Gabriella Joss Gabriella Joss
Okategoriserade

Mina bästa ”mammatips”

– Vi kör ju matlista vecka för vecka och det underlättar ju enormt. Något jag också brukar göra är att göra större kok på ex. ris. Ris tar ju ändå ett tag att laga till och vet jag om att vi ska äta det två gånger på en vecka så brukar jag koka mer så att det finns färdigt. En böngryta som vi gör kan ex. ta tio minuter att slänga ihop medan det tar upp mot 30 minuter att få riset perfekt. Jag brukar också göra större kok av grytor som vi gör och spara i matlådor till lunch eller frysa in så att vi kan ta fram någon helg när man är vrålhungrig efter en förmiddag utomhus och inte orkar ställa sig och laga mat.

– Nu på hösten och vintern blir man ju sjukt torr. Jag märker att jag måste smörja in mig mycket oftare. Brukar försöka göra det varje kväll men ibland hinner jag inte. Så jag satsar också att ha en ”duscholja” också som jag smörjer in mig med i duschen. ÄLSKAR! Man blir återfuktad och får så fin lyster. Det går snabbt och enkelt också.

– Lägg fram kläder dagen innan. Det är ju bästa tipset och jag kan tänka mig att många av er gör detta redan.

– Röj kvällen innan! Jag älskar ju att städa så jag gör det med nöje men orkar man inte göra det så noga kan man ju alltid röja lite snabbt. Allt för att underlätta till dagen efter. Bort med all disk och allt som ligger på golvet. Så att man får en nystart och kan köra igång morgonen direkt med att göra frukost istället för att stressa och fixa med disken och liknande.

– Ha alltid något enkelt i kylen/frysen. Vi har alltid grönsaksbollar eller soja nuggets hemma. Guld värt om det inte finns något annat som går snabbt och man är superhungrig. Ibland kanske dagen inte går riktigt som tänkt, barnen är extra gnälliga, man hinner/orkar inte göra i ordning mat för att man är trött eller det blev mer långdraget med allt annat än vad man trodde. Skönt att bara kunna koka upp pasta och steka något snabbt. Servera med ketchup och lite majs/tomat/gurka. Alla är mätta och nöjda.

– Småplocka! Vill du ha städat men orkar inte storstäda hela tiden? Plocka lite då och då. Jag brukar alltid gå och småplocka när jag har en stund över. Det resulterar i att det aldrig blir kaos hos oss. Tycker det är skönt. Klart man kan acceptera kaoset med men jag uppskattar när det är rent och städat omkring. Blir stressad av stök. Brukar försöka involvera Jason med. ”Nu städar vi bort allt play doh innan vi går och börjar leka med legot”.

– Ha färdig frukost! Jag brukar göra chiapudding dagen innan och ha färdig i kylen. Ibland steker vi bananpannkakor kvällen innan med. Man kan också plocka fram allt kvällen innan. Morgonen är tillräckligt stressig som den är för det mesta. Lägg fram tallrikar, smörknivar, bröd, flingor.. Allt som inte blir dåligt av att stå framme.

– Om ni är två – hjälps åt! SÅ viktigt tycker jag och vi.. Vi delar alltid upp oss. En tar barnen och badar dom medan en röjer efter middagen. En dammsuger medan en viker tvätt.. Vi är rätt rutinerade på att hjälpas åt med allt och då blir det så mycket enklare att få ihop det med barn och alla andra måsten. Prata igenom kvällen innan vem som ska ta vad dagen efter om det är svårt att bestämma med dagens gång. Minimerar ju också tjafs och bråk.

– Vi försöker alltid att skriva ner allt i vår kalender. Så himla skönt att kunna kika där kvällen innan och veta vad som ska göras och vem som ska vara var, vilka tider osv.. Vi skriver båda två viktiga tider där och försöker göra det under söndagen inför kommande vecka. Så att man kan pussla och hjälpas åt att få ihop allt som behövs göras, Fs plugg osv.

Min bästa kompis i duschen just nu! Huden blir sååå len! Tips, tips =) Ej sponsrat såklart. Har köpt själv!

Kommentarer

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss