Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntDagens fråga

Vad tjänar man pengar på som influencer?

Denna fråga är så återkommande så jag tänkte lyfta den och ge mitt svar idag. Nu var det cirka tre år sedan jag började få ut en ordentlig lön på mina sociala medier. Många kanske inte vet att jag hade en halvstor blogg redan innan jag blev gravid med Jason. Men det hade jag! Hade kanske 5000 unika besök i veckan som mest. Och idag har jag cirka 50.000 unika besök i veckan. Är så glad över att så många vill följa oss och vår vardag! Ni betyder så mycket för mig varenda en och jag är så glad över relationen vi har i kommentarsfältet =)

Men tillbaka till ämnet.. Bloggen växte sig sedan större under graviditeten. Jag var ju sjukskriven på grund av att jag mådde SÅ illa.. Var inlagd med dropp till och med för att jag inte kunde behålla något. Och jag hade så otroligt tråkigt när jag var sängliggandes. Orkeslös, trött men ändå rastlös på något vis.. När jag ser tillbaka på den tiden nu så var den verkligen H E M S K men samtidigt så var det där och då jag formade mitt nuvarande yrke. Och idag är jag evigt tacksam över att jag var tvungen att gå hem från mitt på ett företag som levererade TV för att ha tråkigt i soffan. Det var på den vägen jag kom dit där jag är idag.

Vad tjänar man då pengar på? (Detta tjänar alltså JAG pengar på. Kanske är annorlunda för andra som arbetar med samma sak)

– Jag skulle säga att man tjänar som mest på samarbeten. Det är där dom större inkomsterna ligger. Företagen kan köpa inlägg på insta story, instagram, youtube eller blogg. Dom kan också köpa paket som exempelvis blogg + instagram eller youtube + insta story. Det som är viktigt här är ju att man hittar ett samarbete som känns rätt för en själv. Att man känner att man gillar produkterna man gillar genuint och kan berätta om dom på ett ärligt vis för sina läsare och följare.

– Annonslänkar/adlinks är något som jag har använt mig av sedan start mer eller mindre. Ett toppen vis för alla som bloggar att tjäna lite pengar oavsett om man har en stor eller liten blogg. När det kommer till annonslänkar så får man betalt antingen per klick eller en viss % av det som säljs via länken man lägger upp. Supersmart, enkelt och smidigt. Och ett himla bra vis att kunna tipsa om saker man tycker om och samtidigt tjäna en slant.

– Annonser och banners är något som man också får betalt för. Så den reklamen som ni ser runt omkring bloggen är alltså något som också kostar för företagen. Och som i sin tur ger mig lön.

Där har ni dom tre grejerna som jag tjänar pengar på varje månad. Tycker ni att det är intressant med sådana här inlägg? Klicka på hjärtat i så fall! Är det något speciellt ni vill att jag ska skriva mer om när det kommer till att jobba med sociala medier? Kram.

Kommentarer

 1. Agnes

  Du som har jobbat med både ett ”vanligt jobb” och sociala medier, hur skulle du bedöma stressnivån på det senare? Föreställer mig att det är skitjobbigt (men samtidigt kul såklart om man brinner för det!) att jobba med sociala medier, eftersom det känns som att man hela tiden måste tänka på att prestera något intressant för en publik. Sen beror det väl på hur man själv lägger upp det, men tänker att det borde kännas som när man pluggar typ, att man jobbar både aldrig och hela tiden, om du förstår vad jag menar? Kan du släppa att tänka på medierna och ta ledigt när du liksom bestämt dig för det, eller ligger det alltid där i bakhuvudet? Tänker bara en sån sak att kunna prestera fina bilder hela tiden! Beundrar verkligen folk som jobbar med sociala medier och tar det på allvar så mycket, för mig hade det nog inte passat så bra, även om det såklart måste ha rätt stora fördelar också, typ få vara hemma med familj. Och så ser det ju ofta, utåt iaf, ut som ett rätt kul arbete 🙂 Men det måste vara sjukt jobbigt också med folk som typ inte fattar hur mycket arbete som krävs och hela tiden kommer och tycker att jobba med sociala medier inte är ett ”riktigt jobb”?? Får du många sådana kommentarer? Tack för en så härlig blogg och för allt arbete du lägger ner för att ge oss något att läsa varje dag <3 Stora kramar till er!

 2. eg

  Hej. Gillar din blogg. Du har bra stil osv, tycker jag fastän jag är mkt äldre än dig. haha. 😉
  Undrar över hur man får till bra samarbeten. mvh E

 3. Lisa

  Får man även pengar från bloggportalen för att ha bloggen hos dem när man har så stor blogg som du har?

 4. Elin

  Hej! Kanske jättekonstig fråga, men får jag fråga hur många kvadrat dina barns rum är? Jag är i full gång och ska dela ett rum så att det blir 2 rum hemma hos mig så nr 2 får plats. Jag inspireras mycket av din inredningsstil men får inget grepp om hur stora rummen är och hur jag ska planera/på plats med allt.. konstig fråga som sagt men vore kul rent generellt att veta hur ni planerat för att få allt så yteffektiva som ni verkar ha i ert hus. Vore faktiskt kul att veta hur ni planerat med kvadrat i hela huset nu när jag tänker efter haha. Så fint och allt ser så smart planerat och rymligt ut. Hoppas du får en fantastisk dag!

  1. gabriellajoss

   Typ 10-13 kvm är våra sovrum!! 🙂 Tycker det fungerar superbra och är rymligt men ändå inte för litet/stort. Stor kram fina du och tack snälla!! Ha en mysig kväll <3

 5. Felicia Falk

  Hej! Verkligen super intressant att läsa det du skrivit om hur du känner pengar som på dina sociala medier. Men är det inte jobbigt att aldrig veta en exakt summa som du får ut varje månad? Eller när får du betalat och hur går det till?

  Älskar din blogg och dina barn är så söta 😍

  1. gabriellajoss

   Kan skriva om det i ett eget inlägg <3 kram kram fina du och tack för så himla snälla ord 😀 <3

 6. Hanna

  Heej! Intressant det där.. så om du länkar till kläder på ex Nelly, tjänar du per klick som folk går in via din länk? Isf kan ju jag klicka några extra gånger nästa gång, bara för att 😉 kram!!

  1. gabriellajoss

   Det är olika beroende på hur kampanjen ser ut där och då <3 är också olika om man använder ex. metapic, APPRL eller liknande (olika sidor där man kan använda och skapa annonslänkar) 🙂 <3 haha åååh vad snäll du är 😉 tror man bara kan registrera ett klick per person.. är inte helt säker dock. KRAM <3

 7. Ida B

  Vad tycker du det är för fördelar och nackdelar med att jobba med sociala medier? Om du inte jobbade med det, vad skulle du vilja jobba som då? ☺️ Har du haft som mål att jobba med sociala medier från start, eller blev det en ambition under tiden liksom? Och när kände du att du vågade lita helt och hållet på inkomsten på bloggen etc? 😄 Har du något schema du följer eller någon backup, du är ju så duktig på att leverera bra inlägg hela tiden tycker jag! Jättemånga frågor, får be om ursäkt för det, men jag blir så nyfiken! Tycker det är ett sånt häftigt yrke att ha med så många möjligheter ☺️

 8. Josefine

  Jag har följt dig sedan du bodde i Umeå (alltså innan ni flyttade till Göteborg), när jag tänker på de är de sjukt länge 🙈😍

  1. gabriellajoss

   Men guuud!! Det är ju typ 4/5 år sedan 😀 galet! Så glad jag blir att du fortfarande hänger kvar med oss <3 kram fina du

  1. gabriellajoss

   Vad kul <3 svårt att säga! Man får förhandla med sin bloggportal skulle jag säga. Kontakta dom och kolla vad dom kan erbjuda. Kram <3

 9. Lina

  Hej Gabriella! Jag är gravid i v. 14 med första barnet (känns så läskigt och spännande!) och är precis som du var sjukskriven pga extremt illamående och konstanta kräkningar. Fått åka in en gång för att få dropp, annars är jag bara hemma. Är inne på femte veckan som sjukskriven nu och kommer vara hemma minst två veckor till. Hur stod du ut haha!? Känns som att jag klättrar på väggarna här hemma, och det fantastiska vädret gör mig ännu mer stressad över att jag bara ligger hemma. Men har ju liksom ingen ork eller något, hur gjorde du för att överleva hemma? Kram

  1. gabriellajoss

   Men åååh så roligt, grattis!!! <3 Vet precis hur det är.. Man står inte ut! Alltså mina bästa tips är typ att sova, ta hand om dig själv lite extra, kolla igenom dina favoritserier, duscha läääänge, låna massor med böcker och läsa, baka något eller prova nya recept. Vet verkligen precis vad du menar! <3 men tiden går fort och snart har du din skatt i famnen. Stort lycka till med allt. Du är inte ensam och jag vet verkligen som sagt preciiiis hur det är <3 KRAM

 10. Moa

  Berätta gärna din resa från att gå från 5000 unika till 50.000. Från när du låg där i sjukhussängen och hade tråkigt. Vad gjorde du? Vad tror du va orsaken till att bloggen växte sådant? Hur började samarbetena?

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss