Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntMat

Vegetarisk lasagne med linser och rivna morötter

Igår slängde jag ihop en helt fantastiskt god lasagne. Jag hittade originalreceptet på COOP:s hemsida men ändrade lite och la till lite ingredienser. Denna var verkligen SÅ god och jag kan tänka mig att man kan använda vilka grönsaker man än önskar i den och att det ändå blir lika gott. Vi kommer att göra den fler gånger här hemma är ett som är säkert!

Ingredienser: 

Tomatsås: 

Ett paket krossade tomater

Lite vatten (hade i cirka två dl)

En schalottenlök

En klyfta vitlök

Ett paket linser på tetra

En riven morot

Creme fraich-sås: 

1 dl riven västerbottensost

Två små burkar creme fraich

En zucchini

Salt och peppar

Övrigt: 

Olja att steka i

Ost att lägga överst

Lasagneplattor (jag använde mig av plattor gjorda på sojabönor)

22014857_10214190114928168_1163955062_n

Gör såhär: 

Tomatsås: Stek löken och pressa i vitlöksklyftan i olja. Tillsätt den rivna moroten, tomaterna och linserna och vattnet. Låt puttra i typ tio minuter.

Creme fraich-sås: Skär zucchinin i bitar och stek bitarna en stund så att dom får yta. I med crème fraichen och låt puttra i typ fem minuter. I med osten och salta och peppra efter smak.

Ugnen ska stå på 225 grader och börja med att lägga ett litet lager tomatsås i botten. Sedan varvar du plattorna och såserna och toppar med crème fraich-såsen och den rivna osten. In i ugnen i cirka en halvtimme (ha koll så att du ser att det inte blir bränt) =) Hoppas det smakar!

22014559_10214190114208150_567627426_n

Idag står Halloumi Tikka Masala på menyn. Om det blir gott delar jag det receptet med om ni vill?

Kommentarer

  1. Janna

    Ett tips är att de går även att byta ut de färdiga linserna emot 1,5dl röda sköljda linser o koka med i såsen sen är fetaost gott att toppa med 😊

  2. Maria

    En fråga till,😁 era vita köksstolar med träben är de från chilli/trademax? Är de stabila stolar, bra kvalité? Så snygga. Ha en fin kväll

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jag vet inte om man kanske ska göra det egentligen men jag la båda såserna mellan plattorna 🙂 blev så mycket sås och jag hade en så stor form så jag körde så! Kram <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Bra fråga 🙂 tror jag körde efter smak denna gång. Tycker att crème fraich på komjölk är godare faktiskt. Tänkte inte så mycket på det när jag handlade men brukar variera lite, kram <3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish