Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntKreta 2017

Recension av vår resa till Ocean Beach Club, Kreta

Tänkte skriva en liten ”recension” av vår resa nu då jag vet att många av er är önskade det och vill veta lite mer om vår upplevelse =) Säg till om ni undrar något mer så svarar jag i kommentarsfältet som vanligt såklart. Vi är så himla nöjda med vår semester i det stora hela och jag är jätteglad att vi valde att åka just hit då det verkligen inte kunde vara mer barnvänligt men samtidigt lugnt så att man har känt att man kan koppla av och vila.

Vi bokade resan via VING och detta är inget sponsrat inlägg utan vi har betalat allt själva. Totalt gick allt på strax över 20.000:- och då hade vi ett ”inclusivepaket” som gav oss sju frukostar, fem luncher och fem middagar. Räknar även in att vi har handlat mat och vatten och annat smått utöver det i summan. Vi reste från Stockholm.

Resan hit: Resan hit gick jättebra och jag tycker att det är väldigt smidigt med VING. Man får bra information om hur allt fungerar, det är bra personal på planet och allt är sådär smidigt och lätt. Jason sov typ hela flygresan också så det var toppen. Sedan måste jag dock säga att transfern till hotellet var lite småjobbig. Helt klart överkomligt och det blir vad man gör det till men det tog cirka två och en halv timme att åka från flygplatsen till hotellet.

Hotellet: Fint och rent och bra! Trevlig och hjälpsam personal som ger jättebra service och är så snälla och barnkära. Dock så trodde vi att det skulle vara liiite fräschare och finare än vad det var med tanke på bilderna som finns på hemsidan. Vi var lite smått besvikna ändå på bland annat hotellrummet, badrummet osv. Tyckte också att det luktade väldigt mycket kiss/allmän toalett i/runt poolerna men så blir det väl när det är barn överallt =)  Vill bara vara ärlig med er och dela min upplevelse. Men i överlag är vi SÅ nöjda med hotellet och det är otroligt barnvänligt och anpassat efter familjer. Superduperbra och kan ändå rekommendera just familjer att resa hit. Tror inte att ni kommer att bli besvikna. Helhetsupplevelsen för oss var ändå toppen trots att det fanns lite småsaker att anmärka på från vår sida.

Maten: Äter man kött så finns ALLT man bara kan önska. Kyckling i olika former, kött, fisk, skaldjur.. ALLT. Vi är ju vegetarianer så då blir utbudet genast betydligt mindre. Frukosten var toppen! Helt klart jättegod med relativt mycket att välja på, gott bröd, juice, kaffe. Vi var alla jättenöjda. Till lunch åt vi buffé och det var mest sallad och lite småplock som typ tapenade, soltorkade tomater, oliver, haricots verts, lite bröd med smör, fetaost.. Ja, ni förstår. Det var jättegott men såklart lite tråkigt att äta dag ut och dag in. Men vi var ändå jättenöjda då vi gillar sallad i alla dess former. Fanns pasta och ris vi kunde äta med men det var allt typ. Till middag hade dom ett jättefint koncept att man först fick plocka lite sallad, småplock osv och sedan välja mat från en meny. Fanns kött, fisk och vegetariskt. Man fick stora portioner och blev verkligen mätt. Köket hade stenkoll på maten dom serverade och jag kunde enkelt fråga om ostarna var pastöriserade eller inte osv. Det är ju skönt att känna att personalen har bra koll på maten när man är gravid och inte vill äta något olämpligt. Så tumme upp för det med!

Poolerna: Som jag skrev så luktade det lite allmän toalett runt poolerna vissa dagar men poolerna i sig var jättefina och roliga för både vuxna och barn. Fanns en barnpool med lite skugga som var toppen och så kunde man gå över till grannhotellet (vilket vi bara gjorde en gång) där det var lite mer livat, fanns vattenrutschbanor osv. Jättebra och genomtänkt för både stora och små. Jag uppskattade lugnet vid poolerna på vårt hotell. Det var mycket lek och bus men man kunde ändå slappna av då det inte var allt för mycket folk.

Havet: Havet är jag SÅ positivt överraskad över. Gud vad vi har badat mycket i havet. Det var varmt, rent och fräscht och fin sand och härligt vatten. Jason älskade att leka bland vågorna och vi var där flera gånger om dagen. Man kunde hyra solstol på stranden men vi hade så nära från hotellet så vi tog bara med oss våra skor och promenerade ner. Jättehärligt verkligen och sååå skönt i vattnet!

I det stora hela är vi iallafall nöjda med allt och det har varit så mysigt att vara här. Är så tacksam över denna semester och kan varmt rekommendera detta ställe till er med barn. Själva hotellet, maten osv får nog 3/5 stjärnor av oss men med havet bredvid så blir det lätt 4/5 =) Det är helt fantastiskt att ha det så nära och kunna bada och sola där. Och helheten på semestern får 5/5 för att jag fick vara där med min underbara familj. <3

21742116_10214093215745749_789998830_o

21621963_10214076717133294_1432815967_n21586311_10214076716973290_1224180247_n 21616812_10214076717173295_625450042_o21460293_10214048218940857_426136910_o 21476245_10214048219420869_858622964_n21459983_10214048218620849_274785216_o

Kommentarer

 1. Amanda

  Förstår det där med transfern! Om det är lång hotelltrasfer betyder det att resemålet går bort för min del, 1h Max haha.
  Kollar alltid inna jag bokar, det och flygtiderna!!

 2. Nina

  Vi bodde på grannhotellet, Lollo och Berniehotellet, i aug i år. Vi älskade det! Poolerna, hotellet, omgivningen, barnklubben, maten…. åh. Transferen var lite lång och en i bussen spydde på hemresan, men det positiva med transferen var att man såg mycket av kreta!
  Vi älskade Makrygialos och kan absolut tänka oss åka tillbaka.

  1. gabriellajoss

   Gran canaria alla dagar i veckan 🙂 så mycket finare och bättre tycker jag! Hotellmässigt iallafall! Gillade omgivningen mer i Kreta. Kram

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss