Gabriella Joss Gabriella Joss
Gravid med bebis nummer tvåOkategoriserade

Ingen bebis

Status är fortfarande ingen bebis. Har värkar och så ont.. Är så himla matt och trött i kroppen och vill bara vila och sova. Är hungrig hela tiden också. Vet inte hur mycket jag åt i natt, haha.. Kanske kroppen som laddar upp inför förlossningen genom att vilja ha så mycket mat. F håller på att steka bananpannkakor just nu och idag blir en luuuugn dag där jag ska sova när jag kan och ligga på soffan annars. Vi ska slå in lite julklappar med men gissar på att det är mannen som får stå för det mesta där, hehe. F ska ta med Jason ut och leka idag också. Ska bli sol här i Umeå i ett par timmar så kan vara bra att passa på att fånga lite ljus =)

Igår blev det eld i baken på oss när vi insåg att hon kanske kommer nu under natten. Vi hann med att tvätta bilen, fylla kylen, köra bort grejer vi inte ska ha till Myrorna, städa, duscha.. Värkarna kom inte tillräckligt tätt för att stanna på förlossningen och så har det varit hela natten med. Det är så (förlåt men) JÄVLA jobbigt att inte veta något. Det kan bli idag lika väl som det kan bli om en vecka eller elva dagar. Men vi kämpar på iallafall. Kommer nog inte att uppdatera så flitigt här inne som jag brukar göra i vanliga fall, hoppas ni har förståelse för det. Men ska försöka få upp lite inlägg iallafall. Och ska fota magen idag med! Känns så viktigt att få lite mer bilder på den. Har knappt några känns det som.

STOR kram och tack för all pepp och allt stöd <3

12202509-10207922231915010-384503167-n12182100-10207918042450276-1615115490-n 12188508-10207918042490277-685689637-n

Åh, dessa bilder betyder så mycket för mig. Första tiden med vår skatt utanför magen. Och snart är vi där igen.

Såhär skrev jag förresten den 20e oktober, 2015. Lite kul att se tillbaka ändå. Detta var dagen innan Jason kom till oss: 

”Nu är det faktiskt bebisdags för oss! Är inne i latensfasen och har varit det sedan igår kväll. Kan säga att värkar verkligen är bland den värsta smärtan jag har varit med om och jag har gråtit efter min mamma men ändå försökt att andas och tänka bort smärtan. En sväng till förlossningen har vi också hunnit med och när ni läser detta är vi förmodligen där igen. Tänkte bara ge er en snabb update om läget så att ni vet varför det är lite tyst här inne. Dock så har jag tidsinställt en hel del inlägg så bloggen kommer inte att vara tom iallafall och ni kommer att ha lite att läsa ändå. Vi hörs lite senare när jag är hemma och mamma. Och självklart berättar jag mer här på bloggen då! Kramar till er. Tack för att ni följer oss genom denna resa. <3”

Kommentarer

  1. Karin

    Kämpa! Jag hade förvärkar i 4 (!) veckor med nummer 2, det var så frustrerande. Och öppen flera centimeter. Visste inte att det kunde vara så. Hoppas att det lugnar ner sig alternativt att bäbis kikar ut 🙂

  2. Mamma till tre underbara barn

    Lycka till! Tänker dig även fast vi inte känner varandra! 😊 Läser din blogg dagligen. Är så spänd på att gå in på bloggen när jag vaknar för att se om lilltjejen gjort entré. Tack för att du orkar uppdatera oss spända med lite info trots att du har det så kämpigt just nu! Styrke kramar inför det stora ögonblicket ni har framför er.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack fina du! 🙂 <3 blir så glad: Självklart orkar jag! Ligger mest i soffan och sängen nu och vilar så då blir det så mycket roligare att kunna prata lite med er, KRAM <3

  3. Maritessa

    Tänk på att stresshormoner motverkar oxytocinet som är hormonet som hjälper till att få igång födseln. Vila massor då frigörs oxytocin. Du kan också hjälpa till genom att stimulera bröstvårtorna med hjälp av tumme och pekfinger så kan du massera bröstvårtorna, en i taget. 1-2 minuter på ena sidan och sedan vänta och därefter likadant på andra sidan. Detta kan hjälpa värkarna att bli starkare och på så sätt börja göra nytta.
    Men viktigast av allt VILA! 🙂
    Jag vet precis hur du har det. När jag väntade min trea så gick jag över 11 dagar men hade de sista 5 precis som du beskriver.
    Håll ut och vila massor (vet att jag tjatar 😉 så ska du se att det sätter fart snart!
    Kramar

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Känns nästan som om det varit tvärtom för mig!? När jag stressat så har värkarna blivit starkare och tätare och när jag försökt sova har dom blivit lite mer oregelbundna och sådär.. Kroppen spökar med andra ord 😉 Tack för tips! Kram kram och FY så jobbigt.. Det är tufft när man har ont under längre period och inte vet hur länge man ska behöva ha det så <3 kram kram <3

      1. Maritessa

        Det är för att det blir så kallade pin-värkar. De är onda, kommer ofta men leder (oftast) inte till att man öppnar sig utan gör bara ont och så att man blir trött.
        Så om jag vore du skulle jag lägga mig på soffan med ett härligt fruktfat och lite godis. 😉 Se på serier, vila och bara vara (och kanske försöka få till en färdknäpp med). 🙂 Sen sätter det igång ska du se!
        Ja det är nästan det jobbigaste att inte veta! Långa latensfaser är inte skoj alls. Vila säger jag återigen (riktigt tjatmpster:) du behöver alla krafter när det väl sätter igång!
        Men måste erkänna att jag är lite avundsjuk på dig ändå! Det är ju sååå fantastiskt att föda barn!
        Lycka till med allt! Kram

        1. Gabriella Joss
          gabriellajoss

          Ja, det är hemskt att ha dom! <3 haha ja, jag får göra det 😉 du har helt rätt! Jaa det är en så stor och spännande upplevelse, ser fram emot det samtidigt som jag är lite nervös, kram <3

  4. Nina

    Tack för att du delar med dig. Jag känner att vi som läser din blogg är något själviska när vi hela tiden vill veta hur det går för dig. Känn dig inte tvingad 🙂 Lycka till när det väl sätter igång på riktigt. Vi längtar också efter lillasyster 🙂 Kram!

  5. Frida

    Hej min slempropp gick med inatt och jag har haft en värk var tio de minut sen kl 2 inatt hoppas det är på gång! Jag är dock längre gången än dig 41+5 idag! Så jag hoppas inte det blir för långdraget å lurigt som du verkar haft det tyvärr förstår att det måste va jobbigt 🙁

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish