Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntVÅRT DRÖMHUS 2017/2018

Hur vi har tänkt med altan/trädgård

Vi pratar så himla mycket om altan och trädgård just nu här hemma. Utemiljön i allmänhet när det kommer till huset. Gud, vad vi har tankar, planer och idéer och det kommer att bli sååå fint! Vi kommer att börja redan nästa sommar med dom största projekten och så får vi se vad vi hinner med.

Vi har tänkt oss lite såhär: 

– En stor altan men samtidigt inte för stor så att den tar över hela gården. Vi har en stor tomt men vi vill ha mycket plats för barnen att springa och leka på. Så en stor altan men inte överdrivet som sagt.

– Vi ska grålasera altanen. Tycker det är så sjukt fint med en ljust grå färg. Har fått se det runt omkring på instagram och blivit förälskad. Mycket finare än vanlig träfärg enligt oss.

– Vi ska bygga ner ett sparad/jacuzzi i/på altanen. Så vi bygger upp den lite på vissa ställen för att badet ska få komma ner lite.

– Vi ska ha ett mysigt utekök och grill på altanen. Och såklart bord/stolar osv.

– Gräs har vi pratat om mycket fram och tillbaka. Är det bäst att kasta ut frön och vänta in att dom växer upp eller ska man rulla ut gräset direkt för att få det med en gång. Hur har ni gjort? För/nackdelar? Dela gärna med er =)

– F tycker att pilträd är fina så han vill gärna ha ett sådant någonstans. Jag vet faktiskt inte vad jag tycker om det, haha.. Men jag gillar syrener och så vill jag plantera äppelträd eller liknande. Krusbärs och vinbärsbuskar vill vi också ha. Vi kommer inte att plantera överdrivet mycket och jag vill att allt ska passa ihop och se fint ut tillsammans. Vi tänker att vi kommer att köra stora krukor i betong och vitt också med fina växter i utöver det som faktiskt grävs ner på tomten.

– Vi kommer att lägga sten/plattor runt huset också och speciellt på framsidan. Vi vill inte ha asfalt eller småsten så det blir ljusgrå, lagom stora plattor. Hittar ingen exakt bild på vad vi har tänkt oss så får visa er när det är dags helt enkelt.

1bba4284062a486288f7661a57c9c9ca

Denna bild ovan är lånad från pinterest. Lite såhär tänkte vi att vi skulle ”gräva ner” spabadet, haha =) Fast det ska ligga lite mer upphöjt på en del av altanen. Typ såhär:

Please refer to the library. www.clivenichols.com
Bild från: www.clivenichols.com

Kommentarer

  1. Lindholm

    En hallonbuske och jordgubbar är mitt förslag på plantor i trädgården, då alla barn (oftast) älskar det! Jag hade det under min uppväxt och minns det som en jättemysig upplevelse, jag kunde gå ut efter fritids och gå och plocka lite hallon, eller hjälpa min mamma med att plocka jordgubbar till efterrätten. Krusbär och vinbär har vi också, men för mig personligen dröjde det ett tag innan jag tyckte om det, ingen av mina vänner var särskilt intresserad av det heller. Det är ju från person till person men det är ett tips från mig!

  2. TTTT

    Ska ni ha en pool nånstans på tomten? Tänker inte på spabad utan en pool😊 Och en till fråga, kanske inte någon rolig med iallafall, har ni tänkt skaffa er nån gräsklippare? T.ex en robotgräsklippare🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Nej, det ska vi nog inte 🙂 vi har pratat lite om robotdammsugare men då tomten inte är sååå stor så klipper vi nog med vanlig bara, kram <3

  3. Emelia

    Rekommenderar er att rulla ut gräs med tanke på att ni har barn. Så med frön tar lång tid vilket innebär att barnen inte kan vara ute och leka om gräset ska ta sig.

  4. S

    Detta är verkligen inget illa menat!! Och ni kanske redan tänkt på det. Men ha ett godkänt tungt lock till Jaccuzzin om ni ska sätta ner den sådär! Ett par bekanta miste sitt barn i en sådan för två år sedan, pga inget lock och han sprang ut dit och ramlade i när de inte hade koll.
    Förlåt vill inte alls vara besserwisser eller så, utan bara ett hjärtligt råd till alla som kanske inte tänker på det <3
    Kram till finaste Du! Ni kommer få ett drömhem!

  5. Malin

    Ååh jag älskar pilar! Dock ska de placeras minst tio meter ifrån bebyggelse då rötterna breder ut sig enormt och förintar typ allt i dess väg 😂 Men de är så fanatiskt fina, speciellt silverpil tycker jag ☺️ Annars tror jag ni kanske kan gilla klotkörsbär eller klotrönn. Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jaa, verkar som om många har problem med rötterna av vad jag förstått nu 🙂 kram kram och tack för tips <3

  6. Tess

    Rulla ut gräs! Blir så fint direkt. Var dock noga med underlaget, att det är bra matjord. Vår gräsmatta är jättegrön och fin och den rullade vi ut i juli förra året. Tar längre tid med frön och ogräset har lättare att ta sig..

  7. Liselott

    Bra idéer! Men vad ni än gör, plantera aldrig pilträd! Vi har fått gräva om avloppet ut från huset på grund av just pilträdsrötter som tagit sig hela vägen in i husets avloppsystem! Finns massor med andra fina träd som inte är lika hemska som pil. Så tänk över det beslutet noga! 🙂

  8. Cissi :)

    Vi kommer oxå att ha en väldigt stor altan. Större än gräsmattan 😉 På framsidan ska vi ha en stengång samt sten där vi kan ha en sittplats på framsidan. Sedan blir det en liten bit gräs. Lagomt för barnen att springa på (plats för gunga osv). Sandlåda vill jag bygga in på altanen bredvid gäststugan. Idag har vi en egenbyggd sandlåda på 3x3meter eftersom vi har 4barn.
    I nästa hus får 1,5×1,5m räcka. Altanen får gå ihop med både hus och gäststuga tänker JAG. Sambon har gärna en liten gräsplätt däremellan men jag tänkte få honom på andra tankar. Älskar trall! Snyggt, lättskött. Och bättre att gå på än gräs när det är nyklippt osv. I våra slänter kommer vi hitta någon lösning med mur. Vill ha så lite grässkötsel/trimmning som möjligt. I nuvarande hus läggs 4h/v på gräsklippning/trimning 👎

    Eftersom vi kommer ha liten gräsmatta så köper vi färdig matta på rulle. Tror man får ett tätare och finare gräs då. Mindre ogräs och skit. Bäst av allt är att den blir färdig meddetsamma och man slipper passa springande barn i flera flera veckor medan fröna gror. Man kan nyttja gården snabbare med andra ord 😊

    Vi bor i hus nu och på vissa ställen har vi sått gräs själva, med frön. Tog sig hyffsat men såg inte lika snyggt ut året därpå, efter vintern 👎 Tog lång tid innan det lixom tog sig. Man fick gå och slänga på ”lagningsjord” (glömt vad det heter) + mera frön i omgångar.

    Jag älskar oxå pilträd och SKA ha ett, någonstans. Syren älskar jag oxå. Letar efter något som blommar länge. Så trist då de bara blommor i början av sommaren. Äppelträd har jag velat ha men vi skippar nog det iom att det blir många äpplen med åren och desto mer på backen att ta reda på. De blir som gegga av dem. Har nan otur så drar åt sig rådjur och andra djur. Apropå växter. Vi kommer att ha tujahäck, brabant. Så snyggt med häck som ramar in. Vi har tujor idag oxå. Älskar dem. Snabbväxande och lättskötta 😊

    Hur tänker ni med staket, häck? Ni som kommer att bo så nära inpå grannar 😊

  9. Frida

    Pilträd är såå fina! Men tyvärr har de rötter som är OTROLIGT envisa och typ kan ta sönder rör under jorden och söka sig in i huset. Rekommenderar det nog inte i en villaträdgård tyvärr 🙁

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jaa, dom är ju det 🙂 Hade ingen aning om det, är ju väldigt många som har dom på sin tomt har vi fått se 🙂 kram <3

  10. Sofie

    Kul att höra era planer med trädgården.
    Ett tips är att ge barnen ett varsitt fruktträd på tomten. Det hade vi när jag var liten, jag ett körsbärsträd och min syster ett äppelträd. Tycker alltid det varit så mysigt.

      1. Emilia

        Vi har 1075 kvm och jag tycker det är alldeles perfekt lagom!!:)) inte för stor men inte liten heller. Blir nog bra det där du 🙂 kram!

        1. Gabriella Joss
          gabriellajoss

          Tror vi har något liknande + lite skog bakom också 🙂 ja, det känns lagom för oss. Så är det inte för mycket att underhålla heller, kram <3

  11. Sarah❤️

    Vad fint!! Det kommer bli såå snyggt😄👌ni båda har ju så bra smak✨Ska bli roligt att se hur det blir i slutändan!❤️Kram o lycka till

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish