Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntMat

Kikärtscurry

La upp en bild på denna rätt på instagram i helgen och fick så mycket frågor om den! Så här kommer receptet. Jag slängde bara ihop något men här är ingredienserna på ett ungefär:

– Ris

– En bit purjolök

– Två klyftor vitlök

– En röd paprika

– Två morötter

– Röd currypasta (tog lite på en kniv men hade i kanske en halv tesked)

– Rökt paprikapulver

– Curry

– Ett paket kikärtor på tetra

– En burk kokosmjölk

– En buljontärning

– Ett halvt paket krossade tomater

– Olja och salt

Gör såhär: Skär löken i bitar, stek i olja. Pressa i vitlöken och stek en stund. Dela paprikan i bitar, skala moroten och skär den i mindre bitar. Lägg ner grönsakerna i stekpannan och stek allt tillsammans en stund. I med röd currypasta och lite curry (kanske en halv matsked) och lite rökt paprikapulver (hade i kanske en halv matsked här också men hällde i mer sen då jag gillar smaken, hehe -så man får ju krydda efter egen smak). Häll över kokosmjölk och krossade tomater + kikärtorna som du sköljt. I med en buljongtärning och låt allt puttra tillsammans. Smaka av med salt och servera med ris.

Jag serverade med koriander och lime att pressa över!

Kommentarer

  1. Elin

    Ooh så gott det lät, hamnar på vår veckomatsedel😍
    En fråga, vart har ni köpt det runda marmorbordet ni har i vardagsrummet? Så fint!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish