Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Jag bryter ihop snart

Alltså jag vet inte hur jag ska börja detta inlägg. Det är ju VÅRT fel som hundägare att det är såhär då vi ska kunna uppfostra våra hundar men detta har spårat ur totalt nu. Är så otroligt ledsen och vet knappt var jag ska vända mig då hundarna är som små barn för oss. Vår ena hund Dexter ÄR väldigt speciell. Det vet alla som har träffat honom. Han har varit så sedan han var bebis. Han är nervös och stressad av sig och har alltid var lite orolig och känslig för det mesta. Har vi besök försöker han alltid att bita dom till en början men efter ett tag brukar det släppa och han slutar. Han brukar också vakta runt och om någon rör sig för fort eller så enligt honom så kan han försöka hugga mot en osv. Väldigt stressad och har varit så sedan han var bebis..

När Jason kom så var han väldigt avvaktande som jag skrev förut. Han har alltid varit det och det har liksom aldrig släppt. Vår andra hund Zelda har alltid varit ”normal” och lugn. Hon skulle aldrig bita eller göra illa eller ens agera aggressivt. Väldig stabil i psyket och ja, en ”vanlig” hund. Men återigen tillbaka till problemet.. Dexter har börjat hugga allt mer mot Jason. Även mot Jasons vänner – andra små barn som är på besök. Nu ikväll när vi kom hem så bet han honom över fingrarna helt från ingenstans. Jason gick bara in i rummet och började leka med sina leksaker.. Jag blir så himla ledsen. Jag är så stressad över detta då det blir värre och värre hela tiden. När Jason var liten så var han som sagt mer avvaktande men har blivit mer och mer aggressiv med tidens gång.

Vad gör man? Jag vänder mig till er då jag vet att ni har koll på det mesta. Brukar alltid få så fina och kloka svar av er. Jag bryter seriöst ihop snart då jag inte vet vad vi ska ta oss till. Har försökt med alla taktiker som finns för att få honom att bli mindre orolig och nervös men det är sådan han är och alltid har varit. Det här är helt ohållbart och jag vill bara lyckas hitta ett vis att hantera det på så att det ska bli bättre. Vi är inte alls kunniga i hundar i överlag måste jag tillägga. Våra vovvar har alltid ”bara” varit sällskapshundar som ingått i familjen och vi har aldrig tränat dom speciellt mycket eller haft kunskap om det. Hjälp oss! Har ni varit i samma/liknande sits? 

Kommentarer

  1. Emma

    Min pappas hund bet hans fru i ansiktet när hon böjde sig ner mot honom för många år sedan, när dom sedan åkte till veterinären så upptäcktes det att han var inflammerad i munnen och behövde ta bort flera tänder. Han var redan då ganska gammal. Så det var ju antagligen därför! Så kolla absolut upp det hos veterinären. Hoppas så att det löser sig för er! Kramar <3

  2. Fanny

    Hej! Vi har en hund som vi snart haft i 9 år. Hon är inte stressad av sig, som du beskriver er hund, utan väldigt lugn. När vi fick barn, för drygt 3 år sedan märkte vi inte speciellt mycket på vår hund. Ibland tyckte jag att hon blängde och suckade typ när Hilma skrek 🙂 Nen det jag vill komma till är att när vår flicka blev 1,5-2 år ungefär var hunden irriterad. Hon högg aldrig men hon markerade ett par gånger. Skällde till och buffade, men aldrig med tänder. Vår flicka kunde vara hårdhänt mot hunden då,tex dra hårt i pälsen och så, Nu är vår flicka 3,5 och sedan 1år tillbaka är det inget problem alls, tvärtom. Hon viftar med svansen mot vår flicka och leker gärna. Den jobbiga tiden fick vi vara nära jämt. Vi delade även av huset så att hunden visste var den fick vara ifred och fick all sin mat där. Så det kan bli bra 🙂

  3. Tove

    Till att börja med skulle jag ta honom till veterinären för att kolla så han inte har ont någonstans.
    Men din hund har mest definitivt inte bara sprungit och bitit Jason, utan han har mest definitivt signalerat att han är stressad men det har bara inte märkts. Han har tidigare, enligt din utsago, varit skygg mot gäster och verkar ha lite trygghetsproblem. Samma när du säger att han vaktar och blir ängslig vid hastiga reaktioner. Detta har troligtvis pågått ett tag men det har inte märkts för det troligtvis inte har varit ett problem tills nu?
    Hur som helst så är jag övertygad att med hundträning kan detta problem försvinna. Jag har en adoptivhund som betedde sig likadant. Hon var väldigt otrygg pga. hur hennes liv hade varit. Men med lite träning så har det löst sig även fast hon var 7 år när vi adopterade henne. Man måste bara bli bättre på att läsa av hunden. Och låt inte hunden vakta saker, de tillhör inte honom. Allt tillhör dig. Han har ingen ”rätt” att bestämma vem som får leka med vad eller vilka som får komma hem till dig. Du bestämmer det! Så ta och gå på en hundkurs eller boka in en tid med en legitimerad hundtränare så kommer det lösa sig ska du se <3 <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för att du delade med dig <3 Vad fint att ni lyckades lösa det och att hunden är mindre orolig och skydd idag. Dexter har ju som sagt alltid varit så och redan när vi hämtade honom var han nervös och orolig av sig.. Men kanske går att göra något åt ändå. Vi ska göra allt vi kan<3 kram

  4. Maria

    Självklart ska du inte avliva hunden bara för att den inte gillar barn! Det är väldigt vanligt att hundar är osäkra på barn eftersom de uppför sig otroligt hotfullt sett från hundens synpunkt. Barn stirrar, viftar med armarna, går rakt mot hunden, skriker osv. Det samma som en hund gör när den är arg och på väg att attackera! Egentligen är det konstigt att inte alla hundar har svårt för småbarn. När hunden nafsar är det för att markera att den inte känner sig trygg med situationen och den försöker mota bort barnet pga rädsla. Det är inte ett tecken på att den är aggressiv. Du har två val. Omplacera hunden till någon som inte har småbarn eller se till att hunden ej är i samma rum som barnet utan att du har stenkoll och att barnet ej får gå bort till hunden.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Nej, jag skulle aldrig göra det men respekterar helt klart folk som avlivat hundar som bitit ex. barn. Men jag skulle själv aldrig göra så. Tack för din kommentar. Kram

  5. Johanna

    Våran hund gjorde samma sak, Alltså bet våran 1-åriga dotter och vi gjorde oss av med hunden nästa dag. Vi valde att avliva hunden då den var också stressad och likadan som eran. Glöm hundpsykologer, det brukar tyvärr inte gå att lösa om hunden har varit likadan sedan valptiden, då är det ett medfött ”fel” som ingen kan påverka..
    En hund lider inte av att avlivas, och en hund som alltid är stressad så att den tom nafsar och biter är ingen hund som man nästan ens kan ha. Att omplacera orsakar också stress. Jag skulle låta hunden gå. Och en hund som bitit ett barn.. näe, jag skulle då inte vilja ha ansvaret om det hände igen. Barnet är viktigaste för övrigt också.
    Jag tycker inte hundar ska ”förmänskligas” heller, de är djur.
    Mvh Johanna, 30års erfarenhet av hundar och deras psyke.

      1. Lina

        Neej usch, blev väldigt ledsen av din kommentar. Man tar ju inte direkt livet av sin egen hund för att den inte är bra med barn.. många hundar blir stressade av barn eftersom de inte är försiktiga och kan handskas med en hund…”gjorde oss av med hunden nästa dag”, ni älskade då inte den hunden om det var så lätt beslut för er att ni inte ens försökte med nåt annat.. och att hunden inte lider av att avlivas?! Ni tar ändå dens liv ifrån den. Du ska då inte ha djur! Omplacera, för till ett djurhem vad som helst.

        1. K

          Jag har också gjort likadant. Hade aldrig villat ha en hund som biter ett barn. Har själv två hundar, och den enna hunden är 6 år och har en förmoga att morra mot mig. medan jag har googlat runt så skall man inte bryr säg om det. Visst det är jättesvårt att göra säg av med hundar, har själv behövt göra av med 2 hundar för de har bitit och blivit aggresiva.

          1. Cornelia

            ”K”, en hund blir inte plötsligt aggressiv och börjar bitas. Det handlar endast om att du har misslyckats i uppfostringen. Förstår helt ditt resonemang Gabriella! Klart man blir orolig, hoppas verkligen att det löser sig och blir bra för er!

    1. SaraJ

      Fy och blääää vilka människor det finns!
      Så om ditt barn, när hen har blivit tonåring skulle börja slåss och vara våldsam så skulle man med all rätt kunna avliva hen?! För en tonåring som slåss kan man ju inte lita på! Hen kan ju bli kriminell som vuxen !!! Hen kan ju ha ihjäl andra människor !!!

  6. Lizette Sejbjerg

    Hej, har läst 3år på gymnasiet som hundtränare och även haft praktik hos en hundfysioterapeut. Mitt råd är att gå till veterinären och kolla upp så att han inte har ont någonstans, eftersom beteendet ökat och det sker oprovocerat så kan det mycket väl vara så att han har ont och skulle det visa sig att han är helt frisk så har ni i alla fall uteslutit en möjlig faktor. Önskar er all lycka till med Dexter, förstår att det gör sjukt ont i mammahjärtat (både för Jasons och Dexters skull) <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för tips! Ja, vi har bokat in veterinärbesök så det ska vi gå på till att börja med 🙂 tack snälla och stor kram <3

  7. Katta

    Det sämsta man kan göra med småhundar när de beter sig så är att hålla upp dem och bära på dem. Då belönar man deras beteende istället, många tror att de lugnar hundarna när de bär dem, de gör de inte.
    Om du börjar bli väldigt nervös för hundens beteende så skaffa en professionell hundtränare som kommer hem till er och ger hjälp, vet man inte hur man ska göra så ska man definitivt inte försäka sig på olika metoder själv. Bättre göra upp en plan med en utbildad person som hjälper er steg för steg till att bli en harmonisk familj 🙂

  8. Marja

    Antar att ni redan gjort det men steg 1 är ju att se till att Dexter inte kommer åt att skada Jason. Även en liten hund kan ställa till med stor skada om det vill sig olyckligt. Jag älskar mina djur men skulle aldrig riskera att de skadar mina barn. Vi har en hund som är aggressiv kring mat så direkt när vi kom hem från BB flyttade vi hennes matskålar till en plats där vi aldrig riskerar att vår son kommer i närheten av hennes mat ”av misstag” och hanterar mat försiktigt överlag. Skulle hunden gå över gränsen och bita sonen så skulle jag direkt flytta henne från oss, i första hand omplacera och i andra hand avliva. Hur gullig en hund än är i övrigt så får de aldrig bita någon. Ni har ju tydligen haft problemet länge och jag måste säga att jag är förvånad att ni inte åtgärdade det allra senast när ni visste att ni skulle få barn? Jag skulle tycka det är orimligt att ha en hund som ger sig på gäster, så redan där borde det ha insetts att hunden behöver hjälp. Det blir ju en sund miljö för både Jason och Dexter där båda går omkring och är rädda och oroliga. Så ja, ta gärna hjälp av ett proffs på hundbeteende men så för tusan till att Dexter inte kommer åt att skada barn, era eller andras!

  9. Eld

    Hej Gabriella!

    Iom att du skriver att Dexter haft dessa stressrelaterade problem sedan han var valp så är det troligen så han är som individ. Det är alltså inte ert fel att han inte funkar med barn. Det faktum att er andra hund är lugn med allt som har med barn att göra stärker just arvsfaktorn: hunden blir inte uteslutande vad man gör den till. I mitt tycke har ni två val: 1) se till att 100% av tiden ha Dexter under uppsikt dvs barnen kan inte nå honom/Dexter kan inte nå dem. 2) omplacera till ett barnfritt hem. Kan inte ens föreställa mej hur jobbigt det måste vara, har än så länge ”bara” två hundar(inga barn). Stor kram till er allihop! / hundägare, klinikarbetare och veterinärstudent

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tusen tack för din kommentar. Ja, han har ju varit så sedan dag ett när vi fick honom.. :/ så det är ju så han är. Sedan kan man säkert stärka honom i att vara mindre nervös. Stor kram <3

  10. Isabell Pettersson

    Hej Gabriella! Jag går tredje året på gymnasiet med inriktning djurvård och vi pratar mycket om hundar och andra smådjur. Så som du beskriver Dexter är ett ganska normalt beteende för flera hundar. När hundar agerar aggressivt beror de ofta på att hunden inte mår bra och det kan bero på olika saker, att hunden har ont någonstans eller liknade problem eller att hunden känner stress och avundsjuka av att Jason är där. Det är så tråkigt när det blir såhär.. vissa hundar kan bara inte hantera småbarn och så är det, han kan ha varit med om att någon kanske dragit honom för hårt i pälsen så han fått ont eller att han bara upplever vardagen som ett stressmoment. Det finns professionella hundpsykologer man kan gå till vilket jag tycker ni borde testa. Det finns alltid en bakgrund till aggressivt beteende. Sök hjälp hos en kunnig specialist hos hundar och gå till veterinären FORT. Hundar är otroligt bra på att dölja när de har problem med hälsan då dem alltid vill visa sig starka. Hoppas det löser sig annars måste nog hunden omplaceras till ett hem där han känner lugn och utan småbarn! Håller tummarna för er skull, ni är så fantastiska alla 3! ❤️❤️❤️

  11. Caroline

    Vi hade en ”problemhund” som högg, morrade men inte var stressad som i ”stissig”. Det gick att träna bort för oss. Först var vi i kontakt med en hundpsykolog son förklarade att han kände stort ansvar, mer än han kunde Fixa, och hade ångest för att kunna ta hand om flocken. När vi fick veta det kunde vi ta tag i rätt problem, nämligen att han behövde veta att det inte var hans flock. Det var min flock. Det krävde lite hårda metoder (OBS! Aldrig våld såklart, mer psykiskt hårt) att omstrukturera och visa tydligt ledarskap. Mör han började morra eller huggs mot folk gick vi emellan och gick tydligt emot honom utan att ta ögonkontakt, och motade undan honom till det var avstånd till personen han morrade åt. Sen stod vi still, tills hans gav sig och gick iväg. Tror vi stod 35 minuter första gången… eftersom Dexter verkar stissigt nervös är det säkert nåt annat, varje hund är unik. Men en hundpsykolog kan guida er i rätt riktigt så ni kan välja metod utefter dexters behov. Men om vår hund hade huggit vår dotter hade det vart det sista han gjorde i vår familj, tyvärr. Önskar er all lycka till !

    1. Marja

      Bra att ta hjälp av en hundpsykolog som anpassar metoderna efter hunden och problemet, tror jag. Nervösa hundar som man går på med ”hårda metoder” blir bara värre. Enligt den gamla skolan ska man alltid visa vem som bestämmer i flocken, men det funkar nog bara på starka hundar som bara vill hävda sin plats i rangordningen En osäker och nervös hund blir ofta bara värre om man går på hårt. Här handlar det oftast om att hitta positiva metoder för att ta bort oönskat beteende och göra hunden lugn och trygg.

  12. Marita

    Hej! Väldigt tråkigt läge 🙁 Jag har haft hund hela livet och förstår ditt dilemma.
    Dock kan jag säga direkt att jag hade tagit bort den hunden! Tyvärr är risken oerhört stor att han kommer göra det igen även om ni jobbar med det. Jag tänker också på att ni har en bäbis snart och ja…då har ni 2 barn vilket innebär större risk att olyckan är framme. Hur svårt det än är….ni måste överväga omplacering eller ja annat 🙁 Jag hade ej tvekat en sekund då ett sådant beteende ej är normalt tyvärr. Kan gå att arbeta bort..men risken finns där under tiden <3 <3 <3 Lycka till med bäbis och vill passa på att säga…Gud så vacker du är gravid…även annars men bilden på dig på bloggen med den vita klänningen i nån spets..WoW <3 Ha det fint och hoppas det löser sig för er <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh förstår. Tack för att du delade med dig av dina tankar och åsikter. Förstår helt ditt val men jag skulle aldrig klara av att ta bort honom 🙁 vill verkligen försöka ett tag till då jag älskar honom så mycket <3 <3 men förstår dig helt. Tusen tack, du anar inte hur glad jag blir. Fina, underbara du!! KRAM <3

    2. Katta

      Känns lite väl drastiskt, skulle det inte fungera i gabriellas hushåll är det väl bättre att ge bort hunden till ett hushåll utan barn? Att en hund inte går ihop med barn betyder inte att den inte förtjänar att leva herregud. Den är ju som den är på grund av människan/ägaren, ja en hund kan bli aggressiv av för lite disciplin då den tror att den bestämmer över alla i hemmet.

  13. frida

    Hade min hund bitit mitt barn hade jag tagit bort den/omplacerat. (ja, dem är en del av familjen. MEN barnen går alltid först)
    Det kan låta som en hemsk sak att säga, men Jason är ju faktiskt prio ett!
    Hoppas verkligen att det löser sig för er, du ska inte behöva stressa under graviditeten, du ska njuta <3 massa kramar från dalarna

  14. Linnea

    Ledsamt att läsa om alla som tipsar om att bestraffa hunden. Det sista du ska göra med en redan osäker hund är att straffa den genom att spruta vatten, säga åt den på skarpen, stänga in den, lämna bort den osv. Positiv hundträning är ALLTID det bästa och enligt mig det enda alternativet. Det faktum att ni köpt era hundar utan någon kunskap är ju olyckligt men irrelevant idag, en hund är ett djur som kräver arbete och kunskap, inte nåt man ”bara” kan ha som en familjemedlem. De är inte ”pälsbäbisar” utan levande djur med hjärnor.

    Det finns en grupp på FB som heter ”Prata hund i Umeå” med många kunniga medlemmar som nog kan ge dig tips på t ex hundinstruktör. Jag har aldrig provat någon själv men vet att t ex Karin på Träningsglädje i Gräsmyr jobbar positivt och tar privata kurser.

    Jag skulle också som några nämner, gå till veterinär och utesluta något fysiskt på hunden som t ex smärta. Björkstadens Djurklinik är att rekommendera då det kommer till mest kunniga veterinärer i Umeå.

    Dexter är ju några år gammal och som du nämner är han så och har varit mot många, inte bara Jason. Testa att lägga ordentligt krut på att lösa problemet men annars måste ni nog fundera på risken att han skadar någon, Jason eller nån annan, kanske blir ännu värre med nya bäbisen. Fundera också på hur värdefullt hans liv är om han ständigt är osäker och vill gå till attack. Varken hunden eller nån annan mår bra av en sån situation. Problemet löses troligtvis inte av en omplacering utan då flyttas bara problemet till en annan familj.

    Våga ta hjälp av instruktör och veterinär att börja med, och försök få mer kunskap kring hundar och dess psykologi.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack snälla för att du delade med dig och för SÅ bra och många tips här i Umeå <3 Ja, vi ska helt klart göra allt vi kan för att lösa detta nu. Återigen, TACK för alla tips. Stor kram <3

  15. Julia

    Det finns en grupp pp Facebook som heter ”träna hund”, gå med i den & skriv din fråga där. Där finns det allt från uppfödare till hundpsykologer, utbildade instruktörer till vanliga hundägare som samlat på sig mycket kunskap genom åren. Där kan du om du skriver att du är från Umeå, även hitta folk som bor i din närhet & som säkert gärna ställer upp & hjälper. Ofta är det enklast att ge tips om en får reda på mer information & se hunden i sin vardag & i verkligheten. En stressad & osäker hund som dessutom genom åren har fått varit med om många stressande & nya situationer som hänt rätt nära varandra i tiden med flytt, att ni varit borta på resor, nya områden/lägenheter, nya städer & nya familjemedlemmar har säkert gjort att han har fått ökad stress & osäkerhet tyvärr, men detta går att förändra & med rätt hjälp & träning kommer ni att kunna stärka hans förtroende, hjälpa han att hantera stressen & göra honom till en mer trygg hund. Men först & främst ta honom till en veterinär som gör en utförlig undersökning på honom för att utesluta smärta, trots att han har varit stressad hela sitt liv kan det ändå handla om smärta hos hunden. Det är värt att kolla upp för att kunna utesluta smärta eller få hjälp mot smärtan! Stor kram & all lycka till. Skickar tålamod & energi!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tusen tack för tips! 🙂 ska gå med där! Och ja, veterinärbesök ska vi också boka in 🙂 så att man kan utesluta det helt. Kram och tusen tack <3<3

  16. Anonym

    Jag har en kompis som r utbildad hundtränare /hund psykolog och är jätte duktig med hundar tips kontakta henne och få råd röger hundtjänst bor dock i Luleå hon har hemsida sök på namnet

  17. Jennifer

    Jag tänker (tyvärr) också att eran livsstil inte är vad Dexter behöver vilket bidrar till hans redan oroliga psyke. Zelda hanterar det antagligen bättre och därför är ”rätt” hund för eran familj. Dexter kanske inte klarar av att ”hänga på” i massa flyttar, att ni lämnar honom för resor och aktiviteter osv. Han kanske behöver någon som är där JÄMT och ger honom uppmärksamhet kontant. Vissa hundar och människor går ju liksom inte ihop livsstilsmässigt. Precis som människor har ju hundar olika behov. Min farmor och farfar tog hand om en omplaceringshund som var nervös, skällde mycket, alltid vaktade samt var aggressiv mot barn. Han blev hur lugn som helst när han fick komma till dom, som är hemma hela dagarna, har ett stort hus trots att dom bara är två personer vilket gör att han kan hitta eget ”space” osv. Han behöver helt enkelt den uppmärksamheten två vuxna kan ge dygnet runt, utan barn och flängande föräldrar som inte alltid kan vara hemma, såklart.

    Jag FÖRSTÅR att det är superjobbigt men försök se det som att du måste hjälpa Dexter. Han mår ju uppenbarligen inte bra. Han kanske helt enkelt inte är en hund som passar just er och eran livsstil. Du skrev även att han inte är lugn hos din bror, men det är antagligen för att han är stressad över att ni inte är i närheten. Skulle ni omplacera till rätt person så tar det säkert ett tag innan han kan känna trygghet, dvs det går inte att lösa över en natt.

    Skulle ni välja att jobba med honom så får ni nog vara beredda på att det tar tid och energi. Ni kanske behöver vara hemma med honom och dagligen jobba för bra kontakt osv. Är det verkligen hållbart med en tvååring och snart nyfödd? Ibland kanske man helt enkelt får inse att man inte kan göra allt, hur ont det än gör… Kram <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, så kanske det är. Men det går ju inte riktigt för oss då vi har annat också. Han får dock sjukt mycket uppmärksamhet ändå om man jämför med många andra hundar men förstår vad du menar. Tack för din kommentar. KRAM <3

  18. Linn

    Hej Gabriella!
    Jag hoppas verkligen att du ser denna kommentar i smeten av massa! Jag bor i Umeå och är i nästan exakt samma situation. Vi har en hund som är det finaste vi har, verkligen som vårt barn. Det har visat sig under sommaren att hon blir stressad av barn och vid ett tillfälle bet hon ett barn i handen. Liksom du fick jag massa kommentarer om att ”hunden ska bort direkt”, vilket fick mig att gå sönder. Men vi blev ändå väldigt oroliga då det växer en liten bebis i min mage. Som tur är har vi fått tag i en otrolig hundkonsult i Umeå, en man med 35 års erfarenhet med problemhundar. Han har jobbat med hundträning inom försvarsmakt, securitas och så mycket mer. Helt sjukt skicklig är han! Vi gör en s.k. ”problemutredning”, kostar 2500 och då träffas man flera gånger under en lång period, han gör ett slags åtgärdsprogram som man får följa och man får ha kontakt med honom varje dag över telefon/mail. Nu får vi se hur det utvecklas, det kan vara så att vi ändå väljer att vår fina vovve bör få ett annat hem då hon uppenbart blir orolig och stressad av barn. Men vi ser positivt på framtiden och hon gör stora framsteg! Hur som helst, om ni vill kolla in den här hundkonsulten så hittar ni hans företags hemsida på http://www.umeahundskola.n.nu. Önskar er all lycka till!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Nej men gud 🙁 <3 ja, det är hemskt att få sådana kommentarer. Skär i hela mig.. Såklart förstår jag vad dom menar med men det är aldrig så att jag hade avlivat honom bara utan att prova något annat först 🙁 Tusen tack för så bra tips. Ska kolla upp med en gång. KRAM <3 och hoppas allt blir bra för er <3

  19. Jenny

    Ta hjälp av en duktig hund coach, nånting ligger ju antagligen bakom de, att omplacera en hund med sånna tendenser är nog inte en bra idé, för de första löser det ju inget problem och sen är ju risken att de händer nått i de nya hemmet med en flytt till ett nytt ställe där han inte känner nått

  20. Josefin

    Jag kan bara tänka mig hur jobbigt detta måste vara för er då jag själv har småbarn och alltid haft djur och sett dom som mina barn. Jag ser även i kommentarerna att många skriver att hunden måste visa sin plats i flocken och förespråkar Ceasar milans hårda metoder. Der har spck kommit nya rön som tar starkr motstånd till detta, hunden är varken ett flockdjur eller har rang när det kommer till andra hundar. Och sen är det svårt att korrigera ett sådant beteende då du varken talar hundspråk och ser minsta lilla signal och sedan kan hårda metoder göra mer skada. Han är redan osäker och rädd och det beteendet kan förstärkas genom att vara hård mot honom. Mitt tips är att söka sig till närmaste kennelkkubb och fråga om en instruktör som kan hjälpa er. En instruktör som kör på mjuka metoder med beröm och belöning istället för bestraffningar, nedläggningar och konsekvenser. För jag tror problemet kan bli värre då och jag tror att ni behöver professionell hjälp av någon som kan sin sak. Tills dess kanske ni kan fixa någon som kan ha Dexter för att minska risken för incidenter, minska er oro och att ni kanske blir arga och irriterade på Dexter.

    Hoppas att ni får hjälp och kan hjälpa Dexter 💕

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för din kommentar. Ja, det är ju så svårt att veta vilken information man ska ta åt sig av och vad som är rät och fel. Men tack snälla för din kommentar och för all pepp <3 kram

  21. Johanna

    Mitt tips till dig är att vända dig till en utbildad etolog, som faktiskt är specialist på djurs beteenden. Jag kan rekommendera EmotionsEtologen (finns på facebook). Det är en tjej jag faktiskt studerade etologi och djurskydd i tre år med, hon är fantastiskt duktig på just hundar, varför de beter sig som de gör och hur man kan arbeta med hunden för att komma tillbaka till ett fungerande liv där hunden kan må bra igen. Jag tycker verkligen att du ska vända dig till någon proffessionell och få ordentlig hjälp för eran lilla pärla. Hoppas allting går bra med Dexter oavsett hur du väljer att arbeta med problemet. Kram från en läsare som aldrig kommenterat förut

  22. Johanna

    Vad jag förstår av din beskrivning är Dexter en väldigt osäker hund. Morrar han eller visar några andra beetenden innan hugget som visar att han inte är bekväm i situationen? Om du läser på lite om olika ”varningssignaler” hunden kan ge så kommer du se att han inte bara hugger helt oprovocerat. Lär ni er det kan ni troligtvis bryta långt innan han hugger.
    Jag läste några kommentarer där det berättas om rangordning och att trycka ner hunden i backen. Då Dexter är osäker och nervös, skulle jag aldrig varit hårdhänt mot honom då det kan förvärra hans negativa känsla kring det hela. Läs på om positiva metoder, även såkallat reko-metoder, och hjälp honom att få en positiv känsla istället. Jag hade börjat med ombetingning, alltså att ändra hans negativa känsla vid t.ex besök eller lekande barn.
    Ta kontakt med olika hundinstruktörer och se om någon kan hjälpa er att hjälpa honom. Finns även en grupp på facebook som handlar om reko metoder som du kan gå med i.
    Än finns det hopp och med rätt metod och hjälp så kan jag nästan garantera att det kommer lösa sig. Det kommer antagligen ta lång tid, men det kommer vara så värt det. Massa kramar och tack för en härlig blogg ❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja han morrar ibland innan och ibland springer han fram och tillbaka och ”biter” i luften ett tag innan <3 Ja, precis. Oftast finns det ju ett mönster till innan det händer. Tusen tack för tips och råd 🙂 Och för peppen och fina ord <3

  23. Maria

    Det första jag hade gjot skulle vara att ordna en plats för hundarna där Jason inte kan komma åt dom, så de kan gå undan lägga sig och sova och slappa av helt. En plats, säng eller koja dit han aldrig får gå. Då kan dom gå undan om dom känner sig stressade. Ser du på honom att han börjar bli nervös så visa honom till hans plats. Det finns även barngrindar med kattlucka i om ni har möjlighet atr spärra av ett rum som dom kan gå in i och ha sina skålar i. Lycka till, jag förstår att du blir ledsen, värsta som kan hända när det inte funkar

  24. Towe

    Låter säkert hård nu men bara att du funderar på att hunden skulle kunna bita till igen är ett tecken på att du/ni inte kan lita på hunden. Tror som nån annan skrev att det har varit många flyttlass och ni verkar göra jättemycket hela tiden och att hunden/hundarna känner av det… Snart ska ni flytta igen och snart kommer det en liten bebis!
    Jag är hundvän så det skriker om det men ni verkar tyvärr inte hinna med era hundar så som de hade behövt!

  25. A

    Vi hade problem med vår hund som blev aggressiv, Han hade alltid varit snäll och inte visat några tendenser till aggressivitet, men så börja han bitas. Bitas så kraftigt att vi vid flertal tillfällen behövt uppsöka läkare. Vi var hos veterinären och fick ingen hjälp där, de mena på att Han mådde bra. Efter några år blev han dålig, det visade sig senare att han fått diskbråck, vilket han fick kortison för. Efter det blev han som en annan hund. Han blev jättesnöll å mer gosig. Förmodligen hade han mått dåligt under en längre tid, därav hans beteende. Kanske inte är samma för er hund, men är en erfarenhet vi har varit med om.

  26. Dessireé

    Hej! Jag känner rent spontant att han inte blivit jobbad ordentligt med från första början.. många skaffar sig hund och tro att allt ska lösa sig själv. Tro mig när jag säger att väldigt, väldig många hundar är så osäkra i sig själva. När han gått på Jason så är det till 99% för att han känt sig trängd. Han måste arbetas ordentligt med och det är inte bara att säga ”nej” när han gör utfall. Utfall kan bero på många saker, typ smärta, trängd, revir osv. Jag tycker ni bör ta kontakt med en hundpaykolog då detta är ett jättevanligt problem. Men ni ska absolut inte skylla på er, vissa hundar behöver mer hjälp från början vara och Zelda var inte sån. Omplacera inte, utan försök arbeta med honom från marken. Gör sånt han tycker är kul. Agility, rallylydnad, viltspår. Öka hans självförtroende och hans självkänsla. Jag har stor erfarenhet av hundar och är det något du undrar över så får du gärna maila: dessann@live.se. Kram!

  27. Johanna

    Hej! tycker du borde kontakta en tjej som heter Alexandra! Dock bor hon i Limmared som ligger en bit utanför Borås.
    Men kanske fungerar med mailkontakt också! Jag har varit med några hos henne med deras hund och hon är så sjukt kunnig om hundar.
    hon har även gått någon kurs eller utbildats utav han Cesar Milan.

    Hon heter dogsofpegasus på instagram och har även en hemsida och facebook med samma namn!
    hoppas det löser sig, kram och lycka till med lillasyster och familjen!

  28. Elin karlsson

    Hej! Jobbigt dilemma men det finns hjälp att få! Kan varmt rekommendera Eva-karin sjödin Eriksson ( håller till i nordmaling) strandvallens hundskola heter hennes företag. Grymt duktig kvinna som säkert kan hjälpa er! Eller en kvinna som heter Helena Tilly fd. Johansson, är hundlärare på Forslundagymnasiet och är också grymt kunnig. Hon har även ett eget företag ”Tillys hundtjänst”. Mitt tips är att kontakta någon av dem, om ni är villig att jobba med problemet så finns hjälp! Lycka till!😁

  29. Sus

    Jättejobbig situation! Jag tycker helt klart ni ska ta kontakt med någon hundpsykolog där ni bor, någon som håller på med positiv förstärkning, har erfarenhet av stressade och rädda hundar och som INTE straffar bort Dexters beteende. Spraya vatten, säga åt skarpt, gör inte att hans stress och oro försvinner, det blir förmodligen snarare värre. Han behöver space, förståelse, träning i hur han och ni ska hantera de här situationerna, och tålamod. Straffa morr, vad får man då? En hund som slutar morra, det vill säga slutar använda sig av en väldigt bra varningssignal. Straffa rädslor och stress, vad får man då? En rädd stressad hund som dessutom blir konstant pressad och straffad för dennes känslor. Det funkar inte och är inte rätt. Jag önskar er all lycka till i det här, jag har själv haft hand om hundar med osäkerhet, stress, resursförsvar och diverse rädslor. Ibland kan man ganska snabbt se resultat, ibland tar det lång tid. Lycka till <3

  30. Sanna

    Placera honom hos nån annan som inte har barn kanske? Han kanske behöver få vara ensam hund och ett lugn om sig. Funkar inte det så är det bästa för hand egen skull att avliva honom. Förlåt det låter hårt men jag själv har haft några hundar med sådant beteende och vissa behövde mer lugn medan en annan som inte gick att ”rädda” utan var, så som du beskriver det, hela tiden.

  31. Anette

    Usch, det är oerhört jobbigt att måsta ha ögon på barn och hund hela tiden!

    När vår dotter föddes hade vi 2 hundar, Den ena är kvar, den andra har vi omplacerat då han inte trivdes med livet i en barnfamilj. Han bet aldrig vår dotter men visade väldigt oönskade beteenden och var uppenbart påverkad av situationen.

    Det finns bra hundmänniskor i Umeå, duktiga instruktörer om ni är beredda att arbeta med problemet. Det är dock ett beteende som kräver mycket tid och ett konsekvent bemötande från er. Är ni beredda att lägga ner den tid som krävs, även när lillasyster kommer? Då ska ni självklart satsa på en instruktör, annars är det inte alls fel att omplacera en sådan hund – Han kan få det hur bra som helst hos någon annan också! 🙂

    För oss blev det en oerhörd lättnad när vår älskade kompis flyttade, jag behövde inte ta med mig barn Eller hund till ett annat rum varje gång jag behövde göra något eftersom jag inte litade på att jag kunde lämna dem tillsammans. Jag vet att han har det toppen hos sin nya matte och alla blev nöjda med lösningen!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det är jobbigt att inte kunna känna sig trygg i att lämna dom ensamma en stund osv..<3 Åh förstår 🙁 ja, ibland kanske det är bäst att göra så men det är bara det att även Zelda skulle behöva flytta med då.. Dom två sitter ihop! <3 Tusen tack för tips och råd och peppen <3 kram

      1. Anette

        Våra hundar ”sätt också ihop”, men vet du? Båda två har lugnat ner sig sen de flyttade isär! Vi fick mer tid till han som är kvar, och han som flyttade slapp att ständigt ha en ”nagel i ögat” och kan slappna av till fullo hoa sin nya matte! Så det KAN bli hur bra som helst, men det vet man ju inte innan tyvärr.

        Vår gubbhund skulle aldrig göra en fluga förnär, och att kunna gå på toa utan att ta med dotter eller hund in på toan är så skönt! Jag saknar den andra hunden lite då och då, men allt blev så bra till slut!

        Jag tror ni kommer göra det som är rätt för er oavsett vad ni väljer att göra! 🙂

  32. Johanna

    Ta inte råd från folk över internet. Läser en mängd felaktigheter här nedan i kommentarsfältet. Ta istället proffesionell hjälp från någon som dagligen arbetar med hund och problemhundar och som kan komma hem och träffa er i er hemmiljö. Fram tills ni får hjälp, se till att Dexter har en chans att komma undan från Jason, ett eget krypin. En hund som visar aggressivitet vill öka avståndet mellan sig själv och det den visar aggressivitet mot. Jag hoppas innerligt ni kan lösa detta problem. Jag vill inte ge er några mer råd, det får den duktiga person som träffar er irl göra. Kram!

  33. Felicia

    Vi hade två chihuahuor när vi fick vårt första barn. Den ena nervös av sig, men bra på att gå undan om hon inte kände sig bekväm i situationen. Den andra lite mer ”på” och ”fostrande”, liksom bestämd av sig. Det gick bra fram tills att vår son började röra lite mer på sig, krypa omkring och följa efter hundarna. De blev alltmer stressade, och vi märkte att de inte mådde så bra. Vi försökte avgränsa hemma så att de hade sina trygga zoner och vi var jättenoga med att visa sonen hur han skulle vara mot hundarna. Men det var som om de blev stressade av bara hans närhet. Vi kontaktade en hundcoach och började träna ordentligt, men när sonen var runt året började det bli ohållbart, då den ena börjat göra utfall och även nafsat/bitit sonen i näsan en gång. När vi dessutom fick veta att vi väntade vårt andra barn så började vi se oss om efter ett nytt hem till vovvarna. Det slutade med att de flyttade hem till mina föräldrar, vilket var det bästa som kunde hända. De har bott där i två och ett halvt år nu och de mår så himla mycket bättre på alla sätt. Hon som var så nervös har blivit mycket lugnare och tryggare. Och det bästa är ju att vi träffar dem ganska ofta och att barnen får ”växa upp” lite med dem ändå. Det var jättetufft att inse att situationen var ohållbar, men samtidigt var vi tvungna att se bortom våra egna känslor och göra det som var bäst för hundarna.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det är lite samma för oss. Har gått bra fram tills att Jason blivit allt mer rörlig liksom.. Tusen tack för att du delade med dig 🙁 så skönt att dom fick nytt hem iallafall och framförallt att det var hos någon ni känner.. Ja, det får man faktiskt göra ibland.. Trots att det är tufft. KRAM <3

  34. Filippa Jalonen

    Hej! Jag är inte hundägare men jag vet från Kammis kanal, att hon hade problem med att hennes hun d skällde extremt mycket när han var med andra hundar. Då tog hon en sprayflaska med vatten och sprayade vatten på honom när han skällde. Detta funkade och nu är problemet nästan helt borta. Du kanske kan testa det när han hugger till och visa att det inte är okej att göra så! Lycka till med att lösa problemet!❤️

  35. Johanna

    Dexter behöver ”sin space” min hund var exakt likadan tills vi skaffade buren och introducerade buren.
    Så här gör man. Köp en bur som ALLTID ska stå öppen! Meningen är inte att låsa in honom. Introducera buren med att ”inreda” den med någon mysig filt/ pläd samt hund ben och leksaker efter hundens tycke. Det ska va hans fristad. Han ska få gå in när han vill och Jason får inte under några omständigheter gå in i buren. ALDRIG detta är enbart för vovvarna. För att Dexter ska få känna sig trygg och så fort han visar att han är stressad eller nervös så för ni honom till buren. Med lugn. Inom ett par dagar kommer han springa dit självmant. Min tik är 10 år idag. Inte huggit efter ett barn på 5 år nu sens buren och samspelar jätte fint med våra barn på 2 år och andra på 5 månader. Lycka till!

  36. Ellen

    Det kan vara så att er hund är reaktiv. Googla på det och se om det kan stämma in. Min syster hade en reaktiv hund, hon var RIKTIGT vaksam och orolig. När nya folk kom så kunde hon skälla i evigheter, hon har däremot aldrig bitit någon. De tog hjälp av hundpsykologer och coacher men valde tillslut att avsluta hennes liv då det nästan tog mer skada på henne än på min syster med familj. Ett jättesorgligt avslut men samtidigt den rätta vägen att gå för dem, men främst för HENNE. Jag säger inte att Dexter behöver gå samma väg men som sagt, kolla upp reaktiva hundar. Skickar gärna kontaktuppgifter om du vill prata med min syster.
    Kram

  37. Caroline

    Förstår verkligen ångesten.
    Har mångårig erfarenhet av att träna hund och uppvuxen med polishundar, enbart stora hundar och av 2 raser men.. jag tror grundprincipen är samma. Det handlar om trygghet. Om Dexter har varit osäker sen bebis så behöver han ännu tydligare signaler och rutiner för vem som är ledaren. Ni behöver markera att Jason är er son, ni behöver visa att det är ni som bestämmer och att han kan finna lugn i att inte behöva ta varje situation utan kan backa eftersom ni tar dom. Gör en safe place i Lght med säng osv, lär honom att han får vara själv där (Jason får inte gå dit). Markera när det kommer folk att han får och ska ligga där. Han ska be om lov innan han äter/går ut genom dörren osv. Små enkla medel där han inte behöver fronta situationer vilket gör honom ännu mer osäker. Och på det, massa beröm och kärlek. Men tydlighet

  38. Sofie

    Hej!
    jag måste bara säga att jag lider med er!
    Vår älskade vovve har precis samma problem, vi fick veta efter att vi köpt honom att han blivit misshandlad eller dåligt behandlad på olika sätt och säkerligen därför byggt upp det ”aggresiva” beteendet.
    Vi tog då kontakt med en hundtränare som gav oss så mycket tips. En av hennes teorier var att vi skulle bygga upp hans relation till oss, att få honom att lita på oss och få honom att känna att ”jag behöver inte vakta eller ”vara på hugget” för husse och matte är här och de räddar mig om jag behöver”. Vi fick då lite övningar att göra.
    Först skulle vi ha en godis i en stängd hand och hålla framför, och så fort vi fick ögonkontakt med honom säga bra och ge honom godiset. Sedan när han börjat fatta grejen skulle vi öppna handen och göra samma sak, vi gjorde detta varje dag ett par gånger om dagen i en månad och märkte en ENORM skillnad.

    Jag vet inte speciellt mycket om hundar men det låter lite som att han inte riktigt får det ”space” han behöver och det är ju inte så konstigt, barn är barn! Men jag fick lära mig att när en hund hugger eller biter är det för att tala om att man är för nära, så prova att stänga in honom i ett rum med en grind (typ kompostgaller eller något) så att han är med och inte är ”instängd” eller så utan fortfarande är med och ser er men samtidigt får känna att han får vara ifred.

    Vet inte om det kan vara till någon hjälp men mitt råd är att verkligen ta hjälp av en hundtränare för både hans och eran skull, jag förstår verkligen vad ni går igenom och vet hur mycket man tänker och sånt. Håller verkligen tummarna för att det löser sig för er 😢💖

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh tack för peppen <3 🙁 och ja, visst är det hemskt när det är sådär.. Tusen tack för att du delade med dig. Vi ska helt klart ta kontakt med någon som kan hjälpa oss. Stor kram och återigen tack <3

  39. R

    Alltid lika trist med sånna här saker.. Har alltid haft hund under min uppväxt och har nu två stycken. Tränar otroligt mycket med dom och de låter som att Dexter inte riktigt vet sina plats, i en hundflock är det alltid dom yngsta som är lägst i rang och det låter som att fostrar Jason. De är otroligt viktigt att ta tag i ett sånt här beteende snabbt, ni måste visa vart han har sin plats det kommer både han och ni må bättre av. Hoppas de löser sig!! Kram!

  40. Malin Westin

    Vi har också hund och barn på snart två år och håller med om att det inte alltid är lätt. Vår hund är också speciell och mest intresserad av familjen. Hon var väldigt skeptisk till en början och är det fortfarande faktiskt. Vi har dock alltid varit noga med att det ska finnas plats för hunden att få vara ifred, gå undan och inte bli störd. Många gånger har hon fått vara i ett annat rum, med galler så hon ser oss, när bebis lekt och röjt runt. Inte rättvist mot hunden alla gånger att vara i en miljö (rum) med barn ifall de tycker att det är påfrestande. Får vi besök av andra barn ges inte ens möjlighet att något sånt ska ske utan hon är i ett annat rum där hon kan se oss men där hon känner sig trygg och lugn! Vet inte bara om det vart rörigt nu!? Haha. Men känner med dig och är i precis samma sits. Kämpa på & låt Dexter få vara med fast ändå inte så han känner sig trygg! Det kanske inte funkar för er men värt att testa!

    Kram Malin

  41. Marina

    Det måste vara så att de som kommenterar ”klart du ska omplacera direkt!” Inte har haft hund eller haft de känslor som ”normala” hundägare har, där hunden är en i familjen.
    Vi kom överens om att om vår hund visade något aggressivt mot vår son(nu 4 månader) så skulle vi ta bort henne. Men det är faktiskt skillnad då vi har en 30kg pitbull/rottweiler och det blir så otroligt stora skador än om er lilla skulle bita i tex en hand. Nu tog vår hund emot vår son med öppna armar.
    Jag tycker att det är klart att ni ska kontakta någon som KAN hundar! Skriv och fråga i någon lokal hud grupp på fb?(vi har ”djur köpes och säljes i Blekinge”) annars köp lokaltidningar det det med kan finnas annonser om hundtränare.
    Jag hållet tummar och tår för att det ska blir bättre 😊

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, den första tanken vi får är ju absolut inte att omplacera. Man vill ju göra allt för att lösa problemet först 🙁 <3 går ju att hålla koll på Dexter och Jason bättre fram tills att det är löst. I längden är det ju ingen lösning men medan vi jobbar på problemet får vi ha stenkoll <3 tack för tips och råd. KRAM

    2. Nathalie

      Tycker att din kommentar är kränkande för det handlar inte om vilken ”titel” man har. I detta fall ”hundägare”. Vi är alla människor och det är väl klart att man omplacerar hunden om den ger sig på sitt eget barn!

    3. Elna Fajersson

      Hejsan!
      Sett att du fått många tipps men då jag blöder för hundar så ville jag också lägga in en kommentar. Det tipps du fått som jag verkligen tycker du ska lägga vikt på är:
      Ta hjälp! Kontakta en lokal brukshundklubb elr liknande proffesionell hjälp som kan visa hur du verkligen ska göra, kan va svårt att läsa sig till det.
      Använd metoden ignorera! Detta är den bästa metoden när det kommer till hundar, Vad jag förstår är hunden nervös och jag tror att han verkligen vill ha space, den blir stressad av när det kommer folk och tycker kanske att barn har konstiga rörelsemönster. Så när du får hem andra, ta undan hunden redan innan. Och om det kommer hem bara en person, be dem totalignorea hunden, titta inte på den, vänd den rycggen. Sen när hunden lugnat sig och accepterat situationen och gått iväg och lagt sig, först då kan personen tillkalla hunden och hälsa på den. Då blir det på era vilkor!
      Sen en annan bra grej då osäkra hundar gillar är ett eget litet kryp in, om ni inte redan har så köp en tygbur, lägg något mjukt och skönt i den och ställ den på ett ställe där hunden kan ha lite överblick över vad som händer men ändå få vara ifred inne i huset. (Viktigt att inte Jason går in där isåfall!!!) det är hundens space! Kan va så att till en början att hunden inte tycker om att vara där inne om den inte är van vid bur men så småning om kommer nog hunden gå in självmant, du kan även burträna genom att stänga in hunden i den i korta korta perioder då och då och när hunden blivit van vid bur kan man använda det när man får gäster. Då sätter du in hunden där och stänger. Då känner den sig trygg samtidigt som han har koll på omgivningen. Och som sagt, ignorera den.
      Sen tror jag det är superviktigt att ni är konsekventa med hunden! Visa verkligen vad som är rätt och fel, utan att skrika (ibland måste man bli lite arg också om man verkligen behöver markerna såklart). Visa med kroppsspråk mycket, fös undan med knät/benet bort från tex Jason eller situationen. Låt inte hunden vara med när han gör fel.
      Sen, låt han vara med! Men då när han gör rätt och är trevlig! Och som en annan skrev, fokusera bara på Dexter! Ut och gå i skogen, kasta en leksak och aktivera honom, bara du och han! Eller Fjodor och han.
      Stort lycka till
      Kram!

      1. Gabriella Joss
        gabriellajoss

        Hej <3 tusen tack för så bra tips, råd och pepp. Ska försöka få lite mer tips och råd från någon professionell i närheten och komma igång med något "behandlingsprogram" eller liknande. Jättetack för tips, kram <3

  42. Flisan

    Ett sånt problem tar lång tid att fixa men det går! Ett tips är att inte testa en massa metoder utan hålla stenhårt på en metod en längre period för att märka skillnad. Jag har själv en Rottweiler som varit lite osäker mot människor (älskar dock barn och har aldrig huggit mot någon) och det han behöver är sitt space! Det vill säga att folk ignorerar honom totalt. Ingen ögonkontakt. Inget gulligt prat. Ingen kontakt alls! Till slut blir människorna intressanta för honom och han tar självmant kontakt. Mitt råd är att du ger dem direktiven till folk på besök. Samt tar undan hunden om barnen leker. Ett annat tips är att du inte låter Jason klänga eller hålla på med hunden,lär honom att hunden vill vara ifred. Enkel hjärngympa är att lära in ordet ”leta” och slänga en näve godis eller torrfoder på en gräsmatta. Detta kan Jason så småningom va involverad i för att hunden ska på en positiv bild av barnet. Och glöm inte att berömma och belöna hunden när den gör rätt! Och avled och korrigera hellre mjukt en osäker hund då skrik och gap snarare gör saken värre. Nu e jah långt ifrån en expert men det är mina tips 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack snäll för tips och råd!! <3 Jättebra det där sista du skrev. Ligger nog något i det för att dom ska börja bygga en relation. KRAM <3

  43. Emelie

    Vad tråkigt att det är så med hunden. Jag har en 9 årig stor hund som är lika mot folk han inte känner dock super med familjen. Vi va väldigt försiktiga när vi introducreade våra två barn för hundarna dom fivkntitta på håll och sedan komma fram efter hand, aldrig i uppjagad tillstånd utan avslappnad hållning och barnet en högre än hundarna.
    Visa inte dexter att du är stressade och ledsen över detta, tyck inte synd om honom i hans närhet. Va lugn, bestämd och visa honom med en fast hand vart han får vara, ligga. Han får vara med om han är lugn och undergiven, sätt gränser, inget stressande runt Jason, ha en fast plats bädd tex. Där han har en frizon från er och Jason. Våra hundar svarar bra på regler och endast hand blandar med kärlek när dom är lugna och harmoniskA. Dom får vara i soffan när vi bjuder in dom dit tex.

    Hoppas ni hittar en lösning alltid jobbigt med övriga alternativen. Lycka till

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Så skönt att ni lyckats så bra med era hundar. Ska verkligen göra mitt bästa för att lösa det hela på bästa vis för både oss och Dexter, kram <3

  44. Hanna

    Jag förstår att det är jättesvårt- det är ju en familjemedlem. Men tänk även på hunden- hur tror du han mår om han är så osäker och stressad att han biter folk? Hundens beteende speglar hur den mår- precis som vårt beteende när vi är stressade eller inte trivs i en situation.

    Ett råd- i all välmening; ta kontakt med en seriös hundtränare- kolla din lokala brukshundsklubb eller liknande och be dem om hjälp och hur ni ska tänka.

    Att be folk om hjälp i detta forum som inte har någon hundvana är ingen bra idé. Och fram tills du har hittat någon som ni litar på och kan ge er råd och kanske hjälpa er med en omplacering om det skulle kännas rätt så BER jag verkligen er att stänga in hunden när det kommer barn till er och berätta ärligt till alla som kommer till er om hundens beteende så de får en chans att välja om de vill ha sina barn i hundens närhet och själva utsätta sig för risken.

    Och Jason- håll koll och ta bort honom om det känns som att hunden inte är i balans, det går så himlahimla fort och kan ge såna fruktansvärda skador- tro mig som haft en vän med erfarenheten, barns ansikten och ögon är i samma höjd som hundens huvud.

    Jag vill inte skrämma er- vet hur jobbigt detta kan vara men tänk efter och ta hjälp!

    Stor kram till er!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Han har ju alltid varit så. Har svårt att tro att han mått dåligt hela sitt liv från att han föddes typ.. Tusen tack för tips och råd. Ja, det är svårt att veta vad man ska ta till sig av och inte men kommer kontakta någon professionell helt klart och få mer vidare hjälp. KRAM

  45. Emma

    Jag har varit med om ungefär samma sak. Vi hade en staffordshire bullterrier hane, alltså av betydligt kraftigare typ än er lilla hund. Han var osäker och väldigt speciell. Inte alls så som en staffe vanligtvis är. Allt fungerade bra med vår son tills han var ungefär 1 år och då markerade han sin osäkerhet genom att bita vår son. Helt oprovocerat. Vi valde att omplacera en tid, men sedan morrade han åt ett barn igen och då bestämde vi oss för att låta honom somna in. Han var helt enkelt för opålitlig och stressad och hade för mkt problem i övrigt. Han mådde inte bra och det bästa för honom var att somna in. Men vilket tufft beslut det var för vår bästa vän. Om jag var ni hade jag i första hand testat att omplacera till en familj utan barn. Men blir det inte bättre av det och man har uteslutit att hunden har ont osv, då hade jag nog låtit hunden somna in. Det funkar ju inte att konstant ha ögon i nacken och konstant vara orolig att han ska flyga på Jason eller något annat barn, helt oprovocerat. Det hade ju varit en annan sak om Jason drog honom i svansen eller gjorde något mot honom och han ville försvara sig. Men vissa beteenden är bara inte ok, och då får man bara fråga sig själv, vill vi ha det såhär? Massa kramar till er❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Nej men gud så hemskt 🙁 <3 förstår att ni gjorde det.. Man måste ju göra det som är bäst för hela familjen och för hunden i fråga. Men ja, det är sjukt tungt att ta sådana beslut också. Men TÄNK om olyckan är framme och det blir allvarligt. Då hade man aldrig förlåtit sig själv. KRAM <3

  46. Nathalie

    Barnet kommer före hunden! Även om huden är som ert ”barn” så ÄR barnet ert B.A.R.N. Det är väl självklart att vilja försvara sin egen avkomma mot något som är farligt och i detta fall är det bara sunt. Jobbigt men logiskt, rätt och klokt. Spelar ingen roll. Bättre att göra sig av med hunden och känna sorg över det, istället för att utsätta sitt barn (som borde vara det mest älskade man har) före denna hund. Varje dag. Lättare sagt än gjort såklart och jag kan inte tänka mig vilka känslor som kommer upp hos er, för det måste vara ASjobbigt, men oavsett vad ni KÄNNER så borde ni sätta SÄKERHETEN främst och det är att använda hjärnan först och sätta ert barn i säkerhet (genom att göra er av med hunden) och bearbeta sorgen och känslorna(i hjärtat) sedan. Som sagt lättare sagt än gjort, men vad ska ni göra då – låta bli?

  47. Natalie

    Jag vill tipsa dig om att ta kontakt med Susanne Lindberg, en hundinstruktör i Skellefteå. Hos Susanne kan du bland annat boka en ”privatlektion” där du kan få många goda tips och råd gällande Dexter 🙂 Jag har själv gått flera hundkurser hos Susanne och har aldrig blivit besviken! Jag vet att hon även tar sig an uppdrag utanför Skellefteå 🙂 Hennes hemsida hittar du här: https://rackarungarnashundskola.com

    Lycka till! <3

  48. Cassandra

    Vår familjehund kunde vara så främst på äldre dagar. Vi var dock tonåringar när vi hade henne så var inte så illa som det blir med små barn. Hon dog av ålder till slut, Men jag vet att hade hon levt när jag fick min son så hade det aldrig gått. Hon var alldeles för opålitlig för att vistas bland barn i slutet..,

    Jag hade nog hur hemskt det än är försökt att omplacera hunden. Det är för läskigt att ha en sådan hund bland små barn tycker jag.

    Kram ❤️

  49. Sofie

    Hej fina du! Jag har en mexikansk nakenhund på 2 år som är EXTREMT skygg. Rasen är tydligen ”reserverad men aldrig rädd”, men min lilla kille är verkligen rädd. Han är osäker, ängslig och stressad. Han är dock för snäll för sitt eget bästa och skulle aldrig hugga. Well, man ska aldrig säga aldrig när det gäller osäkra hundar, men han har inte visat något tecken alls på aggressivitet. Han skäller istället som en dåre, men bara mot människor. Han är sjukt rädd för människor och främst barn och män. Vi försöker jobba mycket med detta, men det är sjukt viktigt att få hjälp och att träna med sin hund om hunden är osäker, har jag lärt mig. Detta är min första hund och som du har jag ingen vidare kunskap. Detta gör tyvärr att man ”uppfostrar” hunden helt fel, och istället förstärker det dåliga beteendet. Vi har gått mycket hundkurser med honom BARA för att träna honom att vara bland människor, och så har bättre lydnad och kontakt kommit på köpet. Och han blir mer och mer självsäker. Jag tycker att det är viktigt att ha en duktig instruktör som DIREKT kan gripa in och säga hur man ska göra och reagera när hunden beter sig fel. Säger som flera andra, att ni måste jobba med honom ensam. Både helt ensam utan Jason och Zelda, men också tillsammans med övriga familjen, fast kanske utan Zelda då. Men som sagt – leta reda på en duktig instruktör eller gå till er brukshundklubb. Hur gör ni mot Dexter när han biter mot Jason?

    Så tråkigt att höra detta förresten, men jag tror verkligen att det går att träna bort! Bara ni går in för det ordentligt, TA er tid att göra det för både hans och er skull. Han kanske alltid kommer vara ängslig och osäker, men just att bete sig illa kan nog tränas bort med rätt hjälp! Älskar din blogg, kram <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men åh vännen då 🙁 <3 ja, det låter lite som vår lilla Dexter! Tusen tack för att du delar med dig. Vi har provat lite allt möjligt i perioder men inget har fungerat eller gjort det bättre.. 🙁 <3 tusen tack. Blir så glad för både peppen och för dom fina orden. KRAM <3

  50. Stina

    Hej! Detta är inget ”onaturligt” sett från hundens perspektiv! Det är en reaktion på att något inte stämmer, och det är det man måste hitta. Först och främst hade jag minimerat tillfällena då han får ”lyckas” med sitt beteende, när ni har gäster ska han inte få en chans. Ha honom instängd i ett annat rum med en grind så han hinner ta in vad som händer och samla sig innan han får vara med er. Detsamma gäller med er son, först när hunden fått ordentligt med motion/stimulans och är lugn får han umgås med honom. Jag hade köpt en barngrind tills problemet är löst så det är enkelt, för med barn och hund måste man få till en smidig vardag för att det ska funka. Jag hade även kontaktat en kvinna vid namn Memea Mohlin som är otroligt kunnig på ämnet. Lycka till, det kommer gå toppen 😊

  51. Sara

    Hej Gabriella,

    Du har fått många bra och kloka ord, en del lite mjukare och en del lite hårdare men sanna är dom! Jag förstår verkligen din ovilja att göra dig av med en familjemedlem men du måste! Ikväll fick Jason betala för att ni vuxna inte längre kan skydda honom. Ni måste ta ett vuxet beslut och inse att ni kom undan extremt lindrigt innan ni var tvungen att ta detta beslut för ni vill inte vänta tills ni sitter på akutmottagningen med en blödande Jason som kanske förlorat ett öga mm. Ni får inte chansa på att få någon fler varning…. Skulle faktiskt vara lite intressant att hör hur du och din man tänker er att ni i fortsättningen ska skydda Jason?

    Finns det verkligen ingen vuxen utan barn som kan ta honom och försöka se om det är något problem som går att avhjälpa men där det inte finns ett helt oskyldigt barn? Din bror tex som du kände tidigare?

    Förlåt för hårda ord men jag blir så himla illa berörd och orolig för Jasons skull :-/

  52. Sandra

    Hej Gabriella!
    Jag har absolut ingen aning hur man ska lösa detta problem ni har. Men några tips där du kan fråga om råd och förhoppningsvis få hjälp!
    På Facebook finns massa hundsidor för oss hundägare här i umeå.
    • prata hund i umeå
    • hundträning i umeå
    Bland annat, där finns massvis med kunniga människor som gärna ställer upp och ger tips! Finns även väldigt många utbildade inom hund i dessa två forum.

    Sen även några som har kurser / hjälper med ”problem”hundar eller annat vardagligt problem är Ulvens. Finns på Facebook å även ulvens.se
    Sök även på Umeå hundskola, han kan göra en problemutredning, och gör sedan ett träningsprogram till er, han gör såklart även uppföljningar!

    Jag hoppas det hjälper med denna lilla informationen! Och jag hoppas verkligen det löser sig för er! Kontakta mig gärna ifall du vill ha tips och råd att hitta någon utöver de jag skrev! 🙂

  53. Marie

    Nu kommer jag säkert låta jättekall och så. Jag har själv alltid levt med hund. Hade två stycken innan barnen föddes, en av dem av det mer nervösa slaget. Jag valde att placera om mina hundar då den ena visade tendenser mot att kunna hugga mot små barn. Båda hundarn fick flytta ihop eftersom de alltid levt tillsammans. Fick flytta till ett äldre par utan småbarn.

    En hund som är så rädd och nervös och som visar tendenser mot att bitas skulle jag ALDRIG ha hemma. Den hunden mår enligt mig inte bra och en hund får aldrig bita mot folk och absolut inte mot barn som är små och inte förstår eller kan skydda sig. Aldrig. Jag har älskat mina hundar som barn typ, men har ändå synen att hundar är hundar. Barn går ALLTID först. Givetvis.

    Som sagt. Jag kommer verka känslokall men det är jag inte alls. Men en hund är en hund, och beter den sig så så mår den inte bra och bör antingen bo hos någon med stor kunskap som kanske kan rehabilitera hunden, eller så bör hunden kanske inte finnas alls…. Jobbigt att ta tag i detta, hunden är en familjemedlem förstås… men barnen måste gå före.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh förstår 🙁 <3 hade vi omplacerat Dexter så MÅSTE Zelda följa med. Dom är så viktiga för varandra. Och ja, du har såklart rätt i att barnet alltid kommer först men vi vill så gärna få det att fungera. KRAM <3

  54. Christine

    Hej! Har detta kommit mer plötsligt med att hunden ”hugger”? För då skulle jag åka till vet för att göra en undersökning så man kan utesluta att den inte gör så pga av att den har ont. För så kan det vara många gånger. Efter det skulle ja försökt bygga relation mellan hunden och barnet, att Jason kanske kan få slänga fram godis till hunden, eller ta ur handen? För det är förtroendebyggande och ingenting som pressar hunden. Annars skulle jag tyvärr rekommendera att omplacera hunden om den nu inte gillar barn för det är ju faktiskt schystast mot hunden om den nu inte mår bra i barns sällskap. Lycka till och hoppas det löser sig! Kram💞

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Nja, inte direkt. Han har ju alltid varit så men det är mer nyligen det har blivit så mot just Jason. I samband med att han kan springa runt mer osv. Tusen tack för tips. KRAM <3

  55. Emma

    Ta hjälp av en utbildad hundtränare, t.ex. Fredrik Steen. Skulle inte hans hjälp förändra Dexter hade jag omplacerat honom, tyvärr. En oförutsägbar hund med aggressionsproblem och små barn känns inte roligt. Hade varit det bästa för både er och honom. Förstår att det skulle kännas jättejobbigt, men hunden är ju märkbart stressad och då hade det varit det bästa för honom enligt mig. När man har djur får man inte vara självisk.
    Hoppas verkligen det löser sig på bästa sätt, tycker absolut att du ska kontakta en hundtränare och ge det ett försök. Lycka till fina! <3 Kram

  56. Katja

    Hej!
    Tänkte börja med att säga stt jag är väldigt ledsen för er skull. Har själv hund och barn. Den relationen fungerar väldigt bra, men mina föräldrars ena hund påminner mkt om Dexter, osäker och biter hellre än flyr undan om hon känner sig ”hotad”. Det har dock gått över all förväntan med mina föräldrars hund och vår dotter, som är 1 år och 9 mån. Men de är ALDRIG ensamma tillsammans och vår dotter får inte gå fram till hunden utan hunden får själv ta kontakt om hon vill. Som vissa kommenterat tidigare skulle jag börja med besök hos duktig veterinär och/eller sjukgymnast som kan gå igenom Dexter så att han inte har ont någonstans eller liknande. Tyvärr kan det vara bökigt att hitta rätt veterinär som vet vad han/hon pysslar med. Sedan är det ju viktigt för alla hundar, men framförallt kanske osäkra hundar att de har platser i hemmet där de alltid får vara ostörda, samt att ni alltid är med och har koll på vad både Jason och Dexter gör. Vill ni söka hjälp skulle jag vända mig till någon som arbetar med ”positiva” metoder. Metoder som går ut på stt Dexter ska veta ”sin plats” kan mkt väl få honom ännu osäkrare (detta är ju dock ett känsligt ämne och hundvärlden är tudelad..). Jag bor tyvärr i Sthlm och känner bara till utbildade instruktörer/hundpsykologer här, men vill du kan jag melja kontaktuppgifter till folk som ev. kan hänvisa vidare till ngn i ert område. Slutligen kan det ju tyvärr vara så att det kanske är bättre för Dexter att bo hos ngn som inte har barn och en stillsam tillvaro, Hur sorgligt det än känns. Stort lycka till!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Så skönt att det fungerat bra för er <3 ja, det låter som Dexter faktiskt.. Vi får prova oss fram helt enkelt. Tror också att det är svårt att hitta rätt men ska prova vända mig till någon professionell och försöka iallafall. KRAM <3

  57. Jenni

    Hej Gabriella <3
    Jag förstår när många säger att du inte skulle förlåta dig själv om Jason skulle bli biten.. men jag äger själv hund och vet hur mycket de betyder för en. Jag har ingen barn än men har många gånger funderat på hur det kommer att bli i framtiden. Min hund har alltid varit snäll mot andra barn och liksom bara låtit de göra vad de än vill, men man håller ju ändå koll.
    Ens första hund, är alltid något SÅÅÅ speciellt, det blir ju som ens första barn!! Jag skulle aldrig kunna tänka mig ett liv utan min lilla Elli och vet att jag skulle göra allt, precis som du vill, för att det ska kunna funka. Det måste väl finnas någon lösning? Jag kanske tänker för positivt men det måsta ju hjälpa?! 🙁 <3
    Jag önskar att jag kunde säga exakt vad du ska göra för att det ska bli bättre <3 Testa några av de tipsen du fått av de andra och GE INTE UPP DIREKT! Försök tro på dig själv och lilla Dexter så kommer det förhoppningsvis bli bättre 🙂 <3

  58. Sara-Sofia

    Jag tror ni kan träna bort detta! Tycker absolut ni ska ta hjälp av en duktig tränare som kan komma hem till er. Vad är Dexter för ras? Endel raser, tex terriers, har ett stort behov av både fysisk och mental stimulans och blir väldigt frustrerade om de inte får det. Förstår hur jobbigt detta måste vara. Har själv tre hundar och de är som mina bebisar! <3

  59. Emma

    Vi har en hund som varit exakt likadan.
    Vi satte han på plats ordentligt. Inget säga ”nej nej” ”fy fy” utan faktiskt nypa tag å visa lite mer som hundar själv sulle gjort och det varje gång tills han sedan slutade. Jag litar inte på han helt, men han har ALDRIG gjort någonting ny längre. Förut högg han jämnt till alla.
    Jag tolererar verkligen inte att hundar bits men samtidigt som jag tycker att varje hund har sin säng och det är deras frizon. Så ligger hunden där är det ingen som går dit, punkt.

    Men om ni testat allt och inget funkar skulle jag faktiskt ta bort hunden. Att flytta runt hundar är bra mycket värre tycker jag.

  60. Rishi

    Vi hade en stor hund förut som var väldigt agressiv och bet grannarnas barn! Efter att vi kastrerade Otis så blev det myyyycket bättrr och han var snällare! Men aggressionen fanns alltid där, men den var inte lika stark 🙂

    Hoppas det blir bättre! kram

  61. Denice

    Förstår er frustration och håller med många i kommentarerna. Dexter mår inte bra. Uppenbarligen. Varför är en annan fråga. Har ni kraften går de att träna bort men tror han mår bättre av en omplacering, går inte de kanske han ska få somna in? För hans egen skull. Har flera vänner som haft mindre hundar och fått barn och haft samma problem som resulterat i omplacering och i ett fall avlivning. Man måste tänka på vad som är bäst för er och för hunden. Eftersom han alltid varit så kanske de ligger i hans ”natur ” och då kanske de är svårt att bli av med när de redan gått så långt.. ni får ta er en funderare.. och göra de som känns bäst. Kram <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för din kommentar. <3 respekterar helt din åsikt och tanke men vi vill prova att få det att fungera först till varje pris, kram<3

  62. Therese

    Måste fortsätta lite på min kommentar…. Vill bara förtydliga att man inte belönar aggressiviteten genom att ge godis! Såhär skriver Fredrik Steen som någon annan också hade tipsat om: -Aggressivitet dämpas med saker som hunden blir glad över. Godis, leksaker med mera.
    (då en hund morrar och du ger den en godis, då belönar du INTE hundens morrande)
    och: Ett av det största problemen med en hund som är aggressiv är att hunden ofta lyckas “få igång” omgivningen. Både ägaren och andra personer. Hunden får alltså “svar” på det den gör och kommer därför vilja göra om det igen.
    Om den morrar och hugger mot Jason vill han förmodligen att Jason ska ”backa” och genom att du tar bort Jason från Dexter så fungerar ju Dexters metod. Så ge inte upp, testa med godis 🙂 Här är en video, kolla gärna https://drsophiayin.com/videos/entry/counter-conditioning_a_dog_to_blowing_in_face/

  63. Ellinor

    Ett tips är att ta kontakt med en instruktör eller brukshundkklubben i närheten för att få hjälp. Vet en i Nordmaling som jobbar mycket med ”problem” hundar så kan tipsa om henne om det är intressant?

      1. Ellinor

        Hennes hemsidar inte så uppdaterad men hennes nr finns under kontakt. Ring henne för rådgivning 😊Har varit med under praktik hos henne när vi jobbat med liknande ”problem”. Och Nordmaling är ju ändå rätt så nära er 😀 Håller tummarna för er och att det ska bli bättre 🙌http://www.strandvallenshundskola.com/index.html

  64. Daniela

    Hej Gabriella.

    Jag hade två rottisar när jag fick mitt första barn. Jag hade tydliga regler för hundarna och även mitt barn när han blev så gammal så han kunde förstå. Var aldrig några problem mellan hundarna och barnet.

    Du måste se signalerna på din hund innan han gör utfall mot någon. Är det blicken? Hur har han öronen? Är han vaksam?

    Vad gör du när hunden morrar åt andra? Klappar du hunden i tron att du ”lugnar” honom ?

    Vad gör du i en sådan situation..

    Jag har själv haft hand om ”problemhundar” då jag har alltid hittat lyckats bryta ett oönskat beteende.

    1. Daniela

      En sak som många gör fel tyvärr är att se hunden som sin bebis… klart man kan mysa med dem osv.

      En hund är en hund.. och om man tänker såhär.. hur hade en tik/ hundnamnen gjort ute i naturen om en annan hund gör något oacceptabelt enligt henne?

      1. Gabriella Joss
        gabriellajoss

        Jag menar ju såklart inte att jag ser dom som bebisar. Dom ÄR ju hundar. Men för mig är det ändå ett speciellt band. Kanske inte så starkt som man har till sitt barn men ändå SJUKT starkt då dom verkligen hör till familjen och varit med så länge.

    2. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Hej <3 skönt att allt gick bra för er. Hur har du gått tillväga för att bryta det? Vore så intressant att veta, kram <3<3

  65. Johanna

    Usch vad jobbigt. Jag är dock tyvärr i exakt samma sits. Vi har en nakenhund som är precis som du beskriver dexter. Väldigt stressad o känslig o har nafsat efter vår son. (Som förövrigt också heter Jason :)) nu fick vi vår andra son i juli o han är ännu mer stressad. Vi vet inte heller vad vi ska göra. Mår jätte dåligt av detta så förstår dig precis. Tyvärr har jag inga tips på hur ni ska göra. Hoppas det löser sig på bästa vis gör er o dexter. Kram

  66. Marta

    Hej Gabbi! Det var verkligen jobbigt att läsa allt detta.Så hemsk, jag verkligen förstår din desperation och rädsla för dina familjemedlemmar..
    Mina tips är att inte göra nåt agressivt, såsom att lägga honom på golvet osv. Som du säger, han är redan så osäker, så det ni behöver att göra är att ni läser så mycket som ni kan just om hur man ska bygga hans självförtroende. Till ex nosework, ge honom extra mycket beröm för varje lilla positiva sak han gör. Till och med Jason kan hjälpa i detta (för det är ju en lek i det stora hela) och ge Dexter mycket godis varje gång han varit duktig, så skapar dom nån sorts kontakt/förbättrar relation.
    Men, som sagt, INGET agressivt och stressigt.
    För oss det bästa blev att vara i gruppen ”träna hund” på fb, där ser man massor med svar från kunniga hundtränare, tips tips tips!!

  67. Isabell

    Åh så jobbigt.. förstår att det är en tuff situation! Jag har alltid blivit lärd att ”man kan aldrig räkna med hunden igen efter första bettet” så jag själv hade nog valt bort hunden illa kvickt innan det händer något tokigt.. men det är ju så känslosamt! Man får ju ett sådant band.. 🙁 Hoppas det löser sig på bästa tänkbara sätt för er!

  68. O

    Har inga tips men vill bara önska er lycka till med Dexter och jag håller tummarna för att det ska lösa sig. Djuren blir ju som ens små pälsbarn <3

  69. Sofia

    Alltså först och främst: det är bättre att ta kontakt med ett proffs på en gång istället för att vända dig till bloggen. Förstår att du gör det för att få tips, men på nätet finns det HUR många som helst som TROR att de kan hundar och gärna har åsikter. Jag blir så himla ledsen av att läsa alla kommentarer om att det ”bara är att omplacera hunden” och ”HUR skulle du kunna förlåta dig själv om något hände Jason”, det kan ju faktiskt hända saker oavsett och tar man sig an ett djur så har man ju faktiskt en skyldighet att göra allt man kan för att detta djur ska må och ha det bra.

    Det låter ju som att ni har provat det mesta och tycker att det ändå inte fungerar, och just där tror jag problemet ligger. Du skriver själv att ni inte har någon direkt kunskap om hundar och då blir det ofta att man testar flera olika tekniker (kanske bli arg, skälla på hunden, alternativt en snällare variant en annan gång) osv och då blir nog hunden bara förvirrad. Jag skulle råda er att ta kontakt med en hundpsykolog som kan komma hem till er och kika på hur Dexter fungerar och hur han beter sig hemma. Där tror jag att ni kan få SÅ mycket bra tips som du inte kommer att få genom bloggen, och då är det från ett PROFFS.

    Det viktiga är ju att både hund OCH barn respekterar varandra, men att komma dit kan ju vara lite knepigt. Det kräver jobb. Men jobb som jag helt klart tycker är värt att lägga då djuren som ni säger ju är älskade familjemedlemmar.

    Jag tror inte heller på att straffa Dexter när han gör som han gör för jag tror inte att han gör det för att vara elak, utan snarare kanske för att ”läxa upp Jason” om han anser att han behöver ta den ställningen i flocken. Vi har en liten hund här hemma och en 1,5åring och när vår hund åt ett ben kröp vår dotter fram till honom och han reagerade instinktivt med att bita henne (för att försvara sitt ben). Många tänkte nog genast ”omplacera hunden! avliva hunden, han är aggressiv” men enligt mig är det befängt. Jag reagerade ju först med ilska just för att jag blev så himla rädd för vår dotters skull såklart, men sedan började jag tänka logiskt (som man ju faktiskt måste) och jag förstod att där skred hon över hans gränser, det var inte ok för honom. Så nu får han ALLTID vara ifred när han äter sitt ben och vi har ALDRIG haft något problem med något sedan dess. Nu är detta kanske en liten parantes i ert kanske större problem men jag ville bara dela med mig av en erfarenhet. Jag anser att väljer man att skaffa djur måste man göra allt i sin makt för att de (och hela familjen) ska leva i harmoni och respektera varandra. De behöver inte bli bästisar (för om vi ska vara ärliga så är ju inte små barn djurs favoriter många gånger) men de ska ha ÖMSESIDIG respekt för varandra och det kräver lite arbete.

    Hoppas att detta gav dig några uppslag och att ni kan få må bättre snart hela familjen, både håriga och mindre håriga familjemedlemmar :))) Hör av dig om du vill prata om något annat, jag är långt ifrån något proffs men brinner för djurfrågor och har förhoppning om att det mesta går att lösa, bara man orkar! Stor kram!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Hej <3 absolut. Jag ville ändå fråga då många sitter på så bra tips på var man kan vända sig, vad man kan läsa + att jag vill höra om andra i liknande situationer och vad dom har gjort. Tusen tack för att du delade med dig. Intressant och givande att läsa. Och självklart ska respekten vara ömsesidig och inte bara gå från ett håll. Tusen tack snälla du <3 <3 stor kram

  70. Linnea

    Min hund är också väldigt aggressiv mot barn, särskilt om dom springer eller kommer emot henne med sina händer. Det har dock blivit bättre pga jag har pratat med föräldrarna så att dom kan visa barnen på ett lugnt sätt hur man närmar sig en hund. Att låta barnet sitta på golvet och försöka göra så att barnet inte sträcker ut händerna förs än hunden har sniffat på barnet först har tex hjälpt för att min lilla hund inte skall bete sig aggressivt mot barn längre. Det är ju svårt när barnet är i en viss ålder, men det funkade för mig. En annan sak jag märkte var att om jag såg ett barn eller en situation där jag visste att min hund skulle bete sig aggressivt, så började jag redan innan det hände stressa över det och skapade antagligen en stämning i luften som min hund kände av. Då vill hon skydda mig eftersom hon tror att det är farligt. När jag lärde mig att hantera min egna stress och mina egna farhågor så märktes det direkt på min hund eftersom hon då inte alls reagerade aggressivt. Det handlar först och främst om hur ni som hundägare känner er i psyket när situationen uppstår. Ett annat tips är faktiskt att kolla på Cesar (hundviskaren) på youtube. Låter kanske larvigt men han har hjälpt mig mycket när det uppstått problem med min hund. Och han har många olika typer av problem i sina program så det finns säkert ett avsnitt som liknar det du beskriver. Ge inte upp, och lycka till!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det är samma med vår Dexter:( skönt att det fungerat bättre när du gjort så. Kan tänka mig att det är så.. Tusen tack för tips och för att du delade dina erfarenheter, kram <3

  71. Emma

    Viktigt att ni inte ser hundarna som barn! Hundar är hundar och ingenting annat och ska därför behandlas som sådana. Hundar behöver en alfa för att både känna sig trygga och vara en trygghet bland människor. Dexter är klart och tydligt chef i hemmet, kanske även kan förklara hans nervositet. Han har ingen att luta sig emot utan allt hänger på honom i hans värld. Lösningen är alltså att ta över hans roll och sätta han på plats. Han är en flockmedlem och ingen ledare, han behöver inte vara nervös, vakta hemmet eller bestämma vem som är välkommen eller inte, det är inte hans jobb, utan erat. Nu när han visat aggressiva tendenser tycker jag ni borde ta hjälp av en hundtränare som förstår sig på hundpaykologi. Tipsar även om att se ett och annat avsnitt av Caesar Milan ”the dogwhisperer”. Lycka till 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Yes 🙂 jag menar såklart inte att vi ser dom som barn men du förstår nog vilket värde dom har hos oss och för oss 🙂 tusen tack för din kommentar. KRAM <3

  72. Ellinor

    Ett tips är att kolla upp instruktörer i närheten eller vända sig till brukshundkklubben för att ta hjälp. Är svårt att ge tips online då man inte sett hunden, hur han reagerar i dessa situationer etc. Kan verkligen tipsa om en problemhundsinstruktör i Nordmaling om det skulle vara intressant?

  73. Therese

    Hej. Jag har inte läst igenom alla kommentarer så du kanske redan har fått många bra tips. Men jag läser till djursjukskötare nu och vi har precis haft en kurs i djurs beteende. Där fick vi informationen om att det inte är bra för djuret med negativ bestraffning/förstärkning. T.ex slå till, ryta eller vad man nu kan göra. Detta gör bara djuret mer stressat ofta. Man kan lära hundar genom positiv förstärkning också vilket är bättre för djuret. Det låter kanske konstigt men ska fungera väldigt bra. T.ex om du har en hund som försöker hugga om du blåser på den, så ska du ge godis till den precis efter du blåst och såklart se till att du sitter på ett säkert avstånd så att den inte kan bita dig. Blås igen, var snabb med godis. Och fortsätt göra detta flera gånger så kommer den till slut lära sig att inte hugga när någon blåser på den. Tänker att man kanske kan göra något liknande när han är nära jason. Ge honom godis när ni märker att han blir ängslig. Ge godis ofta i närheten av jason. Kanske låta Jason stå brevid när ni ger godis osv. Finns Youtubeklipp på detta. Kolla gärna och kolla också om du kan hitta mer info på nätet 🙂

  74. Miriam

    Hej!

    Gud vad tråkigt att det blivit så tokigt med Dexter! Förstår frustrationen.. 😤Jag har själv en väldigt speciellt katt, haha! Än så länge har hon inte gjort nåt mot vår lilla bebis utan hon undviker honom mest. Men ja, det återstår att se antar jag. Gällande lilla Dexter så hade nog jag personligen försökt aktivera mer, han kanske är understimulerad? Testa nån form av hundsport? Så att han får springa o även arbeta psykiskt kanske så att han verkligen får göra sig av med sin energi. Ingen aning om det skulle hjälpa, men kanske!

    Hopps ni hittar en lösning, lycka till och stort grattis till graviditeten! 😍 Du verkar va en helt fantastisk mamma 🙌🏼

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Nej, han är inte det.. Han har ju som sagt alltid varit så 🙁 <3 tusen tack för tips och tusen tack för så himla snälla ord. Blir SÅ glad <3 <3 kram

  75. Tilda A

    Hej! Vad tråkigt att er situation är som den är 🙁 Jag är ingen utbildat hundpsykolog men jag har levt med hundar hela mitt liv och har tagit hand om en del ”problemhundar” som har varit rädda, stressade och aggressiva. Hundar är väldigt mottagliga för energier. Är du arg, ledsen eller stressad så känner hunden det. Vissa hundar är mer mottagliga och blir mer påverkade av sin ägares energier. Då hundar är flockdjur så är de beroende av att ha en flockledare. Därför är det viktigt att man som ägare är lugn, bestämd och sätter gränser. Nu känner jag inte dig och vet inte alls hur ni där hemma uppfostrar era vovvar. Vad jag har sett på din blogg så får vovvarna väldigt mycket kärlek och det ska alla djur få! <3 Men hundar behöver också motion och disciplin. T.ex dagliga promenader så att dom blir trötta. Under promenaderna med mina hundar så ska dom följa mig, alltså gå fint. Sedan under promenadens gång så får hunden belöning i form att vovven får gå som den vill en stund, t.ex lukta vid vägkanten och kissa. Att ha en lugn och bestämd flockledare är en belöning i sig för en hund. Det ÄR svårt att ständigt försöka ha en lugn och bestämd energi. Speciellt när Dexter har visat ett sådant beteende mot er son, jag själv hade också blivit arg och frustrerad. Men det går att lösa! Ta hjälp av en riktigt hundpsykolog/hundtränare. Det finns böcker och filmer man kan läsa och se på. Bland annat av Cesar Milan och den svenska "Hundcochen" Fredrik Steen.
    Jag har tagit hand om en hund som blev misshandlad av sin tidigare ägare. Han var så rädd när han kom till oss, så fruktansvärt att se. Han morrade, gjorde utfall och bet våra andra hundar. Efter några månader ville han bara ligga i min famn och gosa <3. Dexter kommer att bli en normal hund igen, så ni behöver inte avliva honom. Om ni blir hans flockledare så kommer ni hjälpa honom att komma i balans och bli en vanlig hund. Det kommer att ta tid och energi och det kommer vara jobbigt, men det kommer att gå!
    Stor kram till er, jag tror på er och att ni kommer fixa detta 🙂 <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, dom känner ju såklart av allt. Dom är så kloka djur! <3 tusen tack för din kommentar och för peppen, råden och stödet <3 <3 stor kram <3

  76. Sanna

    Hej!
    Har själv två hundar och två små barn, hade mina hundar bitit eller ens morrat mot mina barn så hade jag omplacerat eller avlivat. Mina barn är allt och de hade vart hunden som fått flytta på sig, en sån situation hade vart ohållbar i vår familj, barnen måste få känna sig trygga och kunna röra sig fritt. Jag skriver bara utifrån vad jag hade gjort. Hoppas ni får bukt på det hela! Stor kram ❤

  77. Rebecca

    Hej! 🙂 har ni någon bur/bädd till Dexter/hundarna i något rum? Om han är orolig, känner sig stressad så kan der bli en plats för honom att gå undan till när han vill vara ifred och der blir för mycket för honom, plus att ni kan be honom att gå och lägga sig i bädden/buren när han visar detta beteende och försöker bita någon, och låta honom ligga kvar där tills ni säger varsågod och han får komma fram igen. Får han vara med mycket överallt? Tar ni med hundarna när ni åker på äventyr osv? Det är väldigt bra socialträning. Och beröm jättemycket samt ge godis när han gör bra saker, t ex när han närmar sig Jason och andra personer utan att nafsa/bita, be personerna som kommer hem till er att ignorera honom helt tills han kommer fram självmant så han kan känna sig mer trygg, och när han kommer fram självmant så låt dessa personer ge honom en godis. Låt Jason ge honom godis.

    Det kan ta lång tid att träna bort ett sånt här beteende, men ge inte upp! Ge honom tid och låt honom få känna sig trygg och säker. Var envisa, lugna men bestämda. Detta beteende uppkommer pga att han är såpass osäker och nervös.

    Om ni behöver hjälp och stöttning på vägen tycker jag ni ska kontakta en hundpsykolog ☺️ Lycka till och ge inte upp!

    1. Rebecca

      Och två tips till, ta med hundarna på det mesta – stadspromenader, promenader ihop med andra hundar utan att dom får hälsa/leka (supernyttig träning), socialträna bland mycket folk och låt INTE okända komma fram och klappa hejvilt eftersom han är såpass osäker/rädd.

      Och andra tipset, psykisk aktivering är också jätteviktigt. Det finns ”spel” för hundar där dom ska försöka få fram godis osv ur föremål, låt dom söka efter godis, finns massor att göra 🙂 får dom tuggben att tugga på?

      Men läs på om psykisk aktivering för hundar, hundars beteenden osv. Kontakta en hundpsykolog för att lära er mer och få hjälp! ☺️

    2. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det finns <3 han får vara med mycket och ja, vi brukar hitta på saker allihop och har gjort det mer/mindre i perioder i livet. Han har varit så ändå hela tiden <3 tusen tack för tips och stöd, kram

  78. Sofie

    Usch vad jobbigt…
    Jag har själv inga hundar eller egna djur men det låter som att er lilla vovve kanske behöver lugn och ro, Finns det ingen i er närhet som kanske lever ett liv utan barn som skulle tänka sig att ta honom alternativt något proffs inom området som kan hjälpa er hund att bli mer stabil och lugn?! Hoppas innerligt att ni och lilla vovven får den hjälp ni behöver! 🙂

  79. Josefine

    Vi hade en hund som var så, högg till så fort man kom nära.
    Hunden bet tillslut min lillebror så vi fick placera om henne.
    Hemskt tråkigt att blir så, men de är ju både för hunden och barnets bästa.
    Många gånger avlivar man sådana hundar när det är svårt att få bort det beteendet.

    Förstår att detta är jobbigt för er, ni har haft honom så länge och är ju en familjemedlem. Hoppas ni finner en bra lösning <3

    1. Petra

      Hej fina du! Jag förstår erat problem vi har en hundvalp på 6 månader som är otroligt fast vid mig och så fort husse kommer i närheten och vill mysa med mig så blir han otroligt svartsjuk och bitter han. Jag kan inte lämna han ensam i 1 sekund äns och om jag lämnar han med husse ensam så får han typ panik och skakar och kan bötta husse. Jag försöker träna han men inte lätt varje gång och nu har jag blivit mer bestämnd och det funkar lite isåfall. Vi försöker skaffa barn och är rädd Hur han kommer bli sen mot våran barn,Så förstår din rädsla. Men hoppas det löser sig och lycka till ❤

    2. Sara

      Usch vad jobbigt för er, jobbigt när man känner att man inte litar helt på hunden. Man skulle aldrig förlåta sig själv om ens barn blir bitet. Vi hade hund när vi fick barn, dock så gjorde hon utfall mot våran dotter som då var 6 månader, jag blev så rädd. Vi kände att vi inte kunde lita på henne efter det, vi omplacerade henne. Och nu har hon det så bra, en familj som ger henne 100% tid som hon behöver och inga barn så behöver hon inte känna något hot. Hon blev så låg efter denna situationen och var aldrig riktigt sig själv igen. Kändes som att hon ”skämdes”. Men som sagt, vågade inte lita på henne efter det dock. Hopps det löser sig för er på bästa sätt<3

      1. Gabriella Joss
        gabriellajoss

        Ja, det är hemskt att behöva oroa sig att något ska hända 🙁 <3 förstår att ni gjorde det! Man måste ju tänka på allas bästa och varje familj måste göra ett val för att allt ska fungera för alla parter. Men det är tufft att göra det trots att det kanske blir svårt just när man ska ta beslutet, kram <3

  80. Camilla

    Jag tror att ni måste vara ordentligt tydliga mot Dexter vilken position han har. Ni är ju hans flock och innan Jason kom ju era hundar efter er, nu kommer ju hundarna efter era barn. Dexter kanske är förvirrad i hur han ska agera med Jason och andra barn nu och tror han ska ”uppfostra” dem?
    Vi har två barn( en tre åring och en som är 5 månader) samt en hund på 9 år. Båda gångerna vi introducerat hunden för barnen så har alltid barnen varit på en högre höjd än hunden, hunden ska alltså alltid vara i lägre position för de är lägst i rang. Detta har iaf funkat för oss. En gång har vår hund morrat på vår son som är 3 drygt nu och då la vi ner hunden på rygg direkt för att visa att det inte är ok! Viktigt att göra direkt så det inte går värre. Lycka till!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för kommentaren och för att du delade med dig hur ni har gjort <3 vi har provat det med men det går inte riktigt ändå 🙁 vi kanske gör fel dock eller något.. KRAM

      1. Malin

        Vill bara tillägga att det också är viktigt att hunden känner sig ”trygg”, så det blir rättvist åt båda hållen. Hunden visar barnet respekt och barnet visar hunden respekt. Vår terrier hade väldiga problem med min systerson, speciellt då han lärde sig gå och i hundens ögon blev ”farlig”. Vi har jobbar jättemycket med att barnet ska låta hunden vara (inga undantag) vilket har lett till att vår hund nu slappnar av när han är i närheten och inte nafsar nog honom längre. Så detta kombinerat med att vi såklart markerat tydligt för hunden att barnet är ”off limits”. Så jobba från båda håll! Lycka till 😃

  81. Julia

    Jag hade nog försökt få hjälp ifrån någon som jobbar med precis den typen av problem. Typ Fredrik Steen! Har ni sett hans program? Tror det är i mitt liv som valp. Han förändrar alla sorters vovvar. Sen hade jag även försökt ge Dexter mer uppmärksamhet (även om det är svårt) verkligen trötta ut honom! Lämnat Zelda hemma och tagit med honom och Jason på långa promenader. Låtit honom vara i fokus liksom, och sett om det blivit bättre. Oftast blir det ju att man drar sig lite ifrån problemen och att det är lättare att fokusera på saker som fungerar i familjen, men försök att få med honom i allt ni gör. Ha med honom i bilen, på promenad, hundgård där han får all uppmärksamhet och fånga leksaker osv. Ibland blir dom faktiskt enklare att hantera när dom får mer uppmärksamhet och kan förändras ut av det! Han kanske känner konkurrens och känner sig utanför. Prova en vecka. Typ lägg upp din planering när du är själv med Jason på dagarna utifrån saker som Dexter kan vara med på! Och se om du märker någon skillnad! Det gjorde jag med våran hane som var lite likandan. Nu är han hur go som helst och ENKEL att ha med sig samt med människor han förut helt ratade! Testa 🙂 stor kram ❤

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack snälla för tips och råd. Nej, det har vi inte. Vi har testat det med i perioder men blir ingen skillnad alls. Får kanske prova igen 🙁 <3 kram kram

  82. Jenny

    Kontakta en profesionell hundtränare som kanske kan hjälpa er, i många fall går det att träna bort oönskade beteenden. Har inge tips på person i Umeå tyvärr men googla, annars veterinär. Jag önskade att jag kunde hjälpa till med tips, men jag har aldrig haft liknande problem med mina hundar så vill inte vilseleda er med tips som jag inte vet något om<3 Massa kramar till er, hoppas det kan lösa sig!

  83. Helena

    Inget roligt alls för er. Du skriver att han bara hängt med…. Och det är många turer han hängt med i de senaste åren. Flytt från Göteborg, byte av lägenheter i Umeå, Jason som tagit plats i familjen. Du och Jason hittar ju på mycket saker typ varje dag utanför hemmet är Dexter med då? Om inte så kan det vara så att han känner sig övergiven och bortglömd hemma i lägenheten och när ni väl kommer hem så ger han igen…. När ni är på semester antar jag att han är hos någon han känner? Även här kan han ju känna sig övergiven och detta ger han uttryck för på olika sätt. Försök att ge honom mer kvalitetstid.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Nej det är tråkigt 🙁 tänker dock att livet är så för många hundar. Att dom bara ”hänger med”. Vi har aldrig riktigt haft tiden till att träna våra hundar och dom har mer varit som sällskapshundar som kan ”sitt”, ”ligg” osv. Sådana där vanliga kommandon osv. Sedan att vi har flyttat mycket – så är ju livet också ibland. Dom har hängt med då dom räknas till familjen och då får dom självklart hänga med oss på alla flyttar och allt vad livet innebär. Zelda är ju fullt normal och stabil för det och det är mängder med andra hundar som också fungerar precis som ”vanligt” trots att dom har flyttat runt eller har ägare som lämnar dom om dagarna. Jag är ju inte direkt borta hela dagarna utan vi är nog hemma mer än dom flesta som jobbar som vanligt skulle jag påstå. Jag kanske går hemifrån ett par timmar men sedan kommer jag ju tillbaka. Aldrig så att jag lämnar dom i typ sex timmar eller så.. Eller ja, det har ju hänt men du förstår vad jag menar. Vanligtvis käkar jag lunch borta eller så och hänger med någon vän men sedan är jag ju hos dom igen snabbt.. Kram och tack för din kommentar <3 <3 ville bara förklara mig så att du inte tror att vi aldrig är hemma.

  84. L

    Hej jag har aldrig kommenterat innebär men jag kände att jag ville höra det nu då jag har varit med om en liknande situation. Jag hade en familjehund som också alltid varit nervig och osäker. Han högg mot oss i familjen men han vet oss aldrig, och tillslut en dag när han var 7 år så flög han på mig och bet rätt hårt, men vi valde att se om vi kunde få bort det beteendet. Men ett år senare högg han min bror rejält så han fick åka in och sy och då valde vi att ta bort honom efter många om och men. Det var det värsta vi gjort för han var så underbar annars men hundar som är så osäkra i sig själva blir oftast tyvärr mycket mer aggressiva efter ett tag då dom blir mycket mer benägna att bita om och om igen. Det är jätte sorgligt men sant.

    För övrigt tycker jag att du har en fantastisk blogg och du känns så jordnära, tack för en bra blogg 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Nej men fy så hemskt 🙁 ja man kanske är naiv men man vill ju få det att fungera till varje pris. Men ja, jag fick ändå en tankeställare av din kommentar. Skulle aldrig förlåta mig själv om något hände Jason 🙁 TUSEN tack för fina ord och massor med kramar <3 <3

      1. Sandra

        Vi hade exakt samma problem – ostabil hund som oprovocerat bet vår son (två veckor innan ettårsdagen) väldigt illa i ansiktet. Hon var i storlek med era och jag fick sparka henne 5 gånger innan hon släppte. Betten missade precis ögat och tårkanalen, så han blev inte blind tack och lov. Det är 8 år sedan det hände och sonen har fortfarande kvar ärr i ansiktet. Vi fick lära oss av veterinären att en hund som bitit en gång kommer att göra det igen. Våran hund fick somna in samma kväll och jag grät non stop i en vecka… jättejobbigt men nödvändigt.

  85. Ebba

    Hej!
    Har du kollat upp hundkurser och liknande i Umeå som du kan gå med Dexter? Eller om du kan ta kontakt med någon tränare i någon brukshundsklubb eller liknande och få hjälp? Tänker att Dexter till exempel måste lära sig vad ”NEJ” betyder. Värt ett försök i alla fall. Sedan gäller det att öva mycket själv med hunden också såklart. Gick på valpkurs med vår och det rekommenderar jag verkligen till alla som skaffar hund om man inte har erfarenhet sedan innan. Och som några andra skriver så behöver hundar stimulans, att aktivera deras hjärna brukar göra de mycket mer trötta än att bara gå en promenad till exempel. Lycka till!

      1. Sanna

        Ja precis aktivera honom mer.. inte bara promenader och sen va i lägenheten. Ut och lek med honom (men kom ihåg, man får böta om man inte har koppel på sin hund i stan, ja är så i Umeå med som här 10 mil söderut från Umeå) 😜

  86. Mathilda

    Hej! Jag vet en tjej som hade en hund som hade lite samma problem fast mot andra hundar. Hunden skällde och högg mot andra hundar på ett aggressivt sätt. Hon började med en liten sprayflaska som hon hade vatten i. När hund var jobbig sprejade hon vatten på hundens rygg och han tyckte det var obekvämt och ryggade tillbaka. Hon har fått bort hundens problem helt med hjälp av vattenflaskan och det kanske funkar för et också och på ert problem. Vet att den taktiken är ganska vanlig och det är ju någon som ABSOLUT inte skadar hunden men som den ändå tycker är obekvämt. Kanske funkar 🙂

  87. lina

    rekommenderar dig att läsa boken ”det goda hundägarskapet-från desperation till inspiration” av Mervi Kärki. samt gå in på hundinspiration.se och läsa om det sättet att leva med hund 🙂

  88. Jessika

    När jag väntade min son hade vi en tik och en hane jag va livrädd att jag skulle behöva göra mig av med hanen o japp de fick vi göra då han gjorde ett aggressivt beteende mot den andra hunden o sonen . Han gillar lixom inte barn . Så min syster har honom nu . O de är det bästa valet vi har gjort dels jag hade aldrig förlåtit mig själv om hanen högg sonen så vi hade varit tvugna att avliva honom . Så nu vet man att han har de bra hos min syster . Hoppas ni hittar en bra lösning för er . Kran

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Nej men fy 🙁 skönt att din syster ville ta över honom. Då stannar ju vovven ändå inom familjen och man förlorar inte kontakten helt 🙁 kram <3

  89. Helena

    Det bästa för hunden och er är nog att hitta ett nytt hem till honom 🙁 Förstår att det är ledsamt som tusan. Men tänk om det blir värre då förlåter man inte sig själv. Ni måste ju kunna känna er trygga med att kunna vända bort blicken nån sekund utan att vara rädda att något ska hända barnet. Han kanske skulle trivas jättebra hos någon utan småbarn <3 Kram till er

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, jag hade aldrig förlåtit mig själv om det hade skett något mer allvarligt och Jason tagit skada av det ordentligt 🙁 <3 tack för peppen <3 kram

  90. S

    Även jag ber om ursäkt för hård ton. MEN. Jag skulle aldrig riskera mina barns liv pga ett djur. Jag skulle omplacerat hunden pronto. Oavsett vad! Skulle aldrig förlåta mig själv och dessutom tkr jag ni plågar hunden som uppenbarligen visat tecken på att inte må bra :/

  91. Jenny

    Hej!
    Först ska jag säga att jag är utbildad instruktör, både valp och med i folkmun kallat ”problemhundar”.
    Jag tror att det handlar om inre stress hon Dexter, speciellt eftersom du säger att han varit så sedan han var valp! Det finns myyyyycket du kan göra ang det, men först skulle jag ta honom till en fysioterapeut alt. veterinär för att utesluta att han inte har ont någonstans. Då det är jättevanligt att hundar med smärta visar aggressivitet utåt för att de inte kan berätta att de har ont.
    Och då tar de ofta de som står lägst i rang (i detta fall Jason eftersom han är yngst och lättast att klättra över)
    Men för att ge mer konkreta tips skulle jag vilja veta mer detaljerat om eran situation. Vad har ni testat? Är ni stressade? Mår du extra dåligt i graviditeten? Hur är Jason med honom? Vad gör ni när Jason är i närheten av honom? Har han en egen plats där ni inte stör honom när han är? Vem ger honom maten? Osvosv?
    Du får jättegärna mejla mig så ska jag försöka ge er tips och steg för steg träning! Jag använder inte bestraffning som metod utan bara positiv förstärkning i allt!!!
    Ni kommer fixa detta.. även om det känns tungt och hopplöst nu så kommer det lösa sig ❤️

    Men som sagt vill ni ha tips så mejla gärna och svara på de frågor jag ställde så ger vi det en 100%ig chans.

    Kramar på er!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh tack för din kommentar!! Har försökt maila dig men mailet studsar bara tillbaka 🙁 kan du prova maila mig istället? Kram <3

    2. Mathilda J

      Hej Jenny!
      Skulle också vilja komma i kontakt med dig angående mina hundars beteenden. Finns det möjlighet för det så vore jag tacksam! ☺️
      Och Gabriella, jag hoppas verkligen allt löser sig för er 🌹

        1. Jenny

          Hej Mathilda.
          Absolut finns den möjligheten, skriv gärna din mejladress här eller något annat sätt jag kan kontakta dig på? Så hör jag av mig.
          Jag har bara min privata mejl igång just nu då den andra inte vill fungera som den ska..
          och vill helst inte ge ut den öppet.
          Men som sagt, skriv här så hör jag av mig! 😊

      1. Jenny

        Hej Mathilda!
        Absolut, skriv din mejladress här (eller annat sätt jag kan kontakta dig på) så skickar jag ett mejl till dig!
        Jag har bara min privata mejl just nu, då den andra har gett upp och vill helst inte skriva ut den öppet 😊

        1. Gabriella Joss
          gabriellajoss

          Men alltså va!? Och du heter Jenny? Har inte fått något alls.. Kan skicka en print på hur min messenger ser ut. Ska kolla om det kommit i någon skräppost eller annan mapp <3 kram

  92. Tilda

    Hej Gabriella!
    Jag har själv inga hundar (bara höns haha) men har sett på kammis kanal på youtube att hon har en vattenflaska som hon sprayar på hennes hund när den gör fel. I hennes fall var det problem med att den skäller mycket tror jag. Men det kanske är en liten lösning? Tycker egentligen inte man ska ta till med sånna här lösningar, typ bestraffningar, men samtidigt så är det är ju inget som hunden far illa av i detta fall, det är ju bara vatten. Och du kanske bara behöver ”’markera” att den gör fel till en början med att spruta. Efter ett tag kanske det räcker med att bara ta fram vattenflaskan? Aja jag vet inte vill bara hjälpa på något sett! Kram 🙂

  93. Nattis

    Hej!
    Hur menar du med ”hugger”? Är han arg när han gör det eller är det mer som lek för honom?
    Det finns ju hjälpmedel man kan ta till för att avleda hunden vid såna beteenden. Vi hade problem med vår hund väldigt länge och visst finns det lite som behöver finslipas. Han är 1 år nu.
    Vi var till en hundcoach som sa att vår hund är hyper och att det kunde vara svårt att få ner honom på jorden när han väl satte igång. Än idag gillar han att naffsa, men ibland blir det lite för hårt. Vi brukar använda en spray som heter Pet corrector som enbart ger ifrån sig ett lufttryck som låter högt, man ska inte använda den för nära hunden. Den sprayen har funkat bra när inget annat funkar. Om er hund t.ex. får för sig att gå på Jason så tar ni bara sprayen och sprayar en gång och då bör hunden sluta med det han håller på med.
    Sprayen finns på djuraffärer.
    Sen fick vi tips av hundcoachen att köpa en bur som man kan använda när hunden inte lyssnar på någonting alls. Vi har gjort som så när hunden är omöjlig, bitig, så uppe i varv att det inte går att göra något då har vi satt in honom i buren i någon minut tills vi ser att han lugnar ner sig. När han har gjort det öppnar vi, säger varsågod och sen låter han gå ut. Detta har vi fått göra ett flertal gånger även när vi har haft gäster med barn eller när vi har hälsat på andra. Han har blivit så himla mycket bättre 🙂 Jag väntar också barn nu och det finns inte på världskartan att jag skulle ge upp hunden. Jag tränar honom så mycket jag bara kan nu och låter han få vänja sig vid barn och så.
    Prova även att rasta hunden så att han får leka av sig och bli trött innan ni tar hem folk. Då kanske han inte orkar ge sig på dom andra utan bara vill sova eller något 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Han hugger aggressivt. Absolut inte någon lek 🙁 Tack för att du delade med dig och för tips och råd. Stor kram <3 och lycka till med vovve och bebis <3

    2. Terran

      Är han sterilisera? För om han inte är det kan det vara en lösning på vägen. Min chihuahua blandis påminde om Dexter men efter han blev steriliserad blev han mycket lugnare & tryggare + lättare arbeta med. Markera direkt när han gör fel hugger så han vet han gjort fel & t ex sprayflaska med vatten i att spraya emot han med. Ett tips till när ni försöker få bort hans beteende är köp en munkorg så fort ni märker han börjar sätt på den för efter ett tag kan det bli han slutar för han lär sig när gör fel åker munkorg på. Mitt råd är även om ens barn går först så ge inte upp & omplacera det första ni gör. Utan se över alternativ & t ex kolla upp om finns hund coach annars i er närhet som kan hjälpa er göra han tryggare i sig själv. Men om han inte är steriliserad än så hade jag gjort det först.
      P.S Efter steriliserat min hund & några månaders träning är han idag världens tryggast i sig själv & visar inte tänder eller hugger alls mer så det finns hopp 🙂

      1. Gabriella Joss
        gabriellajoss

        Nej, vi fick rådet att inte kastrera honom då han redan är så osäker och att han kanske skulle bli ännu mer osäker och aggressiv efter kastrering 🙁 <3 ja, vi har gjort det men det hjälper inte. Munkorg har vi dock inte provat.. Tack snälla du för peppen, behöver den nu känner jag <3 <3 kram

  94. Josefin

    Har ni kollat Dexters syn på senaste? Eller hälsan överlag? Mina kusiner hund började skydda sig själv mot allt och alla. Även mot dom som hon alltid gillat innan. De åkte till veterinären för att kolla upp henne och få tips om vad de kunde göra. Då var hon nästan helt blind på ena ögat och 30% nedsatt syn på andra. Inget ägarna märkt. Hoppas allt löser sig för er <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Nej, det har vi ju inte <3 Jag tänker dock att det inte borde vara någon större förändring då han alltid varit nervig, huggit mot främmande och så som varit på besök osv.. Men helt klart värt att kolla upp. KRAM <3 och tack <3

  95. Sofia

    Vi hade samma problem med våran hund (chihuahua). Han klarade inte av att vår son kom. Min mormor och morfar har nu tagit över honom. Skulle inte klara av att sälja honom till någon främmande människa, nu kan jag hälsa på honom när jag vill och jag vet att han har de toppen! Hoppas de löser sig för er❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Nej jag klarar inte heller av det 🙁 börjar gråta av bara tanken trots att jag FLERA gånger i ren frustration har tänkt att vi borde göra det. Men ångrar mig direkt sen för det GÅR INTE 🙁 dom är ju familj.. 🙁 <3 kram

  96. Paulina

    Hej Gabriella! Så ledsen för er, man vill att djuren ska må bra och trivas samtidigt som man är rädd för barnets skull. Ni kanske ska ta honom på en undersökning för att se så ha. Inte har ont någonstans? Vår hund var också orolig och kunde bli rädd och skrika till bara man fick för nära eller gjorde en plötslig rörelse. Hon är världens snällaste därför tyckte jag de var konstigt att hon samtidigt kunde naffsa ifrån mot andra hundar och människor då och då. Vid en rönken visade det sig att hon hade problem med ryggen och äter nu smärtstillande. Helt ny hund! Vi har förstått nu i efterhand att hon ville bara att alla skulle hålla sig på avstånd för hon hade så ont och var rädd att bli rörd. Kanske inte dexters problem men kan vara värt ett försök! Oavsett så hoppas jag att det löser sig för er!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja men visst är det så 🙁 <3 tror inte att det är det. Han är ju inte så mot oss liksom tänker jag.. Men absolut värt att kolla upp så tack för att du sa det finaste du. KRAM och tack för pepp och styrka. Det behövs <3

  97. Carolin

    Förstår er ,de e tufft men de är ett oacceptabelt beteende ❤️ :(. Se de som att vore de en stor hund vad hade hänt då med Jason , små hundar mindre skador oftast stora hundar större skador . Vi hade en hund som va som Dexter jag tävla lydnad och allt han va jätteduktig men den sociala biten va sådär han va väldigt stressad och nervös av sig , vi gick på hundkurser och hundpsykolog gjorde allt vi kunde men efter en incident mot mig så valde vi ta bort honom , de va jättejobbigt de gjorde såååå ont men vad hade hänt om han gått på någon annan . Tycker ni ska testa gå till nån som kan hundar och prata kanske kan en tränare komma hem se hemmamiljön ni får hjälp e iaf värt ett försök tänker jag ❤️. Annars omplacera honom i ett hem utan barn ? Stor kram till er ❤️❤️❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det är ju så 🙁 <3 klart det är oacceptabelt. Tack snälla för peppen och för att du delade er historia. Stor kram <3

      1. Carolin

        Ta kontant med någon i närheten ge de ett försök hoppas de hjälper ❤️. Alla djur passar ju inte barnfamiljer heller :(, ni verkar vara fantastiska djurägare gör allt för era 4 benta❤️. Lycka till kram ❤️

  98. Anonym

    Hudar är som människor. Vi gillar olika och alla kan inte gilla alla. Lika så är det för hunden. Det är helt normalt och inget fel på hunden för att hunden inte gillar en viss människa eller hund.
    Däremot får det inte ske att en hund biter en människa.
    Det går att ändra på detta, som i ditt fall med ditt barn så måste ni helt enkelt försöka hålla erat barn och hund ifrån varandra. Som jag skrev tidigare, en hund är som en människa och kan inte tvingas till att gilla någon.
    Så när erat barn leker exempelvis på golvet så får ni ta bort hunden, när ert barn lekt klart kan ni låta hunden vara fritt igen. Och så vidare, det nog det enda sättet att försöka lösa det.
    Lika när ni har folk hemma, ta bort eran hund från platsen där folkmassan är och låt hunden vara själv med eran andra hund eller helt själv i ett rum. Bara den tiden när ni har folk över såklart.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Vi gör så hela tiden men tyvärr hinner man faktiskt inte alltid med 🙁 Jag gör inte det iallafall. Så är det. Kram kram <3

  99. Rebecca

    Har också varit med om att hunden blivit avlivad i ett sånt fall tyvärr. Inte kul för hunden eller er att ha detta problem. Hoppas det löser sig!

  100. Kajsa

    Har själv hund och är moster till två stycken, har dock aldrig varit med riktigt om något sånt här men ungefär liknande. Det jag/vi gjorde var att markera VÄLDIGT TYDLIGT att det är fel att morra, visa sig aggressiv mot barnen, så den förstår att den gör fel. Två andra saker vi gjorde var att även berätta för barnen att inte tränga sig på hunden, som att t e x jaga hunden, leka med den när den inte vill osv. Det sista vi gjorde var också att ”bjuda in” hunden och visa för den att barnen inte är ett hot eller något att vara aggressiv mot. Att få hunden och barnen att komma närmare varandra. Om det låter logiskt? Hoppas det blir bra. 🙂 <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men det gör vi hela tiden. Vi har provat att ta undan Jason, testat att säga till Dexter ordentligt och säga åt honom att gå iväg någon annanstans, lyft bort honom.. Alltså vi har testat allt i olika perioder men det blir aldrig skillnad.. 🙁 Går sönder inombords då jag känner mig så maktlös. Vill bara förklara för honom att Jason inte är farlig typ men han förstår ju inte 🙁 Åh 🙁 Tack för tips, kram <3

  101. Elin

    Åh vad hemskt! 😞 Min första fråga: är han kastrerad? Om inte kan det vara en bra början. Annars tänker jag hundtränare för har han varit så från början så är det nog något som tar Mycket tid och mycket träning att bli av med. Det är tyvärr opålitligt att ha en hund som biter dessutom oprovocerat. Jag jobbar med hundar och katter och tyvärr är det inget man blir av med så lätt. Har Dexter något ställe att ”komma undan” på?
    Jag hoppas verkligen att det löser sig för er men ni ska nog ha med i tankarna att eventuellt omplacera i slutändan. Ni blir snart fler i familjen och det kan bli ännu mer stressande för honom. Det finns något som heter Zyllkene också som är lugnande (fast naturliga hormoner) det kan man också ge en chans, kanske minskar stressen och så även bitandet då?
    Lycka till! 💕

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Nej, han är inte det.. Vi fick rekommendationer att låta bli av veterinären då han trodde att han skulle bli ännu mer orolig och aggressiv vid en kastrering. Att han skulle bli mer osäker på sig själv typ.. 🙁 Ja, han kan gå iväg till sovrummet men han väljer oftast att fortsätta ”vakta runt” istället för att lyssna när jag säger ”gå och lägg dig” och pekar mot sovrummet. Han är som en liten ordningsvakt nästan mot Jason. 🙁 Men han är världens finaste hund och jag älskar honom så mycket.. 🙁 <3 det är så himla svårt det här.. Vill bara gråta. Tusen tack för tips och så snälla, stärkande ord <3 kram

  102. L

    Ni kan gå på en utredning med hunden och ta reda på problemet ? Det kan vara så att Dexter är rädd för människor och tror att de ska skada han. Men det kanske är nån annan i kommentarsfältet som har ett bättre svar ?

  103. Hanna

    Inte riktigt samma sak men min katt blev inte helt nöjd när jag flyttade ihop med min kille och hans son på 2år. Hon kunde från ingenstans ”attackera” honom och när han ville leka med henne så så hon ifrån ordentligt. Vi löste det med att köpa en till katt, kattunge som kunde bli van barn på en gång. Så nu busar mitt bonus barn och den mindre katten dagligen medan den äldre katten är super nöjd med att bara va med oss vuxna 🙂 Nu väntar jag dock barn (bf november) och hoppas att det kommer gå bra med katterna då så vi inte behöver placera om dom.
    Hoppas att ni hittar någon som kan hjälpa er med detta problem!

  104. Amanda

    Självklart kan man träna alla hundar!
    Dumt att folk säger att det inte går! Men det handlar om tid, massor med tid. Det är ett arbete som kräver små steg hela tiden, och inget djur ska behöva ges upp för man inte tror att det går att förändra. Då anser jag att problemet ligger hos hundägaren än hunden.
    Hoppas verkligen ni hittar någon som kan hjälpa er med detta problem! <3

  105. Maria

    Testa att lämna bort Dexter till någon annans några dagar. Ibland är det tyvärr så att hundar inte klarar av barn. De gillar inte att barn är impulsiva. Ibland behöver barn int Erika göra något, vissa djur gillar inte barn alls. Hur hårt det än är, börja fundera på allvar nu. Ni ska snart få ett tillskott till och är det värt risken att han ger sig på ett nyfött barn? Självklart säljer man hunden då. Min kompis hände det exakt samma sak när hon var liten. Familjen lämnad enormt taxen och övad smycket men en dag hände det fruktansvärda. Från ingenstans bet deras tax av hela mkn kompis högerkind. Idag har min kompis ett ärr över hela kinden som inte gick att lappa ihop bra så ser bokstavligt talat utan som en gängande kind. Hon är för sitt lov rädd för alla hundar. Familjen ångrar bittert att de inte gjorde sig av med hunden direkt… så tänk efter. Har det hänt nu, händer det igen tyvärr … något gör att han inte gillar Jason eller barn

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Han blir orolig hos andra också tyvärr 🙁 han blir till och med smått orolig hos min bror när han är hundvakt trots att dom känt varandra så länge. Han bara är så i personligheten. Hemma har han alltid skällt på dörren och på minsta små ljud som uppstår i trapphuset osv. Han är typ som ett nervigt paket hela han. Men han är också världens finaste och snällaste och mysig som få. Älskar honom så mycket 🙁 tusen tack för att du delade med dig 🙁 så himla hemskt att läsa. Kram och tack för pepp <3

  106. Matilda

    Alltså jag tror problemet är Att som du skrev ”dom bara hänger med” alla hundar är olika men i grund och botten så måste alla hundar få hjärn-jympa och aktiveras. Och han måste veta att de är ni som leder flocken. Min hund är exakt likadan mot ”främlingar” och främst mot barn. De enda som behövs är att träna och va tydlig med vem som är flockledare och sätta gränser så ska Du få en harmonisk hund ska du se 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, men jag har tyvärr inte vetskap om hur man gör. Vet du var man kan läsa mer/få mer information eller vem man kan vända sig till för att bli mer kunnig? Känns som en stor djungel och man vill ju i så fall göra rätt direkt <3 kram

  107. J

    Vi hade exakt samma problem som er. Det fungerade inte när vår bebis började krypa så vi placerade om honom till en man och kvinna som redan hade en hund av samma ras, ute på landet och som jobbade som hundtränare. Men även där fungerade det inte och han konstaterade också att tyvärr fungerar det inte och hunden var inte ”frisk” mentalt. Han försökte en längre tid. Fick tyvärr avliva då hunden inte mådde bra av att isoleras, vara orolig mm. Kram till er och styrka!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh jag förstår verkligen 🙁 <3 det är samma med vår Dexter. Han bara "är" så som han är och har varit sedan han var en liten valp. Tror att alla hundar har olika personlighet och han föddes tyvärr med att vara sådär stressad och nervös.. 🙁 Men det blir så fel n u när jag knappt vågar låta Jason vara i samma rum som honom ensam. Så hemskt att läsa men förstår 🙁 Tack för omtanken <3 kram

  108. Nelly

    Jag hade placerat om huden, skulle aldrig förlåta mig själv om något hände mitt barn eller en kompis barn. Jag har själv hund. Och den e som mitt barn med. Min bästa vän och världens bästa. Men skulle han visa sånt beteende mot min pojk hade jag placerat om han direkt. Hade nämligen en klass kompis som blev av med kinden ca 5×5 pga en hund som bet han.
    Kram till er!! Jobbig situation

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Förstår 🙁 det är så hemskt att behöva ”välja” mellan sitt barn och sitt djur men går det inte att lösa så måste man ju såklart.. Men jag vill försöka få det att fungera först och kollar därför om någon har information. Det är en sådan sorg för mig allt detta.. 🙁 kram <3 Skönt att allt har fungerat bra för er med er vovve och pojke.

  109. Moa

    Världens bästa Gabriella!, jag tror varken ni eller dexter mår bra just nu. Hans beteende visar ju tydligt att han kanske inte klarar av att bo med barn. Är vanligt att stressade hundar inte riktigt kan hantera småbarns situationer. Har ni någon i eran närhet som ni känner skulle kunna ge Dexter en bättre hem så skulle nog det vara den bästa lösningen i mina ögon! Annars finns det ju experter man kan anlita för hjälp eller gå kurser och liknande! Hoppas allting löser sig. Stora kramar ❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Nej, jag är helt förstörd 🙁 Dexter är ju typ mitt första barn men jag glider ifrån honom ju mer han visar sådant beteende då jag känner mig så ”sviken” av honom att han gör så trots att han inte kan ta ansvar för det. Han är ju bara en hund. Men jag blir så ledsen och uppgiven då jag provat allt jag själv kan. Vill så gärna komma i kontakt med någon som sitter på mer och bättre information om hur man kan göra <3 vill inte ge upp och kommer inte göra det direkt iallafall 🙁 tusen kramar <3 tack för omtanken finaste du <3

  110. Jennie Bergner

    Hej! Skulle du inte kunna kontakta han som har Lilla Nymo? Fredrik Steen eller någon hundkunnig på en brukshundklubb i din närhet? Det löser sig eftersom du ser problemet och vill lösa det 🙂 Lycka till!

  111. Angie

    Även om du inte vill tro på de Hanna säger så är det tyvärr så det är.
    Verkar dumt att riskera att han biter ert barn för att ni har hopp om att han ”kanske” komemr ändras. Vissa hundar är ostabila och jag kan av egen erfarenhet säga att de inte blir lättare med åren, vi hade en som va jätte speciell, hade stark personlighet och funkade bra så lönge han fick som han ville. Men ju äldre han blev och fick problem med hörsel och syn blev han bara ännu mer osäker, lät aldrig något barn klappa honom.

    Tråkigt men ja, riskerna är för stora att ta, som Hanna skrev så kan man prova med en mindre familj. Men det är svårt även där

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, men jag tänker mer att man kan försöka med något först innan man bara omplacerar. Hundarna är så mycket mer än hundar för oss och då går det inte att bara omplacera och sedan leva vidare.. Förstår absolut hur du menar men vill ändå se om någon kanske kan hjälpa oss eller ge information som kan hjälpa oss att få det att fungera i längden. Tack för omtanken <3 kram

  112. J

    Har haft hundar som vi fått ta bort för att deras temperament och opålitlighet inte har funkat när vi var små. Måste finnas nån som kanske kan hjälpa er, men hade jag varit i er sist hade jag nog omgående försökt hitta en ny ägare. Har det hänt en gång händer det garanterat fler gånger och med barn funkar det ju inte… förstår er frustation!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det är så hemskt 🙁 har suttit i tårar sedan vi kom hem och blev så arg på vovven samtidigt som jag VET att det är mitt fel att jag inte har ”lyckats” få hans psyke stabilt och tränat honom i det.. Mår så dåligt och vill bara få det att fungera men det tär verkligen på oss alla.. Bara för att man inte riktigt vet vad man ska ta sig till. Kram <3

      1. Ellinor

        det finns, vi har haft hjälp av en jättefin tjej här i umeå som hjälpte oss. nu hade vi andra problem med hunden så det fungerade inte i längden. men skulle inte tveka att kontakta henne igen, hon var positiv, lugn och hade många tips, BARA positiv förstärkning, absolut inget våld eller skrik (det funkar INTE, gör inte det, han kommer bara bli mer osäker om ni blir arga och hotfulla). ni kan lösa det här, men ni måste lägga ner tiden. kan ni inte det så är det bättre att omplacera. men vet att det är fruktansvärt och känns så fel när man har en älskad familjemedlem. kämpa på! KRAM

          1. Ellinor

            Sökte upp hennes namn, hon är inte hundpsykolog men hundinstruktör, heter Emmelie Nordström. ulvens.se heter hennes hemsida! lycka till!

  113. Amanda

    det där går abslout att träna bort. Jag har tränat min lilla hund. Det gäller att lägga ner tid på hunden bara, tar jag hem folk så låter jag antingen hon sitta i ett annat rum för titta på eller så låter jag personerna jag släpper in att ingrorera min hund. Man behöver inget nytt hem till er vovve utan träna träna träna så löser det sig det lovar jag!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Har du några tips på vad man kan läsa för att lära sig hur man ska träna sitt djur eller mer ingående tips och råd? Vill så gärna läsa på mer och lära mig för att kunna träna honom ”rätt” men vet inte var jag ska söka efter rätt information. Kram <3

      1. Amanda

        Fredrik Steen böcker bland annat, även på nätet finns det. Eller så kontaktar du honom privat och pratar med honom.
        Jag gick kurser oxå, det finns att skaffa privat lärare till hunden.
        ❤️

  114. Evelina

    Hade tyvärr inte vågat riskera någonting, varit livrädd att nästa gång skulle det vara ett stort bett i ansiktet 🙁 skulle nog tyvärr placera om hunden för för mig går mitt barn före ett djur..

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det är klart ens barn går före djuren i slutändan <3 men för oss är inte första tanken att omplacera heller då dom ingår i familjen och vi vill försöka lösa det först.. KRAM <3

  115. Hanna

    Skojar du?!

    Självklart ska du inte riskera att hunden biter någon- framförallt inte ett barn!!!

    Förlåt för hård ton men på riktigt- att du riskerar det är för mig helt galet.

    Hundar är som människor- de har ju alla olika personligheter och en del funkar inte med att byta till ett hem med barn och barns energier. En del måste få vara som en sur gammal tant eller farbror och ha lugn och ro runt sig hela dagarna.

    För allas skull; hitta ett nytt hem åt hunden som passar personligheten och riskera INTE att den blir så nervös att den biter ett barn- ni kommer aldrig förlåta er själva om det skulle hända så sluta utmana ödet för att det är ett jobbigt beslut att ta.

    Lycka till och ta hand om er <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Fast jag tror inte som du. Jag tror att det går att göra något åt helt klart. Och jag riskerar ingenting alls utan första ”riktiga” gången som det hände var ikväll och det var då det brast för mig och jag vill se om någon har tips och råd. Tusen tack, kram <3

      1. Willesmamma

        Jag håller helt och hållet med Hanna! Omplacera hinder för guds skull!! Du kommer aldrig förlåta dig om något händer Jason eller hans vänner!

  116. Angelica

    Men gud vilket jobbigt dilemma 🙁 ta hjälp av någon hundtränare eller något liknande kanske? Har själv aldrig haft hund men kan tänka mig hur jobbigt detta måste vara för er speciellt med tanke på att små barn blir drabbade. Jättehemskt om man blir tvungen att göra sig av med sina älskade djur. Stor kram

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish