Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntDagens fråga

Svarar på dom senaste dryga kommentarerna som kommit in

”Du har ju inte ens körkort, varför är du så involverad i vilken bil ni ska ha?”

För att det fortfarande är en gemensam bil? Och jag ska åka i den massor? Och förhoppningsvis skaffa körkort framöver när jag har pengar att prioritera på det? =)

”Du är den mest överskattade influensern.. Så tråkig och bidrar inte till något positivt alls mer än köphets”

Vad tråkigt att du känner så. Då kan du ju göra ett aktivt val och hålla dig borta från mina kanaler. Jag har ju ändå en relativt stor följarskara så något har jag väl gjort rätt? Och jag får faktiskt dagligen kommentarer om att jag inspirerar och gör någon gladare. Det betyder mycket för mig. Jag vet att jag har fått många att tänka till gällande vego-kost, äta mer vegetariskt eller kanske rent utav bli vegetarianer. Jag vet att jag hjälper och stöttar många som ammar i att våga fortsätta amma så länge som dom vill, jag vet att jag hjälper andra föräldrar som har hjärtebarn eller andra svårt sjuka barn med mina texter och när jag delar med mig av tankar och känslor.. Gillar man inte någon så kan man ju bara låta bli att följa hen.. Och det där med köphets.. Jag gör ju mycket reklam. Men det är så jag försörjer mig. Men så är det i princip för ALLA som arbetar med sociala medier. Vi lever på reklamen! Det har jag gjort sedan 2015.. Och jag gör bara reklam för saker som jag genuint tycker om och kan stå bakom. Tackar nej till väldigt många samarbeten som inte känns rätt för mig eller min målgrupp trots att det ligger mycket pengar i det hela.

”Sluta romantisera familjelivet. Det är inte fluff-fluff utan tufft!”

Ja, det är tufft många gånger. Tro mig, det känner vi av. Vi har dessutom NOLL avlastning. Men det är okej! Vi har det jobbigt många gånger och det tär på både oss och relationen till varandra ibland. Men det tycker jag att jag delar ärligt? Vi har accepterat att småbarnsåren är just småbarnsåren. Vi ser på dom med glädje och vet att det är dessa år man kommer att sakna sedan när dom är förbi. För det är ju verkligen så mycket glädje i att få se barnen växa upp.. Vet inte varför många tror att jag romantiserar familjelivet och föräldraskapet? Är det på grund av mina ljusa bilder? Sedan ska jag vara ärlig och säga att jag ÄLSKAR familjelivet och att vara mamma. Jag tycker inte att det är så ”hemskt” som många säger och skriver. Jag är dock ödmjuk i denna fråga för det ÄR olika för alla. Vissa har det ju mycket tuffare än andra. Allt beror ju på hur man är, vad man har för barn, vad man jobbar med, ekonomi, avlastning, om man är ensamstående eller inte… Klart jag är less på mina barn ibland också och bara vill boka en sista minuten och vila upp mig i 10 år.. Men det är så mycket mer än så. Jag ÄLSKAR dagarna med mina barn. Verkligen älskar. Älskar att se dom lära och leva. Se deras glädje till livet. Försöker alltid vara positiv och glad och få ut maximalt av dagarna med min familj. Är tacksam över att vi lever och får ha varandra. Att vi är friska och välmående här och nu.. Jag upplever familjelivet med glädje och kärlek. Jag skriver sanningen. Min sanning. Sedan är allas sanning olika men jag lovar er att jag inte romantiserar något. Jag delar min bild av hur livet ser ut här och nu. Högt och lågt, bra och dåligt. Jag är ärlig om vårt liv och hur vi lever det. Sedan är ju som sagt allas liv olika och man har det mer/mindre tufft som förälder. Men ja, det ÄR tufft att ha små barn. Det skriver jag under på. Sedan kan man ju välja vad man har för inställning och hur man tacklar saker i vardagen som händer och dyker upp.

”Du skriver att ni bor i ett drömhus överallt.. Det är ju bara ett vanligt Svennebanan-hus, haha”

Ja, det kanske är det för vissa. Klart det är ett ”vanligt” hus.. Vi har ju inte råd att bygga ett helt mansion liksom.. Men jag tycker att vi har lyckats väldigt bra och jag är stolt över oss och vårt hus. Jag var 22 år när vi började bygga huset och har bekostat allt helt själv.. Och sedan har vi ju gjort allt själva invändigt, betalat allt, fixat altan, målat hus.. Ingen hjälp från släkt, vänner eller familj eller så över huvud taget. Utan bara vi. Och ja, det är ett vanligt hus men för oss är det drömhuset här och nu.

”Du överdriver alltid så mycket.. Du skriver att du blir så orolig när Jolie skriker men alla barn skriker ju!? Hur kan du ens bli rädd för något sådant? Barn skriker ju jämt?”

Nej, mina barn gör faktiskt inte det. Låter kanske som att jag ljuger men alla i vår närhet har alltid frågat ”men skriker han/hon inte någonsin!?”.. Har haft världens nöjdaste ungar.. Båda två. Aldrig mycket skrik eller gråt. Och om det är något så går det över på mindre än två minuter. På riktigt. Kanske låter som hittepå men alla barn är ju olika. Och mina har varit sjukt nöjda. Sedan är det nog mycket för att vi har varit hemma båda två en hel del vilket gör att vi alltid har haft en extra famn över och alltid kunnat ligga lite steget före.. Men ja, alla barn är OLIKA! Finns inga rätt och fel! Vet många barn som skriker typ jämt men vet också många som knappt säger ett knyst och är väldigt nöjda majoriteten av tiden. Sedan blir ju mina barn mer gnälliga när dom är sjuka, hungriga, trötta osv.. Men jag har haft turen att ha F mycket hemma som sagt och då har vi kunnat hjälpas åt snabbt och smidigt och legat steget före.. Annars kan situationen SÅKLART ha sett annorlunda ut. Jag är ödmjuk och det tycker jag att andra ska vara med.. Alla är ju olika och har olika situationer och utgångslägen. Man gör alltid sitt bästa som förälder och allt beror också på vad man får för barn. Alla barn kräver olika mycket!

Och sedan blir jag mer orolig för Jolie just för att hon är född med hjärtfel. Det är tufft att vara förälder till ett barn som är annorlunda, sjukt eller liknande. Man måste nog ha varit där själv för att förstå. Jag vet aldrig om saker som händer har med hennes hjärta att göra eller om det är något helt annat. Har hon kalla händer och fötter så vet jag inte om vi måste ringa läkare eller inte. Vi gör såklart alltid det säkra valet före det osäkra och ringer.. Men ni förstår nog! Man vet liksom inte vad som är farligt och inte och vi saknar fortfarande så mycket svar gällande hennes hjärtfel. Det var ju tal om akut operation först och nu är hon ett år och fortfarande lika välmående som vilken bebis som helst.. Så hennes kropp kan ju sköta det helt själv.. Men hur länge då? Ja, vi vet inte.. Det är liksom ett ständigt bollande av tankar mellan oss föräldrar och oro som bubblar i kroppen. Man vet så lite men vi är glada för att hon mår så pass bra som hon gör.

”Kanske dags att sluta amma nu.. Börjar bli äckligt tycker jag”

Jaså.. Tyck det du då.. Jag är bara glad över att kunna ge mitt barn det bästa jag kan ge. Såhär länge dessutom. Så tacksam för det. Sedan vet ni ju sedan länge tillbaka att jag tycker ersättning är PRECIS lika bra. Amning är inte för alla och alla gör som dom vill. Man vet bäst själv. Men för mig är det bland det bästa jag kan ge mitt barn. Massor med näring och nyttigheter, trygghet, tröst, kärlek, närhet och mys. Jag kommer att amma tills Jolie vill sluta eller tills vi får ett naturligt avslut på annat vis. Jag slutade amma Jason när han var 23 månader då jag var gravid och mjölken sinade allt längre in i graviditeten. Och han blev allt mer okej med det och vi slapp dramatiska avslut, gråt eller liknande.. Gick så naturligt och smärtfritt att avsluta för oss båda. Alla föräldrar gör sina egna val och att lägga sig i hur länge någon ammar är bara fel. Tycker du att det är äckligt så kolla bort =) Är ju inte svårare än så! Amning och flaskmatning måste normaliseras. Och jag ammar mina barn så länge jag vill och kommer att fortsätta kampen om att amningen ska få vara något naturligt. Tycker det är sjukt att gränsen här ofta går vid sex månader och sedan ”ska man sluta”.. Galet!

Kommentarer

  1. Mathilda

    Halloj!

    För det första, så ska du verkligen inte ta åt dig av sånt där trams! Du inspirerar sjukt många dagligen! Jag ser upp till dig som sjutton, det är jag garanterat inte ensam om, och går ofta in på din blogg när jag behöver muntras upp! Önskar fler kunde sprida livsglädjen så som du gör! ❤️

    För det andra, så har jag funderat ett tag på varför ni inte har avlastning/barnvakt nån gång ibland? Har ni valt det eller har ni ingen i er närhet som erbjuder sig? Fått för mig att båda era familjer bor vid er. Men alla familjerelationer är olika och det respekterar jag ☺️ Är bara lite nyfiken så om du vill och kan får du gärna dela med dig. Om inte så har jag full förståelse för det!

    Kram bästa du, fortsätt precis som du gör! ❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men alltså gulle du, tack!! WOW så glad jag bli <3 ja, tyvärr så är det ingen som umgås så pass mycket med barnen att vi skulle vara trygga med att lämna dom.. Och så är det väl ingen riktigt som erbjuder sig heller.. 🙁 KRAM <3

      1. Mathilda

        Tack för svaret! ❤️
        Jag känner igen mig i det där. Har en huligan på 15 månader här hemma. Har väääldigt sällan barnvakt till han med. Det finns ju inte direkt många som känner sig manade om man säger så 😅 men han ska börja förskolan snart så då tror jag har får göra av med lite av sin energi på ett annat sätt. Och jag får andas ett par timmar! ✌🏼

  2. solen

    Jag tycker inte du borde slösa din dyrbara energi på sådana människor, det sticker i ögonen på de! Jag är inte den läsaren som lämnar kommentarer men ville bara kika in här och nämna att du faktiskt inspirerar mig på många vis och det största viset är nog vilken GRYM mamma du är! Du inspirerar mig till att bli likadan mot mitt barn när den fötts. Något jag inte släppt är hur du mixar egen mat till de och hur starka och friska barn du uppfostrat och säkert väldigt trygga och ödmjuka. Din energi är värdefull slösa den aldrig mer på sådana dryga kommentarer <3

  3. Madde

    Men vad dryga folk är, klassiska avundsjukan? Älskar din blogg. Gillar inte heller köphetsen, men är helt förstående inför att det är så man får pengar som influencer (det är ju det ”influencer” betyder också). Om man inte tycker om reklaminläggen kan man ju bara hoppa över dem? Tycker du är så bra och ödmjuk! Tack!

  4. Bea, mamma till E

    Tänkte inte kommentera detta egentligen.. men kan inte låta bli att säga att jag verkligen beundrar dig för dina svarskommentarer! Att du kan svara så bra trots vad folk kan kränka med 🙄 så sjuka kommentarer bara! 😴 jag hade inte kunnat svara så proffsigt utan att vara otrevlig 😉

    TACK för att du är du och för ALLT du sprider o delar! Älskar din blogg, du är bäst! Kram <3

  5. Emma

    Hej, vill bara fråga av ren nyfikenhet, varför ni inte har någon avlastning? Tänker på dina eller F:s föräldrar vill/kan inte dem ge er avlastning någon gång då och då? 😊
    I övrigt har du en fantastiskt fin blogg ☺️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ingen erbjuder sig och när dom väl gör det så blir det ändå inte av <3 sedan umgås vi inte tillräckligt ofta med någon för att barnen skulle vara helt trygga i att bli lämnade med dom heller 🙂 KRAM och tack för så fina ord <3

  6. Malin

    Tycker du är beundransvärd som ens orkar ta dig tid att svara på alla dryga frågor. Tror att en del är avundsjuka.
    Tack för en fin blogg och att vi får följa dig och din fina familj ❤

  7. Helen Åström

    Men vilka kommentarer!!! Fortsätt som du är!! Jag bor också i vårt drömhus, vilket bara är ett vanligt hus!! Det är väl underbart att man känner så om sitt hem!!
    Har fem barn, alla lugna så de få gånger de skrek så blev jag orolig!! Full förståelse för dig!!
    Amma så länge du vill, det är upp till var och en!! Jag ammade länge och älskade varje minut!!
    Förstår mig inte på dem som skriver så konstiga kommentarer!! Är ju bara att inte följa då!
    Du verkar vara en härlig människa med en härlig familj!! Kram

  8. Emma

    Så onödiga kommentarer… familjelivet är underbart! Jag kan säkert romantisera det många ggr, men jag älskar sönder mina barn, känner tacksamhet som är obeskrivlig för dom och min man. Och som du skrev, det går fort, så trots stökig natt är jag lycklig att få sitta med min lille son kl 6 och dricka kaffe framför brasan, och när dottern trotsar och vägrar mamma så pussar jag henne när hon somnat och tänker att hon utvecklas till en egen liten person nu.

  9. Lee

    Backar dig i allt till100% . Håller med om amningen och älskar alla vego-recept! Mina barn skriker inte heller mycket, tror det är ett tecken på att vi kan läsa av och göra dem nöjda ”nästan” direkt 👍🏼❤️

  10. Johanna

    Alltså jag blir så trött på kommentarer som de ovan. Bra svar du ger tycker jag. Själv ammade jag tills äldsta var 3.5 år, sista halvåret bara någon minut på kvällen men ändå. Det var en viktig grej för honom och närhet för oss båda. Lillebror var då 9 månader Och sen fick han ta över helt så att säga. Nu blir lillen två år i april och vi (han mest) har inga planer på att sluta 🙂

  11. Linnea

    Blev typ ledsen över det här inlägget. Kommenterar folk sådär 🤢
    Jag har inte alls tolkat dig sådär som kommentaren om att du romantiserar. Jag var sjukt osäker när jag blev gravid och läste din blogg och i allt du skrev gav du mig typ mod och styrka haha det låter så töntigt men så var det. För att du kan skriva att idag var det jobbigt.
    Jag gillar att du är öppen med amningen! Ville först absolut inte amma för jag tyckte att det kändes skevt och äckligt men alltså ååååååh så fel jag hade. Min son blir 6 månader nu och vi ammar för fulla muggar, alla är på mig om att han måste ha mat men han har precis fått börjat smaka och tänker inte stressa.
    Kram och ta inte åt dig för som du läst är du en förebild för många:) kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, folk är så otrevliga. Tack snälla du för så fina ord <3 <3 SÅ mys!! Var ju precis samma för oss med amningen.. Jag ändrade mig och har ammat båda mina länge istället för inte alls som jag tänkte först, hehe 🙂 <3 KRAM till dig och tack för din peppande kommentar!

  12. P

    kan folk bara logga ut & lägga sin energi på något som dem faktiskt GILLAR istället? kan öht inte relatera till ditt liv men det känns och ser så himla nice ut och shit vad gött att du kan leva så! heja dig, 💕

  13. Fd bloggare

    Vilka människor det finns i denna cyberrymd! Jag blev ledsen när jag skummade igenom detta inlägget + en del efterföljande kommentarer. Det är så tråkigt att läsa avtryck som genomlyser avundsjuka. Jag vill peppa dig istället! Har inte själv barn och befinner mig i en helt annan position i livet, men jag glider in här frekvent för att jag gillar bloggen. Du verkar dessutom vara en väldigt ödmjuk och jordnära person. Hoppas inte att de tråkiga kommentarerna påverkar dig på utsidan. Jag bloggade själv i många år och minns hur uppgiven jag blev när någon tog sig friheten att trycka ner mig i kommentarsfältet. Jag tog bort bloggen för att jag orkade inte. Energitjuvarna vann. Är helt övertygad om att 99 % som läser gillar dig och din blogg! Låt aldrig dom vinna! Många kramar <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men tack snälla du för så fina ord <3 WOW så glad jag blir. Dessa ord betyder så mycket och jag känner mig så peppad av din kommentar. Stort tack. Förstår det 🙁 det är så jäkla sjukt att det är så det faktiskt ser ut och fungerar.. Folk är helknäppa ibland.. KRAM <3

  14. Caroline

    Men hjälp vad elak folk är… Vet inte om jag ska skratta eller bli arg.. blandning av båda kanske! Löjliga kommentarer. Helt otroligt vad skit ni som är offentliga får ta. Helt galet. Ta inte åt dig, detta säger bara mer om dom personerna än dig!! Stor kram!

  15. Jannie

    Hjälp! Vet att du inte tar åt dig – men kan inte lämna det här okommenterat. Du är en sann inspiration, med båda fötterna på jorden och verkar vara en genuint fantastisk förälder!
    Och visst bor ni ett drömhus 😍
    Fortsätt preciiis som du gör 🙌🏼🙌🏼🙌🏼

  16. Tvåbarnsmamman

    Tycker du skrivit en del om att det inte är lätt alltid med småbarn. Det är både påfrestande och underbart med familjelivet. En och samma dag kan jag ärligt talat vela slita av mig håret och någon timme senare blir jag tårögd av lycka..samtidigt är denna tiden värdefull som du skriver. sen inte riktat mot dig men flera kommentarer här om lätta barn.. någon som hade skrivit om att ens barn aldrig skrek och att det också berodde på tålamod. Visst kan det vara så men barn har olika personligheter! Mina båda barn är temperamentsfulla och envisa, kanske inte så ” lätta” men inte svåra heller?! Tycker inte man ska säga att barn är snälla eller lätta för alla även barn har rätt till olika känslolägen. Dom är helt underbara och kommer långt i livet med sin vilja så brukar jag tänka. Och jag kan lova att jag har enormt mycket tålamod med dom. Sen är den mindre rätt mammig och när jag är ensam med båda och ska till exempel laga mat så händer det nästan varje dag att hon skriker och drar mig i benet och ja ibland är det omöjligt att tillgodose hennes behov där och då om pastavattnet håller på och kokar över.. vill egentligen bara normalisera att barn skriker ibland och är trotsiga ibland, ibland bråkar man och kramas och blir sams igen. Det hör till föräldraskapet och gör inte en till en sämre förälder. Det är livet!

  17. Hanna

    Så himla bra inlägg Gabriella! Håller helt med gällande ”romantisering av familjelivet”. Många tycker nog också att jag överdriver men ÄLSKAR varje sekund med ettåriga dottern vi har. De undrar om jag är trött osv någonsin och ja självklart, men allt man får tillbaka är ju det jag VILL leva för VARJE DAG, kärleken mellan henne och oss föräldrar. Vill aldrig känna att jag ”önskat förbi denna tid” när hon väl är stor. För precis som du skrivit så kommer man sakna tiden när de väl är vuxna. Varje dag ÄR underbar och jag tycker aldrig att hon är gnällig eller jobbig. Det gör nog ont i andras ögon helt enkelt… Kram!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men tack <3 Ja, ala är ju olika och allt handlar ju om vad man har fått för barn och hur man själv är och vad man har för inställning öht <3 kram och tack för en sådan bra kommentar! <3

  18. Madelene

    Elaka människor som är avundsjuka. Om ex vi skulle köpa ny bil och jag inte hade körkort vilket jag har, så skulle jag såklart vara med och välja.
    Man väljer själv vart man går in och läser, följer. Folk är bara avundsjuka.
    Vi har inte heller avlastning men väldigt bra relation till bådas familjer.
    Du behöver verkligen inte svara på detta men, vill inte barnens mormor/farmor vara delaktiga i barnbarnens liv? Eller er familj?

    Jag tycker din blogg och instagram är mysig, man vet att man får se massa god mat bakning, hundrelaterade saker och barn. Allt som en själv är intresserad av då man är i samma fas i livet.

    Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Haha ja, det är väl självklart om man lever ihop känner jag!? 🙂 Nej, en har tagit avstånd tyvärr på grund av olika anledningar som egentligen inte ens har med oss eller barnen att göra tråkigt nog.. Några är ju engagerade när vi väl ses men det blir inget barnvaktande av det. Och så ses vi inte tillräckligt ofta för att barnen ska vara trygga med att vara själva med dom heller enligt mig. Men vi umgås absolut ibland. TACK för så fina ord <3 kram

  19. Kristin gager

    Jag blir mörkrädd för alla tråkiga och missunnsamma kommentarer du får, den kommentaren kring amning är ju så hemsk. Blir galen på personer som ska kommentera just det, helammar iprincip min 9 månaders flicka och skulle aldrig sluta för att vissa personer anser det äckligt. Kommer aldrig förstå hur man kan tycka så kring amning.
    Du verkar vara en så fin och genuin person och du inspirerar mycket på dina sociala medier! Jag har två barn i liknande ålder som du så kan ofta relatera till dina inlägg. 🙂 massa pepp till dig och massa diss till alla som klankar ner och sprider negativa kommentare!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men tack för så fina ord <3 Nej, det är sjukt.. Det är liksom det mest naturliga som finns!! Alltså åååh tack snälla du! Stor stor kram till dig <3

  20. Yrla toljamo

    Åren med småbarn är tuffa, ibland riktigt slitigt tillomed.. Men med fyra barn här hemma så kan jag säga att mycket handlar nog också om hur man väljer att se på saker, hur man väljer att ragera på det tuffa. Man ser till att ha ett starkt förhållande och hjälper varandra att se de ljusa och fina. Då blir allt så mycket lättare. Det känns som att de lite är så ni gör. Mycket kärlek och ni försöker uppskattar det som finns runt er! Så lite fluff fluff kan livet vara trots att man har barn hemma, det är ingen lögn i huvudtaget.♡ Helt galet hur folk tänker 🙈

  21. Anne-Charlotte

    Fascinerande att dessa vulgära ouppfostrade människorna som absolut måste tala om vad de tycker,ändå läser din blogg osv🤔. Sånt jag ogillar håller jag mig liksom ifrån.. Så länge man inte är inbjuden till en debatt kan man hålla truten om sitt gnäll och klagomål. Vilka töntar,fast egentligen är det synd om dom. De mår tydligen inte bra..
    Jag är nästan dubbelt så gammal,43. Har många barn och den yngsta blev 1 januari. Jag fick syn på er i vecka för vecka för några år sedan och tycker der är jättekul att följa. Testar även att laga lite vegetarisk numera,gott och kul. Stor kram på er!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Haha ja man blir lite chockad ibland över vad folk häver ur sig.. <3 Åååh vad underbart med många barn 😀 <3 det är ju en av våra drömmar med. Och då är ju din yngsta lika gammal som vår Jolie då 🙂 SÅ kul att du följer oss. Du anar inte hur mycket det betyder för mig!! STOR kram <3

  22. Karro

    Haft det eeeexakt likadant, att andra verkar tycka jag förskönar dotterns första år framförallt. Men jag gör verkligen inte det! Världen nöjdaste bebis som jag aldrig höet ge ifrån sig ett riktigt ”bebisskrik” utan bara gnäll. Och när folk pratar om hur det är med första barnet, att man inte är bekväm, får panik över allt å inget osv. Kan inte relatera alls. Och folk verkar nästan bittra över det.. skönt att det finns någon som kan relatera till ett positivt första år framförallt! 🙈🥰

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det är ju SÅ olika.. Man ska aldrig döma en annan förälder!! ALLA har ju olika barn och olika inställning osv.. <3 KRAM till dig <3 all kärlek!

  23. Frida

    Pinsamt bittra människor det finns! Det måste vara vansinnigt jobbigt att störa sig så mycket på hur andra människor lever (särskilt när det gäller välfungerande människor i trygga familjer).. Jag bor också i vårt drömhus och har ordnad ekonomi osv, men jag är 38 år och när jag var i din ålder pluggade jag, åt nudlar och levde loppan på olika fester/nattklubbar på helgerna! Jag kan inte ens föreställa mig att vara ansvarsfull nog att ta hand om hem och barn i den åldern, så det är ju fantastiskt imponerande!! Jag kan så klart också tycka att småbarnslivet är tufft ibland och då har vi ändå enormt mycket avlastning med barn/hem av båda våra familjer. Heja er!!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jamen visst.. 🙁 <3 Alltså åååh tack, vad du är snäll!! Blir så himla glad!! <3 Ja, det är ju väldigt tufft faktiskt till och från. Man gör ju sitt bästa varje dag men det är inte alltid det räcker ändå och ibland är man bara helt slutkörd eller vill slita håret av sig, haha. KRAM <3

  24. Angelika

    Hur många kan ens börja bygga sitt drömhus så ung och betala själv, hurra för att ni är så otroligt grymma! Tusen tack från alla ammande mammor här ute som också försöker normalisera det mest. naturliga i världen – amning. Finns troll överallt, ge dem inte din tid. Kram

  25. Sofie

    Så himla tråkiga kommentarer! Jag fattar inte hur man är funtad om man känner ett behov av att skriva så till nån? All heder till dig som svarar vänligt och sakligt!
    Det är väl klart att man kan bli avundsjuk ibland om man t ex själv har haft en jättekämpig dag och går in här och ser söta barn, en snygg mamma och ett vackert hem. Men då får man ju tänka att ni också har era dagar plus att man såklart inte lägger upp bilder på ett barn som är ledset och skriker (finner det väldigt kränkande, vilken vuxen skulle vilja bli fotad när man är ledsen?).
    Kör på och var stolt över allt du gör!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, man blir så ledsen. Hoppas dom aldrig säger så till någon i verkliga livet.. <3 JAAA, det är långt ifrån hela sanningen. Vi bråkar, jag har flottigt hår ibland, vi har stökigt ibland, just nu ligger jag liksom i sängen osminkad i snoriga mjukisar (ja, jag torkar av barnens snor på mina brallor i brist på papper i närheten, haha) och hoppas att min sjuka lilla tjej ska få en god natts sömn.. Ibland har jag också skitdagar där jag kollar på andra och önskar att jag också hade det så bra ;p Man får påminna sig om att sociala medier inte är ALLT. Men ja, du är inte ensam.. Du har så rätt. KRAM <3

  26. Hannah

    Jag tycker inte du förskönar något. Som du skriver så är det ju såhär erat liv ser ut. Och jag tycker de är inspirerande. Min son är lika gammal som Jason och är också väldigt trygg och lugn. Han har heller aldrig skrikit/gråtit om det inte vart något speciellt, sovit hela nätter sedan födseln, jag ammade honom i 16 månader. Jag är imponerad av att ni är så unga men ändå kommit så långt i livet. Kärleken till dina barn lyser verkligen genom dina texter och det inspirerar också. De som skriver dessa kommentarer är antingen avundsjuka eller i en jobbig period själv samt svårt att föreställa sig att livet kan se annorlunda ut för någon annan. Dom önskade nog att dom hade ditt driv 😊 Kram på er och fortsätt göra det du gör!

    1. Ninna

      Jag tror livet är alldeles för kort för att ge dessa kommentarer ett svar på tal. Det är fantastiskt att vi har inspirerande personer som dig som väljer att dela med sig av sitt liv och råd och så mycket annat på sociala medier. Där vi alla är välkomna. Det här är nästan som att öppna sin dörr för alla människor och då och då kommer en och spottar ut sitt bittra hat. Fruktansvärt, du borde ha ett filter för dessa kommentarer😩.
      Tack för din blogg och att du delar med dig av så mycket inspiration när det gäller allt ❤

      1. Gabriella Joss
        gabriellajoss

        TACK för så fina ord <3 ja, man blir ju väldigt utlämnad både på gott och ont.. KRAM <3 🙂 Tack igen för din peppande kommentar.

    2. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Fina du, tack så enormt mycket. WOW vad glad jag blir av att läsa det där. 🙂 Du gjorde min kväll <3 <3 stor kram!! <3

  27. Emilia

    Fy va människor är vidriga. Jag har följt dig länge. Du inspirerar verkligen och jag tycker du visar alla sidor om familjelivet. Hur man håller ihop som familj. Älskar att följa er och huset också. Få tips på fin inredning och insperation! Amma hur länge du vill och välj vilken bil du vill och var den du är. Hur fan kan folk tycka och ens fråga det dom gjort.
    Du är en av mi a favoriter för att du är du och din familj är fantastisk. Och vilken mamma reagerar inte på sitt barns skrik. Vare sig dom skriker ofta eller inte. Nej fy för människor och heja dig. Fortsätt vara du. Blir så arg på allt skit ni bloggare och vloggare får. Ni ger oss underhållning och inspiration och jobbar hela tiden för att leverera och så ska det alltid vara någon som inte kan visa respekt.
    Kram på dig❤️

  28. Isabelle

    Herregud, vissa är verkligen knäppa. Jag kommer amma mitt barn tills hon är MINST 1 år, som man dessutom rekommenderar här i Sverige. Sedan får vi se, hon får liksom avveckla amningen i sin takt, det finns ingen stress. Upplever samma som du, att det är någon form av hets kring att man borde sluta. Som du skriver är amningen både viktig ur näringssynpunkt och det ger barnet tröst, närhet och trygghet, så vad vore jag för mamma om jag inte ger mitt barn detta när jag faktiskt har möjligheten? Så TACK för att du skriver om detta otroligt viktiga ämne, det får mig (och säkert många andra) att känna att jag inte är ensam! KRAM

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      TACK snälla du <3 <3 ja, det är galet att man faktiskt blir hetsad till att sluta bara efter ett par månader (typ när det precis har kommit igång och börjat fungera bra!?).. KRAM <3

  29. Nathalie

    Ni är en sån fin familj. vilka bra & snälla svar du ger till de som ändå vill illa. All respekt & kärlek till dig och din familj. <3

  30. Annie

    Usch vilka trista kommentarer du får! en sak jag undrar är varför man skriver att barnet är si och så många månader, varför säger man inte 1 1/2 år eller 2år.. har sett att många mammor gör så men det kanske jag med gör när jag skaffar barn 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Haha vet inte ;p det är nog olika! Har inte ens tänkt på det men för mig är det nog bara enklare att räkna i månader 😉

  31. Hanna Öhman - Förlossningsskadad & Gravid

    Men va, skämtar du? 😯 Var tog respekten gentemot andra människor vägen, jag har svårt att förstå att folk på riktigt skriver sånna här saker till dig! Det är lätt att säga att man inte ska ta åt sig utan låta det rinna av men jag vet också att det är lättare sagt än gjort. Kämpa på Gabriella, hoppas att du inte låter dessa elaka kommentarer komma åt dig. Kram ❤️

  32. Jp

    Jag önska jag kunde själv amma till året,
    Till min dotter kunde jag bara amma till 8 mån men det var det mysigaste jag har varit med jag önska jag kunde gå till året sen hade jag slutat,
    Men när jag fick min son blev jag så besviken, jag kunde bara amma till tre mån sen tog allt slut. Var så himla ledsen för man fick ett väldig fin och mysig tid när man ammade, och jag märker skillnad på närheten med min son som fick inte ammas lika länge, min dotter älskar att mysa och va i famnen men min son han vill inte mysa på samma sätt och bara en litenstund sen vill han ner, min son är 1 nu och dottern är 3,

  33. V

    Tycker du ska strunta i allting. Verkligen inte konstigt att du oroar dig extra mycket för Jolie. Har själv levt med ett svårt sjuk barn så jag vet hur det är. Förmodligen har inte den här människan egna barn. Sedan kan jag till viss del hålla med om att ni handlar väldigt mycket prylar och byter ut ofta i mina mått mätt. Men alla gör på sitt sätt och vad de vill med sina pengar så jag tycker inte att utomstående ska ha någon åsikt i det.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack fina du <3 Ja, det är ju så olika hur man är! För mig är det ett stort intresse man jag ser alltid till att skänka, sälja osv så att det jag inte använder kommer till någon annan som behöver det, kram <3

  34. Lina

    Tycker att var och en ska amma så länge mamma och barn vill! Det är något skevt med vår kultur som gör att det ses som ”äckligt” att amma ett litet barn som nätt och jämt har börjat gå och som inte kan prata. De som tycker så behöver en reality check kring vad som är biologiskt normalt och hur det ser ut i andra kulturer och historiskt med amning. Är det något som är ”onormalt” i den kontexten så är det väl att inte amma. Men som sagt, alla måste välja själv hur man gör och ingen annan har med det att göra. Tack för att du pratar öppet om amningen! Jag ammar min ettåring och pratar också om det (även om jag inte har några kanaler på sociala medier, men pratar om det med bekanta etc). Ingen har egentligen med det att göra men tycker att det är viktigt för att normalisera.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det är galet att man ska ”tvingas” sluta efter att det precis har kommit igång ordentligt typ.. <3 För det är ju dom första sex månaderna som faktiskt är tuffa för många när det kommer till amningen.. Och sedan släpper det och blir enklare 🙂 <3 KRAM till dig. SÅ rätt av dig. Tack själv <3

  35. Louise

    Så himla dumma & onödiga kommentarer. Hejja dig ❤️ Jag ammar mitt andra barn nu (gick inte så bra med första) & hon är 7 månader & jag känner precis som du. Hon får amma så länge hon vill. En fråga. Du skriver att ni inte har nån avlastning? Bor inte era familjer i Umeå eller har ni bara valt att ni inte vill lämna bort barnen till mor/far föräldrar?. Jag bor själv 1,5 timme ifrån min mamma & pappa & det är nått jag kan sakna ibland. Avslastningen. Eller bara en sån sak att mormor skulle kunna hämta på föris ( nu går inte våra barn på förskola men sen när dom ska börja). ❣️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men tack fina du!! <3 <3 Jo, men vi har ingen avlastning ändå trots att vi har familj rätt nära. Tråkigt nog <3 Ja, det är ju en lyx om man har det. Är avis på alla som har den relationen till sina föräldrar men samtidigt så unnar jag alla det. Man behöver den hjälpen! <3 KRAM <3

  36. Sandra

    Men fy! Vad ledsen jag blir av att läsa dessa kommentarer! Jag tycker att ni är en superfin familj! Blir alltid så glad av att titta på era videos på youtube och instagram! Ni är så mysiga! Fortsätt som ni gör! Ni är grymma ❤️

  37. Felicia vasquez

    Hej! Tråkigt att du får såna kommentarer, tycker man inte ska lägga uppmärksamhet på dålig energi. Det kan vara svårt också alla vi är ju olika såklart, men Försök bara strunta i. Så länge du & din familj är lyckliga så betyder resten ingenting. Jag tycker du inspirerar mig & många undra där ute. Du inspirerar mig med din inredning, alla recept du lagar, hur ni har byggt upp er. Blivit husägare, skaffa barn och även när du har det tufft inte bara material saker. Du gör så mycket mer och synd att inte alla kan se det! Och även alla inlägg du leverera till oss läsare. Dessutom att du svarar på kommentarer betyder ju enormt mycket. Kram

  38. Sofie

    Har följt dig i säkert 4 år och har alltid tyckt om din blogg. Du är en stor inspirationskälla för mig och allt ditt slit har gett resultat! Tyvärr kommer det alltid finnas människor som inte har något positivt att säga men som av någon konstig anledning ändå vill uttrycka sig. Men negativiteten stannar hos dem och du ska inte ta åt dig. Puss och kram <3

  39. Emine

    Hej fina människa😊Jag är en 33 årig mamma och har två barn och jag ser verkligen upp till dig! Du ska inte lyssna på dumma kommentarer det handlar mest om avundsjuka,, tro mig.. Sedan måste jag även berömma din fina man, så himla bra man, pappa osv. Ni verkar hjälpa varandra med allt och detta leder till trygga barn! Så all kärlek till er och kämpa på! Du är grym🌹

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men åååååh tack <3 <3 vad du är snäll!! TACK!! Ja, han är verkligen underbar <3 <3 hade inte varit någonstans utan honom. KRAM <3 <3 du med!! du är fantastisk <3

  40. saradenrara

    Tack för att du är så stark ! Om nu folk irriterar sig på ditt liv så är det bara för dom att avfälja ? Alla har det tufft i familje livet ibland men om man väljer glädje o kommunicerar så funkar mycket 😋 Hurra för dig 🤗

  41. Elli

    Jag undrar också lite vart era familjer håller hus? Har aldrig sett dig skriva om vare sig din eller din mans familj. Kanske för privat och i sånt fall är det såklart okej. Men skulle väldigt gärna vilja veta storyn. Tack för fin blogg. Ditt recept på vegetariska lasagnen älskar jag. Har typ tipsat alla jag känner om den jag!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Tack för så fina ord <3 Och vad kul att du gillar den 😀 den är ju sååå god!!! <3 vi har lite relation med många inom familjen men inte den relationen att dom vill/kan vara barnvakt tyvärr. KRAM <3

  42. Anna

    Hej, jag har precis hittat till din instagram och blogg. Fastnade direkt! Bläddrade igenom lite idag ich älskar att du skriver recept på det ni äter då jag verkligen vill få in mer vegetariskt kost. Tycker också att du skriver nyanserat om familjelivet och har inte alls fått den bilden om att du romantiserar det. Mycket handlar om inställningen och gillar hur du tänker! Bry dig inte om elaka människor för jag blev väldigt glad av att läsa din blogg idag. Vi kämpar också som tusan för att få bygga vår smart150, hoppas att det blir av snart! Kram på dig!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men åååh tack, vad du är fin!! Blir så rörd av dom fina orden <3 <3 Och vad underbart för er. Minns fortfarande resan dit som om det vore typ IGÅR. Pirret i magen hela husbyggarresan är helt fantastisk även fast det också är sjukt tufft på många vis med. Så spännande <3 lycka till med allt fina du! <3

  43. Anna köhler

    Jag tror du skulle göra både dig själv o familjen en tjänst o bara radera dåliga kommentarer man blir så förbannad att folk har förmågan o slänga i väg såna tänk om man skulle Få såna själv hur det skulle kännas
    Tycker du är en fantastisk mamma och jag älskar din blogg Gabriella 🙂 klart att man blir orolig när ens barn skriker utan att man ens kan lugna sitt barn om barnen knappt gör det annars liksom min 4 åring va en sån som knappt aldrig skrek o när han väl gjorde det så blev jag med orolig
    Stå på dig vännen

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Alltså hjälpt och hjälpt.. Det var ju mer tjänster/gentjänster men han var här en del och målade 🙂 Så det har du rätt i. Men F gjorde majoriteten av jobbet och målade typ dygnet runt för att vi skulle bli klara så snabbt som möjligt. Ja, det har vi bekostat själva! Eller vi har ju lån på banken som dom flesta andra men pengar till handpenning och allt annat har vi sparat ihop till helt själva, vi har inga medlåntagare, ingen som gått in och hjälpt till med något ekonomiskt eller så.. KRAM!

    2. Sofia

      Jag tycker ni verkar vara världens goaste familj ❤️ så trist med allt negativt. Själv får jag bara positiv energi när jag tittar in hos dig.
      Ha en finfin torsdag!
      Kram Sofia

    3. Karoline

      Vilka bittra människor det finns! Usch , ta inte åt dig fina du, och egentligen borde du inte svara på deras kommentarer då dem är inte värd din uppmärksamhet! Ni är en fantastisk familj och jag ser upp till dig så himla mycket, du gör mina dagar till det bättre bara av att jag ser på en video ni laddat upp på youtube. Älskar för övrigt ert hus då jag bor i närheten och gått promenader förbi er många gånger, verkligen ett superfint hus! Kram på dig Gabriella och ge ungarna inte mer uppmärksamhet. Kram Karoline

  44. Alice

    Hej hej.
    Vilka människor det finns…
    Jag har en genuin fråga, vill inte klanka ner på någon alla utan undrar bara.
    Flyttade ni inte tillbaka mkt pga närheten till familj och vänner. Finns det då ingen som kan ge er en timme här och där? Eller är det ett aktivt val familj/ vänner/ ni har gjort gällande avlastning?

    Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Vi trodde väl att vi skulle umgås mer <3 blev inte riktigt som vi hade tänkt oss och jag har typ ingen relation alls till min del av familjen idag. I framtiden så tror jag att vi kommer att kunna hjälpas åt mer med vänner och avlasta varandra 🙂 vänner är ju verkligen familj man väljer själv och vi har ju många som står oss nära med barn i samma ålder. KRAM <3 <3

      1. Joanna

        Vad ledsen jag blir av att läsa din kommentar, Gabbi. Blir både nyfiken på vad som har skett och varför det är så (men är ju inget du måste dela med dig av) och ledsen över att dina barn inte får ha en sådan stor familj som de skulle kunna ha. Nu tror jag att du och F ger dem allt de behöver och mer därtill ❤️, men ändå. Har själv blivit ledsen och besviken på vissa ur min familj så jag kan föreställa mig hur det känns. Hoppas du och F får den kontakt med era familjer som NI mår bra av och vill ha ❤️. Det är inte lätt med relationer alla gånger. Läs UnderbaraClaras senaste inlägg om att leva mer kollektivt. Det var väldigt fint tycker jag! KRAM till er och era fina barn!

        1. Gabriella Joss
          gabriellajoss

          Ja, det är jättetråkigt.. <3 <3 tack för en sådan peppande kommentar. Ska kika på det. Stor kram till finaste dig!!! <3 <3

  45. Sandra A

    Fy, alltså jag sitter på riktigt och grinar nu, jag förstår inte hur människor kan vara så elaka och bara hitta på ursäkter för att klanka ner på varandra. Vet att det är otroligt svårt att inte ta åt sig men försök att låt bli. Du är så mycket bättre än dem, du är ju helt fantastisk!

  46. Sandra

    Fy, alltså jag sitter på riktigt och grinar nu, jag förstår inte hur människor kan vara så elaka och bara hitta på ursäkter för att klanka ner på varandra. Vet att det är otroligt svårt att inte ta åt sig men försök att låt bli. Du är så mycket bättre än dem, du är ju helt fantastisk!

  47. Alexandra

    Vilka hemska kommentarer… jag tycker du är en helt fantastisk människa som verkligen inspirerar! Stå på dig, du är grym! 😍

  48. Jenny

    Fy vilka ruttna människor det finns! Jag tycker du är en frisk fläkt i mitt flöde på Instagram och har en trevlig blogg. Kram

  49. Marie

    De är ren och skär avundsjuka i de där kommentarerna och frågorna du fått… syns så tydligt! Jag brukar också undra VARFÖR får inte jag vara positivt inställd och ”romantisera” livet med mina små barn? Varför måste varenda en prata om hur jobbigt det är, jag känner 9 dagar av 10 att det inte alls är jobbigt eller hemskt, det är bara så härligt! Klart att det kan vara tufft och man blir trött ibland men faktiskt så känns det inte så allt för ofta, och det beror till stor del på inställning enligt mig. Man kan välja att fokusera på det som är negativt eller det som är positivt. Man kan välja att ta saker med en klackspark eller älta. Vi med har accepterat att nu är livet såhär för nu har hu småbarn och det blir liksom lättare med vardagen då 🙂

    Ta hand om er!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det undrar jag med.. Det är ju jätteolika för alla. Man kan ju inte uppleva allt likadant och man får vara lite ödmjuk gällande att alla kanske inte känner precis samma som man gör själv. KRAM och tack för din kommentar <3 ta hand om dig med <3 🙂

  50. Irma

    Alltså Herre Gud,vad är det för fel på folk!!!Tycker inte att du är skyldig någon en förklaring varför du har valt att leva ditt liv som du gör.Otroligt hu folk kan störa sig på hur andra lever sina liva som egentligen inte berör dem.Bra att du står på dig och tycker du ska blockera folk som skickar de dumma kommentarer. Starkt ändå av dig att svara på de dock!💪

  51. Josefine

    Vilka hemska kommentarer! Jag menar, betalat ett helt nybyggt hus själv när man ör strax över 20? Det är ju galet strongt av er! Förstår inte hur människor kan avundas och dessutom dryfta det rakt ut. Låt det inte röra er i ryggen, vissa människor mår varken bra eller klarar sociala medier på ett normalt funtat sätt. Heja er!

  52. Rebecka

    Alltså vilka vidriga kommentarer folk slänger ur sig!! Har man inget hyfs kan man väl vara tyst? Synd att du ens bemöter dem, tycker inte trollen förtjänar det.

    Fortsätt vara er familj & gör det som är bäst för er 💕

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det är ju så!! Man kan ju hoppas att dom aldrig skulle säga så till någon i ”verkliga livet”.. KRAM <3 <3

  53. adi

    Fina Gabriella!
    Så himla sorligt o tråkigt med sådana här kommentarer som du får!
    Tyvärr eller rättare sagt det är väl en så jäkla tur att vi människor faktist är annorlunda och väldigt olika.
    Men det finns alltid de som trycker ner och alltid är negativa.

    Jag började följa dig när du var gravid med Jolie eftersom jag själv var gravid med mitt andra barn och jag fastnade för den jordnära ärliga underbara människa du faktist är.
    Du skriver verklien med hjärtat och har så bra tankar om allt! Du och din familj är så fina och jag hoppas innerligt att du för alltid fortsätter vara den du är <3
    Vill även säga att mina barn också är väldigt lugna o skriker typ aldrig så visst finns det sådana barn också, och när de väl är ledsna så får man panik för det händer ju typ aldrig. hehe..
    Jag fick min andra i Maj 2018 och kommer ihåg när Jolie föddes och alla inlägg efter det, kände verkligen din smärta och hoppades och höll alla tummar att allt skulle lösa sig för er, förstår till 100% varför du är så orolig när det gäller henne…du är ju Mamma, <3, och fortsätt vara det, den du är!

    Jag är ett par år äldre än dig men ser faktist upp till dig på många sätt och vis!
    Ta hand om varandra! Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Vad du är fin <3 <3 TACK för så vänliga ord <3 Ja, alla är ju SÅ olika.. Man kan inte säga att "alla gör så" eller "alla gör si".. För vi har alla olika barn <3 kram kram!

  54. Tess

    Märkligt det där med att folk alltid ska kommentera om amning och när man borde sluta. Det är aldrig någon som säger, sluta med ersättningen nu för det är äckligt! Jag har själv inte kunnat amma mina barn men fattar verkligen inte hur man kan tycka att det är äckligt! Det ser sååå mysigt ut och hade jag kunnat amma så hade jag också gjort det länge.❤️❤️❤️

  55. Elin

    Alltså herregud. Vilka människor det finns. Fick läsa kommentarerna flera ggr för att se om jag läste rätt. Så tråkigt att man måste klanka ner så. Du gör ett toppenjobb ❤️ Kramar från en annan ❤️barns mamma.

  56. Jessica

    Oj vilka kommentarer. Blir väldigt berörd av detta men du tacklar det fin fint. Du ska veta att ni har ett super fint hus och vad du och ni bestämmer med amning eller eran bil är upp till er. Kram❤️

  57. Veronica

    Lägg inte din tid eller energi på att svara på såna kommentarer. Det är helt klart empatilösa människor som skriver och ända sättet för dom att må bra är att få andra att må dåligt. Fortsätt med det du gör och fortsätt vara du. Kram till dig och familjen ❤️❤️

  58. Tova

    Men folk alltså 😔 Tycker din blogg är super bra och har följt dig sedan du var gravid med Jason. Tycker det är SUPER att du visar att det är okej att amma så länge man vill/kan göra det. Ammar själv min dotter fortfarande som är 9 mån och har ingen plan än på att sluta 😊 Tycker det är synd att man ”ska” sluta vid 6 mån.. OCH du/ni har lyckats bra som köpt och byggt erat drömhus med 2 barn och eran unga ålder. Hejja er! Och tack för en bra blogg 💓

  59. Sarah

    Haha usch. Orka med dryga människor. Kan slå vad om att det är avundsjuka som lyser igenom. Jag ser verkligen upp till dig och din inställning till livet.

  60. Tine

    Altså, jeg blir helt matt av hva folk får seg til å skrive.. hev deg over patetiske kommentarer Gabriella,og fortsett med å skrive akkurat det du vil! Jeg heier på deg 👊👏💗 klem fra fast bloggleser 💗

  61. Stephany

    Satt och läste kommentar efter kommentar och blev helt chockad.. chockad att människor på riktigt sitter och skriver såna kommentarer till andra människor? Hemskt, tragiskt på samma gång. Ni är en så himla fin familj, de är väl de som sticker i folks ögon. Jag tycker iaf det är så fint och se hur mycket ni prioriterar era barn och tiden med dom ❤️

  62. Elin

    Alltså jösses, man får ju ont i magen när man läser dessa kommentarer! Du och din familj verkar vara helt fantastiska människor, fortsätt vara ni och gör det som är bäst för ER 😍 kram

  63. D

    Jag blir så förundrad över att du ska behöva sitta och bemöta sånt här. Jag funderar också på när folk kommenterar saker i stil med ”du förskönar sin vardag”, som att man inte kan ha det annorlunda än de själva har haft. Jag har heller aldrig haft det speciellt tufft med mina två och de har båda två varit SÅ nöjda och sovit hela nätter i princip jämt. Det känns som ”vi” behöver ha så mycket förståelse och respekt för folk som har det svårt men många gånger har de inte samma förståelse tillbaka. Jag önska man kunde unna varandra gott bara 🙂 alla har det olika och allt är precis lika normalt och okej.

    Tack för den finaste bloggen i denna värld av sociala medier. Det märks så väl att du är en klok ovh fin människa! ❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Håller helt med dig!! Jag är SÅ förstående mot precis ALLA i min omgivning oavsett situation.. Jag vet ju att alla har det olika och jag förväntar mig att bli bemött likadant. Men det blir man ju inte alltid såklart.. :/ <3 Så ja, jag håller med dig helt!! KRAM och tack för så enormt fina ord. Betyder så otroligt mycket för mig. Ha en mysig kväll <3

  64. Isabell

    Skämmigt att folk ska lägga sig i så mycket, tex amning! Det är ju upp till var och en! Förstår inte vad problemet är!? Jag själv älskade att amma i början och det funkade såå bra men med båda barnen var det som något inom mig bara sa tvärstopp, runt 6-7 månaders ålder. Jag mådde dåligt vid varje amningstillfälle och äcklades av mig själv. Det bara kröp i kroppen på mig av bara tanken. Därför slutade jag då men tänker än idag ibland på vad jag önskar att det hade känts bra för mig ett tag till!! Men inte lönt att älta… hur som helst! Fint att du kämpar för detta! Så viktigt att alla kvinnor vågar lita på sig själva och ta sina egna beslut utan andras åsikt i åtanke!! ❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jamen visst! Det har ju inte med någon annan att göra än mamman och barnet i fråga <3 <3 förstår dig! Det är ju SÅ olika för alla. Man ska ju göra det som känns bäst för en själv <3 <3 kram kram och tack för en stärkande kommentar.

  65. Emelie

    Min dotter skriker inte heller. Har enbart gjort när hon verkligen gjorde illa sig och skrapa upp näsan på förskolan.
    Jag fick också kommentarer att ”du förfinar föräldraskapet”. Men faktiskt, så är det rätt enkelt. Och jag är ensamstående. Enkelt blir det för att mitt barn är enkel men också för mitt tålamod och kärlek för barn.
    Men ändå hon skriker inte, är lättroad, har alltid sovit hela nätter sen födseln (hon är 2 nu), inte kräsen i maten, extremt social, omtänksam och snabblärd.
    Skryter inte utan förklarar precis som dig att barn är olika. Mycket olika.
    Jag har-och får mycket inspiration från dig och F. Speciellt från era barn. Ni glädjer det som lyfter mig som förälder. Ex när du visar att saker och ting går bara man vill och när man gör det tillsammans.
    Jag är 22år. Autistisk. Men jävla envis och extremt glad, precis som du skriver, för mitt barn. Älskar småbarnsåldern faktiskt. Och ju mer jag älskar det och inte suckar ju lättare blir det tycker jag.
    Och fortsätt alla 4 med det ni gör. Ni/du inspirerar till glädje. Att se er glädje sprider sig det lovar jag. Har läst din blogg länge och jag kommer inte sluta sålänge du skriver. Massa kramar.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Fint skrivet <3 <3 blir glad av att läsa din kommentar. Ja, vissa barn är enklare än andra. Jag har också haft "tur" med två barn som är väldigt nöjda. Nästa barn kanske blir helt annorlunda (om vi får fler). Man får bara ta det som det kommer <3 <3 kram och tack för så enormt fina ord. Wow vad glad jag blir. STOR Kram <3 <3 du verkar vara en underbar mamma!

  66. Emma

    Jag började läsa din blogg eftersom vi har barn i samma åldrar. Först tänkte jag faktiskt, vad är så speciellt med denna blogg? Lite tråkig.. men så fel jag hade. Det tråkiga jag kände i början var nog just att du var så ödmjuk, ärlig och normaliserande på så många plan. Inga hätska debatter eller smutskastning. Du känns som en ”vanlig” person som delar av dig av ditt liv och det är väldigt skönt i det influenciska klimatet som har uppstått. Jag tänkte faktiskt oxå att du ”fluffade” till det när du skrev om hur snäll Jason var när jag själv hade en liten här hemma som bet mig för att vi hamnat i en dålig period. Att jag kände på det sättet låg ju såklart hos mig, att jag hade det jobbigt just då, men jag skulle ju aldrig beskylla dig för de känslor jag fick. Att det är så många som måste försöka trycka ner andra på nätet för att dom kanske själva är i en dålig period som inte stämmer överens med vad dom läser.
    Hur som,, tack för att du peppar med dina ord, speciellt att du ofta nämner att man faktiskt ska njuta mer och inte tänka på det jobbiga. För även om det är jobbigt så älskar jag ju mina barn.. och en dag kommer dom inte vara små och somna i ens famn längre. Gud vad man kommer sakna den här tiden, och skratta åt hur sliten man var emellanåt..

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men vilken fin och ärlig kommentar <3 jag håller dock med om att min blogg faktiskt är rätt tråkig 😉 haha.. Skriver ju aldrig om något som är "inne" just nu eller debatterar, tar upp heta ämnen, bråkar med folk osv.. 🙂 som du skriver.. Men det känns rätt för mig att hålla mig till familjelivet, tankar, känslor.. 🙂 <3 tack för så snälla ord!! Din kommentar berör enormt muckat 🙂 Och ja, det är ju så! Så försöker jag alltid tänka dom dagarna jag vill slita håret av mig av stress eller efter en trotsig dag där allt gått fel 😉 KRAM <3

  67. Sara

    Vet att ni i princip inte har fått någon hjälp alls men din bror var väl med och målade huset? Så lite taskigt att skriva att ni inte har fått någon hjälp överhuvudtaget mot honom? 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Mjaaa.. Alltså F målade i princip dygnet runt och han var här en del dagtid vissa dagar 🙂 sedan det var mer tjänster/gentjänster än att frivilligt hjälpa till eller vad man ska säga. Men ja, såklart så var han här några dagar och hjälpte till. Det har du rätt i 🙂

  68. Malin

    Jag är bra mycket äldre än dig men min son är ett par månader yngre än Jason. Han är är också ett ” enkelt” barn och har alltid varit. Mycket humör förvisso men lätt att göra nöjd och verbal och tydlig med sin åsikt.
    Men iaf, jag undrade ang det du skriver med noll avlastning. Ni flyttade som jag förstår tillbaks till Umeå för att vara nära familjen. Vill de inte hjälpa till eller är det ett val ni gjort, att ni inte vill ha barnvakt? Ni verkar inte umgås jättemkt med dem heller? Vill de inte synas i dina sociala medier och vad tycker de om att du försörjer dig på detta just nu? Om du vill svara förstås, menar inte att trampa på ömma tår. Jag tycker du är klok och fantastisk och att ni är ett bevis på att man kan vara unga föräldrar och ändå vara klokare än många betydligt äldre… förstår inte varför man skriver så elaka saker som de ovan till dig!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Nej, vi umgås inte så mycket med våra familjer. Jag har typ ingen relation alls till större delen av min familj just nu på grund av olika anledningar. <3 Men det är helt okej trots att det såklart är en sorg på många vis. Kram <3

  69. Sindy

    Åh, min gud!!! Människor är så grymma! hur ledsna meddelanden…puh:/ Du kan aldrig glädja människor! De är avundsjuk på din framgång…Du är alltid bäst Gabbi!

  70. Julia

    Men vad är det för tragiska människor… förlåt men 😅 hjälp..
    fortsätt med det du gör, för vi är många som gillar det! 💗

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish