Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntHjärtebarn

Så rädd

Idag har vi haft en jättefin dag med Tove och barnen. Träffade djuren på 4H-gården först och sedan åkte vi hem till oss. Killarna fick ta ett långt bad och sedan fika lite frukt i soffan. Sedan har dom busat och lekt här hemma hela dagen. F har under tiden planerat upp hela altanen så nu har vi stenkoll på hur den ska se ut och byggas.

På måndag har vi hjärtkontroll igen för Jolie och jag är så himla rädd och stressad. Denna helg kommer jag nog inte kunna koppla av alls eller njuta. Känner att jag har nära till tårar och bara vill ha henne nära hela tiden. Och det som gör det hela ännu värre är att hon har sovit större delen av dagen. Känner dock inte att hon är jätteslö utan hon verkar mest trött. Tror att hon är det för att hon somnade rätt sent igår och var vaken en stund när vi var iväg idag + var på ett besök hos BVC för att väga, mäta osv.. Och då blir hon ju såklart trött av alla intryck. Men ändå.. Såhär mycket brukar hon inte sova. Nej fy. Jag stänger ner datorn nu och ska försöka rensa tankarna när Jason har somnat för natten. Bara ta en lång dusch, se lite film med F och ta det lugnt. Jag är verkligen livrädd. Vet inte ens hur jag ska beskriva min rädsla och tror aldrig att en förälder som inte är i samma sits kan förstå. Det är hemskt att behöva gå runt och känna en sådan här stark oro och den blir bara värre när tiden för ultraljud närmar sig.

Nu medan jag sitter och skriver detta inlägg så har Jolie hunnit vakna och är jättepigg och glad. Tänk att det är såhär varje gång något är lite avvikande. Den där paniken och stressen samlas i hela kroppen med en gång. När Jason sov bort halva dagen som bebis var jag inte minsta orolig.. Men nu är det helt tvärtom och minsta lilla är ett varningstecken. Och eftersom att slöhet/mycket sömn ÄR ett varningstecken för att det blivit värre så är det väl helt normalt att jag blir så orolig. Nej, blää.. Nu ska jag sluta övertänka och gå och mysa med min lilla tjej.

Önskar er en fin kväll. Kram.

Lite blandade bilder från dagen =) 

Kommentarer

 1. Jessica

  Jag tänker också att det kan vara värmen. Jag förstår att du är orolig men ta inte ut någonting i förskott. Värmen tar hårt på främst våra gamla och våra små barn. Håller tummarna att allt gick bra ❤️ Må Gud skydda och läka eran starka lilla tjej. 🌺

  1. gabriellajoss

   Tack snälla för peppen och kärleken!! <3 vi hoppas att det beror på värmen eller tänderna. Kram

 2. Fia

  Fina Gabriella! Ni är starka tillsammans, och Jolie är stark på grund av er! Ni gör allt för era barn och det som är det bästa för dem!
  Jag skänker kramar till er familj men också alla i kommentarsfältet vars barn har hjärtfel, ni är riktiga kämpar allihop! 💕

 3. Viktoria

  Hej Gabriella, all lycka till på kontrollen! Min dotter på 4 månader sover också väldigt mycket nu helt plötsligt, det är nog värmen som gör de extra slöa och trötta. Vi vuxna blir helt trötta och matta pga värmen så de små har nog det väldigt tufft. Kram!

 4. Sofie

  Min dotter på 4 mån sover mycket mycket mer nu på dagarna. Har läst om fler bebisar som helt plötsligt sover mer. Tror det beror på värmen.
  Håller tummarna att allt är stabilt på måndag!
  Vad väger Jolie nu och hur lång är hon? Min dotter växer såååå fort! 😫 Kram!!

  1. gabriellajoss

   Så skönt att läsa det <3 det är säkert så! Hon är typ 68 cm och väger lite över 7,5 kg <3 jaa, det går så snabbt! Kram

 5. Amanda

  Hej! Förstår din oro, har opererat min lilla kille när han var lite över året och det var tufft men gick bra! Tänker också att värmen är tuff för de små så det är säkert därför hon är extra trött. Kramar!!

 6. Rebecka - Mamma till Cornelis

  Önskar er all lycka och håller alla tummar jag har❤️❤️ Er lilla tjej är stark och detta kommer sluta så bra, det känner jag på mig!! Ni klarar detta❤️
  Man får inte glömma att visa bebisar som är runt 3-4 månader behöver upptill 18 timmars sömn/dygn! Kram fina du!!

 7. Louice

  Håller tummarna för Jolie!! Tänker på dig och din familj, så mysig blogg och önskar er allt gott! ❤️

 8. Hannah

  Ber och önskar att allt är bra med er lilla tjej!!❤️ En fråga, varför valde ni inte att ha centraldammsugare i huset?

  1. gabriellajoss

   Tack <3 Oj, har inte ens tänkt på det. Känner väl inte att det behövs då huset inte är sådär superstort och det är smidigt att bara ha som "vanligt" 🙂 kram <3

 9. Camilla

  Ønsker dere masse lykke til på mandag! <3 Kanskje det er varmen som gjør henne litt ekstra trøtt? vår sønn skal operere på mandag og det knyter seg i magen når jeg tenker på det :/ Han er fire måneder gammel og dette blir tredje operasjonen :/ Han ble født uten endetarmsåpning og vi aner ikke hvordan det vil fungere når han blir eldre :/

  1. gabriellajoss

   Åh fina Camilla 🙁 <3 herregud.. Förstår din sorg och skräck helt.. 🙁 Jag ber för er lilla skatt. Allt kommer att gå bra.. <3 ni är så starka. All kärlek från oss och stort lycka till <3 Det kommer att gå bra på måndag!! <3 <3 tänker på er massor.

 10. Simona

  Mardröm! Fy så jobbigt att må så! Vänjer man sig eller minskar oron eller blir den bara värre ju äldre hon blir och kanske närmare op?
  Hoppas allt ser bra ut även denna gång!
  Varma kramar!

 11. Sara

  Usch vad jobbigt. Vi har nästa hjärtkoll på tisdag, vi vet redan att hon kommer behöva opereras bara några dagar gammal och det skrämmer mig rejält. Sist fick vi veta att hon har avbruten aortabåge och det känns som om de hittar fler fel för varje gång vi går dit… Men nu hoppas vi att det var ”det sista” och att vi bara kan börja planera inför hennes födsel. Oron man känner redan nu är hemsk när det närmar sig ultraljuden, kan inte ens föreställa mig hur det kommer att kännas när hon är här 😔❤ Men dom små är starkare än vad man tror, det har ju din Jolie redan visat. Hoppas att det ser stabilt ut på kollen. Kram

  1. Sanna

   Alltså gud!! Jag kan nog inte förstå den psykiska smärtan och den känslomässiga oron som finns hos er som har hjärtebarn men själv är jag en förälder till en underbar tjej två veckor yngre än Gabriellas dotter Jolie och även om hon är frisk så känner jag att jag hade totalt gått sönder om något hänt henne. Alltså tårarna rinner när jag läser din och andras liknande kommentar. Min dotter ligger och sover på min bröstkorg, jag hör när hon andas och tänker på det du nu skrev. Även om jag inte kan ”förstå” så förstår jag oron och smärtan av en förälder, en mamma, och att genomgå något så smärtsamt som att se/veta om att ens barn är sjukt på något sätt utan att man kan hjälpa till måste vara den värsta tortyr som finns.
   Alla styrkekramar i världen till dig. Mitt tips till dig är att njuta av ditt barn när hon kommer. Njut av att just hon kom till dig och att hon är den finaste dotter du kunde få! ❤❤❤ allt kommer att gå bra! Precis som du skrev är barn starkare än man tror! Kramar till er alla och ledsen att jag skrev en novell!

   1. gabriellajoss

    Nej, det är så hemskt 🙁 <3 så fruktansvärt verkligen.. KRAM och all kärlek!! <3 dina ord betyder mycket.

  2. gabriellajoss

   Förstår helt.. 🙁 Åh.. Jag tänker på er väldigt ofta.. Har ni fått veta något mer? Eller är det samma information fortfarande? Skickar en stor kram. Och ja, dom är SÅ starka våra hjärtebarn. Dom klarar allt! <3

   1. Sara

    Jo det är ju att hon då har IIA (avbruten aortabåge) och måste opereras ganska omgående. Innan såg de ”bara” att aortan är för smal och lungpulsådern är för stor samt att hon har hål mellan kammarväggen. Vi har nästa koll nu den 5e och kommer bli uppdaterade om hur läget ser ut då. Jag har börjat blogga om vår resa om du vill veta hur det går för oss mer än vad jag skriver i kommentarsfältet 🙂 Känns skönt att ha ett forum att skriva av sig på när det är så mycket tankar och känslor ❤ Stor kram till er med, tänker på er imorgon!

    1. gabriellajoss

     Åh 🙁 jag förstår.. <3 hoppas att ni ska slippa mer jobbiga besked nu och det ser likadant eller bättre ut på nästa koll. Berätta gärna hur det gick sedan! Kikade in på din blogg. KRAM <3

 12. Emma

  Förstår verkligen. Har själv en liten hjärtis och vi har också kontroll på må. Maktlösheten är fruktansvärd. Inför varje kontroll stannar livet upp och man vågar inte planera så mycket framåt. Får man ett ok utlåtande kan man andas ut, njuta, uppskatta livet igen. Och så mår man likadant vid nästa kontroll. Man vill ha garanti att ens barn är tryggt och vi kommer aldrig få det. Men då är det viktigt att komma ihåg att ingen har en garanti här i livet. Vilket kanske gör att det känns mer rättvist, vi alla lever på samma premisser. Men vi har ju givetvis en helt annan befogad oro för våra hjärtisar. Vi får hålla tummarna för varandra att bådas kontroller går bra och vi får en fantastisk sommar med de små.
  Kram

  1. gabriellajoss

   Fina E.. Det är precis så jag känner 🙁 så hemskt att man ska behöva känna sådan oro och sorg som förälder.. 🙁 du har helt rätt och du beskriver det verkligen precis så som jag också upplever det. Som du också skriver så kan vad som helst hända vem som helst. Det är viktigt att ha med sig. Håller tummarna att allt ska gå bra för er med. Berätta gärna hur det gick sen. Tänker på er <3 <3 <3

 13. Marie Dideas 🦋

  Heej Fina
  Tänk på positiva saker, vänligen☹️ Jag kan inte ens föreställa mig hur illa du känner, mycket svår situation för dig 😣 Försök att inte tänka negativt 🙏🏻 Hon är en mycket stark tjej, jag är säker på att allt går bra för henne ❤️ Jag ber alltid för Jolie!❤️

 14. Emma

  Hej. Hoppas verkligen att läkarbesöket går bra <3 & jag tycker inte att du ska ursäkta dina känslor. Känns ibland som att du förklarar dig när du, tex. som i detta inlägg är orolig för Jolie, ursäktar dig om varför du är orolig. Känns som att det är för att gardera dig inför eventuella elaka kommentarer osv. Och jag tycker verkligen verkligen inte att du ska göra det. Du äger rätt dina känslor och det är din blogg! Vi läser för att vi tycker om dig, iallafall jag, och du har rätt att vara rädd inför besöket. Vi stöttar dig! Håller tummarna för er <3

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss