grattis till graviditeten. Gud vad kul 🙂 jag är själv höggravid just nu. Gick in i v.35 idag och har fått tid för igångsättning om exakt 1 månad.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Har gjort det men litar inte på den helt 🙂 tusen tack! Och stort grattis, så himla spännande för er <3

  33. Christer Eklund

    Ett stort GRATTIS! hoppas att ni får en lika underbar graviditet som när du väntade Jason. Du behöver inte be om ursäkt bara för att inlägget kan låta si eller så. Jag hoppas att allt kommer att gå bra och att det inte sker några ”missöden”. Din vän har rätt när det gäller ”Du väntar ett barn, inte ett missfall.” Helt rätt och helt klockrent sagt. Idag är det lika skamligt att prata om missfall som det var för x antal år sedan om att prata om HIV eller andra åkommor. Det ska vara lika naturligt att prata om vilket ämne som helst och när som helst anser jag. Idag är vår värld laddad med både fördomar och andra saker, att vi går och nästan hyschar och tisslar och tasslar kring olika saker om att man inte ska prata om det och inte om detta osv. Men jag tycker det är bra att vara öppen om det mesta. Jag försöker vara det i min egen blogg också. Men ibland är det inte lätt, för det kan missuppfattas, så som om man är dum i huvudet om bara att man har en åsikt om nått. Se bara på Blondinbella eller Carolina Gynning som haft åsikter och det sprider sig som en löpeld genom nätet och att personen är si eller så bara för att man har en åsikt. Eller Jenny Alversjö som också fick en massa hot bara för sitt utseende. Så nä du behöver inte be om ursäkt bara för att man skriver saker. Där emot tycker jag att man bör be om ursäkt vid exempel att man sårar eller skriver faktafel osv. Det kan jag förstå att folk retar sig på. Än mer om det sårar någon.
    Vill ge dig en stor komplimang om att du är snygg nu. Men du är ännu snyggare när du är gravid. Lycka till än en gång med denna graviditet!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tusen tack!! Jamen visst är det så 🙂 Du har så rätt!! Och tusen tack för så snälla ord, blir superglad. Kram

  34. Theos Mamma

    Hej, jag har följt din resa med Jason sen han låg i magen. Jag var själv gravid då också och var väldigt ensam utan vänner. Jag kände nästan att jag hade jag hade en kompis när jag läste dina inlägg. Och även idag känner jag en enorm inspiration från dig och din blogg. Är även nu gravid själv igen. Och är så himla glad för er skull! Jag önskar er all lycka! Kul att göra denna resa till barn nr 2 tillsammans.
    Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men ååh så himla glad och rörd jag blir av att du känner så!! <3 <3 Jag ser ju er fina läsare som vänner också. Vi kommer varandra så nära 🙂 STORT Grattis och vad kul att få följa varandra genom detta igen. KRAM<3

  35. Tess

    Jag tror att du sätter ord på det många i samma sits känner. Jag var också helt sprudlande lycklig men enda gången jag kände mig lugn var på ultraljudet och de få sekunderna hos barnmorskan då man fick lyssna på hjärtljuden.. direkt efteråt kom oron tillbaka för att något skulle gå fel. Inget gick fel och jag har nu en underbar 1,5 åring. Börjar känna lite syskonlängtan men tänker herregud kommer jag våga ge mig in i den där spiralen av oro och ångest igen… då går det väl fel den här gången istället :/ Dumma tankar men naturliga tror jag. Man ruvar ju ändå på det käraste man kommer få <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det var precis samma för mig.. Heeela tiden! Och man blir typ inte mindre orolig nu när man har dom på utsidan.. Du har helt rätt.. <3 det vore ju nästan konstigt om man inte var orolig, det är ju det finaste man har. KRAM

  36. Tess

    Grattis till gravidteten. Hoppas verkligen att allt går bra. Det var nån som sa att det är bättre att glädjas från början istället för oro. Det mår du bättre av också fysiskt. Och även om nått skulle hända så kan man inte glädjas i onödan. Typ så. Men jag förstår verkligen oron. Jag väntar också mitt andra barn just och är i v25. I v 12 fick jag en ordentlig blödning, visste att mindre blödningar är fullt normalt men det här var mer tyckte jag. Jag blev jätteledsen och det tog en bra stund innan jag kunde tänka klart. Vi ringde runt ock lyckades boka ett ultraljud två dagar senare på en privatklinik (akutgyn sa blank nej, hade noll hänsyn till mina tårar och då menar jag inte för att de inte tog emot mig utan att barnmorskan var direkt otrevlig i telefon vilket var väldigt onödigt) hur som helst, fick gå runt i ett vakum i 2 dagar. Jag kände mig fortfarande illamående men vågade inte lita på symtomen. När vi sen fick se hjärtat ticka på skärmen så kom istället glädjetårarna. Där och då blev jag gravid på riktigt även i huvudet. Nu är vi som sagt i v25 och senast i går fick jag höra hjärtat slå. Men oron finnas där alltid.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men åååååååååh!! Fick en klump i magen när jag började läsa din kommentar och när jag hade läst klart blev jag helt lycklig för er. Stort grattis!! <3 <3 förstår dock att oron finns kvar, det gjorde den för mig med hela graviditeten med J. KRAM

  37. Isabell

    Vi fick ett så kallat missed abortion (missfall men fostret stannar kvar i kroppen trots att det är dött. Fick göra en skrapning på op några veckor efter) innan vi fick vår son. Det var fruktansvärt jobbigt, men vi hade redan berättar för nära & kära (dock inte på insta/fb & så) och det var SÅ skönt att kunna prata, ventilera & bara få vara ledsen liksom. Utan att folk ska undra en massa, nu visste folk: vi var gravida men bebisen har dött.ä -> vi är ledsna för det.
    Dock var det svinjobbigt när vi blev gravida ett halvår senare igen, fram tills RUL (trots tidigt vul) var jag övertygad om att bebisen var död 🙁 Men det var han inte! & idag blir han 9 månader, vår totala kaos & vilding 😂😍

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Nej men så fruktansvärt.. Så starkt att ta sig igenom något sådant.. <3 Förstår at det var skönt att kunna prata ut om det. Underbart att ni har en skatt hos er idag, stor kram <3

  38. Caroline

    Åh vad jag känner igen mig i precis det du skriver! Jag kände exakt så i början av min graviditet. Eller, jg kände nog så väldigt länge ! Och det är helt okej, man får känna precis som man gör oavsett vad det är 💕 Jag har fattat att ni har plussat igen, och väntade bara på att ni skulle gå ut med det 😉 STORT GRATTTIS!! Även om jag inte känner er är jag sååååå lycklig för er skull!!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jaa, jag är precis likadan.. Var exakt så med Jason i magen med <3 Tusen tack verkligen 🙂 betyder så himla mycket för mig!! Kram

  39. Beatrice

    All lycka till er! Tyckte det var många som var på dig och frågade, själv hade jag inte alls förstått innan jag såg att flera frågade om du var gravid! Oavsett är det så kul att följa dig, vi är i samma ålder och älskar att din blogg är just personlig! Inte många som hade vågat skriva så öppet som dig! Kram

  40. Linn

    Jag tycker inte man ska vara rädd att berätta,kul! Nu får du mer stöd ifall det skulle hända nånting! Med det tror jag inte!! Va glad och lycklig för Jason ska få ett syskon!! Å massa mer bebisshopping woohoo

  41. Ellen

    Vad roligt att du vill skriva om det! Gläds verkligen med er och tycker det är jättekul att få följa er graviditet!<3

  42. Fia

    Gratulerar till graviditeten. Hoppas att den blir bra!!
    Vi har äntligen också plussat, vi håller tummarna för er! 😊 kram

  43. Bea

    Detta har man ju faktiskt förstått på grund av små ledtrådar i många av dina senare inlägg. 😉
    Även fast det är svårt så försök att njuta. 💕
    Jag fick missfall i vecka 13 och hade jag inte fått det, kanske jag hade haft ett barn som inte kunnat gå, kanske inte kunnat prata, handikappat helt enkelt. Superbra att du pratar om det för även om det är jätte tråkigt och jobbigt så är det faktiskt kroppens sätt att stöta bort något som inte utvecklats på rätt sätt. Kroppen är fantastisk och långt i från alla får ju missfall. Idag har vi en pigg, glad och frisk tjej på 2 år och 8 månader. Tre månader efter vårat missfall började hon att gro i min mage. ❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Förstår det 😉 Ja, du har helt rätt.. Kroppen är fantastisk och den märker när något inte är friskt eller rätt. Det blir lättare om man tänker så. Stor kram och stort grattis till er skatt <3

  44. Petra

    Jag och min sambo plussade 6/1-16 och jag var lika rädd som dig att få missfall och jag kunna inte slappna av och jag sov väldigt dåligt på nätterna. Sen gick veckorna och illamåendet kom och vart inskriven hos barnmorskan,sen kom vecka 12 och det var som en lättnad och jag kunna slappna av och vi gick ut med att vi väntade barn och många blev glada för våran skull fast många tyckte vi var för unga för vi är född 94 och 95. Men sedan kom vecka 14 och jag börjar få sammandragningar och börjar blöda och jag får panik och min sambo ringer ringer barnmorskan säger att dom inte kan ta emot mig för ens om 3 dagar 😯 sen ringer han gynmottagning och får en tid kl 13 och jag kan inte vänta i 5 timmar med 2 minuter mellan varje värk och stor blöder. Så vi åkte in direkt ändå, och där fanns inget hjärta som slog och barnet hade dött i vecka 12. Och jag bad om ett tidigt ultraljud för hade en känsla att det var något fel och barnmorskan sa att jag gick vänta till vecka 20. Sen efter detta hamna jag en deprimerad period och grät hela tiden,sen 8 månader senare blev vi gravid igen men slutade missfall igen fats vecka 7 denna gång. Sen sa en person till mig att det måste vara något fel på dig för du inte kan behålla ditt barn medans han hade nyss blivit pappa. Efter det har jag slutat att försöka skaffa barn och jag har kollat upp mig och dom hittade inget fel heller . Tycker att många ska börja vara mer öppen för missfall. Önskar er all lycka ❤❤

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men åh 🙁 Lider verkligen med dig och beklagar din sorg <3 <3 <3 så stark du är som gått igenom det. Stort tack <3 kram

  45. Thoria

    Åh, grattis! <3
    Jag hade blödningar från v 6 med båda mina barn.. De varade i 3,5 vecka med storasyster och 2,5 vecka med lillebror. Med lillebror fick vi bekräftat från 1177 att det var ett missfall vilket det sen visade sig att det inte var. Försök att inte oroa dig, utan njut! Det önskar jag att jag hade kunnat när vi var tvungna att vänta till v 13 eller 14 för att veta om det var ett missfall eller inte.. Å jag håller med dig, varför vänta med att berätta? Missfall är viktigt att kunna prata om. Men jag är säker på att det kommer gå bra och det ska bli spännande att följa er graviditet! 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tusen tack för stödet!! <3 <3 ska försöka njuta! Ja, det har du helt rätt i. Det är ett viktigt ämne och det händer väldigt många. Vi måste våga prata om viktiga och känsliga saker!! Skickar en stor kram och tusen tack för peppen. Betyder massor 🙂

  46. Ida V

    Känner igen mig mycket i oron. Det här Youtube-klippet hjälpte mig när jag var gravid och orolig, hon beskriver så fint att ”just nu i denna stund är du gravid, just nu bär du på ditt barn och du har rätt att glädjas över det”
    https://m.youtube.com/watch?v=I2XGKVgoLvs

    Stort grattis till plusset på stickan! Vilken rolig nyhet! ❤

  47. Marre

    Stort grattis ❤ vår dotter blir 10 veckor nu på söndag så har nyligen gått igenom graviditet och all oro, lycka, och allt man känner i en enda stor känslostorm. Kan fortfarande ibland inte fatta att bebisen bredvid mig är vår dotter. Vår dotter som jag burit på i 9 månader. Nä stor kram och lycka till. Ser fram mot att följa vägen mot ert andra barn. Kommer ni ta reda på könet?

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh förstår dig precis.. Det är så stort!! <3 <3 grattis till er skatt!! Ja, det kommer vi göra 😀 kommer inte kunna hålla mig, kram

  48. Ida

    Jag var likadan, först vid rutin ul vecka 19 så tog jag till mig graviditeten! Förstår att du är orolig men vänta inte för länge med lyckan bara, det för tänk om det går bra 😉

  49. Nea

    Om ni vill känna er lite säkrare på vilken vecka ni är i redan nu så skulle jag ta ett clearblue digital test 🙂 där ska de stå hur långt gången man är 🙂 stort grattis till er!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jaa, vi har tagit sådana men tror inte riktigt på det 🙂 <3 det har visat fel för oss förut, kram kram <3 och tack!!

  50. Em

    Åh vad roligt för er! Har haft mina aningar – jag är också fast för tranbärsjuice 😂 Vi har en kille som är 1 år och 3 månader och vi hade egentligen tänkt vänta lite till nästa barn men tydligen hade vi fel! Vi väntar också vårt andra mirakel och är beräknade till slutet av december 😊 Håller alla mina tummar för dig/er – det är verkligen en gåva ❤️ Ska bli kul att få följa med på eran resa när vi är i samma fas 😍

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Haha men så roligt 😉 <<3 Men ååååh grattis!! Så så underbart!! Håller tummarna för er med. Och så roligt att få följa varandra lite i detta <3 kram

  51. emelie

    Tack för ditt ärliga inlägg!! Jag är en Tacksam 3barns mor idag som har haft två missfall på vägen! Förstår verkligen både din enorma glädje över plusset men också oron över att få blödningar och missfall. Ville bara skicka dig en hälsning och säga att jag tänker på dig/er och ber att du ska få känna enbart glädje och att oron ska få försvinna!! Må gott! Stor Kram Emelie

  52. Malin

    Vecka 12 är ju den magiska veckan. Jag berättade i vecka 12, för då ska dt ju vara säkert. Fick sedan missfall i v 14. Det var inte alls roligt att träffa arbetskamrater eller vänner och släkt. Inte för att jag skämdes utan den extrema sorg jag faktiskt kände. Men jag och min fina sambo tog oss igenom det och bestämde oss att försöka på nytt. Idag har jag min lilla kille på nio månader och jag tror att det var ödet. Det är så självklart att det var han som skulle vara med oss. Tänk inte så mycket, ta en dag i tageet och gör det bästa av den dagen. Och grattis till graviditeten, ska bli så kul att följa dig ännu en graviditet!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Förstår verkligen det 🙁 <3 så himla starka ni är som tog er igenom det och du har ju så rätt i det!! Kram och tack!!<3

  53. Maja

    Blir tårögd av detta inlägg. Vi har försökt sedan september 2014 (då slutade jag med p-piller). Efter ett år där inget hände började vi i behandling. 3 x Pergotime, 3 x insemination som heller inte gav ett plus. Hela 2016 var ett skitår för oss då vår högsta önskan inte gick i uppfyllelse, inte heller med medicinsk hjälp. Vi påbörjade vårt första IVF försök i mars i år, som också blev ett negativt resultat. Men nu medan vi väntade på att påbörja det andra IVF försöket blev vi gravida naturligt!!!! För två veckor sedan tog jag ett test och vi är fortfarande i chock (har tagit ännu ett test, blodprov + varit på VUL där vi fick se vår älsklings blinkande hjärta). Jag är dock SÅ rädd för missfall (speciellt eftersom jag mår så bra, haha 🙁 – känner inget illamående alls) nu när det äntligen har lyckats för oss. Håller tummarna får oss båda och alla andra där ute i vår situation <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men åååååh grattis!!! <3 <3 Så så så så så underbart!! Håller alla tummar jag har för att allt ska gå bra för er! Och att du inte mår illa betyder ingenting, lovar!! Kram

  54. Katja

    Hej. Jag vet precis vad du går igenom och hur man inte kan tillåta sig att glädjas fullt ut pga den ständiga oron ifall det inte går bra. Jag har idag fyra barn och direkt efter fjärde barnet var jag så inställd att jag ville han ytterligare ett barn och gärna tätt inpå. Efter knappt 1 1/2 år trodde jag att jag var gravid vid två tillfällen, men icke. Varje månad var en sorg men tillslut när minste blivit 3 år blev jag gravid. Oj vilka starka känslor det har varit under hela graviditeten och nu är det endast sex dagar kvar till BF. Så spänd är jag och hoppas allt går vägen och att jag snart har en liten bebis här hos mig!! Jag blev så glad när jag läste att ni väntar en liten och håller tummarna för er!!!! Lycka till

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men grattis!!!! Så spännande!! Önskar dig stort lycka till när det är dags <3 <3 Berätta hur det gick sen med förlossning osv, kram<3

  55. Cissi

    Du gjorde väl test för någon månad sedan, innan du fick mensen. När du hade ont i brösten. Hade du varit gravid då så hade det väl visat pluss 😊

    Att du är gravid har vi kunnat listat ut för längesen. Du har ”hintat” om det. Och sen är det så vanligt att man blir känslosam och börjar kolla gamla gravid/bebisbilder m.m. Jag har fungerat likadant under alla mina graviditeter 😂 Och då vänner gjort likadant har man fattat direkt fast att dom ej hintat på något vis 😉

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja kanske.. Det var ändå ett tag sedan jag gjorde det nu.. 🙂 Ja, det är ju så 😉 Haha, kram!! <3

  56. Johanna

    Ditt inlägg blev inte negativt. Däremot väldigt ärligt och vi är nog jättemånga som delar dessa tankar. Jag tycker att det känns rätt ”självklart” att vara orolig och osäker i början av graviditeten, det är väl lite vårt försvar…. Men sen kommer det vända 🙂 och det är ju många gånger större chans att graviditeten går vägen än att det blir missfall 👍 Hoppas du mår bättre snart och att veckorna går snabbt 😌 kram och Grattis!!! Tänk att Jason ska bli storebror 💗

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tusen tack <3 Ja det är ju så.. Tror nog alla går igenom någon form av oro. Det har du helt rätt i! Men det är svårt att tänka så när man är mitt i det och läser på för mycket på nätet.. Stor kram och tack underbara du!! <3 blir så tacksam för peppen!! <3

  57. Amanda

    Glad för er skull, så roligt att ni plussat! <3 Jag säger som din vän, ni väntar ett barn, inte ett missfall, försök att inte oroa dig så mycket <3 men det är så klart lätt för mig och säga som inte varit i din situation..
    Många kramar och lycka till! <3 🙂

  58. Milla

    SÅ fantastiskt!! All lycka till er ♡

    Och jag känner igen mig.. i precis vartenda ord du skriver. Vi är gravida och kliver in i v 22 imorgon och oron är konstant.. Vid förra graviditeten var jag inte orolig på dethär sättet. Jag vet inte om det var för att allt var så nytt och spännande och man levde i sin lilla bubbla.. Nu har man gjort det en gång och är så medveten om alla risker så oron är som sagt, konstant..
    Jag hoppas att det lägger sig och att man kan börja njuta nu istället..

    Jag hoppas också att ditt mående blir stabilt och att du också bara får känna glädje och lycka. Det är ni värda!
    Stor kram ♡

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Förstår dig verkligen. Min oro släppte i vecka 20 med Jason men nu lär den hålla i sig längre om det går vägen just för att man vet vad man har att förlora nu när man redan har ett barn <3 stor kram och tusen tack! Grattis till er graviditet! <3<3

  59. Olivia

    Jag hittade dig på instagram i början av din graviditet med Jason och jag är så taggad på att följa dig igenom ennu en graviditet! Jag hoppas att allt kommer gå bra med barnet och med dig och att jag själv också får plussa i framtiden,. Kram <3

  60. Lova

    UNDERBARA Gabriella ♡♡♡ jag är så glad för er skull. Håller alla tummar och tår att de går vägen. Försök njuta, trots alla spöktankar. Du är fantastisk! Och stark! Jason har en supermamma. Tack för att du delar med dig av din vardag till oss läsare. Vi finns alltid där för dig! Kram

  61. Ida

    Åh grattis! Kommer bli så så spännande att följa den gradvitetien! //En 13 årig tjej som beundrar dig sjukt mycket!<33

  62. Emelie

    Stort grattis!! Vill bara säga att tänk inte hela tiden att något ska hända man måste få njuta också. Men som du säger det pratas alldeles för lite om missfall. Jag har själv aldrig haft det men jag blödde tidigt i båda mina graviditer vilket jag då fick veta är vanligt något som man heller inte prata om. Jag brukar tänka att missfall tidigt är ju faktiskt för att det är något fel på fostret och det skulle inte klara sig och då är det ju bra att kroppen kan ta hand om det själv. Men som sagt jag förstår din oro men du har ju något alldeles underbart framför dig!! Stor kram och grattis! Jag har två flickor stora fyller 2 år nästa vecka och lilla är 7,5 månad och det är sååå underbart ❤

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det är galet hur lite det pratas om egentligen med tanke på hur vanligt och hur känsligt det är.. <3 Och det har du ju så rätt i!! Stor kram och stort grattis till dina skatter <3

  63. Emma

    Det är så fint och ärligt att du vågar och vill dela med dig av alla dina tankar om graviditeten och rädslan om missfall osv. Jag hoppas verkligen att graviditeten går hela vägen, för när man får läsa om eran längtan efter ett till barn så blir man så glad när ni äntligen plussat!! Jag håller mina tummar och hoppas verkligen det går hela vägen, ni är menade just nu för att få ett till barn! Kram

  64. L

    Som jag känner igen mig i allt du skriver. Också kämpat för syskon. Fick kämpa i drygt 1 år. Idag är jag i 8+4 och imorgon ska vi på ett tidigt ultraljud för att lugna oron. Är på jobbet men kan inte koncentrera mig tänker bara på det ultraljudet vill ha det överstökat o få bekräftat att allt ser bra ut. Förstår exakt hur du känner.
    Stor kram!

      1. L

        Några timmar efter jag skrivit denna kommentar braka allt ihop. Det kom blod i trosan blödde över totalt på mindre än en timme. Ringde min sambo vi fick åka till gym akuten. Dom undersökte mig tog ultraljud där var en liten med slående hjärta i livmodern men såg ut som där legat en till bredvid som försvunnit ut nu i samband med blödningen. Så troligen fick jag igår missfall av ett foster men har ett kvar som ser friskt ut. Ska på återkontroll om två veckor o se så den fortsätter o må bra. Tydligen är det rätt vanligt att detta sker vid tvilliggravidtet. Är en konstig känsla idag sorg över det som försvunnit men glädje över det som verkligen finns. Och en oro utan dess like att nåt ska hända med det som är kvar också. 😐 Men får ta en dag i taget o ta det lugnt. Så undersökningen idag avboka vi eftersom vi akut fick se den lilla igår.
        Hoppas inte du blir skrämd av min berättelse. 😘 hoppas allt går bra nu för både dig o mig o alla andra som väntar små mirakel. 💗

        1. Gabriella Joss
          gabriellajoss

          Men åh 🙁 <3 har en vän som varit med om samma sak.. Förstår verkligen att du känner dig kluven.. Hoppas att resten av graviditeten går vägen och jag är både glad och ledsen för din skull. Glad över det du har kvar och ledsen över det du förlorade 🙁 STOR styrkekram till dig!! Du är stark <3

  65. Nina

    Stort grattis! Det ska bli kul att få följa er även på denna resa 🙂
    Vi skulle också vilja ha ett syskon. Men vår son är bara 10 månader än så det får vänta lite till 🙂 Kram!

  66. Natalia

    Du anar inte hur klokt och modigt du låter! Jag är så glad över att du kan ta upp ämnen som känns främmande för oss flesta. Jag har följt dig sen du var gravid med Jason och att få följa dig hela vägen tills idag gör mig så glad, inspirerad och mera säker i mitt egna liv. Jag håller alla tummar och tår för alla er i din lilla familj. Tack för att du delar med dig av dina tankar på din blogg, det gör mina dagar bättre. 😉

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      TUSEN tack!! Känns så viktigt att göra det när det är saker jag själv tänker på men inte hör någon prata om.. <3 Blir så himla glad fina du! Stort tack och kram

  67. Bella

    Jättegrattis till er! Hopps verkligen att det går som ni vill. Hoppas ni vet att om ni för missfall (Gud förbjude) så är det inte ert fel och detta kan hända vem som helst.

    Hoppas Jason får ett syskon mu och lycka till! Kramar:)

  68. En Mormor som gärna läser

    Hur kan man följa dig på instagram Har kunnat det förut men inte nu. Vad har hänt kan du fixa så jag kan följa dig. Tack

  69. Tina Haglund

    Vad fint av dig att dela med dig. Jag förstår dina tankar precis. Usch man vill bara att tiden ska gå. Jag hade tyvärr ett missfall innan jag fick min dotter och FY vad jag oroade mig vid nästa graviditet. Men det gick ju alldeles utmärkt för ut kom en liten alldeles perfekt prinsessa som är det värdefullaste vi har i våra liv. Vid den första graviditeten så hade jag berättat för alla och det var jobbigt att sedan berätta att det lilla fröt inte hade fäst. Alla hade varit så glada för vår skull. Men det jag kom fram till är att sorg också tillhör livet och varför ska man bära det själv. Vid nästa graviditet vågade ingen ens säga grattis. Det var som att alla höll andan.. och det var väldigt jobbigt att det liv jag bar på ignorerade långt in i graviditeten av alla av rädsla. Jag kände mig väldigt ensam. Jag tycker man ska glädjas åt livet. Då har man åtminstone varit glad för man kan ändå inte skydda sig mot besviken om det inte går vägen och ledsen blir man ju oavsett. För mig hjälper det att tänka att kroppen är så smart och hjälper mig. Skulle det lilla fröet vara skadat så stöter kroppen ut det tills ett starkt litet frö får fäste. Du vet att din kropp kan bli gravid så jag tror på ett till litet mirakel för er nu. STORT STORT GRATTIS! Och kärlek till din familj ❤

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Förstår dig verkligen… <3 det måste ha varit hemskt, så stark du är som gått igenom det!! <3 Du har SÅ RÄTT! Jättetack för så bra pepp!! Kramar <3 Kärlek tillbaka <3

  70. Louise

    Men åh GRATTIS! <3 Du anar inte hur glad jag är för er skull, att ni äntligen har plussat! Ska bli såå spännande att få hänga med på denna resa! Kram <3

  71. Anna Köhler

    Du är stark Gabriella vi stöttar dig allihopa trots att vi inte känner dig vi som följer er varenda dag
    Går min son kom i v 29 Och är 3 månader nu vi ska till Göteborg den 23 maj för en hjärtoperation för grabben så oro har vi nog alla för allt i världen

    Ni är bäst

  72. Lina

    Grattis till din graviditet!
    Jag har en fråga. Kommer du vara med i GVFV igen nu i denna graviditet? Vet att du var de när du var gravid med Jason.
    kramis!

  73. Bella

    Har följt dig sedan du blev gravid med Jason och har läst varje post sedan dess, men jag har aldrig kommenterat något. Men nu när du berättade att ni plussat, blev jag bara så lyckig för er skull! Du verkar sååå snäll och jordnära och dina tankar är så ärliga. Din blogg är den enda jag följer aktivt och det känns nästan som om man skulle känna dig personligen. Lycka till med nr 2!! <3

  74. Ica

    Åh stort grattis till bebis! 😍 Jag hade de på känn men tyckte att de är bättre att vänta med att du själv berättade de istället för att fråga! Åh Jason kommer bli världens bästa storebror! Jag vet att allt kommer gå så bra för er! Jag förstår precis att du känner så som du gör.. va där själv innan och när jag blev gravid med sonen som är jämngammal med Jason. Lycka till med allt och att få följa en del av eran resa om allt på bloggen är jättekul.. kram ❤

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men vad roligt <3 Ååååh, det tror jag med.Han är så snäll och ödmjuk vår lilla kille.. 🙂 Hoppas det går vägen bara. Och vad roligt att du har en kille som är jämngammal! Det händer ju såå mycket nu!! 🙂 STOR kram och stort tack för all pepp och fina ord<3

  75. Emelie

    Exakt så kände jag också. Och att missfall är ju så vanligt så varför skulle det då inte hända mig? Vår dotter är snart två och jag kände i början att det kan ju inte gå lika bra en gång till. Men nu är vi i vecka 26 och so far so good! Vi gick ut med graviditeten i v 11 och tycker du gör helt rätt som delar med dig av tankar! Kram

  76. -Jenny-

    Jag har som många andra nog förstått att ni fått ett plus – GRATTIS. Förstår både glädjen och oron. Hoppas att du får må bättre denna graviditeten och inte drabbas av det extrema illamåendet.

    (Även om du hintat flera gånger skulle jag aaaaaldrig fråga som sååå många gjort. Det är privat tills ni outar det.)

    Men. Grattis igen!

  77. Sofia

    Grattis till graviditeten! Så roligt och spännande då ni verkligen velat bli gravida igen ❤️Jag fick MA för några veckor sedan och oj så tufft. Hade aldrig kunnat föreställa mig att det skulle vara så här jobbigt än fast det var tidigt i graviditeten… Både psykiskt och fysiskt. Det enda vi vill nu är att bli gravida igen! Fast jag blöder fortfarande så än är det inte att tänka på. Vill inte skrämma dig med denna kommentar utan vill bara dela med mig och vara öppen om vår upplevelse. Håller tummar och tår för att allt ska gå vägen för er ❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack!! <3 Herregud 🙁 Förstår det.. Så stark du är som gått och går igenom det!! Skickar massor med styrkekramar och håller tummarna att ni plussar snart igen <3

  78. Erica

    Då sitter vi i samma båt, plussa för 3 dagar sen med syskon och vågar knappt gå på toa ifall man ser blod . Känner knappt några symtom heller mer än molvärk och lite ömma bröst och det oroar mig!
    Vi får hoppas att det går vägen för oss! Lycka till! 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Förstår dig! Känner lite samma sak.. Hoppas att allt går vägen för er!! Berätta gärna hur det går <3 kramar

  79. Nathalie

    Stort grattis till er <3 Du är en sådan förebild Gabriella! att vänta till v.12 är en så extremt konstig "regel". Det är väl helt upp till den som bär på barnet tycker jag <3 Vill man berätta i v.4 eller v. 18 ska inte ha nån betydelse alls, viktiga är att den gravida är bekväm med det <3

  80. Emelie

    Åh vad glad jag blir! Men också såå avundsjuk. Jag har en sån barnlängtan. Tänker på det flera gånger om dagen varje dag. Jag och min sambo har varit tillsammans i 1,5 år. Vi är så trygga med varandra och har det hur bra som helst. Känner mig väldigt lik er i relationen. Han har dock en 3 årig son. Men min sambo vill inte ha bark just nu då han vill att det ska vara ”bara vi” ett tag osv. Förstår honom samtidigt som det är så fruktansvärt jobbigt när jag har en sån längtan. Vi har inte varit skyddade på 9 månader pga att jag inte klarar av hormoner. Har testat allt. Varje månad blir jag ledsen för den där mensen kommer. Ser gravida överallt. Längtar så mycket. Han säger att han också längtar jättemycket tills dagen kommer när vi skaffar barn Men när är den då?

    Hur diskuterade ni detta? sa Fjodor ”jag är redo att skaffa barn?” ? Känns som det aldrig kommer ske här hemma 🙁 jag är väldigt öppen med min sambo och pratar mycket om detta.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh jag förstår verkligen!! <3 <3 Såg ditt mail också men tänker att jag svarar dig här nu när jag ändå sitter och svarar på kommentarer. Jag tycker att du ska försöka prata med din kille om det och få ett lite mer exakt svar på när han vill ha barn. Då kanske det känns lite enklare för dig att leva med att det inte är just nu! Då får du ett lite mer exakt datum/år att sträva efter och längta till 🙂 <3 förstår dig verkligen. Har varit precis där du är och det är så tufft att se andra bli gravida och vara avundsjuk men samtidigt glad för deras skull.. Det är en konstig känsla det där. Ja, han sa att han vill ha barn 🙂 men vi visste ganska direkt vad vi ville och när så det föll sig rätt naturligt. Skickar massor med styrkekramar till dig och snart är det er tur med!!<3

  81. Petra

    Jag och min man väntade längtade försökte i över fem år. Tillslut kom sonen med hjälp av IVF. Vi var rädda för missfall, glädje över att äntligen vara gravid var starkare än rädsla. När vi pratade kom vi fram till det som hjälpte att skäppa på rädsla, Just nu väntar vi barn om vi inte efter så många år får vara glada och lycklig när ska vi då kunna glädjas? Vi levde efter det ”mottot” eller vad man ska kalla det när jag var gravid. lycka till!

  82. Tischa

    Grattis finaste ! Det kommer gå bra. Förstår din oro, jag kunde inte alls njuta av min graviditet pga ständig oro, det var också en väldigt omtumlande tid i mitt liv då min mamma gick hastigt bort så man har ju varit eller är ett känslomässigt vrak.
    Min son är nu 3 månader och mår bra.
    Kram 💞

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men åh tack!! Förstår dig verkligen 🙁 beklagar din sorg.. Vet hur det är att förlora en förälder. Stor kram och grattis till din skatt <3

  83. Matilda

    Stort grattis till er! ❤️
    Ser inget negativt alls i ditt inlägg. Bara ärlighet om de känslor som nog de allra flesta känner i början av en graviditet och många känner genom hela.
    Under första 12 veckorna av min graviditet hade jag blödningar rätt ofta. Och det var så hemskt att veta att det inte fanns någonting att göra åt det. Att barnmorskorna även sa att det var helt normalt spelade ingen roll. Jag har ju hört om graviditeter men aldrig hade någon berättat om blödningar, vilket jag förstår nu i efterhand att det faktiskt är väldigt vanligt. Jag kunde inte gå till skolan för på föreläsningarna satt jag bara och tänkte på om det skulle blöda när jag gick på toaletten i pausen. Men den 3/10, i v 35+6 kom vår bebis och tog sitt första andetag! Och nu ligger min lilla klump på 10kg och 7,5 mån och sover i min famn.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jamen visst är det så!! <3 Tror dom flesta känner så eller något liknande i början eller kanske ganska länge.. Så skönt att kinna dela det med andra. Ja, det är ju verkligen vanligt!! Men man pratar så lite om det.. ÅÅÅÅH får rysningar när jag läser! Så fint, grattis till din skatt!!<3

  84. Emelie

    Vi plussade direkt med vårt första barn och när det var dags för att skaffa syskon tänkte vi att ”det blir lätt”.. Men det dröjde nästan två år innan nästa plus kom och besvikelsen varje månad när mensen kom var oerhört jobbig. Och det blev jobbigare varje gång. När plusset till slut kom kunde vi nästan inte tro det. Väntade på att mensen skulle komma varje månad. Men den kom aldrig och nu har vi en fullt frisk och glad liten lillebror här hemma 😊
    Det är lätt att tänka det värsta när det är något man längtar efter väldigt mycket. Sluta googla och njut av familj och vänner och den växande magen. Till jul är Jason storebror 😊
    Kram på dig.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Förstår det.. Det är så olika det där.. För oss var det ju nästan lite tvärtom.. Blev gravid direkt jag drog ner på amningen nu men fick kämpa massor för plusset med Jason. <3 STORT grattis!! 🙂 och ja, det är ju så! Ska försöka göra det. Tusen tack, din kommentar lugnar mig och peppar mig. KRAM<3

  85. Ana

    Stort grattis! Förstår din oro. Jag är nu inte gravid och aldrig varit det heller men kan tänka mig hur jobbigt det måste vara att ha dessa tankar och denna oro hela tiden. Det jag brukar tänka i sådana situationer är ”Har du ett problem i ditt liv” – ”ja” – ”kan du göra något åt det” – ”ja” – ”oroa dig inte då”. Om frågan ställs detsamma men svaret blir ”nej” på ”kan du göra något åt det?” så är det fortfarande ”dont worry”. Varför ska man gå runt och oroa sig över något man inte kan påverka, istället för att faktiskt försöka njuta i stunden. Men som sagt, svårt är det!

    Kram

  86. Josefin

    Grattis till det glada beskedet! Håller med om att man inte ska ta ut olyckan i förskott. Det som händer händer och oavsett är det ju skönt med stöd från omgivningen. Det är jättebra om man, som du säger, blir mer öppen kring missfall och inte bara pratar om de lyckliga graviditeterna.

    Vi fick barn samtidigt som ni fick Jason och plussade igen på min födelsedag i januari. Eftersom jag mådde bra och vi har fullt upp hemma med sonen valde vi att inte göra kubtestet, men på rul fick vi reda på att jag hade fått missfall utan att kroppen hade stött ut fostret. Det var såklart en chock, framför allt eftersom det pratas så lite om det. Eftersom de flesta visste om att jag var gravid hade jag många att prata med efteråt och det visade sig att många hade varit med om samma sak, men eftersom det är tabu att nämna nåt tidigt under graviditeten är det många som sörjer i ensamhet. Det hade jag inte klarat.

    Hur som helst, även om det inte slutade som tänkt för oss så ville jag komma till detta: försök att inte oroa dig! Det är ju så himla svårt, men eftersom man inte kan råda över vad som händer så finns det ju egentligen ingen poäng med att oroa sig. Det löser sig på ett eller annat sätt och snart har ni troligen två friska barn där hemma!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack snälla!! <3 Ja, det är ju så! Tror att det är något man måste prata mer om. Så himla hemskt.. Beklagar verkligen er sorg.. Så starkt att ni tagit er igenom det <3 Tror också att fler går igenom det än vad man tror men att det tystas ner lite.. Hade inte heller klarat av att sörja i ensamhet. Det är slönt att ha människor omkring sig. STOR kram och tusen tack för all pepp. SÅ tacksam för din kommentar. <3

  87. Miii

    Dem flesta av oss läsare har nog redan förstått att du är gravid igen. Har väntat ivrigt på att du ska berätta för oss😁👍
    Grattis till hela familjen! ❤kram

  88. Rebecca

    Grattis! <3 som man misstänkt 😉 vad kul att ni äntligen ska få barn nr 2. Självklart är man orolig, men det är ju inget man kan påverka och man får hoppas på det bästa! Kan du inte berätta mer om hur ni upptäckte graviditeten, varför köpte du ett test osv? 🙂 älskar att följa ert liv.

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish