Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

+/-

+ F är äntligen klar med verandan. Blev såååå fint!! Ska visa er bilder sedan. Han är så otroligt duktig verkligen. Älskar att ha en händig man som kan fixa typ.. allt. Han kan sy, sticka, bygga, laga, ordna med bilen, skruva ihop möbler. Jag själv är verkligen född med tummen mitt i handen så skönt att någon av oss kan göra saker själv nu när vi faktiskt bor i hus. Och så tycker ju F att det är superkul också medan jag tråkar ihjäl mig i sådana projekt.

– Vår ljusslinga i barnens lekrum (den som hänger i sänghimlen) har slutat fungera. Köpte den hos royaldesign.se förra året och har bara använt den ett par månader. Sedan låg den i ett förråd (inne). Nu har den hängt i huset sedan vi flyttade in och är redan trasig.. Mailade deras kundservice och dom sa att dom ville ha en video på detta så det har jag skickat in nu. Hoppas att vi får en ny för den var trots allt inte superbillig och jag tycker den är så himla fin. Har ni erfarenhet med reklamationer hos Royal Design?

+ Igår hade vi en sådan härlig kväll på min frisörsalong Attityd Exclusives. Flera av mina vänner var där och det blev bubbel, tjejsnack och bara mysigt häng. Och en sådan bra goodiebag med schampo, balsam och annat kul! F hämtade upp mig och Tove efteråt och hon sov över hos oss. Vi satt i soffan och babblade medan barnen sov på övervåningen och F jobbade på utomhus. Så himla mysigt.

– Vi fick en oväntad faktura nu denna månad. En faktura på en av besiktningarna vi har haft på 11.000:-. Blev så trött och ledsen av den då jag verkligen inte hade räknat med att den skulle komma och trodde att dom pengarna skulle få gå till annat. Vi behöver exempelvis köpa nya däck till bilen då dom börjar bli väldigt slitna.

+ Det har varit soligt hela dagen och det känns så underbart. Tror verkligen att vi kommer att få en magisk sommar när det kommer till vädret.

– Snart har vi ultraljudskontroll på Jolies hjärta igen och det knyter sig verkligen i hela magen bara jag tänker på det. Nästan så att jag får fysiskt ont och vill kräkas. En så konstig känsla som jag tror man måste uppleva för att förstå. Är så rädd och orolig men försöker se på henne och se hur bra hon faktiskt mår.. Då måste ju allt fortfarande vara stabilt.. Eller? Jag hoppas det. Och tröstar mig själv lite på det viset när det är svårt att somna om kvällarna.

+/- Vet inte riktigt om detta är ett + eller ett – men jag är sååå glad över delicato-bollar nu när jag äter utan mjölkprotein! Alltså jag är helt besatt av dom! Negativt att jag får i mig massor med socker kanske men positivt för att jag älskar godsaker och att njuta av allt det goda i livet, haha =) Ät och var glad är mitt motto! Så det blir säkert en boll om dagen just nu. Skyller på att jag ammar och är sötsugen. Får ta tag i det sen någon gång tänker jag 😉 Chokladbollar går också bra! Detta fikade vi precis innan vi promenerade mot frisörsalongen igår.

+ Imorgon ska vi ha babyshower för min älskade Tove! Alltså LYCKA att vi ska få barn igen samma år och att vi båda kommer att ha en flicka som är född under 2018. Blir ju bara cirka fem månader mellan Jolie och hennes lilla tjej. Och mellan våra söner är det ju nio månader och dom har hängt ihop sedan Jason var fyra månader gammal. Dom är som bröder. Så glad att vi har vänner som är mer som familj. Älskar dom alla SÅ mycket! Hämtade ut tårta, cakepops, macarons, bullar, cupcakes och annat gott som vi beställt idag och så har vi fått hem fina dekorationer, pynt och annat. Imorgon på morgonen ska jag slå in presenter. Hon är världens bästa och förtjänar att bli bortskämd 1000 gånger om.

+ Barnen känns helt friska nu. Dom snoriga näsorna är i princip ett minne blott och nu hoppas vi på att vi får vara friska hela sommaren och vintern. Funderar mycket på det där med sjukdomar nu när Jason ska börja förskolan till hösten. Förhoppningsvis kommer det att gå bra just för att det är så små barngrupper men det är ändå läskigt då vi har en liten tjej här hemma som behöver lägga sin energi på annat än att vara sjuk.. Tänker att vi får hålla honom hemma när det går som mest sjukdomar och så ska jag fortsätta amma rätt länge (hoppas jag!) vilket jag tror skyddar rätt bra mot förkylningar och liknande.

– Jag och F har knappt hunnit se varandra sedan han började pyssla på där ute med alla projekt. Just nu är han iväg och tvättar bilen invändigt och utvändigt, haha.. Och så kommer vi i säng strax efter midnatt och däckar direkt. Så blir inte mycket prat oss emellan. Men så är det ibland! Önskar vi hade mer barnvakt och avlastning när det blir såhär. För på något vis så sliter det på relationen att inte få en stund för varandra då och då. Och nu har det varit intensivt ett bra tag och livet kretsar kring husfix och barnen heeeela dagarna. Tur att vi har varit tillsammans så länge och gått igenom det mesta ihop. Så vi är vana vid sådana här situationer. Nästa helg fyller jag 23 år och då ska vi hitta på något ihop. Blir förmodligen med barnen hemma men dom somnar ju rätt tidigt på kvällen och då kan vi passa på att äta en lugn, lite extra god middag ihop och bara vara för en stund. Sedan ska han ju dra igång projekt altan nu i veckan eller nästkommande och då lär jag inte se honom på ett par kvällar igen, haha.. Men gud vad vi ska njuta av den där altanen sen vill jag lova! =)

+ Jag älskar verkligen vårt hem. Vi köpte hem lite god frukt igår och vattenmelonen var sååå god. Kommer äta ihjäl mig på det i sommar! Jason ville skåla med melonerna så det gjorde vi. ”SKÅL” säger han och så ska man slå dom mot varandra. Och så ska man helst göra det fyra-fem gånger i rad, haha.. Min fina Jason! Idag fick jag lite egentid med honom när lillasyster sov och F pysslade på ute. Guld värt att bara få sitta på golvet i lekrummet och vara med i hans fantasi och lekar.

Kommentarer

  1. Sabina

    Say whaat?! Kan man äta delicatobollar när man äter mjölkproteinfritt? 😍 har alltid teitt de var mjölk i dom?! Omg isf blir jag överlycklig nu, vill köpa direkt 😂

  2. Elin wernvik

    Amning skyddar inte mot förkyldningar, utan du kan överföra antikroppar från din kropp om du blir förkyld så att Jolie inte blir det/får en mindre förkyldning. Samma sak med magsjuka. Det är sällan barn som helammas smittas eftersom dom får antikroppar via mjölken. Så amma på! 😀

  3. Maria

    Hej!

    Jätte fin blogg. Måste bara fråga när du åker iväg på kvällarna har du pumpat då eller hur gör ni med mat till Jolie?
    Min är 4 månader och jag känner att jag skulle behöva komma iväg lite men orkar inte pumpa så mycket…
    sen en helt annan sak, beställde ni macarones från ett konditori? Söker ihjäl mig för att försöka hitta nånstans till dopet vi ska ha men börjar inse att jag nog får baka själv!
    Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Hej! Tack <3 Jag pumpar alltid ut mjölk då och skulle det inte räcka kommer F med henne så att hon får äta! Åh förstår! Ja, dom är från Finas här i Umeå!! Så fina och goda, kram <3

  4. Sandra

    Min treåring började på förskola när han var drygt ett år och de första två åren vabbade jag nästan inte alls. I våras fick han dock influensan som typ alla andra fick också så då blev vi hemma i tio dagar. Men utöver det har han knappt varit sjuk alls! Det kan gå hur bra som helst också 🙂 Nu är de ute mycket på hans förskola, både på fm och em och så tror jag att alla föräldrar verkligen anstränger sig och är hemma så mycket som man ska vid olika sjukdomar så inte allting går runt i barngrupperna hela tiden. Hoppas att det kommer gå lika bra för er! Förstår att det blir en extra oro när du har en liten hjärtetjej hemma. <3

  5. Maria

    Avskyr dom där oväntade fakturorna. Vi byggde hus när vi var 23 och hade i princip 0 kr redan från början och räknade och kalkylerade så noga på allt. När vi flyttade in så var det vinter och så fick vi en faktura på byggel på 9000 kr kommer jag ihåg. Kopplade in vår handdukstork med hjälp av en rörmokare, han var där i tio minuter och så kostade det 5000 kr (!) Det är helt sjukt vad saker kostar när man bygger. Så fort ni har möjlighet så gör ett buffertkonto. Ett tips är att inte ha skattereduktion varje månad utan att få det i en klump varje år och föra in dom på buffert kontot. Så har man lite att ta av när det kommer oväntade utgifter. Huset ser i alla fall fint ut <3 Nästa gång jag bygger hus får bli när jag är rik hahah….

    https://livetpamalmen.vimedbarn.se/

  6. Ellinor

    Vår snart 3 åring har sen han börjat på dagis haft i snitt typ 1 förkylning per månad. Första året var det typ en vecka dagis. En hemma, en vecka dagis, en hemma. Så drygt….. och för att inte prata om magsjukorna som går december-mars. Avskyr!! Men tänker att det är samma för alla så bara härda ut första åren när dom inte byggt upp immunförsvaret ännu ☺

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men ååh vad jobbigt 🙁 förstår det.. Ångrar nästan nu att vi tackade ja till platsen, haha.. Just för att han har en syster som är hjärtebarn, kram <3

  7. Marie Dideas 🦋

    Hej fina ☘️
    Grattis till den vackra Tove🎈🎈 Jag hoppas att ett friskt barn kommer till världen❤️ Du är en väldigt bra vän, Tove kommer vara väldigt glad ❤️ Vi missade att se en bild av dig med Tove, det har varit länge Gabbi! Jag vill se en bild av dig med Tove, det skulle vara riktigt fint❤️ På bloggen vill jag se en bild med vackra Tove🌟
    F ser väldigt framgångsrikt ut i affärer🙂 ditt hus kommer bli väldigt trevligt🙏🏻 Jag önskar dig en underbar dag, den vackraste kvinnan i världen❤️🙂🎈

  8. Camilla 10 barnsmamma vid 33 år

    Va jobbigt med oväntade fakturan,förstår känslan.
    sånt är inget kul❤️❤️
    Han är verkligen duktig,ser fram emot bilder sen😊
    Det där med barnvakt känner jag väl igen,det behövs verkligen tid för varandra.
    Vi har nästan aldrig barnvakt o har aldrig haft.
    Endas på förlossningarna.
    Hade så gärna haft det men nu har vi äntligen lite större barn som kan passa ibland.
    ❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jamen verkligen 🙁 <3 tack snälla du hälsar han!! Jamen verkligen.. Det är tufft att inte ha så mycket hjälp på det viset. Kram kram <3

  9. Hanna

    Hej Gabriella, så roligt med sådana här listor att läsa tycker jag! 🙂
    Vi ska flytta in i vårt hus i sommar (jippie!) och kommer att inreda dotterns barnrum ganska direkt (hon är 3 månader, så sover fortfarande med oss men vill ändå få iordning hennes rum med sina leksaker osv). Vi var inne på att måla i enkel nyans och sedan bygga upp med väggklistermärken. Undrar hur du tycker kvalitén är på dem? Visst har ni satt upp dem och sedan plockat ned igen..? Lossnar de lätt från väggen? Åker de upp i kanterna och liknande så det liksom syns att det är klistermärken? Känns det ”B”?
    De jag tittat på är inte från Stickstay som era, så kvalitén kanske skiljer ändå, men vill i alla fall höra om era erfarenheter med just klistermärken på vägg 🙂 Trevlig söndag!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men åååh så spännande 😀 grattis!! Tycker dom från stickstay är fantastiska! Har aldrig haft några problem med dom 😀 kram kram <3

  10. Helena

    Ett litet tips, öppna ett servicekonto där ni varje månad sätter över en summa pengar som ni använder till oförutsedda utgifter, tex hantverkare, om något går sönder, bilreparationer, extra skattepengar eller liknande. Oavsett om om huset är nytt eller gammalt så kommer de oförutsedda utgifterna antingen man vill eller inte och allt kan man inte låna till.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det är ju smart 😀 just nu har vi inte riktigt råd att ha ett sådant konto men sakta men skärt lär man ju bygga upp det, kram 🙂

  11. Johanna

    Älskar verkligen att titta in på din blogg. Är ju självklart grymt avis på ert fina hus, all kärlek och hur fina ni är med varandra hehe men det känns så genuint och ärligt och du bjuder verkligen på både stort och smått, upp och nergångar och ni känns som så himla fina människor som verkligen värdesätter varandra och det ni skapat. Så min avundsjuka till trots är det ändå med glädje jag läser här,hoppas du förstår vad jag menar 🙂 Tack för du släpper in oss i ert liv, och jag måste säga att ni verkar vara så oroligt kärleksfulla föräldrar med sunda värderingar så era barn är lyckligt lottade ♡

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men tack snälla! Blir verkligen så otroligt glad av dom fina orden!! TACK!! <3 <3 stor kram! Och tack själv. Din kommentar gjorde hela min dag!

  12. Angi

    Kan du inte skriva ett inlägg om hur ni tänker om avlastning/barnvakt osv?
    Nu är det ju såklart endast en liten del av er vardag som ni delar med er av, men det verkar ändock som att ni är väldigt ”familjefokuserade” och gillar att spendera tid tillsammans som familj.
    Jag och sambon är likadana, och som du skriver så blir det verkligen fullt-ös om dagarna när man har projekt igång och samtidigt ska ta hand om barnen. Vi har inte heller någon direkt avlastning eller hjälp med barnvakt – så fastän jag såklart älskar att vi har en sådan intim familjerelation, så känns det ändå viktigt med egentid för varandra + att lite egentid för sig själv så att man kan sakna varandra och värdera tiden man har tillsammans.

    Så tips och tankar snälla!
    Vet inte riktigt hur jag ska få till det.

  13. Josefine

    Usch för den extra fakturan sånt är så tråkigt :/ Jag blev fullt i skratt när jag läste det med kokosbollarna för jag är exakt likadan. Min tjej tål inte mp så har uteslutit allt sånt. Är helt fast i de och äter minst 1 om dagen och gjort de i flera månader 😂 Tänkt månad efter månad nä men snart måste jag tröttna men det har jag inte gjort ännu 🙈😅😅

  14. Sandra

    Du ser alltid så vacker och fräsch ut Gabriella, hur lyckas du haha!! Hur ofta brukar du tvätta ditt hår och hur stylar du det efteråt? Hur ofta gör du påfyllning på dina naglar? O har du aldrig haft problem med din hy, isåfall hur löste du det? Många frågor nu men du är verkligen sååå vacker! <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men gulle du, tack!! <3 gör påfyllning på naglarna var sjätte vecka och fixar håret var sjätte vecka med. Har haft jättemycket problem med huden men med rätt produkter så håller den sig fin 🙂 kan skriva mer framöver. Tack igen för fina orden <3 kram

  15. cass

    Vill bara tipsa om att sätta över pengar på ett annat konto när ni beställer olika jobb (som ex. besktningen). Så gör vi för att slippa den där klumpen i magen. Som nyss har vi haft rörmokaren här och satte då över 8000 på ett konto som om det vore betalt och klart, i väntan på fakturan 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      För oss så skulle allt redan har varit klart (trodde vi) så alla sådana konton är avslutade och vi har lagt om lånen. Annars hade denna summa hamnat på byggnadskreditivet och sedan bakats in i bolånet precis som allt annat gällande huset. Men den kom lite sent och därför blev det såhär. Därför känns det lite surt ;p kram kram <3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish