Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntGravid med bebis nummer två

Gravidstatus

Igår gick vi in i vecka 39. Nu är i princip graviditeten över och lillasyster är beräknad om 12 dagar. Jag trodde ju att hon skulle komma idag så vi får se om det blir någon bebis nu eller om F har rätt i att det kanske blir sjätte eller sjunde. Eller så kanske vi helt enkelt går över tiden, men det har jag svårt att tro. Men man vet ju aldrig och flera av er som har kommenterat har ju skrivit att ni hade förvärkar flera veckor innan BF för att sedan ändå gå över.

Hur känns det att vara gravid nu då och vad händer?

– Det är jobbigt att gå och röra sig längre stunder. Det trycker verkligen nedåt ordentligt. Upplevde aldrig det med Jason i magen på samma vis.

– Jag blöder näsblod jättelätt. Vet inte om det är vanligt men det känns som att det har med graviditeten att göra då jag aldrig gör det annars.

– Vätskan känns av i kroppen nu. Min näsa är svullen, mina händer och fingrar, ben och fötter.. Går typ inte att böja på fingrarna ordentligt och samma sak vid mina knän. Känner mig så en luftballong med vatten typ, haha.. Får vattenstämplar jättelätt av minsta lilla nu också. Kan fortfarande ha mina ringar och dom i min omgivning säger att det inte syns särskilt mycket, haha.. Men jag tycker verkligen att det gör det. Tycker att ansiktet känns dubbelt så stort i princip.

– Jag har mycket känslor och har börjat oroa mig inför förlossningen. Förra graviditeten var det precis tvärtom. Jag var orolig hela graviditeten men mot slutet släppte det och jag ville bara ha ut bebisen till varje pris. Brydde mig inte om hur ont det skulle göra eller hur det skulle gå till. Denna gång har det varit precis tvärtom. Har inte varit orolig alls utan nästan lite ”kaxig” över att jag kommer att klara det galant. Och nu dom senaste dagarna har rädslan börjat smyga sig på. Minnet av hur ont jag hade träder fram allt mer, tänk om jag inte har tillräckligt med energi och känner mig trött? Tänk om något går fel eller om bebisen inte mår bra? Massor med tankar snurrar i huvudet.

– Vi har världens mest livliga lilla bebis i magen iallafall. Det är full rulle morgon, dag, kväll och natt. Hon buffar åt alla håll och kanter och är konstant aktiv. ”VAD GÖR HON DÄR INNE?!?” säger F typ fyra gånger om dagen och ja, det undrar faktiskt jag med. Ska bli så roligt att få träffa henne snart och se om hon är lika livlig utanför magen.

21935305_10214174711143083_923147477_n21935538_10214174711103082_1410612449_n

Såhär liten var magen i september. Och där tyckte jag att den var stor, haha =)

Kommentarer

  1. M

    I somras när jag var i v.38+4 så var jag så så trött så gick världens längsta promenad,
    Sen på kvällen så tvinga jag maken att ligga med mig och 30 min senare sa det plopp o vattnet gick 😊
    Sen 8 h senare börja värkarna och efter det tog det 2,5h så kom lillebror ut 😊
    Sen är det såklart olika för alla men så gick det för oss
    kram

  2. Annica

    Spännande dagar nu! Jag är beräknad till den 17:e och könner mig också så himla svullen. Tröttsamt! Våra söner är nästan exakt lika gamla oxå. Min född 3 okt 15 😊. Lycka till när det än händer! Visst vore det skönt att veta exakt när? 😂🌟

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jamen verkligen! Åh förstår dig precis :/ men nu är det nära för oss båda, såå underbart!! 🙂 Och så roligt att vi har barn i samma ålder. Ja, det vore ju något 😉 KRAM

  3. E

    Jag hade också näsblod heeeela tiden då jag var gravid, det var asigt, det kom som klimpar ut ibland 😂 så oglamoröst att va gravid egentligen. 😉 snart har ni nog er lilla här, håll ut, när det är meningen så kommer hon 😍 kram o stort lycka till ❤

  4. Malin

    Jag har en dotter som bli 2år den 12e januari, gick över 11dagar med henne. Lillasyster var beräknad nu 25e september men henne fick vi vräka 15 dagar över tiden. 🙈
    Vi bor i Umeå (Holmsund) vi också 😄

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish