Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntHjärtebarn

Vi kan andas i ett halvår igen

Dagen har varit så lång och tung. Jag skakade när vi var på barnhjärtmottagningen så F fick ta över allt som hade med undersökningarna att göra medan jag lekte med Jason på golvet. En timme kändes som typ sex timmar men nu är det gjort och vår lilla tjej mår fortfarande bra även på insidan. Lycka, lycka, lycka!! Vi hade liksom inte kunnat få bättre besked. Och vi trodde faktiskt inte att vi skulle få glada besked. Varför skulle vi ha så tur att det bara fortsätter se fint ut!? Hjärtklaffen växer iallafall med hjärtat och ser oförändrad ut! Och läckaget i henens hjärta verkar inte heller vara tillräckligt illa för att påverka hennes hjärta negativt just nu. Trots att det är ett rätt stort läckage hon har. Jag är så otroligt glad och lättad nu. Hoppas på att både min mage och mitt huvud ska börja fungera som vanligt ett tag framöver. Jag har verkligen haft problem på grund av stress och oro nu på senaste. Nej gud.. Ni anar verkligen inte tacksamheten just nu. Nu kan vi andas igen ett bra tag framöver för vi får så pass långt till nästa kontroll! Om ett halvår ska vi dit igen! Tänk att vi började med att vara inlagda med övervakning för att sedan gå på kontroller varje dag, varannan dag, två gånger i veckan.. Vi hade inte i vår vildaste fantasi kunnat föreställa oss att vi skulle vara där vi är idag just nu. Jag hoppas att det bara ska fortsätta såhär nu. Att hennes kropp och hjärta ska orka med att jobba lite extra under lång tid framöver utan att hon blir negativt påverkad eller sjuk av det.

Och förresten.. Personalen är som vanligt helt fantastisk. Man är så tacksam över vilka fina människor som arbetar med våra hjärtsjuka barn här i Umeå. Som förälder är det ju så betydelsefullt vem man får möta. Hur man får saker förklarade för sig, hur man kan få känna hjälp, stöd och förståelse. Det betyder ju så mycket att mötas av ett leende när man kommer dit på skakiga ben full i oro. Även viktigt för barnet i fråga såklart. Så vill bara skriva ut återigen hur enormt tacksamma vi är över dom som vi får möta när vi kommer på kontroll. Barnhjärtmottagningen i Umeå är fantastisk.

Jolie var så duktig och nöjd hela tiden också. Vår fina tjej. Har förresten fått mycket frågor om vad Jolie har för hjärtfel och hon har en mildare variant av aortastenos (googla) samt missbildade ”blad” i en av klaffarna. Bladen är lite tjockare och mer klumpiga än hos ett ”normalt” hjärta så dom sluter med andra ord inte helt tätt vilket gör att blod studsar tillbaka i hjärtat och orsakar ett läckage (ni kan googla aortainsufficiens om ni vill veta mer).

Vi har redan firat med tacos här hemma till lunch och en fika ute idag. Ikväll ska vi bara mysa och krama om varandra. Vilken tacksamhet vi känner i vår familj idag. Att få må bra är verkligen inget man ska ta för givet. Är tacksam för all tid vi får där vi alla bara kan njuta av livet. Min tacksamhet till livet har nog aldrig varit så stor som sedan Jolie kom. Hon har redan lärt mig så mycket om vad som faktiskt är viktigt bara genom att finnas. Ibland är det lätt att glömma så det är enormt viktigt att stanna upp och påminna sig själv ibland. Kram på er.

Kommentarer

  1. Emma

    Åh vilka fantastiska nyheter! Jag kan inte ens föreställa mig vad ni går igenom :(. Njut av er fantastiska familj.

    Kram

  2. Anna ed

    Åh vad härligt att höra!!

    En fråga: du skrev i en inlägg nyligen att du ligger kvar ett tag när du nattar Jolie för att hon ska komma in i djupsömn. Hur länge ligger du kvar? Upplever du att hon sover bättre av det? Ligger du bara bredvid eller snuttar hon? Har du testat gå direkt hon somnat någon gång och vad har hänt då?

    Tacksam för svar 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jaa <3 ibland snuttar hon och ibland ligger jag bara kvar för att hon ska få vara hud mot hud och nära medan hon kommer in i djupsömn. Ja, jag har provat att gå tidigare och det går bra det med men oftast blir hon lite orolig efter någon timme och vill amma och snutta en stund till (och då får jag springa tillbaka och göra det).. Hon somnar djupt snabbare om jag ligger kvar. KRAM <3

  3. Patricia

    Skönt att allt är bra med er😊 ville ge dej ett tips angående att du inte kan se dina meddelanden på instagram. Om du byter din epost och sedan efter det lägger ett nytt lösenord till instagram borde dina synas! Ha en bra dag🌹

  4. Linn

    Åh vad underbart att höra. Er tjej är så stark och fantastisk! Och vilken underbar familj hon verkar ha. Önskar er all lycka!

  5. Fanny

    Hej Gabriella! Antonija mandir la upp på sin instastory om det här med att inte få tag på sina dm’s. Försvinner om bara ett par timmar så du kanske inte hinner se det…. men byt lösenord på alla sociala medier och byt mailadress och koppla den nya till dina sociala medier så får du tillbaka dina dm’s! Det är någon ”cyberhack” eller vad hon sa från USA som har tillgång till flera konton och det är därför tydligen varför man inte kan se sina dm’s! Så byt lösenord, olika överallt, och ny Mail! Skriv till antonilja som har lite koll annars! Kram hoppas det funkar <3

  6. Jeanette

    Jag frågade på instagram men såg att du inte kunde se dom så testar här :). Jag undrade var den fina runda vita mattan till babygymmet är ifrån? 😍❤️

  7. Fanny

    Jag kommenterar aldrig men nu måste jag för tårarna rinner av olika anledningar. Jag födde min dotter för 2 månader sen, på första läkarkontrollen upptäcks det ett blåsljud och även en förstorad lever. Jag bryter ihop, gråter i flera timmar och vågar knappt röra min lilla flicka. Jag är så rädd att älska för tänk om jag förlorar henne, samtidigt som det ända jag vill är att älska henne till tusen och lite till. Vi blir skickade till neo för EKG, allt ser bra och en ny läkare anser inte att blåsljudet finns eller någon förstorad lever. Nästa dag kommer en ny läkare och ska lyssna innan eventuell hemgång. Ett litet blåsljud finns kvar… mitt hjärta sjunket och tårar rinner när läkaren berättar. Vad händer hur ska den ha det? Allt känns så ovisst. Överläkaren bestämmer att vi får åka hem och komma tillbaka efter 1 vecka för en ny bedömning.
    Jag är ensam på BB min sambo har fått nytt jobb och ensamheten är så hård att det gör ont! Mitt i allt detta så tänkte jag på dig och din familj. Ni har klarat det bra er dotter mår bra, sjukvården är bra. Att veta det gav mig tröst och hopp. Så jag ville bara dela med mig från mitt och ge ett stort TACK och en kram långt ifrån. Tack för att ni delat med er det har hjälpt mig.

    På kontrollen efter hos överläkaren hördes inget blåsljud och inte vid Bvc 1 månads kontrollen heller.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Åh fina du <3 förstår verkligen rädslan och smärtan 🙁 <3 Skickar en stor kram till dig!! Du är inte ensam! Tack för att du delade med dig <3

  8. Sandra

    Åh vad skönt att höra att det gick så bra idag! Så glad för er skull ❤️ Min ena son har också hjärtfel, pulmenalisstenos, i kombination med andra utmaningar. Ett glatt besked från läkarna är alltid så himla skönt. Många kramar!

  9. Anna

    Så glad för er skull<3 kom på mig själv att ja glömt kolla din blogg ikväll å fick en klump i magen när ja skulle läsa första raderna från ditt inlägg, men puuustade ut när ja läste att allt gått bra för er! Helt otroligt att man kan bry sig om å tycka om en familj man aldrig träffat hahah! Såå himla glad för er skulle å för er fina fina dotter, ni förtjänar de bästa <3

  10. Anna

    Gabriella – vad glad ditt inlägg gör mig.
    Jag tänker så ofta på er och er lilla Jolie, och när jag ser på min egna son (som bara är två veckor äldre än Jolie) så kan jag verkligen förstå hur fruktansvärt det måste vara för er. Mitt hjärta brister av bara tanken att han skulle bli dålig eller att något ont skulle hända honom.
    Du är verkligen en av dom starkaste tjejerna jag vet, som trots allt detta är så fantastisk som du är.
    Min svägerska sa till mig långt innan jag blev mamma själv: ”vänta tills du får barn Anna, då kommer du veta hur det är att ha hjärtat utanpå kroppen”. Och visst är det precis så det känns?
    Jag har tänkt på er extra mycket denna veckan och gått in flera gånger under dagen på din blogg för att se om du uppdaterat.
    Så att få läsa det här gör mig otrolig glad.
    Njut av era fantastiska små barn, och varandra. För det ni klarar av är beundransvärt.
    Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men tack snälla du för omtanke och kärlek <3 ja, det är ju så.. Man förstår aldrig hur man skulle klara det förrän man står i situationen. Då tvingas man till att vara stark. Även om man egentligen inte kan eller vill. Man förvånar sig själv med orken och styrkan.. Ja, det är ju verkligen så.. KRAM och all kärlek till dig <3 TACK för så fina och stärkande ord<3

  11. M

    Åååh gud så härligt.
    Jag tänkte på er när jag var i universitetet idag o hoppades att allt skulle gå bra, Nu när jag läste detta så rann tårarna ner för kinderna av lycka.

  12. Berit

    Vet inte om du vet om hjärtebarnsfonden ? Finns en hemsida och en facebooksida där föräldrar med hjärtsjuka barn kan få tips och prata med varandra.

  13. Amanda

    Åh vad glad jag blir för eran skull! Ligger just nu i sängen med glädjetårar. Kanske låter konstigt men läser din blogg varje dag och Känns nästan som om man läser om en vän även fast jag egentligen inte känner dig. Ni är en sådan stark familj som verkar ta er igenom allt tillsammans och det tycker jag är så fint. Kärleken mellan er verkligen känns genom skärmen av att läsa och kolla på alla bilder. Och jag har skrivit det här förr men måste göra det igen. Jolie är sån stark liten tjej! Jag hoppas verkligen av djupet av mitt hjärta att hennes lilla hjärta ska hålla sig stabilt! Massor av styrkekramar <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Finaste Amanda!! TACK!! <3 <3 du är så fin så jag orkar inte.. Sitter med tårar nu! TACK för dom fantastiska orden och kärleken. Kram från hela familjen <3

  14. Clara

    Gud va skönt o läsa att er dotter mår bra! Riktig kämpe❤️
    Jag vet inte om du tagit upp detta innan och jag missat det eller om du valt att ej ta upp det men undrar hur ni tagit situationen med Jolie inför Jason? Berättar ni precis hur läget är eller bara lite grann? Förstår han? Visar ni er oro osv öppet för honom eller hur gör ni?
    Tycker att du och din familj är så fina och har följt dig på blogg/insta sen du va gravid me Jason och din blogg är den enda jag läser! Du är så duktig på o ta fina bilder o skriva intressanta texter!❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jamen visst <3 kan skriva om det framöver 🙂 håll utkik efter inlägg i veckan! TACK för fina ord <3 betyder så mycket och jag blir så glad. KRAM <3

  15. Rebecka

    Du skriver så fint att jag rörs till tårar! En sak är säker och det är att Jolie har sånna fina starka föräldrar som gör allt för henne❤️ Håller alla tummar jag har för att er dotter ska få må bra och att du ska finna ro i situationen som ändå verkar väldigt stabil! Tur att vården är så fantastisk som den är! Stor kram fina starka du!

  16. Nathalie

    Åh vad skönt för er ❤ Jag har varit spänd hela dagen och tänkt på er och hoppats att allt ska gå bra! Trots att jag inte känner er 🙈 Jag är så glad för er och hoppas ni kan få vara trygga och njuta lite nu ❤

  17. sofia

    men åh nu börja jag gråta, SÅ skönt att allt såg bra ut!! ❤️❤️❤️ båda våra barn är jämngamla, skiljer 5 månader mellan jason & nova & 2-3 månader mellan jolie & melina & det gör verkligen ont i hela mig när man läser om din oro.. beundrar er verkligen, så starka hela familjen ❤️

  18. Sofia

    Åh vilken lättnad för hela familjen. Hoppas verkligen att hennes hjärta håller sig stabilt länge till. Stora kramar ☺️💕

  19. Sarah

    Så himla skönt för er.
    Det är lite konstigt men jag har funderat mycket på er idag. Otroligt glad för er skull. Kramar från oss

  20. Thea

    Hei,
    Min lillesøster ble født med hjertefeil, lekkasje i en av klaffene. Hun har operert 2 ganger og har en metall klaff som holder lekkasjen i sin ordning. . Hun klarer seg så utrolig bra, så jeg lover deg det kommer til å ordne seg! Stor klem

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish