Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Imorgon är dagen här..

Imorgon är det dags för mig att göra cellprov. Är så nervös! Vet egentligen inte ens varför men tänker att det kanske är en kombination av att jag är rädd att något ska vara fel och att det ska göra ont. Har ju förstått (tack vare er) att det inte alls gör ont så länge personen i fråga är försiktig men jag har så dålig erfarenhet av att vara hos gynekologen.. Undviker det så gott det går.

Sist jag var hos gynekologen så hände detta: 

”En kvinna kommer ut och ropar upp mitt namn, presenterar sig som gynekolog och sedan går vi in i ett rum där vi pratar lite och jag lägger mig ner och bräsar. Helt plötsligt kommer det in två män i rummet (OCH JAG LIGGER DÄR) varav en av dom är en patient och den andra är läkare. Gynekologen börjar småprata med dom samtidigt som hon låter mig ligga kvar. Jag blir chockad men eftersom att gynekologen inte bryr sig så försöker jag slappna av och tänka att det kanske inte är så farligt ändå. Under tiden som hon sedan pillar där nere på mig och berättar hur det ser ut så börjar en av männen (patienten) stirra och le mot mig och jag bara ligger där och fattar ingenting. Från ingenstans börjar gynekologen prata om att jag har jättebra balans där nere och sen ROPAR HON PÅ MÄNNEN och ber den manliga läkaren att lukta på mig där nere. Allt går så fort att jag knappt hinner reagera. Kommer bara ihåg “Daniel, du måste komma hit och lukta”. Han gör det och sen säger han “Helt fantastiskt bra” och ler stort mot mig. Den andra mannen (patienten) står en bit bort och ser JÄTTEglad ut. Jag gapar stort och ser huuuuur chockad ut som helst och då säger den den kvinnliga gynekologen. “Se så, det är inget att skämmas för, det är ju bara till din fördel”. Jag GRÄT i en vecka efter att jag hade varit där och F var så jäääääääkla förbannad och arg att vi ringde dit och pratade med den ansvariga för vårdcentralen jag var på.”

Så skrev jag på min blogg några år efteråt för att förklara besöket. SÅ JÄKLA HEMSKT. Får seriöst ont i magen av att tänka tillbaka. Har bara förträngt det och försökt släppa det.. Önskar där och då att jag hade anmält men av någon anledning så gjorde jag inte det.

Nu sover barnen och F stökar undan här hemma. Jag tar tag i lite jobb och sedan blir det té och Idol innan läggdags. Kram på er.

Min underbara dotter! Jag ska lära dig att stå upp för dig själv, säga ifrån och alltid stå på dig. Du ska bli så stark i dig själv så det är inte klokt. Det ska jag se till. Det är så hemskt hur vi kvinnor har det många gånger.. Är nog svårt att förstå för många vad vi tvingas att gå igenom och utsätts för av både kvinnor och män i olika situationer. Det är så många situationer i mitt liv där jag inte har sagt ifrån där jag önskar att jag hade gjort det såhär i efterhand. För att jag varit rädd, feg, osäker, lagt skulden på mig själv. Det är så viktigt att vi pratar med våra döttrar. Och med våra söner med för den delen! Pratar om och visar hur man är en bra medmänniska och vän och vad man ska och får göra samt vad som är totalt oacceptabelt.

Kommentarer

  1. Veronica

    Alltså fyyyfan vad förbannad jag blir!!!!!! Det är helt sjukt!!! Det är ju jobbigt bara att göra en Gun undersökning som den är. Förstår verkligen att det måste kännas jobbigt att göra gyn igen efter din hemska upplevelse!! Styrka till dig <3

  2. Minella

    Men vaaaaa, gjorde du en anmälan?!?! Det hoppas ja verkligen!!!! Hemskt upplevelse ❤️ det alltid jobbigt med sådana besök men efter din händelse hade man verkligen varit jätte rädd!! Utlämnande kränkande beteende, hon borde fått sparken asså

  3. Ida

    Läste detta nu och blir så arg och ledsen för din skull! Jag jobbar inom sjukvården (med försäkringar dock men inom sjukvårdssystemet) och du kan när som helst begära ut journaler från ditt besök, det går absolut att hitta. Sådant måste sparas! Jag tycker verkligen att du ska ringa mottagningen och kräva en kopia av journalen från den dagen för att kunna anmäla det här. Även om det är fem år sen så får en sån här sak bara inte flyga förbi obemärkt! Jag kan inte tänka mig hur jobbigt det är för dig psykiskt, men jag hoppas att du är stark nog att anmäla det. Hoppas att gyn-besöken efter detta har gått bättre, tur att du kan finna stöd i Fjodor! Kram på dig

  4. Tilda

    Men herregud! Det sjukaste jag någonsin hört! Fyyyyy! Sådär gör man inte, åh vad jag blir arg!
    Jag är också 95a och varit på mitt första gynbesök. Hon låste dörren och var otroligt omtänksam och försiktig. Sånt där ska inte få gå till!!! Wtf? Otroligt kränkande ju. Hon gjorde ju inte sitt jobb kan jag tycka, för att lukta har jag aldrig hört varit en av uppgifterna dom har!? Och det skulle aldrig finnas någon betydelse till att göra det heller!? Blir mållös…. Vad finns det för folk egentligen!?

    KRAM tjejen <3

  5. Louise

    Men herregud vad sjukt!!! Vad var det för hemska människor alltså! Vad hemskt att du var tvungen att vara med om något sånt <3 Förstår att du blev ledsen <3

  6. Emma

    Var med om en liknande händelse, då gick gynekologen ut ur rummet medans jag låg där och hon hade inte dragit för draperiet och lämnade dörren på vid gavel. När hon kommer tillbaka har hon med sig någon gubbe som står och kollar på mig hela undersökningen, vet fortfarande inte idag vem den mannen var…

  7. Emmelie

    Sjukaste jag någonsin hört! Och att ligga där helt utlämnad! Stackars, stackars dig!! Fint att du tar dig modet att ta tag i det igen 🙏🏼 Verkligen fantastiskt, för det är så otroligt viktigt att kolla upp det. Är du säker på att det inte går att anmäla det i efterhand? Men du kanske inte känner att du orkar ❤️

  8. Elin

    Men HERREGUD det där är det sjukaste jag hört!!! Vad gjorde ens en annan patient där inne?! Usch jag fick ont i magen av att läsa detta.

  9. Victoria

    Ja, det är viktigt att lära sina döttrar lär sig säga ifrån, men desto viktigare att lära dina söner att respektera kvinnor. Det är främst männen som måste få en bättre kvinnosyn, inte kvinnorna som måste bli ”starkare”. Tycker jag. Kram! Och beklagar verkligen händelsen, alldeles oförsvarligt vad dom gjorde =(

  10. Sofi

    Men HERRE GUD! 😱 helt sjukt! Och jag trodde JAG hade dåliga erfarenheter av sånna undersökningar! Jisses. Skönt att det var några år sen, och hoppas att det gick bra och att du fick en bra magkänsla idag som kan hjälpa att skriva över deg hemska minnet! Massa kramar!!!

  11. Maria

    Det du fick vara med om är som alla redan konstaterat FRUKTANSVÄRT, vilket övergrepp!!! Jag hoppas du aldrig behöver vara med om något ens i närheten och att det gick bra nu trots allt…..<3

  12. EmmA

    De låter helt jävla sjukt. Vart med om att en annan läkare kommit in och också ” doftat” och kollat. De spelar ingen roll för mig. Men att en annan patient är med är de absolut SJUKASTE ja hört.

  13. Denize

    MEN HERREGUD, stackars dig säger jag bara!! Fyfan säger jag bara, där ligger du med benen i vädret så kommer någon annan in i rummet, så ska det inte gå till!
    Förstår din ångest till tusen nu, jag hade blivit ärrad för livet efter en sådan händelse. Jag själv tycker det är jobbigt nog att bara lägga sig i den där stolen och sära på benen men det är viktigt att vi gör det även om det är jobbigt.
    Men ett tips är att be gynekologen låsa dörren & förklara för henne/honom hur obekväm du är, förklara händelsen du varit med om så att dom kanske förstår. Va ärlig för din egen skull om att du tycker det är jobbigt, det är inget fel i att säga hur man känner.
    Stå på dig, detta klarar du galant och försök att tänka positivt. Det tar inte många sekunder och slappna av! Puss på dig 🙂

  14. Anna

    Fast jag tror verkligen inte det var en patient som kom in? Mer troligt en student till läkaren isåfall. Jobbar själv inom vården och gyn och vi har ofta flera läkare plus studenter vid undersökningar. Då ska ju dom såklart presentera sig först och fråga om det är ok att vara med.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Nej, du behöver inte tro på det. Men så var det. Han hade ryggsäck på sig och en tunnare jacka. Var ingen student eller liknande.

  15. Denice

    Men usch usch usch vilken vidrig situation!!! Förstår dig till 110 procent att det måste vara så fruktansvärt jobbigt att gå till gynekologen igen! Minns när jag själv var hos gynekologen och dörren öpnnas och nån går in mitt i undersökningen, hade som tur var ett skynke i för men var så stressad över att personen skulle dra upp skynket! Jag tänkte men vad fan har hon inte låst dörren???? Tänker aldrig gå till en manlig gynekolog och nästa gång jag går på ett sådant besök vill jag veta att dörren är låst och att ingen kommer gå in innan jag lägger mig i nån gyn stol!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det var hemskt 🙁 får ont i magen bara av att tänka tillbaka.. Förstår dig verkligen!:( Hade inte jag heller gjort! Kram

  16. Madde

    Jag vägrar att tro att det var en patient. Presenterade / presenterades han som patienten Pettersson? Var väl en kandidat eller annan sjukvårdspersonal utan rock. Sedan är det naturligtvis inte OK att stövla in mitt i en undersökning. Men patient, no way!

  17. Miljonista- 21 åring med mål att vara miljonär vid 25

    Fy fan vad sjukt!! Är ju sexuellt ofredande. 🙁 Fruktansvärt beteende. Tycker också verkligen du skulle anmält men förstår att det kan vara svårt 🙁 bra att öva på att säga ifrån i mindre känsliga situationer för att öva upp sig brukar jag tänka. För barnen tar ju efter vad föräldrarna sjävla gör och hur föräldern beter sig. Inte vad man säger åt barnen att göra, tyvärr.

  18. Emma

    Men gud vilken hemsk upplevelse!
    Mitt första cellprov gick hur bra som helst, hade en äldre kvinna som gynekolog och hon var lugn och försiktig.
    Blev dock lite traumatiserad efter att jag en gång var till specialistmödravården för att kolla livmodertappen när jag var gravid, och samma som du så kom en kvinnlig läkare och ropade upp mig. När jag däremot kom in i rummet stod där en manlig läkare och det var han som skulle utföra själva undersökningen! Blev så paff att jag inget sa men mådde också dåligt i säkert en vecka efterråt.. han gjorde ju inget konstigt utan det var bara att en annan man än min sambo såg och pillade i mitt underliv.. så obehagligt.. så resterande graviditet bad jag om att enbart få kvinnliga läkare och barnmorskor!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det var fruktansvärt 🙁 men gud 🙁 förstår dig verkligen.. Herregud 🙁 hade känt precis samma sak.. 🙁 man tänker ju att det är en självklarhet men tydligen inte 🙁 kram

      1. Elin

        Men det är ju en läkare. Om du inte vill ha en man så får du väl säga det när du bokar, eller när du märker att det är en man. Tycker inte det är så konstigt att utgå ifrån att det inte spelar någon roll annars.

        Däremot det du var med om Gabriella – helt sjukt oprofessionellt!

  19. Maria

    Jag är själv läkare och tycker det låter helt groteskt och absurt! Aldrig att jag har tillåtit andra patienter att komma in hos mig, och jag låter absolut inte andra läkare klampa in heller.
    Jag har inte varit med om konstiga upplevelser just med gynekologer, men jag var själv med om ett uruselt bemötande när jag var patient hos en hudläkare. Efter min graviditet hade jag fått ett nytt märke på bröstet, och både jag och min husläkare tyckte det såg misstänkt ut så han tyckte en hudläkare skulle kolla. Min man har varit på samma ställe och kunde berätta att det går på löpande band, så jag var lite förberedd. Satt alltså i rummet och ville inte riktigt klä av mig eftersom det ju var på bröstet. Läkaren kom in, presenterade sig inte, stirrade i sin dator när hon frågade, var otålig när jag fick av kläderna, avfärdade det vilket så klart var skönt, sen fick jag kasta på mig kläderna innan hon öppnade dörren och gick utan att säga hej då. Bara att lomma iväg och nicka åt damen i receptionen. Vissa verkar rent dåligt uppfostrade! Det är för fan vanlig hyfs att hälsa, det vet till och med min treåring och så är jag också uppfostrad hemifrån.

  20. Jennifer

    Usch stackare! Förstår dig, har också väldigt dålig erfarenhet av gynundersökningar och fasar inför mitt cellprov också.
    En gång kom det också in en annan person (läkare/SSK visserligen) men ändå att de öppnar dörren och står och pratar när man ligger där naken om underkroppen och utlämnad? Surrealistiskt. En annan gång fick jag en så otroligt otrevlig gynekolog som var så hårdhänt (trots att jag var där för att jag hade problem med smärta sedan en längre tid och inte kunde ha sex etc), som istället för att stötta istället började ”skylla” på mig och säga att jag måste sluta raka mig etc. och i princip skyllde på att det var mitt eget fel (lustigt att jag rakat i flera år utan smärta innan….). Vågade inte heller säga till men ångrar mig idag.
    Heja dig som pratar om detta!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men huvva 🙁 så himla hemskt!! Verkligen så fruktansvärt.. 🙁 Förstår dig.. Ångrar också att jag inte sa något såhär fem år senare.. 🙁 Stor kram fina du.. <3

  21. Pia

    Helt sjukt alltså! Jag hade sprungit hem tror jag. Jag satte in en kopparspiral förra veckan. Är också jättenervös inför gynekologer. Men min mamma följde med mig och var med hela tiden. Mamma såg direkt när jag började spänna mig där man låg i gynstolen men då var hon genast där med små lugnande ord, hur jag skulle djupandas och så. Det kändes faktiskt tryggt. Så mitt tips är om du kan ta med dig din mamma eller någon annan du känner.

  22. Josefin

    Hej Gabriella!
    Först och främst FY FAN! Låter så sjukt att sånt ens kan hända! Fruktansvärt!!
    Ett tips jag har det är att ta med sin partner. Det gjorde jag första gången jag skulle göra en undersökning hos gynekologen. Visst inte innan om det skulle vara en man eller kvinna men oavsett vilket, så kändes det tryggare att han min sambo med.
    Så han hängde med in i rummet och fick sitta på en stol bakom mig under själva undersökningen.
    Sedan dess har jag gått dit själv och känt mig bekväm med det. Men för din del kanske det hade blivit en trygghet att få ha med dig F med tanke på vad du fått vara med om?
    Massor av styrkekramar!!

  23. Anna

    Men alltså va?! GUD VA JA ÖNSKAR att detta var ett skämt. USCH va hemskt säger jag bara. Fyfyfy! Jag hade blivit vansinnig. Förstår att de känns jobbigt att gå dit. Nej fy alltså. Inte okej någon stans. Hoppas verkligen de går bättre idag ❤️❤️

  24. Cassandra

    Alltså herregud! Har sällan hört ngt så jäkla sjukt bemötande av en patient. Fy fan alltså. Bra ni ringde och skällde ut dom, ni skulle anmält också. Förstår du inte gillar att gå till gynekolog efter det där! Men det kommer gå bra i dag. Försök slappna av så gör det inte ont alls och går väldigt snabbt!

  25. Annika

    Alltså detta kan vara det sjukaste jag hört. Naturligtvis skulle det anmälts, inte bara till patientnämnden utan också till polisen,men jag förstår att man bli helt handlingsförlamad. Det är oproffsigt, oetiskt och dessutom olagligt att agera som den läkaren gjorde. Jag har aldrig varit med om något liknande vare sig som privatperson eller i min yrkesroll.
    Något inte många vet, är att det är ens eget ansvar som patient, att säga ifrån att man inte vill ha studenter med på sin undersökning-operation. Det skall naturligtvis respekteras. Dock vet jag av erfarenhet att det är det absolut bästa sättet att lära sig på som student och jag personligen brukar se det som en bonus, för man får en extra personal med dvs extra ögon och de brukar vara mer noggranna. De studenter som läser till ex barnmorskor är redan legitimerade sjuksköterskor med yrkeserfarenhet i botten. Ville bara tilläga det eftersom jag såg att någon skrivit om studenter under förlossning 🙂
    Hoppas det går bra idag. Stor kram Annika

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det var hemskt 🙁 önskar också att jag hade agerat men jag varken vågade eller orkade där och då.. Kände så overkligt och konstigt allting 🙁 <3 Stor kram finaste och bästa du. <3

  26. Felicia

    Men gud, låter fruktansvärt. Grovt tjänstefel. Hur kan en patient få vara i samma rum som en annan patient?!
    Jobbar själv på en vårdcentral och något sådant skulle aldrig ens kunna hända hos oss.
    Vidrigt!

    Kram till dig ❤️

  27. Josse

    Men fy! Vad är det för fruktansvärt bemötande?! Jag beundrar dig som trots denna händelse ändå vågar gå till gyn igen. Ett stort lycka till!

  28. Andrea

    Nää fy!!! Så hemskt :/. Vilket folk det finns. Ens kropp är ju det mest personliga och intima man har! Jag blev sjukt dåligt bemött efter min förlossning, pga jag ej ville amma. Önskar nu i efterhand att jag inte anmälde personen till vården. Men nu har man definitivt mer kött på benen, ska också lära min son hur viktigt det är att stå upp för sig själv även i jobbiga situationer. Kram och lycka till!!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja men visst är det så 🙁 så himla hemskt.. Tycker också att du borde ha gjort det.. men det är så lätt att se tillbaka.. Man kanske känner sig svag och ensam just där och då 🙁 lätt att vara efterklok, kram <3

  29. Jj

    Jag kan inte låta bli att kommentera, men det är det sjukaste jag hört!! En annan patient i rummet?!? Herregud!

    Jag har tagit cellprov 3-4 gånger tror jag och det har gått bra alla gånger, fick en manlig AT-läkare en gång och det var lite pinsamt bara.
    Däremot har jag en händelse under graviditeten och ett besök på förlossning/gynakuten (samma ställe fast jag var i v 30) som fortfarande får mig att gråta bara jag tänker på det. Jag hade haft blödningar tidigt i graviditeten och sen fick jag det helt plötsligt igen i v 30, det var mitt första barn så jag var JÄTTEorolig. Jag ringde in en fredag em och de bad mig återkomma om det inte avtog, ringde tillbaka på lördag morgon och fick en tid direkt på fm. Läkaren var en sträng äldre tant, hon gjorde ett vaginalt ultraljud och kollade INTE på bebisen utan livmodertappen bara. Hon frågade iofs innan om jag känt sparkar och jag förklarade att jag har moderkakan i fram så jag känner bara väldigt små rörelser, har aldrig känt några direkt sparkar då i v 30. Jag hade inte öppnat mig utan hon konstaterade att blödningarna berodde på bakteriell vaginos och sa att jag skulle få vaginal tabletter mot detta. Detta sa hon medan hon var på väg ut ur rummet. Jag börjar resa mig från gynstolen står med underkroppen bar, då öppnar hon dörren och går ut. Väldigt obekvämt att hon öppnar dörren ut mot korridoren när jag inte är klädd! Sen klär jag på mig och väntar på att hon ska komma tillbaka. Jag vet inte liksom om vi var klara. Jag hade lämnat urinprov till en sköterska innan jag gick in som hon inte nämnt nåt om än. Hon kommer inte så jag går utanför i korridoren och står där och väntar på att hon eller någon annan ska uppmärksamma mig. Tårarna bränner innanför ögonen. Jag står där i flera minuter men det känns som en evighet och vet inte om jag ska gå(?) jag fick inte veta nånting om bebisen mådde bra. Till slut går jag i korridoren och ser ett rum med datorer där hon sitter framför datorn och pratar i hennes privata mobil(jag vet det eftersom hon svarade på ett privatsamtal under undersökningen också). När hon äntligen lagt på säger jag ”ursäkta, var jag klar?”
    ”Haha ja jag har skrivit ut recept så du går bara till apoteket du behöver inget papper nu för tiden, hejdå” . Sen så vänder hon sig till datorn igen. Brukar man inte säga tack och hejdå innan man lämnar undersökningsrummet, visa mig vägen ut, fråga om jag inte hade några fler frågor? Berätta att mina prover var okej? Jag kände mig så dum och fortfarande lika orolig för min bebis i magen. I hissen bröt jag ihop och storgrät, jag storgrät genom hela parkeringen och hela vägen hem. Eller inte hem, jag var ju tvungen att skärpa mig och åka till ett apotek i en annan stad, apoteket på sjukhuset grät jag för mycket för att kunna gå in på, ville bara till bilen och gömma mig. Jag skämdes och vågade inte berätta för min sambo, och trodde det berodde på mina gravidhormoner och att jag överreagerade. Men nu när jag analyserar det 8 månader efter så blev jag så himla nonchalerad och dåligt bemött. (Justja hon presenterade sig inte ens).. Jag oroade mig sista veckorna av graviditeten att jag skulle träffa henne igen under förlossningen. Vilket jag tack och lov inte gjorde.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men älskade du!!! 🙁 Alltså fyyy… Verkar som om vi är långt ifrån dom enda som varit med om sådana här händelser.. Det är verkligen unders ll kritik!! Skickar en stor kram till dig.. Tack för att du delade med dig <3 hur hemskt det än låter så känns det mindre ensamt när man vet att någon annan också utsatts för något hemskt i liknande sits 🙁 🙁 <3

  30. Josefin

    Det var det SJUKASTE jag hört.
    Om det är möjligt borde du ha med dig en vän, eller allra bäst kanske F (men förstår att någon måste ha barnen), så du känner dig lugn nästa besök, förstår verkligen att du är nervös. Herregud så oacceptabelt beteende…

    Cellprovet gör inte alls ont, men var beredd på att det känns lite obehagligt bara. Jag var där nu i veckan så har det färskt i minnet. Haha. 🙂

    Hoppas att du får en underbart snäll barnmorska!!!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, jag ska ta med honom nästa gång <3 tack fina! Jag fegade ur denna gång men bokade en ny tid så att F kan hänga på när det är dags, kram <3

  31. Penny

    Fy vad hemskt kan knappt tro de e sant😑. Men jag är som dig blir helt stum i såna utlämnade situationer. Förutom en gång… haha egentligen rätt barnsligt av mig men där å då va jag inte alls upplagd för en gyn undersökning å ännu mindre av en manlig som skulle utföra den. Va inne på koll under min grav. Och så säger Bm vi måste kolla om du öppnat dig…. å Ja bara är de en manlig dr? Jepp enda som är här idag. Men då vill jag inte tack. ( detta va inte planerat men jag hade en risk grav så hände titt som tätt ändå). Sen kommer han in å där låg jag och skämdes ihjäl för han ville ju kolla mig. Men nä jag va så obekväm med honom å kände bara NÄ. Alltså ja vet de är deras jobb…. Men de är våra kroppar de handlar om. Nu i efterhand kan jag skratta åt den händelsen å tycka jag va lite överdriven. Men så kände jag där å då. Stackars dr😂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det är knappt så att man tror det 🙁 haha förstår dig!! Hade känt samma sak! Tycker inte alls att du överdriver! Kram kram <3

  32. Sandra

    Men va?! Det var det vidrigaste jag har hört på länge, fy fan alltså! Usch! Stor kram till dig som tvingades genomlida detta ❤️

  33. Nataliew

    Alltså förutom det uppenbara enorma felet som gynekologen och läkaren gör så blir jag så jävla arg på MÄN när jag läser sånt här. Den manliga jävla patienten borde vänt sig om eller lämnat rummet, fyfaaaaaaan va arg jag blir på sånt här. Vi kvinnor hamnar alltid i kläm!!!! :((((. Sånna här saker gör ju att man vill ha med sig nån nära till såna besök..
    stor kram till dig!

  34. M

    Det här är det vidrigaste jag har hört! Alltså, det låter ju som ett övergrepp! Varför händer sådant här? Det är bara vi kvinnor som råkar ut för sådant här känns det som. Är så ledsen att du varit med om det.

    Jag har också hemska gynbesök i bagaget. Besök som har fått mig att gråta i flera veckor. Läste i dina kommentarer att du var på Citymottagningen. Det finns en barnmorska där som har ett namn som börjar på C som är helt fruktansvärd! Nu vet jag inte om det var hon men om det var det så vill jag att du ska veta att du inte är ensam om att ha blivit utsatt för något sånt här. Så himla förnedrande och helt oacceptabelt!

    Tusen kramar till dig <3

    1. S

      Ja usch så vidrigt beteende!
      Du får jättegärna berätta mer om den här barnmorskan. Jag ska nämligen börja gå till en barnmorska som börjar på C på den mottagningen. Vill dock såklart inte göra det beroende på vad hon gjort. Förstår om det känns för utelämnande att berätta såklart!

      Kram!

      1. M

        Hej S!

        Det finns nog bara en barnmorska som börjar på C och jag säger redan nu att jag tycker att du ska byta. Det är ingen idé att ens gå till henne. Jag gick till henne hela min graviditet och hon förstörde verkligen den fina tiden. När alla andra såg fram emot sina bm-besök så ville jag bara avboka. Hon har fått extremt mycket klagomål och alla byter från henne, förutom sådana som jag som inte vågar. Hon missade även på efterkontrollen att jag hade en väldigt allvarlig och synlig bristning. Hon borde inte få jobba med det hon gör.

        Lycka till! Kram

    2. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det är hemskt 🙁 Ja, det kanske är samma! Minns inte vad hon hette men hon var väldigt otrevlig och jag tänker fortfarande på henne ibland och får sådan ångest.. 🙁 Kram kram till dig underbara du <3 <3

  35. Cissi

    Men så sjukt!! Förstår att du blev ställd och kanske inte reagerade så som du helst hade velat (med att springa därifrån och skrika typ).

    Be dem låsa dörren denna gång och berätta varför om de undrar. Du ska kunna känna dig trygg.

    Kan man anmäla något som hände för 10år sedan så kan man anmäla något som hänt för 5år sedan! Man måste kunna se när, var och vem du varit hos. ANMÄL! Hua.. 😡 Modigt och viktigt att du tar dit tillbaka till gynstolen igen trots allt ☺

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det var hemskt och jag vågade inte säga ett ord. Allt var bara så konstigt och jag kunde knappt röra mig där jag låg.. Ska kolla upp det och göra det <3 tyvärr fegade jag ur men ska på ett besök om någon vecka istället (bokade om) och då tar jag med mig mannen, kram <3

  36. Mimmi

    Men fy fan rent ut sagt! Det här är ju vidrigt! Det är så jag vill börja gråta.
    Tycker att den ansvariga för vårdcentralen ni ringde måste ha vidtagit åtgärder efter erat samtal? Ni fick ingen återkoppling? Tänker att det också borde vara självklart efter att du blev så dåligt behandlad! Det här är inte okej!

    Tycker verkligen att du ska anmäla! Spelar ingen roll att det gått 5 år. Man kan bli såpass skärrad att man inte förmår sig att anmäla försen långt senare.
    Prata med gynekologen imorgon, säg precis som det är och exakt hur du känner. Att bräsa upp benen i en gynstol är rätt integritetskränkande redan i vanliga fall liksom, måste vara tusen gånger värre för dig efter denna händelsen.
    Fråga hur du ska få hjälp att gå vidare, för du ska verkligen inte behöva vara rädd resten av livet varje gång du ska till gynekologen. Tänker att gynekologen du träffar imorgon kanske har någon sorts anmälningsplikt om hen får reda på händelsen, och i så fall kan hjälpa dig att ta det vidare? Hör dig för! Gynekologen och läkaren borde bli av med jobbet OCH sin legitimation.

    Fy. Hoppas det går bra ändå! Kram!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Nej, vi fick ingen återkoppling alls! 🙁 Så jäkla hemskt var det och jag har bara försökt förtränga det. Är så arg på mig själv fortfarande att jag inte vågade göra något eller säga till men var så skärrad att jag frös fast i stolen typ där jag låg 🙁 blä.. 🙁 Stor kram och tack för pepp och kärlek. Ska kolla upp det!! <3

  37. Moa

    Men va? Vad är det jag läser? Har du anmält det där? Vad F*N gjorde en patient där inne???????? Jag ryser i hela kroppen! Det sär ska anmälas till patientnämnden!

  38. Sara

    Men herregud vad sjukt!!!! Låter för overkligt och hemskt för att vara sant, stackare!!! Usch vilken obehaglig händelse 😨😤😣

  39. Jennie Karlsson

    Fy stackare! Gud jag blev helt kall när jag läste….!! Vidrigt gjort. Fyfan blir både ledsen och arg.
    Har själv fått en allvarlig förlossningsskada vilket såklart resulterat i måååånga gynbesök. Men jag har alla gånger blivit behandlad med respekt och trots att det inte är det roligaste att göra ändå kännt mig sedd och hjälp. Så det finns otroligt bra läkare inom området. Jag går på lasarettet på kvinnokliniken och där spelar dem i en helt annan liga ❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det var hemskt 🙁 <3 men ååh fina du.. Förstår det.. Så bra att du fått den hjälpen du förtjänar och SKA få. <3 det är du värd. Stor kram <3

  40. Hanna W

    Sjukaste jag läst! Anmälde ni senare? Är ju ett helt sjukt övergrepp på dig! Berätta för gynekologen imorgon så hen tar sig tid ordentligt att försöka ge dig en positiv upplevelse, massa kramar!

  41. Martina

    Men asså va!? Helt sinnessjukt ju! Varför var en annan patient ens inne i rummet? Kom hit och lukta!? Jag är mållös… Förstår verkligen om man blir ärrad efter en sån upplevelse!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det är helt galet.. Alla jag har berättat det för har stått och gapat.. Jag visste inte vad jag skulle göra i stunden så sa typ ingenting. Låg bara med världens klump i magen 🙁 kram

  42. J

    Det borde ha anmälts till Patientnämnden, all personal är belagd med sekretess och det borde således inte ha förekommit. Det låter verkligen fruktansvärt Gabriella! Det är ju övergrepp och övertramp av individens integritet. Förstår att du mår dåligt av det.

  43. Rebecka

    Vilket fruktansvärt övergrepp!! 😖 och oproffessionellt beteende! Finner inga ord. Förstår verkligen att det knyter sig i magen på dig 😪 Håller tummarna att allt går bra imorgon ! Kram

  44. Idah

    Gör en anmälan nu, man kan väl göra anmälan i efterhand också???
    Låter som ett extremt tjänstefel begicks där!! Fy fan rent ut sagt!!❤️❤️❤️

      1. Idah

        Borde gå att spåra i journaler till vilken gynekolog det var som utförde kontrollen om du själv inte minns namnet. 💕 Kram på dig!

  45. Fridaa

    Så jäkla sjukt! Förstår att de inte alls roligt,hoppas dr går bättre nästa gång!

    Jag har läst din blogg i säkert över två år och måste säga att jag älskar din blogg, du inspirerar så mycket! Du är en sån bra mamma till dina barn och har själv just fått en pojke på 3 månader och njuter all tid med han. Du verka vara en genuint fin människa!

    Men måste få fråga lite tips om en åkpåse till vintern, vilken här du haft till Jason och till Jolie?❤

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, vi får hoppas det <3 Men tack snälla du, blir så himla glad för så otroligt fina ord. Bästa du!! TACK <3 Vi har haft Elodie Details. Tycker dom är så bra och håller barnen varma, kram <3

  46. Emilia

    Fy! Det där är inte okej! Så får det aldrig gå till, aldrig! Det var ett övergrepp du var med om och du får aldrig klandra dig själv för att du inte så ifrån i den situationen!!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack finis <3 tråkigt nog så klandrar jag mig själv för hela händelsen. Helt sjukt egentligen men känner mig typ smutsig och som att det är mitt fel. Hemskt att man ens ska tänka i dom barnorna.. KRAM <3

  47. Maisa

    Herreguuuuud! Jag var också tyst förr men så blev jag stark helt plötsligt och säger ifrån minsta lilla! Vill också lära min dotter det (snart 2 år) men hon är såååååå snäll och ger sina grejer till alla, delar ut allt till alla, är så försiktig, låter alla gå före i kön osv. JÄTTEgulligt och snällt MEN blir så orolig över att hon inte kommer försvara sig om nån puttar på henne eller slår henne på fsk 🙁 inte för att det är mitt barn men har seriöst hittills inte träffat ett enda barn som bara ger och ger, oftast säger dom MIN direkt man rör deras grejer

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Förstår dig <3 Jason är likadan.. Såå snäll och vill alltid dela med sig och bara ger och ger <3 hur fint det än är så vill man ju också att barnen ska ha skinn på näsan och våga ta för sig med… Förstår dina tankar helt då jag tänker likadant om vår lilla kille.. KRAM <3

  48. Fanny

    Det här är det sjukaste jag läst? Blir så fruktansvärt upprörd?! Vad f*n gör en manlig PATIENT i rummet där du ligger i en redan jobbig situation som den är? Jag tycker så synd om dig från botten av mitt hjärta <3 var någonstans var girlpowern i den där kvinnliga gynekologen, nej usch blir så besviken.
    Min första gång var extremt känslig för mig och när jag kommer in sitter en manlig ung elev med, jag vågade självklart inte säga något, var extremt obekväm hela tiden, ingen av dom var dålig på något sätt alls men tycker man borde få frågan om man vill ha manliga med i rummet innan man ska bresa ut benen sådär. All kärlek till dig <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Helt sjukt var det.. Fattade ingenting när dom kom in 🙁 <3 Förstår det 🙁 FY!! 🙁 När jag var på förlossningen med Jason så var det också massor med elever som skulle känna.. Tror det var typ tre stycken som skulle pilla där nere på mig och då sa jag inte heller ifrån. Är så arg på mig själv sågar i efterhand.. Man måste våga säga till om något inte känns bra men man (iallafall jag) blir starkare med åren och har börjat bli allt bättre på det. Stor kram fina <3

  49. Camilla 10 barnsmamma vid 33 år

    Fy fan ,va arg man blir.😡
    Jag har oxå svårt för gyn men det är en helt annan sak pg av saker som hänt i min barndom.
    Jag bokade av mitt sista cellprov för ett år sedan och tog mig i kragen nu innan sommaren o bokade ny tid, trots massa ångest,och nu har jag fått svar att det inte var bra och måste undersökas vidare😭så glad att jag gick o hoppas det inte hunnit bli värre till nästa koll😔
    Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Förstår dig 🙁 det är så lätt att man blir avskräckt och ärrad när man är med om något hemskt eller jobbigt 🙁 såå bra att du gjorde det fina du. Hoppas verkligen att allt ser okej ut och inte blir värre 🙁 tänker på dig, kram

  50. Josefine Antonsson

    Men herregud de va de värsta jag läst på länge! Fy vad hemskt! Förstår din rädsla efter det! Absolut inte okej! Kram på dig och du, det kommer gå så bra imorgon!

  51. Ida

    Jag är i chock. Vilket jäkla övertramp. Övergrepp faktiskt. Helt jäkla sjukt att dom va TRE vuxna personer som tyckte att det var ok. Ingen reagerade!?!

  52. Alexandra

    Fyfaaaann så hemskt!! Sånt ska absolut INTE få hända?! Varken man eller kvinna, eller vilket län man bor i. Sånt är sjukt oacceptabelt! Förstår verkligen att du grät efter och försöker undvika att åka dit! Vi håller tummarna att personen du får träffa imorgon är mer proffsig.

  53. Camilla

    Det var det sjukaste jag läst i hela mitt liv!!! Jag hade förmodligen (tyvärr) reagerat exskt likadant, men alltså fy!!! Hoppas innerligt att du får en bättre upplevelse denna gång. Kram

  54. Ylva

    Men det var något av det sjukaste jag hört. Jobbar själv inom vården och det där är ju en stooor avvikelse. Förstår att du är väldigt obekväm i den situationen efter det. Men något sådant ska bara inte hända. Hoppas du får träffa en toppenbarnmorska imorgon som får dig att känna dig trygg och gå därifrån med en positiv upplevelse ❤

  55. Amanda

    Fy! Vilken klump i magen jag fick när jag läste det, heeelt sjukt!! Kan känna igen känslan att man blir paralyserad/fastfrusen av chock och inte kan göra något, så hemskt- särskilt i en så utsatt situation! <3

  56. Jennie

    Usch jag blev också förbannad när jag läste hur får de ens gå till så inte okej alls 😡😡 😥STOR kram till dej ❤️❤️

  57. Tessan

    Men Gud de där skulle du anmält, inte okej alls. Gud vad förnedrande, även om de va positiva saker dom sa men nej inte okej ändå. Känns de inte okej i morgon säg till, stå på dig de är din rättighet. Stor kram och lycka till

  58. Hannah

    Fyfan va sjukt! Det där skulle du anmäla längre upp så de fick ordentliga konsekvenser. Så mycket tjänstefel att jag blir mållös. Se om du kan hitta en privat gynekolog som kan bli ”din”. Kram!

  59. Kajsa

    Fyyyyyfan, jag fattar inte att man kan göra så mot någon. Man är redan nervös i den situationen och så händer det. Så bra att ni ringde till vårdcentralen. Min pojkvän hade också blivit fly förbannad, hade nog inte vetat vad han hade gjort. Ush. <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jamen visst 🙁 så himla hemskt 🙁 önskar vi hade gjort en mer ordentlig anmälan också såhär i efterhand.. Kram kram <3

  60. Bemla

    men VA?? usch jag ryser det är ju verkligen inte ens i närheten av okej på något sätt! Hoppad innerligt att du får en bra upplevelse imrogon, lycka till fina <3

  61. Britt mari

    Aldrig hört något så fruktansvärt, man är väl nog så utlämnad när man ligget där. Skulle gjort en anmälan. Och en patient kommer in inte klokt.

      1. Anna

        Och jag tror, att även om det gått länge, så har du namnet kvar på läkaren /’gynekologen’ så går det nog visst att anmäla! Fyfan vilken jävla förnedrande situation!! Lider så med dig! Jag skulle prova anmäla ändå, även om det gått några år! Hellre prova än att inte anmäla alls!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish