Gabriella Joss Gabriella Joss
Dagens fråga

Gårdagens frågor

Kan du inte skriva ett inlägg om Jolies utveckling som du gjorde när Jason var bebis? ☺

Ja, det kan jag absolut göra framöver =)

Inte alls relaterat till inlägget men var köper ni oftast filtar? Jag tycker alltid ni har så fina filtar på bilderna, vill ha allihop 😍

Men tack! Vi har köpt från H&M Home, Ikea, Odd Molly, Mio och Hemtex =)

Undrar om du gjort några ändringar i din kost iom helammning? Tänkte just på att du skrev något om att lillan brukade ha magont ibland, jordgubbar, vindruvor och choklad är ju bidragande orsaker för magont hos bebisar. Äter du allt eller har du tagit bort något från din kost under tiden du ammar?

Just nu äter jag allt.. Känns som att jag skulle få sluta äta typ.. ALLT om jag lät bli allt som man ”borde” låta bli att äta när man ammar. Jag är ju vegetarian så allt kött faller ju bort redan där. Och så ska man ju helst avstå bönor, linser, ägg, mjölk, lök, kål, broccoli, vindruvor, choklad.. Finns inte så mycket kvar för mig liksom, haha.. Ja, ni förstår nog vad jag menar. Så länge hon inte har ont hela dagarna så fortsätter jag äta som jag gör. Hon har haft lite magknip vissa kvällar men är nöjd 95% av dygnet dom allra flesta dagar. Så vi avvaktar med att plocka bort något så länge tänker jag.

Va skönt att du kan lämna Jolie till F och komma iväg lite! Är det lättare att ”lämna” ifrån sig barn nr 2? Och jag visste inte att man kunde amma och pumpa ut att ge i flaska, har hört att det är risk att bebis glömmer av hur man suger på bröstet, men det stämmer kanske inte? Hur introducera ni Jolie till flaska först? Kramar till bästa bloggaren!

Jag har aldrig haft lätt för att lämna varken Jason eller Jolie till någon FÖRUTOM till deras pappa. När dom är med honom är jag hur lugn som helst och tänker knappt på barnen typ.. Vet att dom är i trygga händer då han sköter dom minst lika bra som jag gör. Är inte minsta orolig! Lämnade Jason till F första gången när han var bara ett par dagar och åkte iväg och fixade håret hos frisören. Jag behöver sådant för att må bra och orka vara en bra mamma! Egentid och en stund att andas ut ibland behöver nog alla.. Men ja.. Jag har SÅ svårt att lämna Jason till någon annan än F fortfarande. Det spelar ingen roll om det är någon familjemedlem eller nära vän. Kan på något vis ändå inte slappna av helt. Jag vet inte om det stämmer. Har hört att bebisar kan bli ”tuttförvirrade” men det har inte hänt för oss med något av barnen (än iallafall). Dom har tagit både flaska med utpumpad mjölk och ammat utan problem. Vi introducerade det aldrig utan var säkra på att det skulle fungera första gången vi provade. Så jag pumpade bara ur och åkte hemifrån och F lyckades ge henne på första försöket. Kram och tack för fina ord! <3

28383233_10215444255440897_665265651_n

Kommentarer

  1. Gamze - Momlife

    Jag är likadan när det kommer till att lämna barnen. Behöver också komma iväg ibland för att orka vara den bästa versionen av mig själv haha, men känner mig bara helt trygg när jag lämnar dem med deras pappa. Tror alla är olika med det och ibland kan jag tycka det är jobbig att jag känner som jag gör för det gör att min man och jag drar oss för att göra något på egen hand, för då måste man ju lämna till barnvakt. Och det här trots att vi har både fanatiska mor-och farföräldrar som mer än gärna hjälper till. 🤷🏻‍♀️

  2. Åsa

    Jag tror bara det är precis i början som vissa bebisar kan bli förvirrade av napp/flaska. De som har bra sugteknik fr början är det ingen fara med, inte heller senare när de som behövde träna har lärt sig. Jag tycker man ”skrämmer” nyblivna föräldrar i onödan. Med första barnet blev mina bröstvårtor så såriga att jag satt och grät högt och han ville amma dygnet runt. Efter två veckor blev hans pappa desperat och sa ”det måste bli ett slut på det här!” och köpte alla nappar på Ica direkt när de öppnade. Bebisen blev inte förvirrad men jag kunde äntligen läka. Jag blödde så illa att bebisens kräks var brunt av blod.

    Med barn nr två tog vi med napp till förlossningen. Barnet sög bra på bröstet och vi tryckte in nappen när vi tyckte han sugit ”klart”. Absolut inga problem.

    Däremot har båda vägrat flaska! Trots nappvana och trots att det var bröstmjölk i flaskan. Inte heller ersättning eller välling. Absolut vägran och knip med liten mun. Bara att hålla sig hemma till vi kunde introducera gröt 🙂 Napp vande vi av utan problem vid ett års ålder.

  3. Natalie

    Jag brukar inte läsa din blogg men ramlade in här och såg kommentaren ovan om vad man inte ska äta när man ammar och tänkte flika in att det finns inga vetenskapliga studier som bevisar att det du äter går över i mjölken och kan skapa magont. Det enda som är bevisat är komölksprotein och äggprotein, dessa kan skapa magont och liknande men inte något annat. Så att plocka bort en massa ur sin kost av den anledningen känns jättedumt och låter smart att fortsätta den kost du har.

  4. Emely

    Visst förstår jag att det är svårt, blev så negativ klang när jag skrev ”lämna” bort haha det var inte meningen! Syftar snarare på att det är skönt att du kan lita så mycket på att F grejar det att du kan känna dig trygg i att göra nåt på egen hand! Det är klar att det ska vara så men det är nog inte så vanligt, inte vänner/folk kring mig iallafall kanske därför jag har den synen! 🌸

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Glammom har jättefina 🙂 och på gina tricot har dom massor med fina omlott-tröjor som funkar bra när man ammar, kram kram

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish